Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziecko jest człowiekiem tak samo jak my nim jesteśmy. Wiadomo, że samo nie zadba o swoje potrzeby i to nasze zadanie, ale trzeba pamiętać że nasze potrzeby też są ważne.
Ja w ogóle nie rozumiem o co tutaj chodzi. Jakie to ma znaczenie kiedy kto kładzie dziecko. Każdy kładzie jak mu i dziecku wygodnie. Moja zasypia zwykle 20.30 a ja potem oglądam sobie Netflixa. I tak staram się przestrzegać godziny między innymi dlatego, że chcę mieć chwilę dnia tylko swoją. Jak akurat mamy tydzień z jej ojcem to wtedy staramy się korzystać z czasu w trójkę na maksa. .1ania1, Ania241188, kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:U nas pewnie po 18 pobudka. I lecimy na plac zabaw. W końcu może trochę chłodniej.
Już i tak chodzimy w długim rękawku bo spieczone jestesmy🤦🏻♀️chabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ożesz co za dyskusja U nas ok 19 kąpiemy, i Agatka chodzi spać wtedy ok 19 30, od kilku dni trochę dłużej zajmuje jej usypianie więc ok 20 zasypia często. Lavendowa pyta o której musimy być w domu, to żeby spała o 19 30, to staramy się ok 19 być w domu, chętnie byśmy byli z nią gdzieś dłużej ale przed 19 już tak trze oczy i zaczyna marudzić, że nie chcemy jej męczyć, mimo że byśmy chętnie np zostali u znajomych dłużej. Zimą nie było problemu, ale latem teraz smutno czesto, znajomi spotykają się NA 19, a my możemy być DO 19, ale mówię ona po prostu chce chodzić spać o tej godzinie, wstaje o 6.30
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualny
-
My dziś mamy taki hardkore że nie wiem jak się nazywam, Agata od rana wymiotuje, płacze, chce być wciąż na rękach, nie czuję rąk po tym dniu. Całe szczęście że spała pół dnia ( NIGDY tyle nie spała, nie licząc tego pierwszego okresu ) Jak jutro nie przejdzie,to chyba na izbę przyjęć z nią. Dzwoniłam do przychodni to nie przyjmą mnie bo były dziś szczepienia zdrowych dzieci. Nie wiem, wczoraj na dwór wyszłam z nią dopiero po 18 i to w cień, więc nie od słońca. Oby jutro było ok..
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też mi się tu nie chce zaglądać ale dzisiaj weszłam i znowu te moralizatorskie wypowiedzi.. chyba nie trzeba nawet mówić kogo. Moja chodzi spać o 20 bo tego się domaga. Jak gdzieś jesteśmy to też o tej porze śpi. Szczerze to bardzo mnie to cieszy bo tak - chce mieć czas dla siebie bez dziecka i nie wstydzę się tego. Ma mnie na wyłączność przez cały dzień i ta chwila wytchnienia z netfliksem, mężem i piwkiem 0% codziennie od 20 jest na wagę złota. W podrzucaniu dzieci do dziadków żeby sobie ,,pożyć,, też nie widzę nic złego. My np. uwielbialiśmy jeździć wieczorem na rowerach w lato ale teraz za bardzo się nie da więc wczoraj ściągneliśmy babcię jak mała zasnęła i ruszyliśmy na rowery. Boże jak poczułam ten wiatr we włosach.. co to było za uczucie. Nie jeździłam od czasów ciąży. Mamy zamiar to powtarzać częściei.
kozalia, Marta..a, e_mii, Ania241188, nesssssa, Kasiaja, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMoje dziewczyny też blade twarze po tatusiu, uzywalam la roche posay kids albo +50 to dawały radę nawet na plaży ale nie wiem czy to dla takich maluchów można...
Yhym bo napisać że się śpi z dzieckiem lub jest wyspanym rodzicem, lubi sie spedzac czas z dzieckiem i nie chce sie pozbywać latorosli o 19 co jest ani nocą ani wieczorem to źle, ale wiecznie narzekac jakie to te dzieci męczące jakie marudzace i jak to z nimi żyć ciężko to jest very cool.
"Pozyc" czyli? Mając troje dzieci jakoś nie czuje sie martwa 🤣 Rzeczywiście rok czy dwa lata w życiu maluszka tak was przerasta że żyć nie możecie, spoko ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 21:47
-
A co do zmieniania pampera to chyba taki etap bo moją jak tylko próbuję położyć na zmianę pieluchy to tak się we mnie wczepia że mało mi bluzki nie wyrwie, a potem albo wrzask albo mi się odkręca na brzuch i siada i znowu próbuję ją położyć - no dramat🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
U nas też ciężko ze zmianą pampersa, przebieraniem, ubieraniem itp.
Dzisiaj ciężki dzień mieliśmy, co chwila płacz chyba zęby dokuczają, na noc dałam mu nurofen. Zasnął o 20.30.
W dyskusjach, które od czasu do czasu się tu pojawiają nie biorę udziału, bo to dla mnie bez sensu. -
Wczoraj ponos w swinoujsciu byl rekord temp w polsce kuzyn dzwonil ze 33 w cieniu. Jutro u nas ma byc 33... kolo 18ej z domu dopiero daje rade wyjsc....nie lubie ciepla.
Jutro uciekam na wies...mam siostre 8letnia i basen na podworku hi hi.
My chodzilismy za dobrych czasow pol roku o 20ej spac. Cudownie bylo. 19 kapiel mleko bujamie i lulu. Dzis o 21ej spac poszla bujana w hustawce. Wczoraj o 22ej na mnie zasnela. A przedwczoraj o 23ej .
Wszystko zalezy jak dluga bedzie druga drzemka
Co do kremów uwoelbiam dax sun 50tka od 6 m.z. swietny.
Pieluchy uzywam na przemian pampers pantsy 5 z pampers 4 w zaleznosci czy pani polezy przy zmianie czy na kolanach swoich musze ubierac.
Przebudzila sie z placzem pierwszy raz od miesiaca. Moze zabek jakis w koncu idzie bo po dolnych cisza od miesiacaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 22:09
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Z kontekstu rozmowy ,,pożyć,, zrozumiałam jako zakazane czerpanie radości z tego że coś robimy bez dziecka. Ja nie mam z tym żadnego problemu dopóki dziecku nie dzieje się krzywda. Moje potrzeby nie zgasły i myślę że każdy powinien to uszanować. Szoda że nawet tutaj kobieta kobiecie wilkiem.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021