Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, tu nie ma co porównywać rytmu dnia dorosłych a takich maluchów. Im są potrzebne rytuały, rutyna jest dla nich dobra. Długo obserwowałam dziecko i godziny same nam się ustawiły. A gdybym dała dużo luzu mojej 4 latce, to zębów by nie myła, cały czas w piżamie najchętniej chodziła i jadła same płatki z mlekiem.

Pumka, Existenz, dużo zdrówka dla maluszków!

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w rytuałach nie chodzi o trzymanie się zegarka a podobnych czynności. ☺️

Choć u Nas godziny wypadają podobnie to nie kładę Hani na siłę bo wybiła godzina drzemki ☺️

• e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tylko w rytuałach nie chodzi o trzymanie się zegarka a podobnych czynności. ☺️

Choć u Nas godziny wypadają podobnie to nie kładę Hani na siłę bo wybiła godzina drzemki ☺️
    Rytuały to są te same czynności wykonywane w tej samej kolejności i o tej samej porze.
    Wiadomo, że nie jest to co do minuty z zegarkiem w ręku.

1ania1 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem "za" planem dnia. Ale w granicach rozsądku.. Żeby nie próbować na siłę usypiać gdy widać że dziecko pełne energii.. ☺️

U nas to ja obserwowałam Hanie. I się dostosowalam. I mamy stałe pory. Z małymi przesunięciami. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas rytuałów takich nie ma i nie będzie. To też by wymagało ode mnie robienie tego samego i w teh samej kolejnosci o tej samej godzinie. Chyba bym oszalała. Nie mówię ze to jest zle ale nie dla mnie.

Emii wiadomo ze nie nie chodzi o taki luz żeby pozwalac na wszystko czy odpuszczac higienę czy naukę. Ale nie ma sztywno godziny obiadu, zabawy, robienia lekcji kapieli i spania.

Aha no "plan dnia" to każdy ma, nawet jak to tylko wstanie pójście siku i pójście spać to tez jakiś plan 😂 Nasze dzieci to mają taki sam plan dnia, wstanie, picie/jedzenie, spacer, zabawa, drzemki, pieluchy kąpiel i spać. Różne tylko szczegóły czas i pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:12

• Dooti Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstajemy ok. 7-7.30, pierwsza drzemka ok. 10.30-11, druga ok. 15-15.30. Kąpiel zawsze między 19-19.30, potem butla i spanie, czasem zaśnie przy butelce a czasem wstępują w Antosia nowe siły i jeszcze musi się pobawić. Generalnie ok. 20.30 już zazwyczaj śpi.

Existenz, pumka1990 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co jakiś czas pojawia się taka rutyna i trwa kilka tygodni a później loteria przez jakiś czas i znów się wyłania jakiś schemat dnia. Teraz jesteśmy na etapie loterii z wstawaniem rano i drzemkami. Reaguje wiec na bierząco.

Moja siostra była taka że godzina 13 wybiła, córka rozbrykana z gośćmi a ona ze trzeba iść spać i koniec. Obiecałam sobie ze taka nie będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 16:15

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiałbym funkcjonować bez rytmu dnia, taki już typek ze mnie 😅 dzieciaki to jakoś same ustawiają rytm dnia, a ja się do tego dostosowuje. Zuzka to zazwyczaj wstaje o 7 bo tak budzę Antka do żłobka, a później śpi od 10 do 12 i następna drzemka ok 16 taka krótsza max godzinę. Na noc kładę ich spać o 19. Muszę mieć wieczór dla siebie 😉 Dzisiaj wypadłyśmy z rytmu bo noc faraona i rano spała do 9, nawet braciszek nie był w stanie obudzić jej jękami protestów przy pobudce 😅 więc poszła na drzemkę o 11:30 i spała do 15 w związku z tym nie pójdzie już spać na drugą drzemkę tylko po 19 na noc.
    Ja wakacje to tylko All Inc uwielbiam leżeć na plaży czy basenie i drinki popijać bezkarnie 😅 jednak odkąd zaszłam w ciąże z Antkiem w maju 2016 nigdzie nie byłam i w tym roku też się nie wybieram bo nie będę mogła spędzić ich tak jak lubię. W przyszłym roku dopiero jak już będą bardziej samodzielni tzn Zuzka bo Antek to już mógłby jechać, też o jedzenie chodzi, brać te wszystkie butelki mleka itp to mnie przeraża 🙈. Siedzimy te wakacje w domu ale mamy tu fajne jeziorko, działkę czy dookoła wiele ciekawych miejsc gdzie można połazić 😉
    Już kiedyś miałam Wam sprzedać patent na katar ale ciągle zapominam 🙈 jeden to gałganek Aliny dla tych, które wolą naturalne metody, a drugi to Dicortineff jest on na receptę i niby to krople do uszu i oczu ale nam nasz zaufany lekarz zapisał to kiedyś dla Antka gdy nie mogliśmy poradzić sobie z katarem. Dwa dni i po problemie już tego samego dnia popołudniu można zauważyć poprawę. Ja podaje po 1 kropli do każdej dziurki rano i wieczorem i tak max dwa dni do momentu aż widzę poprawę. O receptę proszę lekarza w przychodni

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *noc fatalna nie faraona 😂 ach ten słownik 😅

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    My wstajemy ok. 7-7.30, pierwsza drzemka ok. 10.30-11, druga ok. 15-15.30. Kąpiel zawsze między 19-19.30, potem butla i spanie, czasem zaśnie przy butelce a czasem wstępują w Antosia nowe siły i jeszcze musi się pobawić. Generalnie ok. 20.30 już zazwyczaj śpi.
    Mamy Identycznie

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za te spanie nocne tak wcześnie ☺️ My z mężem potrafimy o tej godzinie spacer jeszcze zaliczyć. ☺️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    *noc fatalna nie faraona 😂 ach ten słownik 😅
    Wlasnie zastanawialam się co to za magia z tym faraonem :p u nas jest mniej wiecej rytm. Koło 6 pobudka, i w sumie czasami to zaraz do spania :D druga drzemka kolo 10, po 12 zupa. Jakoś tak przywyklam do tych zup, ze codziennie mam jakąś (mam rosół w sloikach, wlewam do garnuszka i dodaje warzywa/mięsko/kasze), później spacer, obiad, kąpiel i spanie na noc.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślałam co to ta noc faraona, myślałam może że o tzw klątwe faraona ci chodzi czy coś:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Właśnie myślałam co to ta noc faraona, myślałam może że o tzw klątwe faraona ci chodzi czy coś:p

Haha ja to samo 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no ale jak o 19.30 spać jak teraz lato będzie? Dzieciaki są u mnie na osiedlu do późnego wieczora na placyku, 21.30 to się dopiero zaczynają wszyscy zbierać... To ja bym musiała od 19 juz w domu siedzieć? 😱

To jednak wolę mój rytm 😋

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczne dziecko to chyba nie będzie na placu o tej godzinie ;p
    Mi tam pasuje, dziecko o 20 idzie spać, ja z mężem 22-23 o 6 wstajemy :)
    Zresztą jak do pracy na 8 będę chodzić to też o 6 będę musiała wstać żeby ogarnąć dziecko, zawieźć do żłobka i zdążyć do pracy :) A to już w październiku na pewno, chyba że do żłobka się nie dostanie.
    Wiadomo że są odstępstwa od reguły :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hmm no ale jak o 19.30 spać jak teraz lato będzie? Dzieciaki są u mnie na osiedlu do późnego wieczora na placyku, 21.30 to się dopiero zaczynają wszyscy zbierać... To ja bym musiała od 19 juz w domu siedzieć? 😱

To jednak wolę mój rytm 😋
    No dokładnie. My też lubimy nasz rytm. ☺️

Ciepło jest i po 19 jeszcze tyle rzeczy można robić. Potrafimy jeszcze się bawić na ogrodzie.

Tym bardziej że nasze maluchy to już duże dzieciaki.. ☺️

Ale fakt my nie idziemy do żłobka. Więc wstawanie o 6 nie jest mi na rękę.. ☺️☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego roczne nie może być o tej godzinie? Pomijając grafik że ma spać o 19 😏 Akurat latem wakacje często upały to akurat można dopiero wyjść z domu z maluchem po 18 jak przestanie walic słońce😏

My tez nie do żłobka i o 6 wstawac to nie dla mnie ☺️

Jajnik mnie boli czyżby owulka hmm zmolestowac męża czy lepiej nie 🤣

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najgorszy problem z tym wstawaniem. Jak Antek nie chodził do żłobka to w wakacje po 22 wracaliśmy do domu. Teraz przy okazji i Zuzkę przyzwyczajam bo ona od września idzie. Szkoda mi trochę tych wieczorów letnich na zewnątrz ale jak mus to mus 😉

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie to max 20.30 i mam nadzieje że w lato też tak zostanie. W sumie teraz też już widno o tej porze i nic sie nie zmieniło. Na urlopie też już padała koło 20 i spała w wózku jak chcieliśmy oglądać zachody słońca w fajnych miejscach. Wieczorem już ją ubieraliśmy w piżamę a po powrocie do mieszkania przekładaliśmy z wózka do łóżka. Ja jestem tak umordowana po całym dniu, że musi być jakaś chwila wytchnienia bez dziecka. Inaczej chyba bym oszalała jakby mi jeszcze brykała do 22 a ja razem z nią, bo sama się sobą przecież nie zajmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:21

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
‹‹ 2016 2017 2018 2019 2020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ