Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedne sobie nie wyobrażają kłaść dziecka spać o 19, a inne po 22 Ja sama o 22, max 23 padam, wiec nie wyobrażam sobie nie mieć wieczorem nawet chwili dla siebie i męża. Dodatkowo sezon grillowy, często z sąsiadami się spotykamy, więc mała idzie spać, a my z nianią do znajomych.
Wstawanie o 6 nie jest już takie przyjemne, ale przynajmniej mam czas poćwiczyć, ogarnąć dom i ugotować obiad Praktycznie od południa już leniuchujemy.
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Jedne sobie nie wyobrażają kłaść dziecka spać o 19, a inne po 22 Ja sama o 22, max 23 padam, wiec nie wyobrażam sobie nie mieć wieczorem nawet chwili dla siebie i męża. Dodatkowo sezon grillowy, często z sąsiadami się spotykamy, więc mała idzie spać, a my z nianią do znajomych.
Wstawanie o 6 nie jest już takie przyjemne, ale przynajmniej mam czas poćwiczyć, ogarnąć dom i ugotować obiad Praktycznie od południa już leniuchujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:44
-
PLPaulina wrote:I co Wy albo znajomi zostawiacie dzieci same w domu i spotykacie się? 😲😲
-
PLPaulina wrote:I co Wy albo znajomi zostawiacie dzieci same w domu i spotykacie się? 😲😲
ja też wieczorem muszę odpocząć od dziecka. Lubie te chwile dla siebie, leżeć w wannie... A czasami nawet do miasta na zakupy jechać. -
nick nieaktualnyI co wszyscy znajomi przyprowadzaja dzieci do jednego domu i tam jak na kolonii śpią. 😲 No szczerze to pierwszy raz słyszę o czymś takim. 😲
My jak zapraszamy znajomych to dzieciaki są razem, zabawa.. A rodzice mają wtedy relaks. ☺️
Nie lubię zakupów. Ale nie przyszło mi do głowy żeby wyjść z domu. I Hanie zostawić samą a ja na shopping 😲🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:56
-
PLPaulina wrote:I co wszyscy znajomi przyprowadzaja dzieci do jednego domu i tam jak na kolonii śpią. 😲 No szczerze to pierwszy raz słyszę o czymś takim. 😲
My jak zapraszamy znajomych to dzieciaki są razem, zabawa.. A rodzice mają wtedy relaks. ☺️
Fajnie, że Twoja mała bawi się z innymi dziećmi, a Ty w tym czasie możesz się relaksować. Moja jeszcze tego nie opanowała. -
nick nieaktualnyEee tam bawi. ☺️ Ciekawa jest.. Ale gdy są starsze maluchy np 7 lat to spokojnie mogą się bawić..
Ja nie wyobrażam sobie zostawić dziecko same w domu i wyjść. ☺️ Nawet jeśli jest to wyjście do sąsiada dom obok.. To przez ten czas dojścia może się wydarzyć naprawdę wszystko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:08
-
U nas już od jakiegoś czasu drzemki wypadają podobnie. Wstajemy o 8, później drzemka o 12 do 14 a kolejna o 18. Dzisiaj wyjątkowo pierwsza przeciągnąl do 15 więc jakieś 15 min temu padł na drzemke dopiero a później spać po 22, ale nam to odpowiada bo tatuś jeśli jest w pracy to do 21 i Mały zawsze czeka na niego, żeby się z Jim wieczorem przed spaniem wyszalec. Zresztą wolę żeby do 8 mi pospal niż robił pobudke o 5, jakiś czas wstawal przed 7, o 7 i to było średnio fajne 🙂Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Paulina, a wyobrażasz sobie zostawić dziecko samo w łóżeczku i wyjsc do innego pokoju? Dla mnie to to samo. Wtedy też patrzę na nianie.
Albo wyskoczenie na shopping 😲
Wolę być w domu jak Hania śpi. A nie zostawić ją samą. ☺️ Tak postępuje. I mi to pasuje. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:11
-
nick nieaktualnymarcela123 wrote:U nas już od jakiegoś czasu drzemki wypadają podobnie. Wstajemy o 8, później drzemka o 12 do 14 a kolejna o 18. Dzisiaj wyjątkowo pierwsza przeciągnąl do 15 więc jakieś 15 min temu padł na drzemke dopiero a później spać po 22, ale nam to odpowiada bo tatuś jeśli jest w pracy to do 21 i Mały zawsze czeka na niego, żeby się z Jim wieczorem przed spaniem wyszalec. Zresztą wolę żeby do 8 mi pospal niż robił pobudke o 5, jakiś czas wstawal przed 7, o 7 i to było średnio fajne 🙂
-
PLPaulina wrote:Nie mam willi 500m2. Więc inny pokój. A dom sąsiada obok to dla mnie inna bajka! I nie rozumiem porównywania tych dwóch rzeczy!
Albo wyskoczenie na shopping 😲
Wolę być w domu jak Hania śpi. A nie zostawić ją samą. ☺️ Tak postępuje. I mi to pasuje. ☺️ -
nick nieaktualnyAle wiecie że według prawa dziecko nie może zostać zostawione same w domu bez opieki osoby dorosłej? Bo sorry ale niania elektroniczna to nie jest opieka. I wyjście sobie do innego domu sąsiada a zostawienie dziecka w łóżeczku a pójście do kuchni czy salonu nijak sie ma do siebie. U nas dziecko zostawione samo w domu lub w aucie to jest od razu zabrane.
Trochę jestem w szoku 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:20
-
Jak Pola była mniejsza to też nianie włączyłam i do ogrodu wychodziłam, czy na ognisko do naszego ogrodu jak cała rodzina się zjeżdżała np. brat raz na rok z Anglii. I ja bym miała siedzieć w domu? Skoro są takie urządzenia to czemu nie korzystać i wyjść. A od czasu do czasu można się i przejść zobaczyć co u dzieci.
Mnie akurat to nie dziwi.
Zależy jak kto się przyzwyczai do wstawania. Starsza też kładliśmy o tej porze i nadal staramy się żeby równo kładli się spać żebyśmy mogli wieczorem chociaż film obejrzeć sami. Z resztą do przedszkola dzieciaki też rano wstają więc potem nie trzeba przedstawiać na ranne wstawanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:20
-
Paulina z zakupami to czuję się z lekka wywołana do tablicy. Na zakupy jadę ja, a mąż siedzi z dzieckiem. I gdybym miała ogród pod domem to dziecko spaloby z włączona nianią, a ja bym siedziała na ogrodzie. Śpiącemu dziecku krzywda się nie stanie, jeśli ma się je odpowiednio na oku
-
Lavendova wrote:Ale wiecie że według prawa dziecko nie może zostać zostawione same w domu bez opieki osoby dorosłej? Bo sorry ale niania elektroniczna to nie jest opieka. I wyjście sobie do innego domu sąsiada a zostawienie dziecka w łóżeczku a pójście do kuchni czy salonu nijak sie ma do siebie. U nas dziecko zostawione samo w domu lub w aucie to jest od razu zabrane.
Trochę jestem w szoku 😳