X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby wszyscy domownicy byli szczęśliwi 😊 Nie widzę sensu przekonywać do moich „racji” 😉 bo to tak jak z tym powiedzeniem, że teściowa zamiata w prawo, a synowa w lewo 😅 Skutek ten sam chociaż inny sposób 😉

1ania1 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie po całym dniu marudzenia, jakie jest obecnie położenie Filipa spać o 20 jest wybawieniem. Czekam kiedy mu to minie, ale nie mogę się doczekać. 3/4 dnia noszę te 11kg na rękach i już mi się czasami ryczeć chce. Nic go nie interesuje, niczym się nie pobawi, tylko mama i mama.
    Sama jestem tak wykończona, że zazwyczaj padam o 21.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale też trzeba zrozumieć że każdy żyje inaczej.. 😏

Według waszego rytmu mój mąż by córki nie znał.. I to uważam za chore..

Ja brudna nie chodzę 🤣🤣🤣🤣🤣
    Przecież ja nie nakazuje zmieniać komuś rytm dnia. Piszę tylko jak jest u nas, dlaczego jest nam tak wygodnie. Nigdzie tez nie krytykowałam innego stylu życia.
    Mój mąż wraca około 18, ale wychodzi o 9. Od 6 ma sporo czasu dla dziewczyn, a i na siłownie zdąży wpaść.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma taki rytm jaki rodzinie pasuje.
    Więc trzeba dać żyć innym po swojemu. Nie koniecznie to co my robimy JEST RECEPTĄ NA IDEALNOSC. 😄

My też mamy swoje rytuały. Ale w innych godzinach..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Przecież ja nie nakazuje zmieniać komuś rytm dnia. Piszę tylko jak jest u nas, dlaczego jest nam tak wygodnie. Nigdzie tez nie krytykowałam innego stylu życia.
    Mój mąż wraca około 18, ale wychodzi o 9. Od 6 ma sporo czasu dla dziewczyn, a i na siłownie zdąży wpaść.
    No właśnie każda rodzina jest inna. ☺️ Naszych dzieciaków na siłę już się nie da ani uśpić ani przetrztmac. Reaguje się na potrzeby. 😏

A mój wychodzi 5 wraca o 18. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak żłobek, przedszkole czy później szkoła to wiadomo że się trzeba trochę dopasowac do tego. U nas przedszkole do 8.30-9 mają byc w grupie i w przedszkolach jest jedna/dwie drzemki i wszystkie maluchy idą spac. Dziecka tez nie można meczyc cały dzień bo rodzice chcą miec święty spokój i pozbyć sie o 18 spać. Niektórzy to chyba nie przemysleli po co im te posiadanie dzieci 😂

Oczywiście jak wam tak pasuje to spoko, ja bym szczerze skisla przy takim planie dnia.

Taa wielkie randki z mężem yhym... U nas już seksow a seksow było, nie mam jakoś libido teraz na hulanki i swawole bo czas jest. Także ja tam wolę sie pobawic z dzieckiem i tatą w trójkę pośmiać itd niż sie gapic w tv we dwójkę 😊

PS Żeby nie było, nie krytykuje i nie oceniam. Bo kurde chyba okres dostanę więc wybaczcie jak coś zabrzmi niezbyt neutralnie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:23

kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, my się ostatnio ciągle zgadzamy.. Aż strasznie to dziwne. Hehe 😅😄

Ja znam i takich ludzi którzy są ogólnie fajnymi rodzicami. Ale zrozumieć nie mogę, że lubią oddawać dzieciaki do dziadków.. A sami szaleją bo jak to mówią właśnie "chcą żyć"..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:26

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może być tak, że nagle małej zrobiło się już niewygodnie w łupinie??? Miejsce widzę, że ma.
    Bo jedziemy w czwartek i zastanawiam się czy jutro jeszcze nie skoczyć do 8 gwiazdek po fotelik nowy.
    A może choroba lokomocyjna tak wcześnie się odezwać?? Szukam przyczyny histerii, bo do tej pory lubiła jeździć i nie było problemu 2.5 godziny zrobić. Nie spociła się dzisiaj, a też były momenty histerii.

O kurde 9 miesięcy stuknęło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:28

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Jak żłobek, przedszkole czy później szkoła to wiadomo że się trzeba trochę dopasowac do tego. U nas przedszkole do 8.30-9 mają byc w grupie i w przedszkolach jest jedna/dwie drzemki i wszystkie maluchy idą spac. Dziecka tez nie można meczyc cały dzień bo rodzice chcą miec święty spokój i pozbyć sie o 18 spać. Niektórzy to chyba nie przemysleli po co im te posiadanie dzieci 😂

Oczywiście jak wam tak pasuje to spoko, ja bym szczerze skisla przy takim planie dnia.

Taa wielkie randki z mężem yhym... U nas już seksow a seksow było, nie mam jakoś libido teraz na hulanki i swawole bo czas jest. Także ja tam wolę sie pobawic z dzieckiem i tatą w trójkę pośmiać itd niż sie gapic w tv we dwójkę 😊

PS Żeby nie było, nie krytykuje i nie oceniam. Bo kurde chyba okres dostanę więc wybaczcie jak coś zabrzmi niezbyt neutralnie 🤣🤣🤣

Oj zabrzmiało bardzo krytycznie :D Nikt o 18 nie pisał, nikt nie zabrania dziecku spać w dzień :D
    a do wypowiedzi o sens posiadania dzieci brakuje przymusu kp i spania z dzieckiem no i porodu sn bo cc to nie poród tylko wydobycie, więc żadna z nas matka tylko inkubator :D

U nas i hulanki i swawole :D trzeba korzystać bo od października wracam do pracy to nie będę miała siły, a od stycznia starania start :D
    A obejrzenie serialu z mężem w spokoju też jest miłe, gra o tron się skończyła to teraz ruszyliśmy Czarnobyl :)

e_mii lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystko możliwe że nie lubi, maluchy robią się już świadome i potrafią stanowczo wyrażać swój sprzeciw. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Marta super ten Czarnobyl, 2 odcinki za nami.. Nieźle tuszowali..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa może być bo moja też nie chce już w lupinie, chyba woli bardziej siedzieć widzieć coś?

Paulina hehhe no faktycznie 😂 Jakas konstelacja gwiazd czy co 😀

Marta omg gra o tron gdzie to zobaczyć wszystkie sezony po polsku? Ja to zaczęłam od 8 oglądać hahah

nesssssa lubi tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w związku z tym wyrażaniem sprzeciwu. Tez macie taki dramat ze zmianà pieluchy i ubieraniem? U nas już jakiś czas temu zaczęła marudzić ale jakoś się udawało dać jakąś nową rzecz dla uspokojenia, zrobić głupie miny ale od tygodnia to dramat. Przekręca się, wyrywa, płacze od razu, dam jej coś to spokój na 10sek po czym próbuje uciec z tą rzeczą :/ To jakieś testowanie granic czy jak? ;)

Tez oglądamy Czarnobyl, wciąga jak diabli. My raczej nie oglądamy serialu z braku czasu ale ten polecam. Oglądamy na hbo go, już 3 odcinki za nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:41

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, piszesz o zrozumieniu twojego rytmu (czy tez braku rytmu) dnia, a później dziwisz się i innych zrozumieć nie możesz. Nam raz się udało zostawić starszą na dwa dni u dziadków i już się doczekac nie mogę jak będę mogła zostawić tez młodsza na weekend. Wolę tak, niż później płakać ze zmęczenia i krzyczeć że więcej dzieci nie chce.

Lavendova, według mnie męczeniem dziecka jest ciąganie go cały dzień po dworze, bo MUSI się do mnie przystosować. My wracamy do domu na drzemki, bo nigdzie nie będzie jej tak wygodnie spać jak w łóżeczku.
    Moje dzieci są przemyślane, mam je z mężem, nie są dziełem przypadku.

Od dłuższego czasu mam wrażenie, że według Was tylko Wasze myślenie jest dobre. Wszystko inne jest krytykowane czy wyśmiewane.

Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    No właśnie w związku z tym wyrażaniem sprzeciwu. Tez macie taki dramat ze zmianà pieluchy i ubieraniem? U nas już jakiś czas temu zaczęła marudzić ale jakoś się udawało dać jakąś nową rzecz dla uspokojenia, zrobić głupie miny ale od tygodnia to dramat. Przekręca się, wyrywa, płacze od razu, dam jej coś to spokój na 10sek po czym próbuje uciec z tą rzeczą :/ To jakieś testowanie granic czy jak? ;)

Tez oglądamy Czarnobyl, wciąga jak diabli. My raczej nie oglądamy serialu z braku czasu ale ten polecam. Oglądamy na hbo go, już 3 odcinki za nami.

U nas to samo. Używamy pantsów i to muszę jej w biegu na tyłek naciągać.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na HBO go. A zwolennikiem seriali nie jestem. Ogólnie tv mnie tak średnio kreci. 😏 A ten super serial 😊😊

O jejku z tymi awanturami o wszystko czego nie lubi to masakra jakaś.. 🤦🏻‍♀️ Taki czort nerwowy z niej się zrobił.. Wymusza. Krzyczy. Piszczy. I ryk jakbym ją ze skóry obdzierala 🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kasia ja mam dramat ze zmiana pieluchy. Mniej więcej tak jak to opisałaś. Najgorzej jak chce uciekac z kupa na dupce 😆 Juz kupę często myje pod kranem a ze zwykłych przeszlam na pantsy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Paulina, piszesz o zrozumieniu twojego rytmu (czy tez braku rytmu) dnia, a później dziwisz się i innych zrozumieć nie możesz.

Od dłuższego czasu mam wrażenie, że według Was tylko Wasze myślenie jest dobre. Wszystko inne jest krytykowane czy wyśmiewane.
    Czemu mówisz o braku rytmu? 😑 Mam rytm ale w innych godzinach niż Twoj.. 😅

I ja nikogo do swojego nie próbuje przekonać i nie glosze kazań że jak dziecko nie śpi o 19 tzn ze nie stosujemy rytmu i ogólnie do bani wszystko.. Bo zero czasu. Zero życia. I dzieci są bleeee. 😊

Ja rozumiem że ktoś robi inaczej. Posłucham i tyle. 😏 Ja kładę dziecko jak jest zmęczone a nie żeby mieć święty spokój. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:52

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam o pantsach ale mam trochę tych pieluch 3, a chce je wykończyć i przejść na 4 póki się jeszcze na dupkę mieszczą 3 ;)

Ale to minie co? Ania, Kasiaja Wy macie starsze 2 latki, jak to jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:59

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wychodzi że jesteśmy chujowe matki bo nam dzieci nie wstają o 5 i nie idą o 19 spać na noc 😊 👍

Misia kasia ja nie wiem czy to minie, mam to pierwszy raz. Tamte leżały jak wryte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:00

‹‹ 2059 2060 2061 2062 2063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ