Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Glownie na brzuchu, lub na bokach... odkad sie nauczyla przekrecac (miala jakies 3,5 miesiaca) przestala prawie zupelnie spac na plecach... tylko ja odloze, juz jest przekrecona... czasem spi z kolankami podciagnietymi pod brzuszek z dupka wypieta😂
-
edytkaa93 wrote:W jakiej pozycji śpią wasze maluchy? Dużo śpią na brzuchu?
na brzuchu lub jak dziewczyny piszą z dupką w górze
czasami tak hmm niby prawie na brzuchu ale lekko na prawym boku a głowę ma na lewym policzku no tak dziwnie, że zastanawiam się jak go to wszystko nie boli jak się tak wykręci6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:na brzuchu lub jak dziewczyny piszą z dupką w górze
czasami tak hmm niby prawie na brzuchu ale lekko na prawym boku a głowę ma na lewym policzku no tak dziwnie, że zastanawiam się jak go to wszystko nie boli jak się tak wykręciMarta..a lubi tę wiadomość
-
Co za masakryczna noc. przez katar oczywiście zwymiotował, wtedy zasnąć nie mógł i tak po półtora godzinie w końcu usnął.
Jeszcze w środę koleżanka podrzuci mi swojego syna do pilnowania. 3,5 latek. Nie ma z kim zostawić a ma pogrzeb babci. Tylko on jest taki broj że masakra. Grzebie wszędzie, otwiera szuflady, zabiera piloty, przełącza, telefony zabiera i grzebie. Popycha, zabiera zabawki. Nie że moje dzieci super grzeczne ale takich rzeczy Pola nie robi. Tym bardziej u kogoś. No ale on ma przyzwolenie bo mama jego nie zwróci uwagi, że tak nie wolno. Jeszcze na dodatek słabo mówi (obym się dogadała jakoś) i ma pampersy. Mam nadzieję że tylko nie zrobi dwójki w tym czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 04:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmilka wczoraj wstala z drugiej drzemki o 17.20, zjadla jogurt i poszlysmy jeszcze na spacerek i plac zabaw. Chciałam polozyc ją o 21 ale się nie dało. Dopiero po 22 zasnela. Także u nas jest różnie, różne godziny różna ilość drzemek czy snu, trochę szkoda ze nie jest zawsze tak samo cos zaplanować można. Ale ja nie usypiam e dzień, jak trze oczy to ją kładę i zasypia, na noc to samo.
Ja zawsze chodziłam późno spać, 22 to środek dnia dla mnie 😂😂😂
Śpi tak jak wasze albo na boku, albo na brzuchu i tez z dupka na górze 😀
Dzisiaj właśnie było poplakiwanie przez sen, takie buczenie. Może sny jakieś dużo wrażeń 🤔
P.S Wypila butle z kaszka i śpi dalej 😀
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76c8aa26fcfd.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 07:56
PLPaulina, Marta..a, Kasiaja, 1ania1, Ania241188, marcela123 lubią tę wiadomość
-
Ach te pozycje 😅 Zuzka też śpi w każdej możliwej. W końcu się budzi bo ja już głodna, a na śniadanie owsianka z owocami zmiksowanymi i nie miałam jak przygotować bo mikser to dość głośny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2a185ae3254.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 08:49
PLPaulina, Ania241188, 1ania1, Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Ja wczoraj zrobiłam koperkowe kopytka ale wyszły nieco zbyt gumowate dla małej. Dzisiaj nawet zjadła trochę jajecznicy😳
Ona zjada mikroskopijne ilości...idziemy dzisiaj zbadać krew.
Pić nie chce. Boję się podać z kubka...
Mamy mega odparzenia po ząbkowych kupach. Nawet hit - maść pięciornikowa - nie działa.
-
Swietne pozycje! U nas tez takie cuda😂
Nessa, moja tez zjada ostatnio mikro ilosci... z pokarmow stalych to pp troszeczke, doslownie kilka kosteczek chlebka, albo kawalek kielbaski...
Mleka tez wypija po 80-100ml i wiecej nie chce...
A odparzen wspolczuje... ja juz od jakiegos czasu podejrzewam, ze ida nam dolne jedynki, bo sie dziasla w tym miejscu zmienily i mamy moze nie odparzenia, ale pupa obszczypana...
Podobno jak to zabkowe, to schodzi dopiero jak sie zabek przebije
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Moje dziecko ma 8 zębów, dolne dwójki też wyszły. 4 żeby w tydzień
Nesssa jak masz mate która łatwo umyć to puść mała z gola pupa, teraz jest ciepło to nic jej nie będzie a tak pupa najszybciej dojdzie do siebie. U nas na szczęście wystarcza puder na noc i nawet jak coś lekko czerwone jest to szybko znika.
Ale kilka razy smarowalam na noc sudokremem, jak widziałam że ma czerwone mocniej. Też szyję mu smarowalam bo mial kiedys czerwona w faldce.
Ania współczuję bo mojego nigdy 2 nocy nosić nie musiałam, chyba że tak 5 min żeby się uspokoił tylko.Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Aniu też miałam taki problem z Filipem, kiedyś już tu pisałam, że on nie gryzie kawałków tylko po prostu połyka wielkie kawały nawet, u nas samo się poprawiło, widzę, że teraz sobie memła w buzi jak coś dostanie. W ogóle coraz częściej chce jeść sam, ile przy tym bałaganu to głowa boli. Fotelik do odkurzania i dwa metry z każdej strony.
-
nick nieaktualnyNa odparzenia to najlepiej z gołą pupa trochę żeby się powietrzyla. Ja zaesze myje wodą i smaruje maścia inotyol (nie wiem czy w pl jest) i to szybko schodzi. I na ten czas zmieniam pieluchy bo w pampersach sie nam nie wyleczy.
To jak to jest Olek Ani wypija 130-170 ml a moja 190-220 ml mleka plus 3xdziennie dodatkowo z kaszka i Olek waży ponad 10 kg a moja nawet nie 8 🤔 Od kilku dni znowu lepiej je bo i owoce, jogurcik, zupjq była a kaszki manny z owocami to miske zje jak po spacerze... Z genami nie wygrasz, jak ma być szczupła to ile by nie zjadła będzie 😀🤣🤣 -
Lavendova wrote:Na odparzenia to najlepiej z gołą pupa trochę żeby się powietrzyla. Ja zaesze myje wodą i smaruje maścia inotyol (nie wiem czy w pl jest) i to szybko schodzi. I na ten czas zmieniam pieluchy bo w pampersach sie nam nie wyleczy.
To jak to jest Olek Ani wypija 130-170 ml a moja 190-220 ml mleka plus 3xdziennie dodatkowo z kaszka i Olek waży ponad 10 kg a moja nawet nie 8 🤔 Od kilku dni znowu lepiej je bo i owoce, jogurcik, zupjq była a kaszki manny z owocami to miske zje jak po spacerze... Z genami nie wygrasz, jak ma być szczupła to ile by nie zjadła będzie 😀🤣🤣
Np. koleżanki córka z tego samego dnia co Pola i zjadała mniej a waży 2kg więcej niż Pola a waga startowa taka sama. No ale też Pola szybciej raczkowała chodziła. Nie usiedzi. Tamta spokojniejsza.
A mleko mamy nie jest bardziej kaloryczne? Napewno nocne. A Olek wypija dwa razy. No ale kaszek nie je. A nie wiem w sumie od czego to zależy 😋
-
nick nieaktualnyA my dziś owocny dzień ☺️
- gimnastyka że starsza grupą bardzo się Hani podobała. Była zachwycona. Śpiewała. Uśmiechała się po fikolkach. Dzieci zaczepiala. Jak nie mój dzikus. 😲 A mama taka dumna.. Zostawiala mnie i szła swoimi ścieżkami.
- już plac zabaw za nami. Było buju buju. ☺️
I teraz Drzemka. ☺️☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 11:54
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Mleko mamy chyba jest najbardziej kaloryczne
Mi się wreszcie udało ogarnąć balkon po zimie ale.. nie wiem jak tam dziecko wyciągnąć. Jakoś macie coś na balkonach? Matę, kocyk.. kojec?pumka1990 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek