Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A mój to nie zje prawie nic. Tylko mleko. Rano i wieczorem dosypuje mu trochę, ale odrobinę kaszki do mleka. Nawet jak jest mega głodny to obiadku nie zje. Jedna łyżeczka i koniec. Wczoraj trochę pulpetami zjadł, przejdzie jogurt naturalny i chleb. I 3-4 łyżeczki jakiegoś owocu.
Już nie wiem jak go przekonać to jedzenia. Chciałam kończyć kpi no ale nie ruszy mm. Jedynie na śpiocha w nocy.
-
PLPaulina wrote:A mamy ktore kp, ilosc karmien jakoś wam sie zmieniła??
Bo moja od niedawna je wiecej stałych. I tak mam wrażenie ze mniej mleczka potrzebuje..
Tak, zamiast 8-9 razy dziennie je na ogół 6 razy dziennie + od 6miesiąca wieczorem MM.PLPaulina lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 15:15
Paulinaaa, PLPaulina, Ania241188, 1ania1, misia-kasia, Kasiaja, marcela123, chabasse lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Marta..a wrote:Jeżeli Ty nie byłaś na diecie bez nabiału, mleka itp to to raczej nie ten problem. Chyba że byłaś i widzisz efekt. U nas zmiany na skórze zeszły jak przestałam karmić. Tylko ja jadłam na co miałam ochotę.. zostało nam przy uchu tylko czerwone które go swędzi. wszystko inne poschodzilo. To rozdrqpuje i chyba dlatego nie schodzi... mamy te z już czwarty emolient i chyba trafiliśmy. Ale jeszcze kupię zwykle enolium na próbę bo ten co mamy trochę drogi. A efekt był po 1 użyciu pomimo używania emolientow do kapania i smarowania od jakis 2 miesięcy
Po świętach dalej rozszerzamy menu bo chce żeby był ładny na święta chociaż
jestem dopiero od tygodnia i poki co nie widze efektu, ale daje sobie jeszcze czas, tez mysle ze jak zakoncze kp to zejda jej szybciej te plamymy smaujemy emolientem ponad miesiac i dupa efektu nie ma, moze faktycznie pora zmienic
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:jestem dopiero od tygodnia i poki co nie widze efektu, ale daje sobie jeszcze czas, tez mysle ze jak zakoncze kp to zejda jej szybciej te plamy
my smaujemy emolientem ponad miesiac i dupa efektu nie ma, moze faktycznie pora zmienic
No u nas ewidentnie ruszyło z tymi plamami jakimiś jak zaczęliśmy rozszerzać dietę, jak był wyłącznie na moim mleku to jakieś tam lekkie zazerwienienia były i zawsze jak zjadłam coś "innego" dlatego wiem że to na pewno nie wina nabiału bo jadłam sporo
Jak ruszyliśmy z rozszerzeniem diety to aż do teraz nie udawało nam się to całkiem wygoic że wszystkiego. Teraz jest najlepiej a i tak ma przy uchu. U nas najlepiej działało Eloderm balsam i krem aktywny do twarzy ale jakby nagle przestał działać a teraz Avene uzupełniający lipidy balsam i olej3k do.myciaPaulinaaa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U nas na buzi to chyba trądzik nadal... Jak jest ciepło to plama na buzi robi się czerwona, na dworze, jak chłodno to prawie znika... Bo alergiczne raczej nie, bo nawet nie powieksza się. Mieliśmy problem z suchą skórą na nogach, ale smaruje 2 x dziennie Mediderm i zeszło, a na buzi się trzyma
muszę kupić znowu bepanthen, po tym ładnie schodzi
-
U nas kp dalej milion razy
a tak na serio ok 10 w zależności jeszcze jaka noc. Na śniadanie je kaszkę i na kolacje dostaje mm. Poza tym to raczej dodatek niż pełen posiłek z tego obiadku i deseru. Tez myśle ze ok czerwca będziemy schodzić z kp. Bałam się nocnego usypiania bez cyca ale wczoraj mąż z nią został i powiedział ze nie było dramatu. Ciekawe jeszcze jak w nocy bo czasami potrafi się mocno domagać i nic innego nie pozwala jej zasnąć znowu.
-
A moja od czasu choroby tyle zjada że szok. No i nie chce już papek w ogole, jedynie musy owocowe przejdą, dzisiaj takie kawałki mięsa jadła że sie śmiałam że następnym razem to udko z kurczaka dostanie do łapki i będzie obgryzać:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
Ja muszę po naszych chorobach ( i ja chora i agata ) zmobilizowac sie i wiecej sama gotowac, bo cos zrobilam sie leń i jako ze je mało to nie chce mi sie i daje sloik dla tych kilku lyzek ;/ a widze ze wy gotujecie to mnie mobilizujecie jak czytam
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyJa nie gotuję specjalnie dla Hani. To by było bez sensu.. jak robię obiad taki zwykły dla Nas to jej daje.
Albo mam pomysł na obiad dla Hani. To jemy my wszyscy.
A potem z mężem sobie doprawiamy😁😁
dla tych 2-5 łyżeczek jeszcze nie zwariowałam by gotować osobno.☺
Chyba ze ktos lubi gotować i maleństwo daje duzo czasu na to😁😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:47
-
nick nieaktualnyMoja jest glownie na mleku, pije naprawde duze ilosci wg mnie bo 6-8 butli 200-220 ml. A z kawalkami radzi sobie super takze moglaby juz jesc normalne 2 posilki a cholernik maly nie chce, jedzonko blw jako probowanie smakow i zabawa. Owoce tak, warzywa nie, miesko tak ale bardziej do pomemlania. Ostatnio hit arbuz
Z lyzeczki mus owocowy i od swieta troche kaszki z owocami. Wczoraj ugotowalam jej manne na normalnym mleku i z owocami nawet otwierala buzie zjadla cala porcje. Ogolnie na luzie podchodze, maja jeszcze czas
Ostatnio mamy faze na zacieszanieZaciesza i usmiechy rozdaje na lewo i prawo. Wczoraj byly zawody kto bardziej rozmieszy Emilke, tatus czy mala siostra
I oficjalnie juz raczkujeA sama nadal nie siada
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem anty święta 🤣
Ale ze względu na Hanie robimy w gronie najbliższych l.
Drzewka mają juz jajka powieszone. Będzie szukanie prezentów.😁
A z gotowania ? Ja tradycyjnych polskich potraw nie robie. Moja teściowa cis z takich rzeczy chce zjesc wiec przywiezie..
Mozw zrobie ciasto marchewkowe.😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 15:01
-
nick nieaktualnyChcialam upiec jakies ciasta czy tarty ale stwierdzilam ze mi sie nie chce, u nas nikt by tego nie zjadl... Tutaj takich swiatecznych tradycji nie ma, dzieci sie ciesza ze maja ferie i tyle. A w tym roku powiedzialy ze nawet choinki na boze narodzenie nie chca bo to bez sensu scinac drzewko w tym celu, wola jechac na narty. Tyle z tradycji
-
Nic ostatnio nie pisze, ale podczytuje Was na bieżąco 🙂 dzisiaj mieliśmy kiepski ranek tak mnie mąż wkurzyl, Mały spał z nami i jakoś po 7 była pobudka ja poszłam się ogarnąć do łazienki a oni zostali razem, nagle słyszę jakiś huk, wypadam do nich a maz Malego na rękach i płacz, oczywiście co? Spadł mu z łóżka, tak się wkurzylam, nawet na chwilę nie mógł zwrócić na niego uwagi, pewnie w tel się gapił i nie patrzył na niego. Tak biedny płakał, później zauważyłam że warga mu dodatkowo spuchla. Ehh faceci.
Wczoraj przesiedlismy do na nowa spacerówke. Stasko zaczarowany, cała drogę na spacerze nawet nie pisnal 🙂 tylko dla mnie dziwne, że go nie widzę bo jest przodem do kierunku jazdy, ale muszę się przyzwyczaic.
Ja nic nie gotuję, jedziemy do moich rodziców więc mama wszystko szykuje, ja może jakieś ciasto upieke chociaż nie wiem czy to dobry pomysł bo ja to kiepsko z pieczeniem 😁Aniołek 17.10.2017- 8t5d