Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:To mało sobie daliście. 😊 My 8 cykli.
mało, mało, dlatego kompletnie się nie nastawiam i powoli przygotowuję się do powrotu do pracy, prowadzę gabinet zatem zaczynam odświeżać wiedzę od 2 tygodni już
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
PLPaulina wrote:marcela123 rozumiem cię... Mój czort też jest anty butelka.. 🤷🏻♀️
Próbowałam już wszystkiego. Wody z bidonu się napoje, kilka lykow. I mleka też. Czy to moje czy mm. 🤣
a liczyłam, że uda się mm dawać z kubka...ale pewnie też nie...
-
nick nieaktualny
-
Moj to nawet z tego kubka kapiacego nie chce, na początku się cieszy ze coś leci a później buzia zamknięta i koniec. Dobrze, że przynajmniej w ciągu dnia cyca nie je, dzisiaj dostał po tej histerii bo tak się nakręcił. Tak to 3-4 karmienia wychodzą bo w nocy i zazwyczaj rano dostaje. Chyba zacznę mu robić kaszke na mm bo tak to robiłam na wodzie samej to może przyzwyczai się do tego smaku. Chciałam karmić max do roku, mam nadzieję że coś się poprawi.
A na wesele też go zabierzemy, ale później gdzieś o 22 chciałabym go uśpić i zostawić z moimi rodzicami i wrócimy koło 1-2. Tylko teraz przez te zęby to tak się kręci przez sen że tylko cycek na chwilę pozwala mu mocniej zasnąć więc boję się tych wesel.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Agatka tez pije z avent natural. Innych nie próbowałam. Jesteśmy na smoczku nr 2. Może jak skończę karmić to zmienię na większy póki co i tak pije 1-2 razy dziennie.
U nas postęp z bbox bo bierze sama do raczki i pije. Za to tubki przestała trzymać i ja muszę.
Odnośnie truskawek to Agatka tez ma takie krostki na twarzy i nie wiedziałam od czego i pewnie to to. Mnie tez zazwyczaj pojawiała się taka kasza na twarzy po pieszych owocach sezonowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 17:26
-
nick nieaktualnySzczerze to nie słyszałam żeby któryś niemowlak pij mleko z kubka, może prędzej kaszke na śniadanie czy kolacje albo zupke, ale dzieci jak w nocy jeszcze piją to jak z kubka...
Współczuję takich trudności...
Z tym kp to różnie bo moja sąsiadka karmila ponad 4 lata córkę mimo ze ta wcina juz wszystko. Także to już mamusi kwestia była. Zresztą nie wiem czy juz przestala, boje sie zapytac 🤣 -
Kurcze, nie za bardzo mogę zrozumieć karmiące tak długo, ba, nawet są 6 latki które śpią przy cycu... No jakoś mnie to osobiście drażni, bo to dziecko je wszystko, wszystko rozumie, więc można inaczej uspokajać, usypiać. Jakoś też nie wierzę w cudowne moce mleka kobiecego, bo jak to taki cud miód.
-
Moja siostrzenica dopiero jak miała 18 miesięcy nauczyła się pic z czegoś. Odrzucała butelkę, bidon itd. Siostra ją odstawiła jak wróciła do pracy ok 14 miesiąca wiec w nocy jak się mała budziła poiła ją łyżeczka. To dopiero katastrofa.
Ja ogólnie tez nie rozumiem karmienia takich dużych dzieci. Nie urażając nikogo wydaje mi się to już niesmaczne.
-
nick nieaktualny
-
pumka1990 wrote:My nadal w szpitalu... Adenowirus poszedł nam na układ oddechowy i kaszle jak gruźlik dusi się wręcz. Eh...
pumka1990 lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ogólnie nie chce już planować co będzie.. Bo to wszystko się zmienia. 😲
Ale do roku chciałabym kp i powolutku zacząć schodzić.. Choć jeszcze brak mi pomysłu jak 😲
Nam wychodzi 5-6 kp w ciągu dnia + nocne do tego..
Ogolnie mamy na mm. Ile Wam wychodzi butelek w ciągu doby??
A doświadczone mamy. Jak to potem jest, po roczku? Jak wygląda karmienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 00:46
-
Co do zabawek: u nas hula kula średnio się sprawdza. Czasem się zainteresuje. Lubi stolik edukacyjny (na razie nie montowalam nóg bo go przewraca), dostał w prezencie dwa samochody wywrotki (jeden naprawdę duży że można go tam posadzić i przewieźć a drugi mniejszy w zestawie z klockami. O ten mniejszy), książeczki z różnymi elementami, wieża do układania, takie piłki sensoryczne, zwykła piłka. Chciałam kupić szczeniaczka tego z Fisher price ale koleżanka mi powiedziała że da mi go bo jej syn już się nie bawi. Jeszcze sorter chce kupić.
-
Marta..a wrote:Ja kupiłam zabawkowy smartfon to się nim nie bawi.. za to u mojej mamy jest taki zabawkowy stary telefon z tarczą to nawet fajna zabawka
Chciałabym się pochwalić, że moja mama która na start mówiła"po co chcesz karmić", "będziesz uwiązana do dziecka" itp. itd. pochwaliła mnie, że uważa że dzięki temu, że karmiłam małego i nie trzymałam super diety to on teraz może wszystko jeść i wszystko mu smakuje Dodam, że minęło mu uczulenie na marchewkę, nadal po zjedzeniu lekko pupa czerwona ale to nic w porównaniu z tym co działo się wcześniej, żółtko jaja też luzik, pozostało białko
Powątpiewam w to, że jedno z drugi miało coś wspólnego ale zmiana o 180 stopni w podejściu mojej mamy do kp
A właśnie mamy które karmiły.. bo piersi mi się nie napełniają ale jak przycisnę sutek to leci mleko.. dlaczego? To jakieś pozostałości w kanalikach, czy co? Boję się użyć laktatora albo małego spróbować przystawić żeby czasem od nowa laktacji nie rozkręcić ostatni raz pił z cycka już prawie 2 miesiące temu To może tak być że tam coś już będzie cały czas?
-
Marta..a wrote:Ja nadal małego kapie w wanience małej z Ikea, kąpiel trwa 3-5min więc nie używamy tam zabawek
Justa u nas jeszcze fajna jest taka wielka kostka, można ją rozłożyć, każdy bok to coś innego, jeden to dziury z kształtami do wrzucania i takie są dwie, jedna ma taki walec do kręcenia z kuleczkami, na jednej są przyciski jakieś i do kręcenia, na innej lusterka i na jednej takie te palaki po których się przesuwa koraliki. Kostka jest duża ale na długo myślę posłuży
Coś w tym stylu tylko my mamy plastikowa, nie wiem jakiej firmy bo dostaliśmy w spadku po starszym kuzynie.
https://www.krasta.pl/product-pol-43646-Duza-kostka-sensoryczna.html
O ta najbardziej przypomina nasza, tyko inne kolory mamy
https://m.olx.pl/oferta/kostka-interaktywna-duza-CID88-IDoKuko.html#position=4&page=1PLPaulina lubi tę wiadomość