Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edytka, kolacji nie robimy Filip i tak zasypia przy cycu, a nie chce mi się go brudzić na noc. Na śniadanie to różnie, kisiel gotuje, kasze z owocami, płatki owsiane z owocami, jogurt naturalny, ostatnio robiłam paste z zielonego groszku do chleba super, tym bardziej że Filip lubi zielone warzywa hummus też robiłam, czasami jajo smażone, racuszki jakieś... Twarożek z rzodkiewką/ogórkiem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy byliśmy na szybkim grillu i spacerku w lesie ale młodej sie nie podobało. Nie chciała siedzieć na kocyku, ogólnie marudna była. A tu bonus bo tu nie ma dnia dziecka więc one zapomniały 😊🤣🤣
Emii ale moja córka ma zaraz 14 lat, 60 kg, 168 cm i 39 rozmiar buta 😀 Wszystko można o niej pwiedzuec ale nie to że jest małym dzieckiem 😆 -
Te buty boubux są za ponad 200 w większości na pierwszej lepszej stronie. Słowa gadżet użyłam bo zamierzam pojechać do poleconego sklepu z obuwiem dla dzieciaki dopasować odpowiednie dla niego a nie rozczytywac się na temat tysiąca marek.. buciki odpowiednie do stopki to podstawa, buciki markowe to gadżet. To tak jak mieć telefon a super smartfona. Dopóki mam jakiś zwykły który był przy abonamencie za 1 zł to podstawa dla mnie bo muszę mieć telefon, ale jak już szukam jakiegoś modelu super hiper to już gadżet. Stąd porównanie.
Dziewczyny dzięki zq sugestie ale.. brak temperatury A tu przy bostonce nawet powinna być wyższa niż przy ospie.. nie wiem moja mama młodego widziała jej to po alergiczne podchodzi.. cały czas myślę czy to nie rozyczka bo ja przehodzilam z bratem właśnie tylko plamami bez temperatury. 2 poniedziałek pojadę do lekarza do przychodni to powie co to.. młody dzisiaj w 90% na mleku żeby wykliczyc alergie pokarmowa. Zobaczymy jak rano będzie wyglądałWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 20:56
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmii no ode mnie też większa ☺️ I tez takie wymiary tatusia, przerosła mnie w wieku 12 lat 😆
Marta ale każdy produkt jest jakiejś firmy. A my nie pisałysmy o markowych butach od versace czy chanel 😀
Btw to ja wolę super smartfona, na co mi zwykły telefon 😏 -
nick nieaktualnyTeż uważam że markowe tzn od projektanta i na to za biedna jestem. I zbyt skąpa. 😅
Bo interpretacja co to gadżet zależy jak co komu pasuje.. 🤔 Bo ogólnie gadżet to telefon, mikrofalówka, zegarek, huśtawka.... Albo jacuzzi 😊
Lubie nosić dobre buty, dużo chodzę więc to dla mnie ważne. 😊
Co do super smartfonów to moja mama ma bzika na tym punkcie. Zanim się nie obejrzę już ma inny. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 22:25
-
My bylismy u todzinki na ogrodzie, mala sie wyszalala, po powrocie szybka kapiel i padla jak niezywa...
A maz z wujkiem robili garnek w ognisku😋
Takze super dzien... jutro za to planujemy jechac sobie do zoo
Co do gadzetow, ja ogoknie jakos szczegolnie uwagi nie zwracam, poza telefonem... moze nie mam smartfonow z najwyzszej polki bo tylko Samsungi (jakos mi najlepiej podeszly, zwlaszcza klawiatura i to tez zawsze przewaza w wyborze samsung iphone😂 ) ale srednio co dwa lata mam nowy🤦♀️ fakt, ze wiele za nie nie płacę, mam przy abonamencie, ale jednak moglabym miec wczesniejszy smartfon i mniejszy abonament jak abonament nic mniejszy, a nowszy telefon...
Ale to akurat jakas taka slabosc moja...
Wlasnie dumam nad kolejna zmiana, bo wyoadalaby wczesna jesienia/poznym latem jakos
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ciężko będzie znaleźć tą granice żeby z jednej strony nie rozpiescic dziecka a z drugiej strony żeby nie czuło się gorsze od rówieśników. Zobaczymy jak będzie. Wyjdzie w praniu boję się tego bo wszystko kosztuje kupę kasy a zanim do tego wieku dojdzie to nie wiadomo co wymyślą.
Ja z kolei uważam że zamiast wydać kasę na bezsensownie drogie buty czy ubrania to wolę te pieniądze przeznaczyć na edukację dziecka czy odłożyć dla niego na przyszłość.
Na szczęście kupując rzeczy dla Olka jak jeszcze byłam w ciąży to trzymał mnie rozsądek ale też ograniczony portfel jedyne co żałuję to że kupiłam kolyske. Mało co się przydała. Może przy drugim więcej się przyda. A tak to w sumie nie szalałam jakoś specjalnie.
Ale jak ktoś ma pieniądze to jest każdego prywatna sprawa na co wydaje. Nic mi do tego.Kasiaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam kilka rzeczy w wyprawce, które okazały się niewypałem. 🤔 Właśnie kołyska, karuzela, aspirator haxe hmm.... Coś by się jeszcze znalazło..
A pojęcie "drogo" - dla każdego znaczy co innego. 😏
Pogoda dziś dopisała. Oby niedziela też była taka słoneczna 😊 w planach grill, zabawa na świeżym powietrzu. Może pomoże nam to pozbyć się choroby. Gile nas trzymają. Temperatury brak.
-
PLPaulina wrote:Ja kupiłam kilka rzeczy w wyprawce, które okazały się niewypałem. 🤔 Właśnie kołyska, karuzela, aspirator haxe hmm.... Coś by się jeszcze znalazło..
A pojęcie "drogo" - dla każdego znaczy co innego. 😏
Pogoda dziś dopisała. Oby niedziela też była taka słoneczna 😊 w planach grill, zabawa na świeżym powietrzu. Może pomoże nam to pozbyć się choroby. Gile nas trzymają. Temperatury brak.
-
Ja od X lat mam IP i nie uważam tego za fanaberie. Mam cases żeby nie było widać.na pierwszy rzut oka. Dla mnie to inny wymiar i na Androida nie przejdę mimo, że moj ma Samsunga S8 i jest w nim zakochany 🤦♀️ Ale to są tylko dodatki do naszego życia. Na dzieci nie wydaje fortuny, ubrania mamy od znajomych i nie jest to dla mnie ujmą na honorze, a raczej bycie ekologicznym. Naszą odzież również oddaje do dalszej eksploatacji. Dzieciom staram się pokazać, że pieniądze na drzewach nie rosną i nie dostają bo chcą i mają 😉 uważam że prawdziwe bogactwo jest w stylu życia, a nie w tym co posiadamy 😉
Eilleen, pumka1990, Existenz, misia-kasia, chabasse lubią tę wiadomość
[/url]
-
To ja w wyprawce raczej wiekszych kitow uniknelam...
Z Haxe jestem zadowolona i dziwie sie zawsze jak ktos pisze, ze nie wyciaga, bo u nas bez problemu... tzn wierze, ze wiekszego kataru moze nie wyciagnac (jeszcze nie przerabialismy), ale mniejsze smarki bez problemu...
Ale mam znajomych i tych, ktorzy sa zadowoleni i tycb mowiacych, ze bubel... sama nie wiem, moze jakies pomieszane maja😂
Kolyski uzywalismy codziennie do 5 miesiaca... i w salonie jako lozeczko (nie korzystalismy z funkcji kolyski, a jako lozeczko) i noca jako lozeczko do spania w sypialni, takze tez bardzo na plus...
Nasze krzeselko do karmienia po dzis dzien bardzo lubie, a jak je kupilam to wrecz wielbilam! Korzystamy w nim z kazdej jednej funkcji, uwielbia sie w nim hustac, chociaz dorobilismy sie tez hustawki, jako do jedzenia swietnie sie sprawdza, a jak byla mlodsza, to niejednoktotnie dzieki niemu moglam cos ogarnac jak dawalam ja do pozycji pollezacej, chrupek w reke, stawialam obok mnie i np gotowalam...
A nie, jednak byl jeden bubel...
4moms mamaroo... od tego "wyoas" bujaczka, mala wolala zdecydowanie pozyczona od kuzynki zwykla chustawke hybrydowa...
Nawet nasze dwa super materacyki sa eksploatowane, bo i w kolysce i lozeczku spi na szczescie... lozeczko turystyczne rez super...
A no i monitor oddechu dopieluszkowy byl u nas uzywany nie jakos super dlugo, wiec tez tak pol na pol z udanym zakupem, bo mala poki sie wiercila jeszcze ok, ale jak zaczela obroty to spala juz we wszystkich pozycjach swiata, wiec przypinanie nie mialo sensu...
Wymienilismy na ten pod materacyk i uzywamy po dzis dzien
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eilleen wrote:Zapomniałam o tym haxe. Muszę to sprzedać bo nawet smarka który był z brzegu nie potrafił zgarnąć a co dopiero miałby sobie poradzić z czymś głębiej. Zapomniałam o nim zupełnie. No i krzesełko do karmienia - nie do końca jestem zadowolona. Kupiłam takie regulowane z bajerami ale używane. Mogłam zwykle Ikea kupić. Zastanawiam się czy nie sprzedać. Olkowi jest w nim niewygodnie gdy ma sięgnąć coś z tacy.
-
Marta..a wrote:Te buty boubux są za ponad 200 w większości na pierwszej lepszej stronie. Słowa gadżet użyłam bo zamierzam pojechać do poleconego sklepu z obuwiem dla dzieciaki dopasować odpowiednie dla niego a nie rozczytywac się na temat tysiąca marek.. buciki odpowiednie do stopki to podstawa, buciki markowe to gadżet. To tak jak mieć telefon a super smartfona. Dopóki mam jakiś zwykły który był przy abonamencie za 1 zł to podstawa dla mnie bo muszę mieć telefon, ale jak już szukam jakiegoś modelu super hiper to już gadżet. Stąd porównanie.
Dziewczyny dzięki zq sugestie ale.. brak temperatury A tu przy bostonce nawet powinna być wyższa niż przy ospie.. nie wiem moja mama młodego widziała jej to po alergiczne podchodzi.. cały czas myślę czy to nie rozyczka bo ja przehodzilam z bratem właśnie tylko plamami bez temperatury. 2 poniedziałek pojadę do lekarza do przychodni to powie co to.. młody dzisiaj w 90% na mleku żeby wykliczyc alergie pokarmowa. Zobaczymy jak rano będzie wyglądał
Mojej przyjaciółki Córka przy Bostonce nie miała temperaturyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U mnie cały dom jeszcze śpi tylko ja, jak głupia, już wstałam 🤦♀️ Dzieciaki, po wczorajszym dniu dziecka, chyba odsypiają tyle wrażeń było 😃 i teraz myśle co by im tu dzisiaj zorganizować, gdzie pojechać bo pogoda cudowna. Ale, póki co, zrobię trening żeby mieć siłę na to wszystko 😉
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
[/url]
-
My wczoraj chcieliśmy kupić jakąś zabawkę w sklepie, bo pomacam i w ogóle... I natłok kolorów, dźwięków i zabawek nas przytłoczył i nic nie kupiliśmy :p na pewno chce kupić kulki, ale nie jakoś bardzo dużo
Haxe mam i sprawdza się, ale przy wiekszym katarze uzywamy fridy.
Co do trenowania, wczoraj przebiegłam 1,5 km spokojnym truchtem, bez zakwasów, zatrzymywania się