Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne sobie nie wyobrażają kłaść dziecka spać o 19, a inne po 22 ;) Ja sama o 22, max 23 padam, wiec nie wyobrażam sobie nie mieć wieczorem nawet chwili dla siebie i męża. Dodatkowo sezon grillowy, często z sąsiadami się spotykamy, więc mała idzie spać, a my z nianią do znajomych.
    Wstawanie o 6 nie jest już takie przyjemne, ale przynajmniej mam czas poćwiczyć, ogarnąć dom i ugotować obiad :D Praktycznie od południa już leniuchujemy.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Jedne sobie nie wyobrażają kłaść dziecka spać o 19, a inne po 22 ;) Ja sama o 22, max 23 padam, wiec nie wyobrażam sobie nie mieć wieczorem nawet chwili dla siebie i męża. Dodatkowo sezon grillowy, często z sąsiadami się spotykamy, więc mała idzie spać, a my z nianią do znajomych.
    Wstawanie o 6 nie jest już takie przyjemne, ale przynajmniej mam czas poćwiczyć, ogarnąć dom i ugotować obiad :D Praktycznie od południa już leniuchujemy.
    I co Wy albo znajomi zostawiacie dzieci same w domu i spotykacie się? 😲😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:44

• e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak. Z nianią i apką na telefonach. Co 20-30 min zaglądamy do domu. Chodzimy do sąsiadów, siedzimy w sumie w ogrodzie po drugiej stronie płotu. Nikomu krzywda się nie dzieje :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    W ogrodzie blisko domu to pewnie, czemu nie? :)
    ja też wieczorem muszę odpocząć od dziecka. Lubie te chwile dla siebie, leżeć w wannie... A czasami nawet do miasta na zakupy jechać.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co wszyscy znajomi przyprowadzaja dzieci do jednego domu i tam jak na kolonii śpią. 😲 No szczerze to pierwszy raz słyszę o czymś takim. 😲

My jak zapraszamy znajomych to dzieciaki są razem, zabawa.. A rodzice mają wtedy relaks. ☺️

Nie lubię zakupów. Ale nie przyszło mi do głowy żeby wyjść z domu. I Hanie zostawić samą a ja na shopping 😲🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:56

• e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    I co wszyscy znajomi przyprowadzaja dzieci do jednego domu i tam jak na kolonii śpią. 😲 No szczerze to pierwszy raz słyszę o czymś takim. 😲

My jak zapraszamy znajomych to dzieciaki są razem, zabawa.. A rodzice mają wtedy relaks. ☺️
    Czytaj ze zrozumieniem. Dzieci śpią we własnych domach, starsze się bawią przy nas, ale tez nie po nocach. A jeśli przyjeżdża ktoś do nas, to tez kładzie spac swoje dziecko, a my siedzimy na dole lub w ogrodzie. Co w tym dziwnego?
    Fajnie, że Twoja mała bawi się z innymi dziećmi, a Ty w tym czasie możesz się relaksować. Moja jeszcze tego nie opanowała.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam bawi. ☺️ Ciekawa jest.. Ale gdy są starsze maluchy np 7 lat to spokojnie mogą się bawić..

Ja nie wyobrażam sobie zostawić dziecko same w domu i wyjść. ☺️ Nawet jeśli jest to wyjście do sąsiada dom obok.. To przez ten czas dojścia może się wydarzyć naprawdę wszystko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:08

• e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a wyobrażasz sobie zostawić dziecko samo w łóżeczku i wyjsc do innego pokoju? Dla mnie to to samo. Wtedy też patrzę na nianie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już od jakiegoś czasu drzemki wypadają podobnie. Wstajemy o 8, później drzemka o 12 do 14 a kolejna o 18. Dzisiaj wyjątkowo pierwsza przeciągnąl do 15 więc jakieś 15 min temu padł na drzemke dopiero a później spać po 22, ale nam to odpowiada bo tatuś jeśli jest w pracy to do 21 i Mały zawsze czeka na niego, żeby się z Jim wieczorem przed spaniem wyszalec. Zresztą wolę żeby do 8 mi pospal niż robił pobudke o 5, jakiś czas wstawal przed 7, o 7 i to było średnio fajne 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Paulina, a wyobrażasz sobie zostawić dziecko samo w łóżeczku i wyjsc do innego pokoju? Dla mnie to to samo. Wtedy też patrzę na nianie.
    Nie mam willi 500m2. Więc inny pokój. A dom sąsiada obok to dla mnie inna bajka! I nie rozumiem porównywania tych dwóch rzeczy!

Albo wyskoczenie na shopping 😲

Wolę być w domu jak Hania śpi. A nie zostawić ją samą. ☺️ Tak postępuje. I mi to pasuje. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    U nas już od jakiegoś czasu drzemki wypadają podobnie. Wstajemy o 8, później drzemka o 12 do 14 a kolejna o 18. Dzisiaj wyjątkowo pierwsza przeciągnąl do 15 więc jakieś 15 min temu padł na drzemke dopiero a później spać po 22, ale nam to odpowiada bo tatuś jeśli jest w pracy to do 21 i Mały zawsze czeka na niego, żeby się z Jim wieczorem przed spaniem wyszalec. Zresztą wolę żeby do 8 mi pospal niż robił pobudke o 5, jakiś czas wstawal przed 7, o 7 i to było średnio fajne 🙂
    My mamy to samo. Że Hania czeka by z Tatą się pobawić. ☺️

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z owoców to banan, jakblo, gruszka,arbuz,truskawki, kiwi,uwielbia mango, ze sloiczkow to owoce leśne jadł, maliny, morele, brzoskwinie dzisiaj kupiłam borówki to zobaczę czy będą mu smakować.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My mamy to samo. Że Hania czeka by z Tatą się pobawić. ☺️
    Stasko jak tylko usłyszy, że klucz tatuś przekreca w drzwiach to aż piszczy z radości i wszędzie za nim raczkuje 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nie mam willi 500m2. Więc inny pokój. A dom sąsiada obok to dla mnie inna bajka! I nie rozumiem porównywania tych dwóch rzeczy!

Albo wyskoczenie na shopping 😲

Wolę być w domu jak Hania śpi. A nie zostawić ją samą. ☺️ Tak postępuje. I mi to pasuje. ☺️
    Powiedz, że musisz z nią spac, a nie że wolisz 🤣🤣🤣

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Nie lubię zakupów. Ale nie przyszło mi do głowy żeby wyjść z domu. I Hanie zostawić samą a ja na shopping 😲🤔
    Ty pomyśl trochę zanim coś napiszesz. Ktoś zostawia dziecko samo i jedzie na zakupy...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie że według prawa dziecko nie może zostać zostawione same w domu bez opieki osoby dorosłej? Bo sorry ale niania elektroniczna to nie jest opieka. I wyjście sobie do innego domu sąsiada a zostawienie dziecka w łóżeczku a pójście do kuchni czy salonu nijak sie ma do siebie. U nas dziecko zostawione samo w domu lub w aucie to jest od razu zabrane.

Trochę jestem w szoku 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:20

• Ania241188 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Pola była mniejsza to też nianie włączyłam i do ogrodu wychodziłam, czy na ognisko do naszego ogrodu jak cała rodzina się zjeżdżała np. brat raz na rok z Anglii. I ja bym miała siedzieć w domu? Skoro są takie urządzenia to czemu nie korzystać i wyjść. A od czasu do czasu można się i przejść zobaczyć co u dzieci.
    Mnie akurat to nie dziwi.

Zależy jak kto się przyzwyczai do wstawania. Starsza też kładliśmy o tej porze i nadal staramy się żeby równo kładli się spać żebyśmy mogli wieczorem chociaż film obejrzeć sami. Z resztą do przedszkola dzieciaki też rano wstają więc potem nie trzeba przedstawiać na ranne wstawanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:20

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina z zakupami to czuję się z lekka wywołana do tablicy. Na zakupy jadę ja, a mąż siedzi z dzieckiem. I gdybym miała ogród pod domem to dziecko spaloby z włączona nianią, a ja bym siedziała na ogrodzie. Śpiącemu dziecku krzywda się nie stanie, jeśli ma się je odpowiednio na oku

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale przecież wszystko słychać a nawet widać w kamerce. Przecież nikt kilometrów nie jedzie i nie zostawia dzieci tylko na podwórko wychodzi. Niektórzy na piętrze mają pokoje dziecięce a śpią na dole na przykład.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ale wiecie że według prawa dziecko nie może zostać zostawione same w domu bez opieki osoby dorosłej? Bo sorry ale niania elektroniczna to nie jest opieka. I wyjście sobie do innego domu sąsiada a zostawienie dziecka w łóżeczku a pójście do kuchni czy salonu nijak sie ma do siebie. U nas dziecko zostawione samo w domu lub w aucie to jest od razu zabrane.

Trochę jestem w szoku 😳
    Takie z nas patologiczne rodziny 🤷🏻‍♀️

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ