Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDużo dużych okien pięknie to wygląda. Nawet ostatnio oglądałam na insta pięknie zaprojektowane domy od projektu do realizacji oj trzeba swoje przeżyć nerwów.
W piwnicach ludzie robią jeszcze bawialnie dla dzieci/dorosłych 😀
Ja to chyba wolę jednak mieszkanie z balkonem/tarasem mi wystraczy. Zawsze łatwiej sprzedać, wszędzie blisko dzieciaki mogą same się poruszać a z wsi czy przedmieścia trzeba je wszedzie autem wozić... Ja bym mogła jak wieś to tylko toskania ❤️ Ale chyba bym się tam cały rok zanudzila, nie mówiąc juz mojej nastoletniej córce. Jednak wies to nie dla wszystkich. -
nick nieaktualnyJa na typowej wsi też bym nie mogła.
Tam gdzie mieszkamy mamy wszystko co trzeba. ☺️
Aaaa i byle jak najmniej okien dachowych!😊
A dom mi się marzy, w okolicy.. Ale ceny działek tutaj są takie że hohoho🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 19:06
-
nick nieaktualny
-
To my z mężem bardzo chcemy na wsi, niestety nie damy rady postawić domu. I przez to ciągle sie zastanawiamy gdzie osiąść tu gdzie teraz wynajmujemy mieszkanie to mam 3 minuty pieszo do pracy, ale jakbysmy zamieszkali w mieście to bez problemu Filipa wezma do szkoły, bo u nas na wsi go nie damy. Jest przedszkole ale tak beznadziejne, że szkoda gadać. Otwarte tylko od 7.30 do 13, w pozostałych godzinach świetlica, mają na miejscu nadleśnictwo, które chętnie poprowadzi zajecia dla dzieci, ani razu nie skorzystali, raz widziałam idą przedszkolaki, ale uwaga! Ulicą, zamiast chodnikiem, po mokrej trawie i z na przeciwko nadjeżdża samochód z drewnem... A chodnik po drugiej stronie.
-
My tez mieszkamy w bliźniaku, a za 6-7 lat planujemy albo ruszyć z budową wolnostojącego, albo kupić dwa mieszkania w Warszawie dla dziewczyn. Ot takie marzenia Ogólnie uważam, że dom na obrzeżach jest fajny dopóki dzieci małe. Później chyba lepiej się sprawdza mieszkanie w mieście. My niby nie mieszkamy na wsi, ale osiedla domków są tak rozległe, że bez samochodu ciężko się poruszać. No i ogród teraz to super miejsce do zabawy, a później będzie tylko kolejnym obowiązkiem.
-
Emii przypomnij mi w której okolicy Warszawy mieszkacie? Mam te same obawy co Ty, jak dziecko małe to jeszcze można autem wozić ale jak będzie starsze wiem ze to będzie dla niego bardzo ciężkie dojeżdżać do Warszawy do liceum czy studia. Ogólnie mi się w mieście super mieszka tylko brakuje mi tej przestrzeni i ogrodu.
-
nick nieaktualny
-
My dziś podpisaliśmy akt notarialny, mieszkanie jest już nasze, na dniach odbierzemy klucze, jak tylko bank przekaże resztę pieniędzy bo niestety musieliśmy wspomóc się kredytem. Czeka nas remont, trochę mnie to wszystko przeraża bo od sierpnia wracam do pracy a chcielibyśmy się już wtedy przeprowadzić.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
Emii właśnie pamietam ze już kiedyś pytałam My szukamy po drugiej stronie.
Dooti mam nadzieje ze się wszystko uda zrobić przed powrotem do pracy. My tez się wspomagaliśmy kredytem na mieszkanie, takie czasy. Tym bardziej w dużej aglomeracji gdzie ceny są zabójcze.
-
Paulina zazdroszczę takiego snu! Mój nie dość że nie spał od 6 rano, na drzemkę padł o 11 do 12 i poszedł spać po 20 dopiero.
My kupiliśmy działkę nie za duża za to 5min do przystanku autobusowego a nim z 1 przesiadka jesteśmy w centrum w 15-20min. Także całkiem fajnie przez to że działka mała to po wybudowaniu domu ogródek też nie będzie powalal no i dzięki temu nie będzie taki uciążliwy ja na wsi bym nie mogła, musi być w mieście i dobrze skomunikowane miejsce.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMoja maruda już śpi alleluja. Dzisiaj byłyśmy na festynie szkolnym córki, dzieci występowały tańczyly a emilka do muzyki skakala 😀 niestety deszcz nas zmoczyl a młoda zasnela na 3 drzemke w wózku przy glosnej muzyce z glosnika i spiewach dzieciaków 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 21:50
-
Dziewczyny, jakimi zabawkami bawią się dzieciaczki? Filip ma kostkę edukacyjną, grzechotki, wieże do układania, jakieś takie grające pianinka, kierownice... Chciałabym mu coś kupić nowego, ale nie mam pojęcia co byłoby dobre dla takiego dziecka... Myślałam nad czymś do raczkowania, ganiania
-
Mój ma fazę na wyciąganie wszystkiego z pudełek. Ma takie pudełka właśnie żeby wieże ustawić i co mu tam nie wrzucę to musi wyciągnąć, książki ogląda takie co dźwięki wydają.. mamy ze zwierzętami.. No i wszystko co świeci i gra. W sumie mój się wszystkim bawi jak tak mysle, bo grzechotkami też czasem ;p ale najlepsze zawsze to co nie jest zabawka.. myszka od komputera, pilot itp6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Dziewczyny, jakimi zabawkami bawią się dzieciaczki? Filip ma kostkę edukacyjną, grzechotki, wieże do układania, jakieś takie grające pianinka, kierownice... Chciałabym mu coś kupić nowego, ale nie mam pojęcia co byłoby dobre dla takiego dziecka... Myślałam nad czymś do raczkowania, ganiania
Ostatnio bawiłyśmy się w żołnierza. Durszlak na głowie. + silikonowa wazowka.. To była zabawa🤣🤣 suszarka na pranie.
Ostatnio jakoś tak olewa zabawki. Woli spacerować. I brać się za takie domowe przedmioty. 😄😄
A tak to wybiera sobie ze swoich pudełek to na co ma ochotę. Nurkuje i wyciąga. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:59
-
Justa ja mam pszczółkę skip hop i krabika smily play. Obie zabawki nigdy nie służyły do ganiania Agatce, ona sobie siedziała i czekała jak zabawka przyjdzie do niej i wtedy łapała Bawi się nimi do dziś bo grają a pszczółka jeszcze swieci.
Tez mamy takie całe pudło z zabawkami i ona sobie sama z niego wyjmuje i wkłada. Dziś najlepsza zabawką był list z esprita, jak zaczęła go jeść to się musiałam nakombinować żeby jej zabrać i podmienić na coś innego bez płaczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 22:21
-
U nas zabawek tez sporo, duzo dostala... grzechoyki juz poszly w odstawke w wiekszosci... ale na topie nadal szeleszczace ksiazeczki, teraz biedrona z vtech, pchacz bardzo lubi, siostrzyczka szczeniaczka teraz olewka, hula kula tez nie bardzo, dostala misia z projektorem z vtech i jego bardzo lubi, hitem sa tez kolorowe kubeczki z rossmanna i drewniane puzzle...
Ale i tak najlepszymi zabawkami, sa wszystkie rzeczy, ktore zabawkami nie sa albo zabawki suczki, nimi sie tez uwielbia bawic😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700