X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dużych okien pięknie to wygląda. Nawet ostatnio oglądałam na insta pięknie zaprojektowane domy od projektu do realizacji oj trzeba swoje przeżyć nerwów.

W piwnicach ludzie robią jeszcze bawialnie dla dzieci/dorosłych 😀

Ja to chyba wolę jednak mieszkanie z balkonem/tarasem mi wystraczy. Zawsze łatwiej sprzedać, wszędzie blisko dzieciaki mogą same się poruszać a z wsi czy przedmieścia trzeba je wszedzie autem wozić... Ja bym mogła jak wieś to tylko toskania ❤️ Ale chyba bym się tam cały rok zanudzila, nie mówiąc juz mojej nastoletniej córce. Jednak wies to nie dla wszystkich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na typowej wsi też bym nie mogła.
    Tam gdzie mieszkamy mamy wszystko co trzeba. ☺️

Aaaa i byle jak najmniej okien dachowych!😊

A dom mi się marzy, w okolicy.. Ale ceny działek tutaj są takie że hohoho🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 19:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ogólnie na poddaszu to chyba średnio się mieszka 🤔

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z mężem bardzo chcemy na wsi, niestety nie damy rady postawić domu. I przez to ciągle sie zastanawiamy gdzie osiąść tu gdzie teraz wynajmujemy mieszkanie to mam 3 minuty pieszo do pracy, ale jakbysmy zamieszkali w mieście to bez problemu Filipa wezma do szkoły, bo u nas na wsi go nie damy. Jest przedszkole ale tak beznadziejne, że szkoda gadać. Otwarte tylko od 7.30 do 13, w pozostałych godzinach świetlica, mają na miejscu nadleśnictwo, które chętnie poprowadzi zajecia dla dzieci, ani razu nie skorzystali, raz widziałam idą przedszkolaki, ale uwaga! Ulicą, zamiast chodnikiem, po mokrej trawie i z na przeciwko nadjeżdża samochód z drewnem... A chodnik po drugiej stronie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mieszkamy w bliźniaku, a za 6-7 lat planujemy albo ruszyć z budową wolnostojącego, albo kupić dwa mieszkania w Warszawie dla dziewczyn. Ot takie marzenia ;) Ogólnie uważam, że dom na obrzeżach jest fajny dopóki dzieci małe. Później chyba lepiej się sprawdza mieszkanie w mieście. My niby nie mieszkamy na wsi, ale osiedla domków są tak rozległe, że bez samochodu ciężko się poruszać. No i ogród teraz to super miejsce do zabawy, a później będzie tylko kolejnym obowiązkiem.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii przypomnij mi w której okolicy Warszawy mieszkacie? Mam te same obawy co Ty, jak dziecko małe to jeszcze można autem wozić ale jak będzie starsze wiem ze to będzie dla niego bardzo ciężkie dojeżdżać do Warszawy do liceum czy studia. Ogólnie mi się w mieście super mieszka tylko brakuje mi tej przestrzeni i ogrodu.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogród dla maluchów super sprawa. Ciężko wszystko połączyć żeby pasowało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 19:51

• Dooti Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś podpisaliśmy akt notarialny, mieszkanie jest już nasze, na dniach odbierzemy klucze, jak tylko bank przekaże resztę pieniędzy bo niestety musieliśmy wspomóc się kredytem. Czeka nas remont, trochę mnie to wszystko przeraża bo od sierpnia wracam do pracy a chcielibyśmy się już wtedy przeprowadzić.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania spała od 17:30-20:30😲😲😲

No my mamy bliźniak na obrzeżach. 😊 I też na kredyt. Wkład własny jedynie gotowka i reszta w środku mieszkania. ☺️

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii właśnie pamietam ze już kiedyś pytałam ;) My szukamy po drugiej stronie.

Dooti mam nadzieje ze się wszystko uda zrobić przed powrotem do pracy. My tez się wspomagaliśmy kredytem na mieszkanie, takie czasy. Tym bardziej w dużej aglomeracji gdzie ceny są zabójcze.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina zazdroszczę takiego snu! Mój nie dość że nie spał od 6 rano, na drzemkę padł o 11 do 12 i poszedł spać po 20 dopiero.

My kupiliśmy działkę nie za duża za to 5min do przystanku autobusowego a nim z 1 przesiadka jesteśmy w centrum w 15-20min. Także całkiem fajnie ;) przez to że działka mała to po wybudowaniu domu ogródek też nie będzie powalal no i dzięki temu nie będzie taki uciążliwy :D ja na wsi bym nie mogła, musi być w mieście i dobrze skomunikowane miejsce. :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja maruda już śpi alleluja. Dzisiaj byłyśmy na festynie szkolnym córki, dzieci występowały tańczyly a emilka do muzyki skakala 😀 niestety deszcz nas zmoczyl a młoda zasnela na 3 drzemke w wózku przy glosnej muzyce z glosnika i spiewach dzieciaków 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 21:50

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakimi zabawkami bawią się dzieciaczki? Filip ma kostkę edukacyjną, grzechotki, wieże do układania, jakieś takie grające pianinka, kierownice... Chciałabym mu coś kupić nowego, ale nie mam pojęcia co byłoby dobre dla takiego dziecka... Myślałam nad czymś do raczkowania, ganiania

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma fazę na wyciąganie wszystkiego z pudełek. Ma takie pudełka właśnie żeby wieże ustawić i co mu tam nie wrzucę to musi wyciągnąć, książki ogląda takie co dźwięki wydają.. mamy ze zwierzętami.. No i wszystko co świeci i gra. W sumie mój się wszystkim bawi jak tak mysle, bo grzechotkami też czasem ;p ale najlepsze zawsze to co nie jest zabawka.. myszka od komputera, pilot itp

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dziewczyny, jakimi zabawkami bawią się dzieciaczki? Filip ma kostkę edukacyjną, grzechotki, wieże do układania, jakieś takie grające pianinka, kierownice... Chciałabym mu coś kupić nowego, ale nie mam pojęcia co byłoby dobre dla takiego dziecka... Myślałam nad czymś do raczkowania, ganiania
    Mamy takie do raczkowania. Zero zainteresowania. 😑

Ostatnio bawiłyśmy się w żołnierza. Durszlak na głowie. + silikonowa wazowka.. To była zabawa🤣🤣 suszarka na pranie.

Ostatnio jakoś tak olewa zabawki. Woli spacerować. I brać się za takie domowe przedmioty. 😄😄

A tak to wybiera sobie ze swoich pudełek to na co ma ochotę. Nurkuje i wyciąga. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:59

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam pszczółkę skip hop i krabika smily play. Obie zabawki nigdy nie służyły do ganiania Agatce, ona sobie siedziała i czekała jak zabawka przyjdzie do niej i wtedy łapała ;) Bawi się nimi do dziś bo grają a pszczółka jeszcze swieci.

Tez mamy takie całe pudło z zabawkami i ona sobie sama z niego wyjmuje i wkłada. Dziś najlepsza zabawką był list z esprita, jak zaczęła go jeść to się musiałam nakombinować żeby jej zabrać i podmienić na coś innego bez płaczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:21

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zabawek tez sporo, duzo dostala... grzechoyki juz poszly w odstawke w wiekszosci... ale na topie nadal szeleszczace ksiazeczki, teraz biedrona z vtech, pchacz bardzo lubi, siostrzyczka szczeniaczka teraz olewka, hula kula tez nie bardzo, dostala misia z projektorem z vtech i jego bardzo lubi, hitem sa tez kolorowe kubeczki z rossmanna i drewniane puzzle...

Ale i tak najlepszymi zabawkami, sa wszystkie rzeczy, ktore zabawkami nie sa ;) albo zabawki suczki, nimi sie tez uwielbia bawic😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś pobudka 5 rano. 😑 Lekko nosek zapchany. Oby to nie był początek infekcji😲

Edit. Po 6 już Drzemka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 07:48

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj 5.55. Filip jak narazie stracił zainteresowanie zabawkami, obecnie jego ulubiona zabawa to tor przeszkód, za przeszkodę robię ja 😅, a on przeze mnie przechodzi raz w jedną, raz w drugą stronę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas spanie coraz lepsze. Spał od 20.00- 6.40. 😊 nie wiem czy to zasługa że zmieniłam rolety i jest ciemno w pokoju czy poprostu w końcu zęby odpuściły. Ważne że śpi 😁
    Dziś mam spotkanie w przedszkolu organizacyjne

Eilleen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ