Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak tez mnie rozwalają takie rady, szczególnie gdy mała miała jakoś 5 miesięcy żeby dawać jej wodę jak budzi się częściej niż co 3h. Pomijam fakt ze wtedy nie dawałam wody za dnia a w dzień mała jadła z piersi co 2h.
Kurczę to może i my powinnyśmy iść z tym katarem do lekarza. Paulina u Was tylko katar czy coś jeszcze?
-
Nam robią dach, i troszke głośno mamy. Ale dzidzi to nie przeszkadza i właśnie idziemy spać.
Moja pije w nocy mleko ale dlatego że sie domaga. Kręci sie, ja wtedy robie butle, wypija i śpi dalej. Nie umiałabym jej nie dać tylko dlatego że ktoś tak mówi.
Ja też miałm do dupy położną, szkoda gadać, pomocy od niej tyle co nic:/ byłam zdana sama na siebie tak naprawde. przy drugim biore kogoś innego, choć i tak już będe obeznana z tematem
A temat dawania wody czy herbatek jak sie urodziła słyszałam od każdego. Jedynie moje dwie panie pediatry mówiły by nie dawać. Potem jak zaczynałyśmy rozszerzać diete to mała faktycznie nie chciała mi tej wody pić, to każdy na mnie że moja wina, bo jej nie nauczyłam. Ale mineło kilka dni i mała sama zaczęła pic wode i pije mi ładnie aż do teraz. Sama łapie za kubek i pije jak chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 10:33
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Nam robią dach, i troszke głośno mamy. Ale dzidzi to nie przeszkadza i właśnie idziemy spać.
Moja pije w nocy mleko ale dlatego że sie domaga. Kręci sie, ja wtedy robie butle, wypija i śpi dalej. Nie umiałabym jej nie dać tylko dlatego że ktoś tak mówi.
Ja też miałm do dupy położną, szkoda gadać, pomocy od niej tyle co nic:/ byłam zdana sama na siebie tak naprawde. przy drugim biore kogoś innego, choć i tak już będe obeznana z tematem
Edytka u mnie to nawet położna wagi nie miała, jakbym miała mieć drugie dziecko to szczerze mówiąc taka położna jest mi niepotrzebna. -
nick nieaktualny
-
Co do kataru to robilam w piatek wymaz mojej 11latce bo od 3 tyg ciagala nosem. Irena od niej od razu ten katar dostala i antybiotyk bo bakteria w nosie. I mojej dzis bakteria tez wyszla mimo ze od 3 dni nic nie smarka. Dodam ze katary mialy przezroczyste.
Wiec juz wiem ze jak bedzie kolejny katar 2 tyg to lece na wymaz z antybiogramem tak dla pewnosciWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 10:45
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
U mnie położna była raz. Więcej już jej nie chciałam. Jak zapytałam czy to normalne że mała główkę unosi, to mi odpowiedziała, że mam się cieszyć bo jest silna... A jak mi zaczęła prawić morały na temat diety matki karmiącej to podziękowałam. Oczywiście też kobieta starej daty.
-
Moja położna była spoko, była raz bo musiała, drugi raz ja po nią zadzwoniłam, raz kontaktowałam się telefonicznie. No ale nie miała wagi wiec bez sensu bo musiałam i tak do przychodni jeździć. Z drugim dzieckiem nie będzie mi potrzebna bo już wszystko wiem, a wagę sobie kupię albo wypożyczę jak będzie taka potrzeba.
U nas gorączki tez nie ma, tylko katar. Humor super, apetyt jest, bawi się jak zawsze. Poczekam do jutra bo katar pojawił się dopiero w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 10:52
-
nick nieaktualny
-
To ja nie mialam w ogole poloznej i sie w sumie ciesze... sama sobie doskonale dalam rade, a przynajmniej nie sluchalam dyrdymalow
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No moja przyjechała raz na 5 minut, pochwaliła kosz mojżesza, ponarzekała na mojego lekarza i pojechała. Jak miałam pilną potrzebe sie z nią skontaktować to nawet telefonu nie odebrała. Zadzwoniłam po znajomą która jest położną, i mi pomogła. A ostatnio jak spotkałam tą moją położną to sie mnie zapytała kiedy znów ją odwiedze( czyli kiedy będe w ciąży). Odpowiedziałam jej że nigdy:D taka była pewna że znów do niej polece:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 11:25
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyJa też nie miałam położnej. Tylko przy pierwszej córce bo to w pl jeszcze było. Nie wiem po co, spoko babka była ani nie zaszkodzila ani nie pomogła 😀 Ja ogólnie mimo młodego wieku nie miałam lęków ani obaw i naturalnie wszystko przyszlo samo. kp bez problemu, butla smoczek, laktator, zero zapalen, pokarmu rzeka. A dziecko myślałam że trudne a wychodzi ze wcale nie 😆
A jaka to bakteria w nosie? Ja chyba Niki sprawdzę bo ona często katar ma albo nos zapchany, albo alergia albo cos na rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 11:37
-
Już sparawa rozwiązana, adenowirus albo jakiś inny podała nazwę ale nie pamiętam. Przyszedł, to pójdzie. Leczyć objawowo. Na spacer tak, opalać nie (kto opala takie dziecko?)
Trochę zdziwiła się że nie miał temperatury.. No ale z 7 dni wysypka będzie, maks 14, do 14 dni brzydkie kupy. No i tyle
Odrazu zapytałam czy na ta kontrolę po bilansie znowu przychodzić, to powiedziała że nie i widzimy się na roczek.
Zapytałam o to.mleko czy z 2 na 3 przechodzić na roczek to powiedziała że nie ma potrzeby bo w 2 jest więcej witamin, a w 3 więcej laktozy także można ale nie trzeba
To lekarka antylekowa i antyantybiotykowa :p z tego co zauważyłam
Ja miałam położna która albo się lubi albo nienawidzi bo ma mnóstwo kobiet pod opieką bo prowadzi szkołę rodzenia i ciężko ja złapać. Za to jest też doradza laktacyjnym i chociaż widziałam że wstąpiła w to że wykarmie tego potwora to na wizycie zarówno w domu jaki u niej w przychodni kazała mi pokazać jak przystawiam i poprawiala, też kazała Blizne pokazywać po cc i ona mi szwy wyjmowala. Także no mucha nie siada. Że 3x pisałam do niej smsa z pytaniem to zawsze oddzwabiala6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
misia-kasia wrote:Paulina jak po wizycie?
Marta fajnie ze zapytałaś o to mleko. Ile dni już u Was trwa ta choroba?
Zaczęlo się w czwartek wieczorem.
A no dodała o mleku że jeżeli na roczek dziecku ma rozbudowaną dietę to 3 jak najbardziej ale właśnie niejadki lepiej 2 bo właśnie mają więcej witamin6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny