Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:My dostaliśmy coś podobnego w spadku ale z plastiku. Jeden bok jest z dźwiękami, inny to sorter, a na gorze takie pałąki.
Na dzień dziecka dajemy pilota interaktywnego, bo te normalne uwielbia brać i pstrykać.
I niestety. Hehe -
U nas tez zabawki przypominajace to co jest faktycznie sa malo.interesujace😂 malo tego... dalismy jej do zabawy poprzedniego, nieaktywnego smartfona meza, ale to tez nie to, ona doskonale wie, ktore sa nasze i chce konkretnie jeden z tych dwoch...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:U nas tez zabawki przypominajace to co jest faktycznie sa malo.interesujace😂 malo tego... dalismy jej do zabawy poprzedniego, nieaktywnego smartfona meza, ale to tez nie to, ona doskonale wie, ktore sa nasze i chce konkretnie jeden z tych dwoch...
To samo. Tylko że ten smarfon jeszcze działający był ale i tak go nie chce bo nie jest mój /taty 😆 -
Ja kupiłam zabawkowy smartfon to się nim nie bawi.. za to u mojej mamy jest taki zabawkowy stary telefon z tarczą to nawet fajna zabawka
Chciałabym się pochwalić, że moja mama która na start mówiła"po co chcesz karmić", "będziesz uwiązana do dziecka" itp. itd. pochwaliła mnie, że uważa że dzięki temu, że karmiłam małego i nie trzymałam super diety to on teraz może wszystko jeść i wszystko mu smakuje Dodam, że minęło mu uczulenie na marchewkę, nadal po zjedzeniu lekko pupa czerwona ale to nic w porównaniu z tym co działo się wcześniej, żółtko jaja też luzik, pozostało białko
Powątpiewam w to, że jedno z drugi miało coś wspólnego ale zmiana o 180 stopni w podejściu mojej mamy do kp
A właśnie mamy które karmiły.. bo piersi mi się nie napełniają ale jak przycisnę sutek to leci mleko.. dlaczego? To jakieś pozostałości w kanalikach, czy co? Boję się użyć laktatora albo małego spróbować przystawić żeby czasem od nowa laktacji nie rozkręcić ostatni raz pił z cycka już prawie 2 miesiące temu To może tak być że tam coś już będzie cały czas?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
To mnie zmartwiłyście tymi zabawkami, mam nadzieje ze będzie u nas inaczej. Specjalnie kupiłam z serii szczeniaczka uczniaczka bo dostała książeczkę z tej serii i bardzo ją lubi. Samego psa nie mamy
Ja już podjęłam decyzje ze jak Agatka skończy 10 miesięcy to zaczynam ją odstawiać. Czyli jeszcze 2 tygodnie.
-
Marta, ja 4 miesiace temu zaczelam karmic bardzo mieszanie, a od 2,5 miesiaca wylacznie mm, a mleko nadal leci jak nacisne
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:To mnie zmartwiłyście tymi zabawkami, mam nadzieje ze będzie u nas inaczej. Specjalnie kupiłam z serii szczeniaczka uczniaczka bo dostała książeczkę z tej serii i bardzo ją lubi. Samego psa nie mamy
Ja już podjęłam decyzje ze jak Agatka skończy 10 miesięcy to zaczynam ją odstawiać. Czyli jeszcze 2 tygodnie.
-
misia-kasia wrote:Tak przechodzę na mm, już teraz dostaje wieczorem butle z mm wiec wiem ze problemu nie będzie. Decyzje o szybszym odstawieniu podjęłam z powodu tej grypy żołądkowej. Pokarm wrócił ale jakoś mniej i zdarza mi się czasem dokarmiać mm po kp.
-
Filip też chce jeść bardzo sam ostatnio, wyrywa mi łyżeczkę jak mu daję zupkę.
W zasadzie tylko zupką go karmię, resztę próbuje jeść sam, a bałaganu przy tym 😀, ja już się przyzwyczaiłam, że wokół krzesełka pełno jedzenia, mąż się wiecznie o to wkurza. -
1ania1 wrote:Filip też chce jeść bardzo sam ostatnio, wyrywa mi łyżeczkę jak mu daję zupkę.
W zasadzie tylko zupką go karmię, resztę próbuje jeść sam, a bałaganu przy tym 😀, ja już się przyzwyczaiłam, że wokół krzesełka pełno jedzenia, mąż się wiecznie o to wkurza.
-
Ania241188 wrote:A jakie podajesz?
Ja od 3 miesiąca czasami dawałam butle ze swoim jak wychodziłam czy coś. Później właśnie nie chciało mi się odciągać bo zeby mieć na 1 porcje musiałam zbierać cały dzień wiec spróbowałam z tym bebilonem. Hipp tez zaakceptowała tylko musiałam mieszać na początku bo jednak hipp jest rzadszy niż bebilon i leciało jej po buzi.
Te co dają już tylko mm albo kpi jakie smoczki używacie, z jakim przepływem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 13:42