X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wieczory dla siebie i męża, dziecko idzie spać między 21 a 22 😀 Potem czas dla nas. Tu o 20.30 środek dnia wszystkie dzieciaki na dworze 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam wieczorów dla męża gdyby moje dziecko wstawalo o 5 rano. 😑🤔

A tak idzie spać o 22, to mamy wtedy czas. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 07:50

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwa typy osób sowy i slowiki, sowy nocą są aktywne tak ludzie wolą być aktywni wieczorami, a ranem no niekoniecznie ;p A slowiki odwrotnie, rano mają najwięcej powera.

Jak zaczyna się dzień o 6 to o 23 się idzie spać zazwyczaj u nas :D tak więc jestem z grupy dziewczyn które mają dluuugi dzień. Jak wasze maluchy budzą się o 8-10 to idziecie spać 1-3, i tak czas aktywności jest taki sam :)
    Ja osobiście tak wolę wstawać z mężem i kłaść się z nim spać, a nie on pójdzie mi spać bo zmęczony po pracy itp a ja co będę po nocy siedziała? Mój szwagier tak ma że chodzi spac po 3 w nocy i wstaje po 10-11.. nie ogarniam tego jak tak można funkcjonować :D

A dziecko to co za różnica o której idzie spać, zaraz o 22 też będzie jasno to akurat światło mu nie przeszkadza.. równie dobrze z ta logika powinien o 4 wstawać bo się jasno robi :D
    No i sporo dzieciaków pójdzie do żłobka to nie ma zmiłuj, o 6 pobudka, a jak dzieci chodzą do szkoły to co? Też muszą rano wstać zazwyczaj przecież..

Oczywiście zaraz napiszcie że reżim itp ale nikt nie pisze że jak coś się dzieje nie można dłużej posiedzieć :D ale ponownie rutyna jest fajna, wtedy dziecku łatwiej zasnąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:02

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy robi jak mu wygodniej. Wczoraj o 20:30 moje obie już spały. Ja sobie mogłam spokojnie poćwiczyć, bo rano bez męża nie mam jak. Do tego ogarnąć dół z zabawek i po kolacji. My zazwyczaj chodzimy spać około 23, więc godzina wieczorem to byłoby dla nas za mało.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja też mam wieczory dla siebie i męża, dziecko idzie spać między 21 a 22 😀 Potem czas dla nas. Tu o 20.30 środek dnia wszystkie dzieciaki na dworze 😀

Lavendova, jak moje dziewczyny będą w wieku Twoich starszych, to też nie będę ich o 20 do łóżka wyganiać :D Chociaż do szkoły przecież i tak musisz je wysłać, więc do 9 chyba sobie rano nie pośpisz?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż przecież wstają tu niektóre o 4 😋😆

Akurat w tygodniu to wstajemy o 7,tak muszę wstać wyszykowac dziecko do szkoły. Starsza wstaje przed 6 bo jeszcze prysznic robi zadanie itd Co nie zmienia faktu że przed 22 to one też spać nie pójdą. Co innego zima a co innego latem 😊

Żeby polozyc dzieci o 19 to o której musiecie być w domu? Kolacja kąpiel? O 17? 😀

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Każdy robi jak mu wygodniej. Wczoraj o 20:30 moje obie już spały. Ja sobie mogłam spokojnie poćwiczyć, bo rano bez męża nie mam jak. Do tego ogarnąć dół z zabawek i po kolacji. My zazwyczaj chodzimy spać około 23, więc godzina wieczorem to byłoby dla nas za mało.
    Ja też zazwyczaj idę spać max 23.
    Nie należę do typów osób które lubią siedzieć długo. Zawsze wolałam wstawać rano. Jak pracowałam to też wolałam wstać już o 5 i zacząć pracę.
    Dzieci śpią po 19 więc od 20 z mężem możemy sobie posiedzieć. Może też nam te godziny pasują bo wraca z pracy około 15.30 a wstaje o 4 lub 5 rano.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Akurat w tygodniu to wstajemy o 7,tak muszę wstać wyszykowac dziecko do szkoły. Starsza wstaje przed 6 bo jeszcze prysznic robi zadanie itd Co nie zmienia faktu że przed 22 to one też spać nie pójdą. Co innego zima a co innego latem 😊

Żeby polozyc dzieci o 19 to o której musiecie być w domu? Kolacja kąpiel? O 17? 😀

Porównywanie 14 latki do 10miesiecznych bobasów jest bez sensu. Twoja już o tabsach myśli, a nasze jeszcze nie chodzą 🤣

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

O 19 kąpiel. Kolacja 18.30.
    Kiedyś szli spać później jak Pola spała w dzień ale teraz wstaje o 7 i nie śpi w dzień i wieczorem po całym dniu biegania jest wieczorem padnięta. Na siłę dziecka nie będę męczyć skoro jest zmęczona i sama mówi że chce kolację i lulu. A w dzień nie usnie bo jest lato i za dużo atrakcji.
    A że Pola budzi Olka i też sobie nie pospi to wieczorem też już maruda okropna i kąpiel wypija mleko i nawet usypiać nie muszę

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiadomo że jak się gdzieś jedzie na gościnę to wtedy dzieci w towarzystwie takiego zmęczenia nie czują i brykają długo. Nie zabieram jej od kuzynek bo musi teraz iść spać. Kładzie się później, a wtedy zdarzy się że usnie w dzień ale to bardzo bardzo rzadko. Może gdyby była większa różnica wieku to by były inne godziny a tak to jednak jeszcze dwójką maluchów ☺️

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Porównywanie 14 latki do 10miesiecznych bobasów jest bez sensu. Twoja już o tabsach myśli, a nasze jeszcze nie chodzą 🤣

Ale gdzie ja porównuję? Pytałaś czy śpię do 9 to ci odpowiedzialam ze w tygodniu nie.

Ania ale to jak kąpiel o 19 to spać później wychodzi. Moja siedzi z 30 min w kąpieli bawi się itd potem ubieranie zabawa i dopiero mleko. To z 1.5 h spokojnie schodzi.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ale gdzie ja porównuję? Pytałaś czy śpię do 9 to ci odpowiedzialam ze w tygodniu nie.

Ania ale to jak kąpiel o 19 to spać później wychodzi. Moja siedzi z 30 min w kąpieli bawi się itd potem ubieranie zabawa i dopiero mleko. To z 1.5 h spokojnie schodzi.
    Hehe u nas nie ma aż tyle czasu na każdego bo jedno u drugie marudzi że chce się kąpać a Pola z małym się nie chce bo jej chlapie i zabiera zabawki 😅

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A wiadomo że jak się gdzieś jedzie na gościnę to wtedy dzieci w towarzystwie takiego zmęczenia nie czują i brykają długo. Nie zabieram jej od kuzynek bo musi teraz iść spać. Kładzie się później, a wtedy zdarzy się że usnie w dzień ale to bardzo bardzo rzadko. Może gdyby była większa różnica wieku to by były inne godziny a tak to jednak jeszcze dwójką maluchów ☺️
    To u mnie by taka gościna wypadala kilka razy w tygodniu. I wtedy zero rutyny. 😊

A tak Hania się dostosowala do stylu życia ☺️

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To u mnie by taka gościna wypadala kilka razy w tygodniu. I wtedy zero rutyny. 😊

A tak Hania się dostosowala do stylu życia ☺️
    No i gra gitara 😜 my tyle w tygodniu nie wyjedzadzamy. Każdy pod siebie i pod własne dzieci dostosowuje ☺️

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Maluchy idące do żłobka fajnie że rano wstają. Bo problemów ze zmianą rytmu dnia nie będzie 😊

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 16 dzień cyklu i plamienie. Co to moze byc? Dodam że wystąpiło po wczorajszym stosunku. Dziwne nigdy takiego czegoś nie miałam

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kapiel jest 19:30-20 a spanie 20-20:30 sa oczywiscie odstepstwa jak gdzies w weekend jestesmy, ze pojdzie nawet po 21 spac... ale ona jak dotrwa do 21 to jest juz tak padnieta i maruda, ze kapiel trwa 5 minut, tyle co wsadzenie jej do wody umycie i wyciagniecie...
    Normalnie kapiel z 20 minut, a ogarniecie po kapieli jakies 10-15 minut i wtedy juz nie ma zabawy, ubieranie i wyciszenie... zabawa ostatnia jest w kapieli z zabawkami... takze cala kapiel do czasu az znajdzie sie w suoialni to u nas ok pol godzinki...
    Mleczko i przy nim pada...

Jak byla duzo mlodsza to miala okres, ze chodzila spac 22-23 fakt wstawala wtedy 10-11 ale z wieczoru mialam tyle co nic, a rano nikt by mnie nie zmusil wstac chociaz ona spi...
    A teraz mam i czas posiedziec sobie, bo spac chodze nie wczesniej jak kolo polnocy, wiec mam swoje 4h wolnego czasu... moge posiedziec z mezem, bo on w tygodniu spac chodzi kolo 22 (wstaje ok 3-4 rano), jakby mala tak chodzila to mielibysmy czasu 0 dla siebie wieczorem...
    A tak mamy czas dla siebie, teraz latem na tarasie pisiedziec, ja mam czas jeszcze poznuej jak on jyz spi na odpiczynek/prasowanie/paznokcie/spacer z psem, no co mi sie tam akurat zaplanuje na dany dzien...

A jasnosc na dworze dla nas zaden problem bo mamy rolety zewnetrzne i w domu i tak jest jak w grobowcu ciemno ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Są dwa typy osób sowy i slowiki, sowy nocą są aktywne tak ludzie wolą być aktywni wieczorami, a ranem no niekoniecznie ;p A slowiki odwrotnie, rano mają najwięcej powera.

Jak zaczyna się dzień o 6 to o 23 się idzie spać zazwyczaj u nas :D tak więc jestem z grupy dziewczyn które mają dluuugi dzień. Jak wasze maluchy budzą się o 8-10 to idziecie spać 1-3, i tak czas aktywności jest taki sam :)
    Ja osobiście tak wolę wstawać z mężem i kłaść się z nim spać, a nie on pójdzie mi spać bo zmęczony po pracy itp a ja co będę po nocy siedziała? Mój szwagier tak ma że chodzi spac po 3 w nocy i wstaje po 10-11.. nie ogarniam tego jak tak można funkcjonować :D

A dziecko to co za różnica o której idzie spać, zaraz o 22 też będzie jasno to akurat światło mu nie przeszkadza.. równie dobrze z ta logika powinien o 4 wstawać bo się jasno robi :D
    No i sporo dzieciaków pójdzie do żłobka to nie ma zmiłuj, o 6 pobudka, a jak dzieci chodzą do szkoły to co? Też muszą rano wstać zazwyczaj przecież..

Oczywiście zaraz napiszcie że reżim itp ale nikt nie pisze że jak coś się dzieje nie można dłużej posiedzieć :D ale ponownie rutyna jest fajna, wtedy dziecku łatwiej zasnąć :D
    U mnie syn wymusił że stałam się słowikiem ale niekoniecznie mam powera rano ;-) chociaż wolę w jego przypadku jak chodzi spać koło 20 pomimo że wstaje jakoś o 7 i jestem z lekka nieprzytomna. Dzięki temu mogę wieczorem cokolwiek zrobić,popracować.

Marta..a lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm moje dzieci nigdy nie są padnięte 😆 Emilka jak zmęczona to po prostu robi sobie drzemke i po sprawie 😀

Kąpiel traktujemy jako zabawę. Pluska się cieszy bawi zabawkami, także u nas bardziej w te stronę niż tylko jako zabieg higieniczny. Zresztą moja 8 latka nadal traktuje jako zabawę i szybciej niz 30 min nie wychodzi ☺️

My w planach mamy przyczepke do roweru dla malucha. Tak jak zawsze będziemy robić wycieczki rowerowe w wakacje, to moze na 21 zladujemy w spowrotem. Raczej aktywnie czas i nie spieszy nam się 😊

Widać tu jak różni są ludzie i jak różne życie im odpowiada 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 10:11

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiele max 10 min. Starsza ma AZS i staramy się postępować wg zaleceń dermatologa. Chociaż na basen chodzi, w ogrodzie tez cały weekend się pluskała.
    U nas na osiedlu dzieci nie siedzą tak długo na dworze. Każdy pracuje, dzieci do przedszkola chodzą.
    Jak jeszcze mieszkaliśmy w bloku to faktycznie było inaczej. Pod oknami plac zabaw i stado krzyczących dzieci. Córka była malutka, ale problem z zasypianiem był i chodziła spać nawet o 23.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 2057 2058 2059 2060 2061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ