X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko jest człowiekiem tak samo jak my nim jesteśmy. Wiadomo, że samo nie zadba o swoje potrzeby i to nasze zadanie, ale trzeba pamiętać że nasze potrzeby też są ważne.
    Ja w ogóle nie rozumiem o co tutaj chodzi. Jakie to ma znaczenie kiedy kto kładzie dziecko. Każdy kładzie jak mu i dziecku wygodnie. Moja zasypia zwykle 20.30 a ja potem oglądam sobie Netflixa. I tak staram się przestrzegać godziny między innymi dlatego, że chcę mieć chwilę dnia tylko swoją. Jak akurat mamy tydzień z jej ojcem to wtedy staramy się korzystać z czasu w trójkę na maksa. .

1ania1, Ania241188, kozalia, pumka1990 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Different people different parenting 😏

Cierpliwa może ty kojarzysz coś o wózku hauck buggy rapid 4s, hauck vegas albo abc design okini? ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie po 18 pobudka. I lecimy na plac zabaw. W końcu może trochę chłodniej.

Już i tak chodzimy w długim rękawku bo spieczone jestesmy🤦🏻‍♀️

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas pewnie po 18 pobudka. I lecimy na plac zabaw. W końcu może trochę chłodniej.

Już i tak chodzimy w długim rękawku bo spieczone jestesmy🤦🏻‍♀️
    Jak to spieczone???? Jako idealna matka powinnaś wiedzieć, że takich maluchów NIE WOLNO opalać. Musisz uzupełnić swoją wiedzę. Jak każda szanująca się matka, chroń dziecko przed słońcem!

chabasse lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha.. Po raz drugi jestem chujowa matka.
    Przed deszczem też nie chronie. 🤣

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ożesz co za dyskusja :) U nas ok 19 kąpiemy, i Agatka chodzi spać wtedy ok 19 30, od kilku dni trochę dłużej zajmuje jej usypianie więc ok 20 zasypia często. Lavendowa pyta o której musimy być w domu, to żeby spała o 19 30, to staramy się ok 19 być w domu, chętnie byśmy byli z nią gdzieś dłużej ale przed 19 już tak trze oczy i zaczyna marudzić, że nie chcemy jej męczyć, mimo że byśmy chętnie np zostali u znajomych dłużej. Zimą nie było problemu, ale latem teraz smutno czesto, znajomi spotykają się NA 19, a my możemy być DO 19, ale mówię ona po prostu chce chodzić spać o tej godzinie, wstaje o 6.30

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie już spokój z tym. Zwalmy na upał i hormony...

Właśnie a jakie kremy z filtrem dla maluchów? Chemiczne czy mineralne? Są jakieś co się szybko wchlaniaja żeby wszystko białe nie było?

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy taki hardkore że nie wiem jak się nazywam, Agata od rana wymiotuje, płacze, chce być wciąż na rękach, nie czuję rąk po tym dniu. Całe szczęście że spała pół dnia ( NIGDY tyle nie spała, nie licząc tego pierwszego okresu ) Jak jutro nie przejdzie,to chyba na izbę przyjęć z nią. Dzwoniłam do przychodni to nie przyjmą mnie bo były dziś szczepienia zdrowych dzieci. Nie wiem, wczoraj na dwór wyszłam z nią dopiero po 18 i to w cień, więc nie od słońca. Oby jutro było ok..

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może też ten wirus? Coś panuje. A gorączkę ma?

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova takie maluszki tylko mineralne co niestety wiąże się z białym efektem ;)

U nas popołudnie lepiej u Agatki tzn katar jakiś mniejszy, zobaczymy jutro jak będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 19:44

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas po mineralnym są krostki 😥

A Hania ma karnacje po mnie. Słońce ją nie lubi. I choć się smarujemy i zakrywamy to masakra 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 20:46

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się mała spiekla po mineralnym. Teraz próbuje ten z babydream.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten problem, nie raz z filtrem 30 pod parasolem spiekłam się na czerwono w Chorwacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 21:28

Dooti lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tu nie chce zaglądać ale dzisiaj weszłam i znowu te moralizatorskie wypowiedzi.. chyba nie trzeba nawet mówić kogo. Moja chodzi spać o 20 bo tego się domaga. Jak gdzieś jesteśmy to też o tej porze śpi. Szczerze to bardzo mnie to cieszy bo tak - chce mieć czas dla siebie bez dziecka i nie wstydzę się tego. Ma mnie na wyłączność przez cały dzień i ta chwila wytchnienia z netfliksem, mężem i piwkiem 0% codziennie od 20 jest na wagę złota. W podrzucaniu dzieci do dziadków żeby sobie ,,pożyć,, też nie widzę nic złego. My np. uwielbialiśmy jeździć wieczorem na rowerach w lato ale teraz za bardzo się nie da więc wczoraj ściągneliśmy babcię jak mała zasnęła i ruszyliśmy na rowery. Boże jak poczułam ten wiatr we włosach.. co to było za uczucie. Nie jeździłam od czasów ciąży. Mamy zamiar to powtarzać częściei.

kozalia, Marta..a, e_mii, Ania241188, nesssssa, Kasiaja, pumka1990, chabasse lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziewczyny też blade twarze po tatusiu, uzywalam la roche posay kids albo +50 to dawały radę nawet na plaży ale nie wiem czy to dla takich maluchów można...

Yhym bo napisać że się śpi z dzieckiem lub jest wyspanym rodzicem, lubi sie spedzac czas z dzieckiem i nie chce sie pozbywać latorosli o 19 co jest ani nocą ani wieczorem to źle, ale wiecznie narzekac jakie to te dzieci męczące jakie marudzace i jak to z nimi żyć ciężko to jest very cool.

"Pozyc" czyli? Mając troje dzieci jakoś nie czuje sie martwa 🤣 Rzeczywiście rok czy dwa lata w życiu maluszka tak was przerasta że żyć nie możecie, spoko ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 21:47

• squirrel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zmieniania pampera to chyba taki etap bo moją jak tylko próbuję położyć na zmianę pieluchy to tak się we mnie wczepia że mało mi bluzki nie wyrwie, a potem albo wrzask albo mi się odkręca na brzuch i siada i znowu próbuję ją położyć - no dramat :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip też ucieka przy zmianie pampersa... Zabawki wiele nie dają, bo on chce się bawić nimi w swojej pozycji, obojetnie jakiej byle nie tej którą teraz potrzeba :p pantsy mam, ale dostał od nich okropnych potówek i musze tylko skończyć paczke

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ciężko ze zmianą pampersa, przebieraniem, ubieraniem itp.
    Dzisiaj ciężki dzień mieliśmy, co chwila płacz chyba zęby dokuczają, na noc dałam mu nurofen. Zasnął o 20.30.
    W dyskusjach, które od czasu do czasu się tu pojawiają nie biorę udziału, bo to dla mnie bez sensu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ponos w swinoujsciu byl rekord temp w polsce kuzyn dzwonil ze 33 w cieniu. Jutro u nas ma byc 33... kolo 18ej z domu dopiero daje rade wyjsc....nie lubie ciepla.
    Jutro uciekam na wies...mam siostre 8letnia i basen na podworku ;) hi hi.

My chodzilismy za dobrych czasow pol roku o 20ej spac. Cudownie bylo. 19 kapiel mleko bujamie i lulu. Dzis o 21ej spac poszla bujana w hustawce. Wczoraj o 22ej na mnie zasnela. A przedwczoraj o 23ej .
    Wszystko zalezy jak dluga bedzie druga drzemka ;)

Co do kremów uwoelbiam dax sun 50tka od 6 m.z. swietny.
    Pieluchy uzywam na przemian pampers pantsy 5 z pampers 4 w zaleznosci czy pani polezy przy zmianie czy na kolanach swoich musze ubierac.
    Przebudzila sie z placzem pierwszy raz od miesiaca. Moze zabek jakis w koncu idzie bo po dolnych cisza od miesiaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 22:09

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kontekstu rozmowy ,,pożyć,, zrozumiałam jako zakazane czerpanie radości z tego że coś robimy bez dziecka. Ja nie mam z tym żadnego problemu dopóki dziecku nie dzieje się krzywda. Moje potrzeby nie zgasły i myślę że każdy powinien to uszanować. Szoda że nawet tutaj kobieta kobiecie wilkiem.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
‹‹ 2061 2062 2063 2064 2065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ