Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Najważniejsze, żeby wszyscy domownicy byli szczęśliwi 😊 Nie widzę sensu przekonywać do moich „racji” 😉 bo to tak jak z tym powiedzeniem, że teściowa zamiata w prawo, a synowa w lewo 😅 Skutek ten sam chociaż inny sposób 😉
1ania1 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dla mnie po całym dniu marudzenia, jakie jest obecnie położenie Filipa spać o 20 jest wybawieniem. Czekam kiedy mu to minie, ale nie mogę się doczekać. 3/4 dnia noszę te 11kg na rękach i już mi się czasami ryczeć chce. Nic go nie interesuje, niczym się nie pobawi, tylko mama i mama.
Sama jestem tak wykończona, że zazwyczaj padam o 21. -
PLPaulina wrote:Ale też trzeba zrozumieć że każdy żyje inaczej.. 😏
Według waszego rytmu mój mąż by córki nie znał.. I to uważam za chore..
Ja brudna nie chodzę 🤣🤣🤣🤣🤣
Mój mąż wraca około 18, ale wychodzi o 9. Od 6 ma sporo czasu dla dziewczyn, a i na siłownie zdąży wpaść. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Przecież ja nie nakazuje zmieniać komuś rytm dnia. Piszę tylko jak jest u nas, dlaczego jest nam tak wygodnie. Nigdzie tez nie krytykowałam innego stylu życia.
Mój mąż wraca około 18, ale wychodzi o 9. Od 6 ma sporo czasu dla dziewczyn, a i na siłownie zdąży wpaść.
A mój wychodzi 5 wraca o 18. 😊 -
nick nieaktualnyJak żłobek, przedszkole czy później szkoła to wiadomo że się trzeba trochę dopasowac do tego. U nas przedszkole do 8.30-9 mają byc w grupie i w przedszkolach jest jedna/dwie drzemki i wszystkie maluchy idą spac. Dziecka tez nie można meczyc cały dzień bo rodzice chcą miec święty spokój i pozbyć sie o 18 spać. Niektórzy to chyba nie przemysleli po co im te posiadanie dzieci 😂
Oczywiście jak wam tak pasuje to spoko, ja bym szczerze skisla przy takim planie dnia.
Taa wielkie randki z mężem yhym... U nas już seksow a seksow było, nie mam jakoś libido teraz na hulanki i swawole bo czas jest. Także ja tam wolę sie pobawic z dzieckiem i tatą w trójkę pośmiać itd niż sie gapic w tv we dwójkę 😊
PS Żeby nie było, nie krytykuje i nie oceniam. Bo kurde chyba okres dostanę więc wybaczcie jak coś zabrzmi niezbyt neutralnie 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:23
kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova, my się ostatnio ciągle zgadzamy.. Aż strasznie to dziwne. Hehe 😅😄
Ja znam i takich ludzi którzy są ogólnie fajnymi rodzicami. Ale zrozumieć nie mogę, że lubią oddawać dzieciaki do dziadków.. A sami szaleją bo jak to mówią właśnie "chcą żyć"..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:26
-
Dziewczyny czy może być tak, że nagle małej zrobiło się już niewygodnie w łupinie??? Miejsce widzę, że ma.
Bo jedziemy w czwartek i zastanawiam się czy jutro jeszcze nie skoczyć do 8 gwiazdek po fotelik nowy.
A może choroba lokomocyjna tak wcześnie się odezwać?? Szukam przyczyny histerii, bo do tej pory lubiła jeździć i nie było problemu 2.5 godziny zrobić. Nie spociła się dzisiaj, a też były momenty histerii.
O kurde 9 miesięcy stuknęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:28
-
Lavendova wrote:Jak żłobek, przedszkole czy później szkoła to wiadomo że się trzeba trochę dopasowac do tego. U nas przedszkole do 8.30-9 mają byc w grupie i w przedszkolach jest jedna/dwie drzemki i wszystkie maluchy idą spac. Dziecka tez nie można meczyc cały dzień bo rodzice chcą miec święty spokój i pozbyć sie o 18 spać. Niektórzy to chyba nie przemysleli po co im te posiadanie dzieci 😂
Oczywiście jak wam tak pasuje to spoko, ja bym szczerze skisla przy takim planie dnia.
Taa wielkie randki z mężem yhym... U nas już seksow a seksow było, nie mam jakoś libido teraz na hulanki i swawole bo czas jest. Także ja tam wolę sie pobawic z dzieckiem i tatą w trójkę pośmiać itd niż sie gapic w tv we dwójkę 😊
PS Żeby nie było, nie krytykuje i nie oceniam. Bo kurde chyba okres dostanę więc wybaczcie jak coś zabrzmi niezbyt neutralnie 🤣🤣🤣
Oj zabrzmiało bardzo krytycznie Nikt o 18 nie pisał, nikt nie zabrania dziecku spać w dzień
a do wypowiedzi o sens posiadania dzieci brakuje przymusu kp i spania z dzieckiem no i porodu sn bo cc to nie poród tylko wydobycie, więc żadna z nas matka tylko inkubator
U nas i hulanki i swawole trzeba korzystać bo od października wracam do pracy to nie będę miała siły, a od stycznia starania start
A obejrzenie serialu z mężem w spokoju też jest miłe, gra o tron się skończyła to teraz ruszyliśmy Czarnobyle_mii lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNesssa może być bo moja też nie chce już w lupinie, chyba woli bardziej siedzieć widzieć coś?
Paulina hehhe no faktycznie 😂 Jakas konstelacja gwiazd czy co 😀
Marta omg gra o tron gdzie to zobaczyć wszystkie sezony po polsku? Ja to zaczęłam od 8 oglądać hahahnesssssa lubi tę wiadomość
-
No właśnie w związku z tym wyrażaniem sprzeciwu. Tez macie taki dramat ze zmianà pieluchy i ubieraniem? U nas już jakiś czas temu zaczęła marudzić ale jakoś się udawało dać jakąś nową rzecz dla uspokojenia, zrobić głupie miny ale od tygodnia to dramat. Przekręca się, wyrywa, płacze od razu, dam jej coś to spokój na 10sek po czym próbuje uciec z tą rzeczą To jakieś testowanie granic czy jak?
Tez oglądamy Czarnobyl, wciąga jak diabli. My raczej nie oglądamy serialu z braku czasu ale ten polecam. Oglądamy na hbo go, już 3 odcinki za nami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:41
-
Paulina, piszesz o zrozumieniu twojego rytmu (czy tez braku rytmu) dnia, a później dziwisz się i innych zrozumieć nie możesz. Nam raz się udało zostawić starszą na dwa dni u dziadków i już się doczekac nie mogę jak będę mogła zostawić tez młodsza na weekend. Wolę tak, niż później płakać ze zmęczenia i krzyczeć że więcej dzieci nie chce.
Lavendova, według mnie męczeniem dziecka jest ciąganie go cały dzień po dworze, bo MUSI się do mnie przystosować. My wracamy do domu na drzemki, bo nigdzie nie będzie jej tak wygodnie spać jak w łóżeczku.
Moje dzieci są przemyślane, mam je z mężem, nie są dziełem przypadku.
Od dłuższego czasu mam wrażenie, że według Was tylko Wasze myślenie jest dobre. Wszystko inne jest krytykowane czy wyśmiewane.Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:No właśnie w związku z tym wyrażaniem sprzeciwu. Tez macie taki dramat ze zmianà pieluchy i ubieraniem? U nas już jakiś czas temu zaczęła marudzić ale jakoś się udawało dać jakąś nową rzecz dla uspokojenia, zrobić głupie miny ale od tygodnia to dramat. Przekręca się, wyrywa, płacze od razu, dam jej coś to spokój na 10sek po czym próbuje uciec z tą rzeczą To jakieś testowanie granic czy jak?
Tez oglądamy Czarnobyl, wciąga jak diabli. My raczej nie oglądamy serialu z braku czasu ale ten polecam. Oglądamy na hbo go, już 3 odcinki za nami.
U nas to samo. Używamy pantsów i to muszę jej w biegu na tyłek naciągać. -
nick nieaktualnyMy też na HBO go. A zwolennikiem seriali nie jestem. Ogólnie tv mnie tak średnio kreci. 😏 A ten super serial 😊😊
O jejku z tymi awanturami o wszystko czego nie lubi to masakra jakaś.. 🤦🏻♀️ Taki czort nerwowy z niej się zrobił.. Wymusza. Krzyczy. Piszczy. I ryk jakbym ją ze skóry obdzierala 🤣🤣🤣 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Paulina, piszesz o zrozumieniu twojego rytmu (czy tez braku rytmu) dnia, a później dziwisz się i innych zrozumieć nie możesz.
Od dłuższego czasu mam wrażenie, że według Was tylko Wasze myślenie jest dobre. Wszystko inne jest krytykowane czy wyśmiewane.
I ja nikogo do swojego nie próbuje przekonać i nie glosze kazań że jak dziecko nie śpi o 19 tzn ze nie stosujemy rytmu i ogólnie do bani wszystko.. Bo zero czasu. Zero życia. I dzieci są bleeee. 😊
Ja rozumiem że ktoś robi inaczej. Posłucham i tyle. 😏 Ja kładę dziecko jak jest zmęczone a nie żeby mieć święty spokój. 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:52
-
Tez myślałam o pantsach ale mam trochę tych pieluch 3, a chce je wykończyć i przejść na 4 póki się jeszcze na dupkę mieszczą 3
Ale to minie co? Ania, Kasiaja Wy macie starsze 2 latki, jak to jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:59
-
nick nieaktualny