X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie są też matki które kładą dziecko spać o 2-3 w nocy, bo tata na tirach jeździ i mama w nocy może z nim rozmawiać. To już jest przegięcie raczej. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jak znajomym mówię że Filip chodzi wcześniej spać, a ich dziecko późno to mówią że fajnie mam, ale latem to znowu czasami chciałoby sie posiedzieć a nie da rady bo dziecko chce iść spać bo jego pora.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno jestem zła matka 🤣🤣
    Hania chodziła już wcześnie spać i mam porównanie. Tamten rytm powodował że życia nie miałam. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny zmieniając temat 😄

czy jak jest mega gorąco to dajecie ciepłe posiłki? Czy jednak dopasowujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:34

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nadzieję że mój sarkastyczny komentarz o inkubatorach skończy dyskusję ;p

Lavendova 8 sezon gry o tron to kpina, każdy negatywny komentarz q necie to 100 % prawdy. Oglądam na hbo go jeden miesiąc jeatbdarmkwy a tak 19,90.

Ubieram go na stojąco to jest spokój chociaż mało wygodnie, a żeby zmienić pieluche daje my pudełko od chusteczek, kupiłam z babydream takie plastikowe i on z tego sobie wyjmuje a ja zajmuje się pielucha a potem chowam spowrotem tam te chusteczki ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Oj zabrzmiało bardzo krytycznie :D Nikt o 18 nie pisał, nikt nie zabrania dziecku spać w dzień :D
    a do wypowiedzi o sens posiadania dzieci brakuje przymusu kp i spania z dzieckiem no i porodu sn bo cc to nie poród tylko wydobycie, więc żadna z nas matka tylko inkubator :D

U nas i hulanki i swawole :D trzeba korzystać bo od października wracam do pracy to nie będę miała siły, a od stycznia starania start :D
    A obejrzenie serialu z mężem w spokoju też jest miłe, gra o tron się skończyła to teraz ruszyliśmy Czarnobyl :)
    Też oglądamy Czarnobyl ☺️
    Szczerze przy mojej dwójce bo całym dniu muszę odetchnąć i zaznać chwili ciszy i w spokoju posiedzieć, porozmawiać, ostatnio wróciło libido nawet 😋 . A do 19 zdążymy się i we czwórkę wybawić.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u nas to samo. Dramat przy pampersie i ubraniach. Obok mam serie różnych przedmiotów żeby chwilę zająć rączki 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już próbowałam na HBO ale mi mówią że niedostępne w mojej lokalizacji 🤦‍♀️ Ja się ludziom nie dziwię ze są zawiedzeni jak byli wiernymi fanami. Ja jako nowa eidzka jestem zdegustowana a finalowy to juz ekhem taki smutny jakiś.

Ja chyba potrzebuję jeszcze jeden wózek 😀😀😀 Szukam lżejszej spacerówki takiej na płasko i do auta 😊

W temacie przewijania to ostatnio mój tekstem rzucił że "widocznie tak nauczyłam". Nie chcecie wiedzieć co sie potem działo 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 14:55

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Tez myślałam o pantsach ale mam trochę tych pieluch 3, a chce je wykończyć i przejść na 4 póki się jeszcze na dupkę mieszczą 3 ;)

Ale to minie co? Ania, Kasiaja Wy macie starsze 2 latki, jak to jest?
    Oczywiście że przejdzie, jak każdy etap, teraz są dzieciaki mega ruchliwe i szkoda im czasu na leżenie. Ale ten etap może być długi bo zaraz zaczną chodzić 😋 ja pantsow używałam parę razy. Ale jak będzie Ci wygodniej ( ja zawsze coś daje w rękę np pilot 😜) to przejdź na pantsy, myślę że szybciej idzie zmiana takiej pieluchy bo można i na stojąco ubrać.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Już próbowałam na HBO ale mi mówią że niedostępne w mojej lokalizacji 🤦‍♀️ Ja się ludziom nie dziwię ze są zawiedzeni jak byli wiernymi fanami. Ja jako nowa eidzka jestem zdegustowana a finalowy to juz ekhem taki smutny jakiś.

Ja chyba potrzebuję jeszcze jeden wózek 😀😀😀 Szukam lżejszej spacerówki takiej na płasko i do auta 😊

W temacie przewijania to ostatnio mój tekstem rzucił że "widocznie tak nauczyłam". Nie chcecie wiedzieć co sie potem działo 🤣
    To mnie tak wnerwia jak mąż mówi , że z czymś tak nie może być, np coś dzieciaki robią nie tak, to mu mówię że jak nie może to naucz a nie łatwo się mówi gorzej zrobić.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój też czasami potrafi takim tekstem rzucić.. Ale szybko staram się go sprowadzić na ziemię 🤣🤣🤣

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dziś dopiero co pisałam że Pola rzadko kiedy śpi w dzień, a dziś babcia przyszła, pogłaskała po nóżce i nie wiadomo kiedy odlot 😋 no to późno pójdzie spać

A Olek wstał z drzemki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 15:51

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Każdy robi jak jemu pasuje ☺️ gdyby Hania szła spać po 19 to mój mąż by nie wiedział że ma córkę.. I co mi z tego, że ja bym spędziła z nim wieczór?

Ja snu nie traktuje jako pozbycia się dziecka.
    Lubimy czas spędzać w 3. Nam to sprawia radość. To nie jest przymus.
    Serio nasze wypowiedzi traktujesz jako że kładziemy spać dziecko o 19 czy 20 bo chcemy się ich pozbyć?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, a tu znow od ujowych matek🙄

Przeciez nie wszystkie dzieci musza tak samo chodzic spac... ale chyba tak samo jak te mamy ktorych dzieci chodza pozno spac moga sie dziwic, ze jak zyja te ktorych maluchy sa kladzione wczesnie, tak te, ktore klada wczesnie moga sie dziwic jak zyja te, ktorych chodza pozno...

Paulona piszesz zeby dac zyc innym, ale przeciez nikt nie napisal, ze masz klasc dziecko wczesnie spac... kazdy pisze swoje argumenty dlaczego tak a nie inaczej, a ty wyskakujesz odrazu z pozbywaniem sie dziecka...

Ja dziecka spac o 20 nie klade zeby sie pozbyc, a dlatego, ze moje dziecko sie w takich godzinach juz tego domaga...

I moje akurat wstaje 8-9, a nie 5, ma dwie drzemki w ciagu dnia, wiec tez nie jest przetrzymywana, zeby isc szybko spac, bo klade ja zawsze wtedy kiedy widze, ze tego potrzebuje... spacery sa u nas po drzemkach, wlasnie dlatego, ze na zewnatrz zle spi, tzn krotko i wstaje marudka bo niedospana...
    Ale to nie znaczy, ze jak komus spi na spacerach to juz zle... tez dobrze...

My w tygodniu zadnych poznych wypadow nie robimy, bo maz wczesnie wstaje, wiec tez kolo 22 idzie spac, takze najpozniej miedzy 19-20 jestesmy w domu, a mala sie domaga juz snu i nawet jak gdzies jestesmy to jest bardzo marudna... przeciez nie bede dziecka na sile przetrzymywac...
    Gosci wieczorami w tygodniu tez nie mamy bo kazdy pracuje i jak w godzinach wieczornych to spotykamy sie w weekendy i nie mamy problemu z tym, zeby mala spala w czasie jak mamy gosci... jak mamy ich popoludniu to tez klade ja na drzemke kiedy przychodzi jej pora (nie godzina konkretna, bo takich nie mamy, a czas kiedy juz jest zmeczona...

Ja jestem zdania, ze to rodzice powinni sie dostosowac do potrzeb maluszka, a nie odwrotnie i tak tez robie...
    Jak ktos probuje dostosowywac dziecko do siebie tez ok, wazne ze jemu to pasuje...

A czasu wspolnego mamy sporo... maz juz w domu, czekamy az mala wstanie z drzemki, wspolny posilek i mamy do wieczora mnostwo czasu... no i cale weekendy od piatku popoludnia ;)

W ogole nie rozumiem docinkow takich o rozmnazaniu itp bo dziecko chodzi wczesnie spac...

Poprostu trzeba wziac pod uwage, ze kazde dziecko ma inne przyzwyczajenia, inny czas aktywnosci, inna potrzebe snu, kazda z nas chodzi o innych porach spac, nie kazdy maz chodzi pozno/wczesnie spac i nie kazdy wraca wieczorem/popoludniu do domu...

Kazda ma inne zycie, to i dzieci chodza inaczej spac i raczej nie ma to nic wspolnego z pozbywaniem sie, nieprzemysleniem posiadania dziecka itp...

Co do cieplych posilkow, u nas ibiad jest normalnie jako cieply posilek, ale wiadomo, ze nasze maluchy jeszcze bardzo cieplego nie jedza a bardziej letnie... przynajmniej moja... a w takim tempie w jakim jada to nawet bym powiedziala, ze zaczyna letnie, a konczy zimne😂

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale też trzeba zrozumieć że każdy żyje inaczej.. 😏 Ma swój rytm. 😄

Według waszego rytmu mój mąż by córki nie znał.. I to uważam za chore..

Ja brudna nie chodzę 🤣🤣🤣🤣🤣 i z mężem czas na randki też mam. 😊

Hania do 5msc też chodzila wcześnie spać. Wtedy ogólnie śpioch z niej był. 🤔 Trzeba obserwować dziecko. Na siłę jej do łóżka nie wsadze gdy nie jest zmęczona. 😏
    No i ok. Taki jest wasz rytm i to zrozumiałe ale nie stwierdzaj że jak ktoś kładzie dziecko o 20 to się go pozbywa i ogólnie tragedia.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Tez myślałam o pantsach ale mam trochę tych pieluch 3, a chce je wykończyć i przejść na 4 póki się jeszcze na dupkę mieszczą 3 ;)

Ale to minie co? Ania, Kasiaja Wy macie starsze 2 latki, jak to jest?
    Minie, wszystko mija 😉 A tak serio to ciężko powiedzieć, moje starszaki leżały grzecznie za to Zuzka miała taki etap i chyba z miesiąc trwał. Ja pantsów nie lubię używać przy takich maluszkach za to, u nas, świetnie się sprawdziły gdy Antek uczył się na toaletę siadać bo to zakładanie i ściąganie co 5 min tych na rzepy to średnio fajne 🙂

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Jak żłobek, przedszkole czy później szkoła to wiadomo że się trzeba trochę dopasowac do tego. U nas przedszkole do 8.30-9 mają byc w grupie i w przedszkolach jest jedna/dwie drzemki i wszystkie maluchy idą spac. Dziecka tez nie można meczyc cały dzień bo rodzice chcą miec święty spokój i pozbyć sie o 18 spać. Niektórzy to chyba nie przemysleli po co im te posiadanie dzieci 😂

Oczywiście jak wam tak pasuje to spoko, ja bym szczerze skisla przy takim planie dnia.

Taa wielkie randki z mężem yhym... U nas już seksow a seksow było, nie mam jakoś libido teraz na hulanki i swawole bo czas jest. Także ja tam wolę sie pobawic z dzieckiem i tatą w trójkę pośmiać itd niż sie gapic w tv we dwójkę 😊

PS Żeby nie było, nie krytykuje i nie oceniam. Bo kurde chyba okres dostanę więc wybaczcie jak coś zabrzmi niezbyt neutralnie 🤣🤣🤣

Polubiłam przez przypadek, wcale nie lubię tej wypowiedzi 😜

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, coraz rzadziej chce mi się tu zaglądać. Mam wrażenie, że nie można mieć odmiennego zdania bo od razu jest się zwyzywanym od wyrodnych maDek. A o czytaniu ze zrozumieniem to już w ogóle można zapomnieć.
    Dzisiaj wyjątkowo „siedze” tutaj dużo bo u nas jest zasada, że przy dzieciach nie używamy internetu, nie chce żeby dzieci mnie pamiętały jako tą z nosem w telefonie. Jak jestem z dziećmi to jestem z nimi na 100% Teraz Zuzia śpi pod drzewkiem, a Antek tapla się z tatą w basenie. Ja strzaskana jestem już na mahoń bo „siedzę” na słońcu i grzebie w tych internatach 😅

kozalia, 1ania1, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    No i ok. Taki jest wasz rytm i to zrozumiałe ale nie stwierdzaj że jak ktoś kładzie dziecko o 20 to się go pozbywa i ogólnie tragedia.
    A gdzieś był taki fragment że... Dziecko wcześnie spać bo przecież trzeba żyć jeszcze.
    Że dziecko to nie wszystko. 😏

A ja jestem za reagowaniem na potrzeby dziecka. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 16:39

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A gdzieś był taki fragment że... Dziecko wcześnie spać bo przecież trzeba żyć jeszcze.
    Że dziecko to nie wszystko. 😏

A ja jestem za reagowaniem na potrzeby dziecka. 😊

Zapewne o ten fragment ci chodzi:
    e_mii wrote:
    A ja wolę spokojnie poświecić czas dzieciom w ciągu dnia. Wieczory chcę mieć tylko dla siebie, nie widzę w tym nic złego. Muszę odpocząć, zająć się sobą, nie lubię być zaniedbana. Z mężem lubimy niby-randki w domu, dbamy o związek.
    Gdybym wstawała i chodziła spać z dzieckiem to byłabym tym zmęczona i rozdrażniona. Nie żyje tylko dla dziecka.

Nie wiem co cię tak boli w tym, że moje dziecko chodzi wcześnie spać.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam nie boli.. 😅 Raczej poczułam się zniesmaczona.. 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 17:19

‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ