X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mieście też są ogrodzone place zabaw. I jak dziecko zrobi tam kilka kroków boso to super. 😊

U nas Hania na ogrodzie na kocyku boso. 😊 I przy ławce szła kilka kroków po trawie. Swoim super krokiem baletnicy. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 09:26

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z trzy tygodnie temu kupiłam attipasy bo mi tak dziwnie było ją brać na spacer w samych skarpetach zwłaszcza, że pogoda nie rozpieszczała, a ona za cholerę nie da sie przykryć kocykiem. Teraz „biega” na boso bez skarpetek po domu bo jest ciepło ale gdy było chłodniej to po domu też jej zakładałam bo w skarpetkach się ślizgała.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam antyposlizgowe skarpetki a teraz w domu też na boso bo lepiej czuje podłoże, nie slizga sie. Dzieci dopiero uczą sie ukladac stopę wzgledem ciała a but wymusza na nich pozycje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to nawet zimą boso po domu. 😅
    Skarpetki zaraz sobie sciagala 😅

A jako pierwsze buty kupię te skarpetki attipasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 09:34

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam że ryzykuje pisząc o butach bo się dyskusja wywiąze, także tak.. nie zamierzam go prowadzić za rączki, zmuszać do chodzenia itp. Sandałki chce mieć żeby jak ruszy też na dworze były w gotowości. Ja w mieście nie wyobrażam sobie go puścić po trawniku bo wiem jak bardzo żółty był każdy trawnik zima jak spadł śnieg. Generalnie w wózku jeździ w skarpetkach a jak było chłodniej to mu kupiłam takie kapcie z antyposlizgiem skarpetkowe. No zima to w kombinezonie był to w ogóle bez butów.
    Nie widzę nic złego w tym że dziecko ma buciki jakieś na dworze, też nie chce zabudowanych tylko sandałki żeby był przewiew.
    W domu chodzi w skarpetkach antyposlizgowych na razie ale im będzie cieplej tym więcej na boso ;) kolana ma całe ale może dlatego że ma spodenki więc na nich jest poślizg.. dzisiaj ma krótkie pierwszy raz. Ja jakoś gorąca nie mam w domu ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, bobux ma fajne sandałki 😊

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Marta, bobux ma fajne sandałki 😊

Nie jadę dzisiaj przez ta wysypke, pojadę na tygodniu i zdam się na to co doradzi sprzedawca :) ja nie jestem gadzeciara i nie będę poświęcać czasu na szukanie jakiś super firm ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No akurat buty dla dziecka nie uważam za gadżet. 😊

Ogólnie buty to ważna sprawa, nawet dla dorosłego.. Postawa ciała wpływa na wszystko. 😊

Ale jak to tylko pierdola to nawet biedronka czy inne tego typu sklepy oferują buty. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 09:53

• Existenz Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam sandaly z jonami srebra . Comfortable super ecologic recycled free kenbut. Wprawdzie 150 ale sa super . Drugie mam zabudowane. Irena wrecz biega trzymana pod paszkami

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O te bobux fajne. I nawet u mnie do dostania 😊 Cena butów dzieci z reguły spora, 50-60 e norma.

Buty z biedry omg 🤦‍♀️

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania, że wychodząc na spacer lepiej zakładać dziecku jakieś buty żeby się przyzwyczajało. Na przykład Antek miał tylko jedne buty (zimowe) jak nauczył się chodzić przyszła wiosna i histeria bo innych butów nie chciał założyć 😅 do teraz ma tak, że długo mu zajmuje zaakceptowanie nowych, teraz na sandałki się przerzucaliśmy i lekko nie było mimo, że po historii z pierwszymi butami ma trzy pary i mu zakładam na zmianę.
    Po domu nie mamy żadnych papci.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy przyzwyczajanie cis daje.. Ja mojej zakładam skarpetki. Od urodzenia. I ciągle je ściąga. 😅 A teraz to jaki ubaw z tego! 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha ja już prawie 9 lat zakładam /każe założyć skarpetki i nadal nic 😂

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma problemu, bo mały nie interesuje się zbytnio stopami, dotknie skarpetki i tyle, nigdy jeszcze nie zdjął 🙃

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hahha ja już prawie 9 lat zakładam /każe założyć skarpetki i nadal nic 😂
    Za to ja zawsze bym mogła chodzić w grubych skarpetach🤦🏻‍♀️ a Hania po tacie, wiecznie gołe stopy. Nawet gdy śpi.

Więc nie pocieszyłas że się może coś zmienić 😏

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skarpety tez na nie, nawet jak chlodno na dworze, to czesto chociaz jedna sciaga😂 najczesciej tak jest ze jedna na nidze, jedna poza😂
    Niechodki sa na nogach 30 sekund😂 kupilam jej buciki do chrztu, to ledwo do samochodu ja wsadzilam, jeszcze z parkingu nie ruszylismy, a juz butki sciagniete😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 10:35

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał etap ściągania skarpetek, teraz nadal je ciągnie ale nie ściąga, bawi się stopami itp. Wtedy miał też takie delikatniejsze gumki, że w sumie jak kopał nóżkami to nawet mu spadały lekko, a te z antypoślizgiem to już normalne skarpety, więc tak łatwo nie schodzą. On ma też spora stopę, bo skarpetki mam rozmiar 19-22 chyba.. te paputo/buty kupiłam w pepco to rozmiar 19 na pewno i są takie akurat.

Biedronka i Lidl akurat ciągną jakościowo swoje produkty teraz więc stety, niestety są tam lepsze buty niż na przykład w ccc czy daichmanie, a o wiele tańsze więc nie demonizowałabym tych sklepów. One już nie wyglądają tak jak 5 lat temu. Nie każdego rodzica stać na buty za 200zł dla dziecka no ale z takich tekstów rodziców jak "buty z biedry" rosną nam własnie takie małe niewychowane gnojki które potem piętnują biedniejszych kolegów czy koleżanki, także pamiętajcie, że głupi tekst który was śmieszy może mieć później przykre konsekwencje.
    edit. to tak jak moja kuzynka z mężem byli zdziwieni ze dziecko przeklina.. że jak to i na niego krzyczeli, ze nie może, a jak się ich chwilę słuchało to aż uszy puchły od ilości K.. czy ja pier.. w zwykłych wypowiedziach.
    Ale to całkiem na marginesie tylko piszę. Nie uważam, że któraś tak robi przy dziecku :) zwracam uwagę że czasami sobie ludzi nie zdają sobie z tego sprawy.

A przyzwyczajanie i rutyna dużo daje.. ja jednego żałuje, że moja mam nie wykazała się konsekwencją jak byłam dzieckiem i nie pilnowała żebym sprzątała.. mój mąż to ma odruch odłożyć coś na swoje miejsce itp. a ja taki chaos zostawiam dookoła siebie i muszę z sobą walczyć żeby tyłek ruszyć. A moja mama wolała po prostu za mnie posprzątać i nie musiałam się wysilać, więc bez terroru ale nawyki są dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 10:37

Cccierpliwa, pumka1990, pumka1990, Kasiaja, nesssssa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się akurat nie zgodzę co doprownywalnej jakości butów z lidla do ccc czy deichmana. W deichmanie są świetne buty dziecięce elephanten czy primigi, a w ccc lasockiego np na zimę i to jest jakość nie porównywalna. W lidlu nie spotkalam butow ze skóry naturalnej. A dzieciom kupuje tylko takie, lub material textylia. Żadnych sztucznych skór i plastiku.

W Lidlu kupilam córce sportowe 2 lata temu, fajne były lekkie ale wytrzymaly z miesiąc a uzywala tylko na sport w szkole.

Ogólnie to ja nie komentuje ubioru innych dzieci wzgledem moich, ani w ich obecnosci ani w ogóle bo mi to wisi. Przedszkolaki maja wywalone na marki, trochę zaczyna sie w szkole pods a w średniej to juz niestety ale świadomość jest duża. I nie mogę kupić bylejakis butów i w lachmanach tez nie chodzi bo kogoś nie stać. Generalnie kogoś może byc nie stac na fotelik do auta, na dobre jedzenie dla dziecka na opieke zdrowotną itd ale uważam ze jak juz sie ktoś na dziecko decyduje to powinno byc go stać na utrzymanie dziecka i zapewnienie mu odpowiednich warunków.

Moje przeklinaja 3 językach. Taki świat. Każde dziecko ktore ma starsze rodzeństwo i wychodzi do szkoly i na podwórko to będzie tego świadome 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova dokładnie! Wkurza mnie tekst ze rodzica nie stać na podstawowe rzeczy dla dziecka.. 😠
    Dziecko to forma luksusu.. Trzeba mu zapewnić podstawy. A buty z sieciowki to naprawdę nie mega wymaganie. Tym bardziej jak rodzice chodzą w dobrych ciuchach czy dupy nowymi bmw wożą..

Do tego w PL od lipca będzie 500+ na każde dziecko.. Więc no sorry ale argument braku kasy na podstawy do mnie nie przemawia. 😊

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze w butach żeby była miękka podeszwa (łatwo się zginała).

Udało mi się was nadrobić.

Ja na razie butów nie kupuje ale podejrzewam że jakoś lipiec sierpień kupię, zobaczę kiedy zacznie chodzić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 2048 2049 2050 2051 2052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ