Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie starsze też śpią 😀 Dzisiaj jedziemy nad wodę się kąpać bo gorąco ☺️
Wyprawka oczekiwania vs rzeczywistość 😆
Ja jestem zadowolona ze wszystkiego, może tylko mogłam elektryczny laktator kupić to bym mogła dłużej kp/kpi. I z krzesełka do karmienia na początku super bo siedziala wygodnie odchylona ale teraz chyba za wygodnie jej bo cyrkuje, myślę nad zmianą.
Wiedziałam że żadnych aspiratorow, monitorów i innych nie potrzebuję więc nie kupiłam. Koszyk się sprawdził tylko w dzień, za leżaczek tiny love strzal w dziesiatke. Mata z palakiem, i mata puzzlowa tez ok.
Akurat używanych ubranek tez mam sporo dla Emilki, dostalam od sąsiadki jak nowe. Część potem dokupilam. Używane ubranka na tak, używane buty na nie!
Niepotrzebne oddaje do krzyża, sporo tych malych butkow za 200 zl oddalam na uchodźców 😊 -
pumka1990 wrote:Mojej przyjaciółki Córka przy Bostonce nie miała temperatury
Jutro idę do pediatry to będzie wiadomo.. nic mu nie zeszło no ale innych objawów brak.
Przez to niestety siedzimy w domu zamknięci
Ale nie nudImy się młody trenuje chodzenie przy meblachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 10:05
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
My wlasnie po sniadaniu i zaraz sie zbieramy i ruszamy do ZOO
Piekna pogoda!
A wlasnie maty... materialowa z palakiem super, puzzle kupilam jakies tanie i dobrze, bo mala spedzila na nich czasu tyle co nic, bo zaraz zaczela pelzac i mata byla tylko dla ozdoby, teraz juz dawno poskladana
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:My wlasnie po sniadaniu i zaraz sie zbieramy i ruszamy do ZOO
Piekna pogoda!
A wlasnie maty... materialowa z palakiem super, puzzle kupilam jakies tanie i dobrze, bo mala spedzila na nich czasu tyle co nic, bo zaraz zaczela pelzac i mata byla tylko dla ozdoby, teraz juz dawno poskladana
My też dziś idziemy do ZOO, ale później. Pewnie ok 15stejEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Marta..a wrote:Jutro idę do pediatry to będzie wiadomo.. nic mu nie zeszło no ale innych objawów brak.
Przez to niestety siedzimy w domu zamknięci
Ale nie nudImy się młody trenuje chodzenie przy meblach
Trzymam kciuki, abyś dowiedziała się co to i aby nie było to nic poważnego
Szkoda, że w domu... Bo piękna pogodaMarta..a lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
A U nas puzzle super ja mam smiki, pitrz3bowaly paru dni żeby się wywietrzyc ale są mega trwałe i nadal są centrum zabaw ja nawet na nich ćwiczę i nie wyciągam swojej maty ;p
Ja niepotrzebnie kupiłam espumisan dla dzieci, rożek i otulacz. Cała reszta rzeczy jest w użyciu aaa i kilka sztuk ubranka na 56 bo nie było okazji ich założyć wogole6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:No akurat buty dla dziecka nie uważam za gadżet. 😊
Ogólnie buty to ważna sprawa, nawet dla dorosłego.. Postawa ciała wpływa na wszystko. 😊
Ale jak to tylko pierdola to nawet biedronka czy inne tego typu sklepy oferują buty. 😊
Co do butów to znajomy ortopeda ostatnio mi powiedział, że buty nie są istotne. Istotna jest indywidualna wkładka dobrana do stopy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja przy Zuźce już żadnych „wpadek” wyprawkowych nie miałam. Ja nawet wanienki nie kupowałam tylko leżaczek do kąpieli Angelcare i od urodzenia w naszej wannie ją kąpałam. Krzesełko do karmienia to mam takie nakładane na nasze. Ja mam takie „zboczenie” 😅 aby jak najmniej „gratów” u mnie minimalizm to klucz do harmonii 😉 dużo przedmiotów to dla mnie chaos i nie potrafię funkcjonować, zawsze „chora” jestem jak zabawki na podłodze są porozrzucane 🙈 moj pedantyzm czasem mnie samą meczy 🤦♀️[/url]
-
W sumie to wpadek wyprawkowych jak na pierwsze dziecko to nie miałam. większość rzeczy dostaliśmy. Nie przydała się karuzela, poduszki, dostaliśmy od znajomych huśtawkę, w użyciu była kilka razy... Może teraz by była lepsza, alr znowu Filip mocno ruchomy jest więc musiałabym stać z wciągniętymi rękami. Raczej dużo ubrań niepotrzebnych - body na krotki rękaw, koszulki z krotkim/długim rękawem, kurtka zimowa... Ale to pod kątem takiego maluszka.
-
nick nieaktualnyOoo to u mnie jeszcze nie przydało sie: rożek, ogrom pieluszek tetrowych. 😊
Za to na plus : laktator elektryczny, leżaczek, krzesełko do karmienia..
Pożyczona niania tak średnio. 🤔
A do używanych ubranek nic nie mam. Dostaliśmy tylko kilka.. A szkoda bo z chęcią bym przygarnela😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 14:18
-
A u mnie znowu niania elektroniczna jest codziennie w użyciu. Umarłabym bez tego:p
Z bezużytecznych rzeczy to rożek który przerobiłam na ochraniacze do łóżeczka. Też za dużo pieluch tetrowych. I kombinezon zimowy który miała może z dwa razy ubrany, ubierałam jej taki miśkowy w zimie i ten był super. Kosz mojżesza pożyczyła mi koleżanka, dobrze że nie kupowałam bo u nas był w użycciu tylko dwa miesiące, ale koleżanka np była nim zachwycona.
My teraz robimy sobie piknik- ja z małą na kocu a tatuś grilluje:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33