Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No moja też płacze jak widzi obcych. Dopóki jest u mnie na rękach to jest ok. Ale jak teściowa albo moja mama weźmie i zaczyna zapoznawać z obcymi to jest ryk. Teraz już mówię, żeby ją zostawiła w spokoju i przestała na siłę ją przybliżać do innych bo ona ma taki okres że się po prostu boi. To oni do mnie, że przecież musi rodzinę poznać.. Brak słów czasami.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Teraz jest okres, że dzieci się boją i trzeba to przeczekać. U mnie poza nami tylko moi rodzice mogą się zająć małym, nie boi się ich, ale to dlatego, że prawie codziennie do nich chodzimy teraz.
Reszta ma nawet na niego nie patrzeć, bo od razu robi podkówkę i płacz. -
Filip od rana sieje zniszczenie w domu. Wywalił jedzenie dla kotów, dobrał się do kwiatka i chciał jeść ziemię, wywalił mi wodę, gdy próbowałam czyścić dywan, oczywiście cały do przebrania, bo tez mokry. Ja się denerwuję, a on się śmieje.
Z niego to straszny urwis będzie chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 11:15
-
nesssssa wrote:Nie mogę znaleźć tego filmu
ja mam podobne jazdy jak są ciężkie dni. Staram się radzić sobie z tym likwidując wszelkie oczekiwania (że wypiję ciepłą kawę, że coś załatwię jak mała zaśnie). Zauważyłam, że to u mnie pomaga. Ostatnio wyszłam z sypialni i kazałam facetowi iść do małej. Lepiej wyjść niż wybuchnąć. No i liczę sobie do 10
pomaga też. Ważne, żeby puścić te emocje bokiem.
Ktoś może boryka się z koszmarami sennymi? Swoimi? Mam złe sny codziennie...squirrel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Ja jak młody śpi to chodzę na paluszkach po mieszkaniu żeby go nie obudzić. Najwięcej mogę zrobić jak się wyspi i zje
-
Ile wasze dzieciaczki wypijają mleka w ciągu dnia? Moja dzisiaj sie obraziła na mleczko, co jej dam to je a mleka mogłaby wcale nie pić, w ciągu dnia jakby to zsumować to by wyszło może ze 120ml. Zjadła za to tyle że szok... Nawet arbuza pierwszy raz jadła, i smakował oczywiście:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
1ania1 wrote:Filip od rana sieje zniszczenie w domu. Wywalił jedzenie dla kotów, dobrał się do kwiatka i chciał jeść ziemię, wywalił mi wodę, gdy próbowałam czyścić dywan, oczywiście cały do przebrania, bo tez mokry. Ja się denerwuję, a on się śmieje.
Z niego to straszny urwis będzie chybanie usiedzi w miejscu. Żeby mleko ściągnąć to muszę go mocno zająć na macie co nie jest łatwe lub zapiac w bujaczku.
-
Dawno nic nie pisałam, ale czytałam
pojawił się pierwszy ząb! Postukaliśmy łyżeczką i dzwoni
na szczęście wychodził bezobjawowo, drugi zaraz tez wyjdzie. Niestety ciagle męczymy się z zaparciami... Teraz daje laktulozę bo od piątku były 2 kupy i to takie bobki... Już eliminuje z diety Filipa banany, marchew, ryżu w ogóle nie podaje... Ale samo rozszerzanie diety super, wcina takie ilości, że jestem w szoku. Wczoraj wypił około 100ml rosołu, poprawił warzywami gotowanymi, a po kwadransie jeszcze chciał cyca. Saszetka z owocami 100 ml na jedno podejście. Ilość i czas drzemek u nas to loteria, ale zazwyczaj są 2-3 po okolo 45 minut
I mam wrażenie że na wątku to Filip jest jedynym dzieckiem, które nie siedzi, nie pełza (trochę się przemieszcza zarzucając dupką i odpychając się) i nie raczkuje? -
Moja tez nie raczkuje i nie siedzi a starsza jest. Ale w miejscu już nie uleży bo odpycha się rękami do tyłu. Do przodu bardzo by chciała ale myśli narazie że uda się krzykiem. Ogólnie to cuduje codziennie coś nowego. Chyba prędzej usiądzie bokiem niż z czworaków. Bo teraz tak zarzuca nogami i dupką na boki, że już jej niewiele brakuje. Czworaczą pare razy zrobiła i narazie przestała. Troszkę też zaczyna próbować się podnosić np o moje nogi jak leżymy na dywanie. Spokojnie mają czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 20:40
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Justa mój od 2 tygodni dopiero podnosi się na czworaki, a od piątku zaczął się czołgac także spokojnie
wcześniej tylko się turlal.
Do siadania rwie się w bujaczku i wózku, sam na podłodze nie. Chociaż dzisiaj miał pierwsza próbę z czworakow ale tak trzasnal jak kłoda o podłogę że chyba szybko nie ponowi tej próby ;p
Edytka mój pije około 500ml na dobę, robi to na 3x.
Generalnie mamy 6-7 posiłków na dobę. Rano kaszka i chlebek, raczej chlebek a kaszka żeby dojadl, bo chleba trochę zje t4oche gdzieś spadnie. Później po drzemce mleko, robie 150ml i wszystko zawsze wypije. Obiadek, tu różnie 4az cały słoiczek duży, a czasami połowę. Pozniej Deserek, to albo cała tubka, albo teraz kupuje mu w Lidlu owoce+twarożek albo całego banana zjada. Później na noc ma mleko, robię 210ml ale zawsze coś zostawi. I pozostałe 1-2x w nocy mleko.od tygodnia budzi się 1x i wypija około 170-180ml w nocy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 20:42
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
A tak zmieniając temat to jak ja się nie rozwiodę to chyba będzie cud.. Tak mnie ten mój mąż wkurza że nie chce mi się nawet wchodzić w szczegóły. Nic nie rozumie, nic nie chce zrozumieć... Ehh szkoda gadać. Mam go dość.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Moja tez nie raczkuje i nie siedzi a starsza jest. Ale w miejscu już nie uleży bo odpycha się rękami do tyłu. Do przodu bardzo by chciała ale myśli narazie że uda się krzykiem. Ogólnie to cuduje codziennie coś nowego. Chyba prędzej usiądzie bokiem niż z czworaków. Bo teraz tak zarzuca nogami i dupką na boki, że już jej niewiele brakuje. Czworaczą pare razy zrobiła i narazie przestała. Troszkę też zaczyna próbować się podnosić np o moje nogi jak leżymy na dywanie. Spokojnie mają czas
-
justa1509 wrote:Mój to był łobuz jeszcze w brzuchu
Kurczę, a Filip był właśnie spokojny, ruszał się mało, ale konkretnie
Moje dziecko chciało dzisiaj wyjść przez balkon, ale zatrzymała go szyba, był wrzask bo uderzył nosemdzisiaj się za nim solidnie nabiegałam...