X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szłam do lekarza z plamieniami, to jak włączyła mi podsłuch serca to zastanawiałam się, czy to moje, czy dziecka :P
    Okropny stres.... Ale nie unikniemy tego w żaden sposób, jedynie wiarą, że wszystko jest ok :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 12+6 to chyba będzie ok.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym USG CRL 2,64 cm, dzidzia rośnie, serduszko pika :). Wiek ciąży o 1 dzień młodsza, więc wszystko jak w zegarku :)

myszeczka89, d'nusia, Leticia, Dooti, justyna14, Iva79, PLPaulina, NiecierpliwaOna, Marta..a, polkosia, niedograna lubią tę wiadomość

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy chyba się stresuje. Ja wczoraj nie dość ze wymiotowałam cały dzień to modliłam się żebym jakiejś niespodzianki nie zostawiła u lekarza . I jak zawsze kładę się na to łóżko i mówię do niego żeby mi powiedział czy wszystko Ok a on zawsze to samo „dlaczego ma być coś nie tak ?” . Później wychodzę pełna szczęścia z gabinetu , obiecuje sobie ze już ostatni raz się zamartwialam po czym za 3 dni już o tym zapominam i żyje w stresie do kolejnej wizyty . MY MAMY TAK MAMY ;)

angelika22
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak idziecie na taką kontrolna wizytę to zabieracie męża? Mój dzielnie zawsze czeka przed drzwiami, na USG prenatalne go zabieram, niech zobaczy swoje dzieciątko :)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne idę w 12t4d. Tez się schizuje między wizytami zawsze! I jak lekarz mówi serce bije to ja od razu -a drugie tez? Podwójny strach! Dziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z apetytem. I jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak słoń chociaż byłam zawsze bardzo szczupła. Otóż w ciągu dnia jem w miarę normalnie ,ale co noc budzę się z wilczym apetytem! Nie mogę spać dopóki czegos nie zjem. Ostatnio o 22 jadłam banana a potem o 2 znów musiałam jeść :( co robic??

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo głodna na noc i w nocy. Wieczorem jem lekka kolacje ale w nocy jeszcze nigdy nie wstałam . Pije łyk wody i śpię dalej . Mam w razie W krakersy na stoliku dla nie jadłam jeszcze :)

Pazyfae lubi tę wiadomość

angelika22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczęłam masaże, do tego ćwiczenia w domu i leki. Jestem dobrej myśli, już dziś mi ulżyło.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Ja na prenatalne idę w 12t4d. Tez się schizuje między wizytami zawsze! I jak lekarz mówi serce bije to ja od razu -a drugie tez? Podwójny strach! Dziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z apetytem. I jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak słoń chociaż byłam zawsze bardzo szczupła. Otóż w ciągu dnia jem w miarę normalnie ,ale co noc budzę się z wilczym apetytem! Nie mogę spać dopóki czegos nie zjem. Ostatnio o 22 jadłam banana a potem o 2 znów musiałam jeść :( co robic??
    U mnie z jedzeniem jest też problem, głodna jestem cały czas i pić mi się chce, ale nic mi nie smakuje, znaczy się wszystko jest tak samo paskudne, w ustach ciągle taki kwaśno-gorzki posmak...
    Owoce nie są takie kaloryczne, więc nie powinny jakoś znacząco na wagę wpłynąć :)

LondyńskieSerduszko, Pazyfae lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne pójdę jakoś 12 plus kilka dni w zależności kiedy dostanę termin. Jakoś się specjalnie nie martwię chociaż lekki stresik napewno będzie czy wszystko w porządku. Ale w sumie dlaczego miałoby nie być w porządku? Zastanawiam się nad ta pappa, u mnie w klinice usg razem z badaniem krwi 555 zl a z rozszerzonym b.krwi 690 zl. Chyba jednak zrezygnuje z tego.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę za USG 200-250 zł, z PAPPA 310, ale samo USG robię. Te badania krwi uważam za bezzasadne.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • efulak Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    25 pazdziernika 2017 urodziłam moje drugie dziecko - coreczke. Sprzedaje ubranka z wyprawki, zajrzyjcie moze Was zainteresuja:
    http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla-dziewczynki-56-i-62-32-sztuki-i7134557761.html

Sa w bardzo dobrym stanie, niewiele noszone.

Ubranka po synku sa troche starsze, wiec zdecydowalam sie je oddac na WOŚP:
    http://aukcje.wosp.org.pl/zestaw-ubran-dla-chlopca-56-62-30-sztuk-i6016690
    Zalicytujecie :)

Zycze Wam wszystkim duzo zdrowka i powodzenia!

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwile obecna mam niedowage, waze mniej niz na poczatku ciazy z malym. Masakara. Ale nie wiem co jesc bo nic jakos mi nie smakuje. 7 mcy temu rodzilam a z waga zamiast na plus to jestem na minusie :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby te białko pappa jest zanizone a bhcg sporo zwiększone przy wadach z. down edwardsa i patau. Ale znowu 70 proc chyba amniopunkcji wychodzi z wynikiem ze dziecko zdrowe a wskazywal ten test pappa czyli dużo jest zafalszowanych...

• Existenz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdaje że też poczułam ruch wczoraj i dziś po deserze na płasko z ręką na brzuchu nisko. Nie trzymając taki na brzuchu nie wyczulabyl.mam łożysko na tylnej ścianie co sprzyja szybszemu poczuciu.umiem odróżnić jelita pracujące A poza tym to bardzo nisko poczułam a tam nie ma jelit.wszedzie czytam że od 16ego najbardziej prawdopodobne Ale kto wie...

Iva79 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) witam się w kolejnym tygodniu :) 11 tygodni już skonczonych, ale ten czas leci.

Gratuluję udanych wizyt.

Ja usg mam 31.01.18 czyli to bedzie dokładnie 13t 0d.
    Krew na tsh ft3 i ft4 oddałam rano, jutro wyniki. Jeśli będą słąbe to w piątek endokrynolog pewnie.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a smaki to mam na kwasy :) dziś pomidorowa na obiad a na kanapki obowiązkowo ogórek kwaszony musi być :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zapisana na test pappa na 13 lutego a wyniki mają byc tydzień później...
    Z jedzeniem bywa różnie, ostatnio jem praktycznie tylko kanapki z różnymi dodatkami, bo chleb i wafle ryżowe to jedna z niewielu rzeczy, po której nie mam żądnych dolegliwości i mam na to jakąkolwiek ochote.

Teraz martwi mnie tylko to, ze zaczynam łapac chyba jakieś przeziębienie, bo od wczoraj mam katar i pobolewa czasem głowa + ogólne osłabienie. Chyba trzeba bedzie jutro pójść do internisty po l4, zeby wyleżeć te kilka dni w domu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 12:55

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zrobiłam budyń a co :D

justyna14, Dooti, Pazyfae lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narobilyscie takiego smaka na kiwi ze wysłałam wczoraj męża do sklepu i co chwile chodzie do kuchni i po jednym obieram :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ