Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania241188 wrote:Ja mam. Poli kupiliśmy ale jak miała 2 lata. Frajda jest dla dzieci. A mama ma zbierania kulek wszędzie 😉 tylko myśmy kupili taki zwykły basenik do dmuchania , żeby można było schować go i osobno 300-400 piłeczek.
Olek też uwielbia te kuleczki. Co prawda nie rozkładalam jeszcze baseniku ale wyspałam mu do wanienki i miał frajdę
-
My mamy piłeczki w kartonie to co chwilę je zbieram
A z psem to może być słaby pomysł bo moi rodzice mają psa to nawet jak jedna pilka się pojawi to odrazu ja bierze i chce się bawić, a że to plastik to moment i jest ppgryziona i do wyrzucenia.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
My mamy w planie taki
Ale to dopiero moze na roczek, albo swieta, bo teraz pewnie srednio by ja zainteresowal...
Z psem prawda, szalenstwo, wiwm bo moj pies juz posiada kulki do basenu, kupione jeszcze przed moja ciaza... uwielbia sie nimi bawic i o dziwo z tych 100szt przez te 2 lata tak sobie poszanowala, ze jeszcze conajmniej polowe ma
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:My mamy w planie taki
Ale to dopiero moze na roczek, albo swieta, bo teraz pewnie srednio by ja zainteresowal...
Z psem prawda, szalenstwo, wiwm bo moj pies juz posiada kulki do basenu, kupione jeszcze przed moja ciaza... uwielbia sie nimi bawic i o dziwo z tych 100szt przez te 2 lata tak sobie poszanowala, ze jeszcze conajmniej polowe ma -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy mamy zamówiony plac zabaw. ☺️
Na to lato musi już stać. ☺️
Dzieci znajomych i sąsiadów mają i korzystają.
Więc uznałam że to fajnie..
Nie zawsze chce się człowiekowi odpalać auto i jechać na plac zabaw 😲 i jeszcze pół osiedla zabrać ze sobą?
A tak wiem, że mogą przyjść koleżanki. I zawsze to nie będą tylko w domu siedzieć. ☺️
Wy tu o Drzemkach. A my pobudka o 9.☺️☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 09:30
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
A my mamy pełno zabawek w domu. Mąż co chwila cos kupuje. Ostatnio Poli skrzydła bo podobały się w bajce jej, to tatuś zaraz kupił. No i mamy duży ogród a tam piaskownica, zjeżdżalnia, zjeżdżalnia z drzewa, konik do bujania, bujawka a teraz jeszcze mąż planuje zrobić domek. No i miejsce na ognisko mamy. Także roczek w ogrodzie. W Biedronce teraz będzie maszynka do waty cukrowej i mąż chce kupić a że będzie bardzo dużo dzieci to napewno będą zadowolone. Jeszcze myślałam nad konkursami dla dzieci. Skakanie we wiekach itd.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/983003c4f873.jpg
P.s. gumka już zmieniona, nie nosi na szyi. Była za dluga. Ale to jak pierwszy raz założyła 😋
PLPaulina, 1ania1, Kasiaja, marcela123, Existenz lubią tę wiadomość
-
My mamy w ogrodzie plac zabaw z domkiem, piaskownice i trampolinę. Bawi się tam, ale najlepiej z innymi dziećmi lub u innych w ogrodzie- obce zabawki zawsze są atrakcyjniejsze:) Kulki mieliśmy, zero zainteresowania a i tak pies zjadł i zostało może z 20 Latem wrzucam do basenu. Tylko moja córa w miejscu nie usiedzi. Ona woli rower, hulajnogę, piłkę. Może Łucja będzie spokojniejsza i polubi inne zabawy
-
My dopiero w przyszłym roku coś zrobimy dla małej na ogrodzie bo narazie mamy tu kawałek placu budowy:p a i mąż nie ma czasu narazie by jej tam coś przygotować. Mam dla niej huśtawke na dworze taką przenośną, a wczoraj zamontowaliśmy w domu huśtawke kubełkową ale miała frajde:) basenik w lato jej też wystawie, może jeszcze sie coś wymysli:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy mamy plac zabaw na osiedlu i multum dzieci w różnym wieku. W domu to staram się już nie tonąć w zabawkach. Moje dzieci bardziej ruchowe są, fajnie by było tak wsadzić w basen z piłkami na pare godzin spokój, niestety u nas to tak nie działa🤣
A na roczek robicie torta? Jakiegoś takiego dla maluchów dostosowanego czy zwykly..? -
nick nieaktualnyMy ogólnie tort chcemy ciut mniej słodki.. Bo ja nie jestem fanką słodyczy. IO + to ze nie lubię! Mdli mnie po słodkim.
Motyw z myszką minie. ☺️☺️☺️
+ babeczki☺️
Hmm. Teraz mamy plastikowy plac zabaw. Ale to takie badziewie..
U nas fajnie kilka mamy naluchów z tego samego roku i +/- rok..
Więc sądzę że plac zabaw będzie w użyciu. A mamusie na ploteczki się spotkają 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 11:24
-
Ja zamówię normalny tort, przecież to dziecko nie zje dużo tylko głównie my i goście nie widzę potrzeby unikania cukru na takie okazje ja generalnie nie jestem za unikaniem cukru, nie jem go dużo, nawet nie słodzę ale jak już jem słodkie to chcę w nim cukier a nie fit, eko ciastko które nie zaspokoi mojej chcicy na słodkie zawsze miałam nielimitowany dostęp do słodkiego i wyszłam na ludzi, więc postaram się tez tak dać dziecku no chyba, że będą jakieś problemy zdrowotne itp. to wiadomo ale jak ich nie ma to nie zamierzam mu żałować dlatego cukier w składzie mnie tez nie przeraża
Lavendova, ja kupiłam małemu z 5-6 zabawek i matę. A mam plac zabaw bo mam miliard zabawek po starszych kuzynach, wiadomo że widać ślady zużycia ale dziecku to na razie nie przeszkadza
Existenz dobrze, trzymajcie się6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja robie normalny tort, zawsze robie biszkopt + smietana z mascarpone z owocami, wiec wszystko to co mala jesc moze... wszystko robie malo slodkie, bo nie przepadam za ciastami, zwlaszcza przeslodzonymi...
No i jajka mam swojskie, niesione przez kurki mojej kolezanki z pracy, takze sprawdzone...
Pani u ktirej zamawiam torty robi towniez z takich sprawdzonych produktow i na chrzest tez nam zrobila mascarpone+bita smietana z malinami i borowkami jedno pietro, a drugie mielismy ciemna czekolada z wisniami i biala czekolade... tort byl tak pyszny, ze z dwoch wysokich pieter zostaly dwa kawalki... pierwszy raz tak tort poszedl
Marta, ja tez nie zamierzam przed mala chowac slodyczy... licze na moj i jej zdrowy rozsadek w jedzeniu slodyczy i licze, ze skoro ja mialam slodkie ogolnodostepne w domu a nie jadlam na tony to i ona da rade zachowac umiarWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 11:27
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eilleen wrote:Zastanawiałam się nad piaskownicą. Gdzie kupowałas?Aniołek 17.10.2017- 8t5d