Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szłam do lekarza z plamieniami, to jak włączyła mi podsłuch serca to zastanawiałam się, czy to moje, czy dziecka :P
    Okropny stres.... Ale nie unikniemy tego w żaden sposób, jedynie wiarą, że wszystko jest ok :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę 12+6 to chyba będzie ok.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym USG CRL 2,64 cm, dzidzia rośnie, serduszko pika :). Wiek ciąży o 1 dzień młodsza, więc wszystko jak w zegarku :)

myszeczka89, nick nieaktualny, Leticia, Dooti, justyna14, Iva79, nick nieaktualny, NiecierpliwaOna, Marta..a, polkosia, niedograna lubią tę wiadomość

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy chyba się stresuje. Ja wczoraj nie dość ze wymiotowałam cały dzień to modliłam się żebym jakiejś niespodzianki nie zostawiła u lekarza . I jak zawsze kładę się na to łóżko i mówię do niego żeby mi powiedział czy wszystko Ok a on zawsze to samo „dlaczego ma być coś nie tak ?” . Później wychodzę pełna szczęścia z gabinetu , obiecuje sobie ze już ostatni raz się zamartwialam po czym za 3 dni już o tym zapominam i żyje w stresie do kolejnej wizyty . MY MAMY TAK MAMY ;)

angelika22
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak idziecie na taką kontrolna wizytę to zabieracie męża? Mój dzielnie zawsze czeka przed drzwiami, na USG prenatalne go zabieram, niech zobaczy swoje dzieciątko :)

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne idę w 12t4d. Tez się schizuje między wizytami zawsze! I jak lekarz mówi serce bije to ja od razu -a drugie tez? Podwójny strach! Dziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z apetytem. I jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak słoń chociaż byłam zawsze bardzo szczupła. Otóż w ciągu dnia jem w miarę normalnie ,ale co noc budzę się z wilczym apetytem! Nie mogę spać dopóki czegos nie zjem. Ostatnio o 22 jadłam banana a potem o 2 znów musiałam jeść :( co robic??

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo głodna na noc i w nocy. Wieczorem jem lekka kolacje ale w nocy jeszcze nigdy nie wstałam . Pije łyk wody i śpię dalej . Mam w razie W krakersy na stoliku dla nie jadłam jeszcze :)

Pazyfae lubi tę wiadomość

angelika22
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczęłam masaże, do tego ćwiczenia w domu i leki. Jestem dobrej myśli, już dziś mi ulżyło.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Ja na prenatalne idę w 12t4d. Tez się schizuje między wizytami zawsze! I jak lekarz mówi serce bije to ja od razu -a drugie tez? Podwójny strach! Dziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z apetytem. I jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak słoń chociaż byłam zawsze bardzo szczupła. Otóż w ciągu dnia jem w miarę normalnie ,ale co noc budzę się z wilczym apetytem! Nie mogę spać dopóki czegos nie zjem. Ostatnio o 22 jadłam banana a potem o 2 znów musiałam jeść :( co robic??
    U mnie z jedzeniem jest też problem, głodna jestem cały czas i pić mi się chce, ale nic mi nie smakuje, znaczy się wszystko jest tak samo paskudne, w ustach ciągle taki kwaśno-gorzki posmak...
    Owoce nie są takie kaloryczne, więc nie powinny jakoś znacząco na wagę wpłynąć :)

LondyńskieSerduszko, Pazyfae lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na prenatalne pójdę jakoś 12 plus kilka dni w zależności kiedy dostanę termin. Jakoś się specjalnie nie martwię chociaż lekki stresik napewno będzie czy wszystko w porządku. Ale w sumie dlaczego miałoby nie być w porządku? Zastanawiam się nad ta pappa, u mnie w klinice usg razem z badaniem krwi 555 zl a z rozszerzonym b.krwi 690 zl. Chyba jednak zrezygnuje z tego.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę za USG 200-250 zł, z PAPPA 310, ale samo USG robię. Te badania krwi uważam za bezzasadne.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • efulak Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    25 pazdziernika 2017 urodziłam moje drugie dziecko - coreczke. Sprzedaje ubranka z wyprawki, zajrzyjcie moze Was zainteresuja:
    http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla-dziewczynki-56-i-62-32-sztuki-i7134557761.html

Sa w bardzo dobrym stanie, niewiele noszone.

Ubranka po synku sa troche starsze, wiec zdecydowalam sie je oddac na WOŚP:
    http://aukcje.wosp.org.pl/zestaw-ubran-dla-chlopca-56-62-30-sztuk-i6016690
    Zalicytujecie :)

Zycze Wam wszystkim duzo zdrowka i powodzenia!

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwile obecna mam niedowage, waze mniej niz na poczatku ciazy z malym. Masakara. Ale nie wiem co jesc bo nic jakos mi nie smakuje. 7 mcy temu rodzilam a z waga zamiast na plus to jestem na minusie :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby te białko pappa jest zanizone a bhcg sporo zwiększone przy wadach z. down edwardsa i patau. Ale znowu 70 proc chyba amniopunkcji wychodzi z wynikiem ze dziecko zdrowe a wskazywal ten test pappa czyli dużo jest zafalszowanych...

• Existenz Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdaje że też poczułam ruch wczoraj i dziś po deserze na płasko z ręką na brzuchu nisko. Nie trzymając taki na brzuchu nie wyczulabyl.mam łożysko na tylnej ścianie co sprzyja szybszemu poczuciu.umiem odróżnić jelita pracujące A poza tym to bardzo nisko poczułam a tam nie ma jelit.wszedzie czytam że od 16ego najbardziej prawdopodobne Ale kto wie...

Iva79 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) witam się w kolejnym tygodniu :) 11 tygodni już skonczonych, ale ten czas leci.

Gratuluję udanych wizyt.

Ja usg mam 31.01.18 czyli to bedzie dokładnie 13t 0d.
    Krew na tsh ft3 i ft4 oddałam rano, jutro wyniki. Jeśli będą słąbe to w piątek endokrynolog pewnie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a smaki to mam na kwasy :) dziś pomidorowa na obiad a na kanapki obowiązkowo ogórek kwaszony musi być :)

7w3d 💔
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zapisana na test pappa na 13 lutego a wyniki mają byc tydzień później...
    Z jedzeniem bywa różnie, ostatnio jem praktycznie tylko kanapki z różnymi dodatkami, bo chleb i wafle ryżowe to jedna z niewielu rzeczy, po której nie mam żądnych dolegliwości i mam na to jakąkolwiek ochote.

Teraz martwi mnie tylko to, ze zaczynam łapac chyba jakieś przeziębienie, bo od wczoraj mam katar i pobolewa czasem głowa + ogólne osłabienie. Chyba trzeba bedzie jutro pójść do internisty po l4, zeby wyleżeć te kilka dni w domu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 12:55

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie zrobiłam budyń a co :D

justyna14, Dooti, Pazyfae lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi narobilyscie takiego smaka na kiwi ze wysłałam wczoraj męża do sklepu i co chwile chodzie do kuchni i po jednym obieram :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ