X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten mineralny filtr, nic się nie odpalił od niego więc chyba działa, no ale biały ślad zostaje, tylko on jest taki biały że tego nie widać :D

A co do filtrów toteż nie jest tak że raz się posmaruj rano i działa caly dzień, tylko jak bobas jest aktywny to by wypadało poprawić nawet po 1h ;p bo tu otrze, tu się spoci, a to mama lekką warstwę dała żeby się nie klei itp i to też ma wpływ :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś dwa trolle się na tym forum trafiły. Tak się zastanawiam, czy na innych wątkach też w ten sposób się toczy dyskusja.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No typowe „madkowanie” - ja nikomu nic nie narzucam, ale jak ktoś robi inaczej to jest wyrodnym rodzicem i nie powinien się rozmnażać 🤣🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_mii właśnie wczoraj z ciekawości zajrzałam na inny wątek i aż się zdziwiłam jaka tam miła atmosfera panuje, ktoś by powiedział słodko pierdząca :D dopiero po jakimś czasie do mnie dotarło, ze to u nas jest coś nie tak ;) nie dziwie się już ze inne dziewczyny wchodzily na nasz wątek w poszukiwaniu afer i sensacji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha oczywiście ja z Pauliną trolle bo wiecznie nie narzekamy omg 🤦‍♀️

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    E_mii właśnie wczoraj z ciekawości zajrzałam na inny wątek i aż się zdziwiłam jaka tam miła atmosfera panuje, ktoś by powiedział słodko pierdząca :D dopiero po jakimś czasie do mnie dotarło, ze to u nas jest coś nie tak ;) nie dziwie się już ze inne dziewczyny wchodzily na nasz wątek w poszukiwaniu afer i sensacji ;)
    Ja podczytuje jak mam czas wrześniowe 2016 bo to blisko Poli urodzenia bo z jej miesiąca nie ma. I tam jest parę mam , które się wspierają, nie krytykują, wysłuchują co inne mają do powiedzenia, doradza, nawet się odwiedzą.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    My dziś mamy taki hardkore że nie wiem jak się nazywam, Agata od rana wymiotuje, płacze, chce być wciąż na rękach, nie czuję rąk po tym dniu. Całe szczęście że spała pół dnia ( NIGDY tyle nie spała, nie licząc tego pierwszego okresu ) Jak jutro nie przejdzie,to chyba na izbę przyjęć z nią. Dzwoniłam do przychodni to nie przyjmą mnie bo były dziś szczepienia zdrowych dzieci. Nie wiem, wczoraj na dwór wyszłam z nią dopiero po 18 i to w cień, więc nie od słońca. Oby jutro było ok..

Ja bym pojechała jutro do przychodni jak przyjmują niech lekarz zobaczy czy nie jest odwodnieniona. Spójrz czy ciemiaczko się nie zapada jak ma jeszcze widoczne. To chyba pierwszy znak odwodnienia u dziecka. No i oczywiście czy nie.ma temperatury, jak ma to bym dała czopek a nie syrop jak wymiotuje żeby nie męczyć brzuszka. Trzymam kciuki że będzie dobrze :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to niektóre mamy tutaj zwyczajnie dowartościowują swoje ego. Jakieś ciągłe osądzanie i udowadnianie że jest się lepszym i robi się lepiej kosztem innej mamy która ma się czuć gorzej bo robi inaczej.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hahha oczywiście ja z Pauliną trolle bo wiecznie nie narzekamy omg 🤦‍♀️
    A kto narzeka? Nigdy nie powiedziałam, że się nie wysypiam, nie powiedziałam że sobie nie radzę, nie powiedziałam że na nic nie mam czasu. Tak, czasami napiszę że mała ma gorszy dzień- takie to straszne?
    Paulina chyba najczęściej narzeka, a i Tobie się zdarzyło (np. nie tak dawno pisałaś, kiedy w końcu twoja mała zacznie noc przesypiać). Problem w tym, że wy wiecznie krytykujecie. Nikt inny. Foteliki przodem? Dziecko chce zabić. Wychodzę na ogród z nianią w ręku? Powinni mi zabrać dzieci. Ostatnio nawet o buty była afera. Aaaa o dziecko Marty też się Paulina czepiała, bo jak to takie spokojne może być, jak ona biedna nie ma czasu na nic. Z resztą o ćwiczenia i dbanie o linie też wybuchła g*wnoburza. Bo jak ktoś może dobrze wyglądać? Przecież przy dziecku nie powinno się mieć na to czasu.
    Prawda jest taka, że każda z nas ma tyle samo czasu, kwestia zarządzania sobą.

kozalia, chabasse lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavdndova, haucka ma moja kuzynka wlasnie jako wozek do samochodu, ale za cholere nie wiem jaki model, podobny do tego vegas jest... jest zadowolona jak na wozek do samochodu...
    Mi wizualnie ten rapid bardziej by odpowiadal...

Co do filtrow podobno najlepiej do roku mineralne, ale ogolnie i na chemicznych jest napisane ze od 6 miesiaca...
    Ten la roche chyba tez od 6 miesiaca jest i on ma chemiczne, ale sklad fsjny i sroka tez chwali, wiec mysle ze spokojnie mozna... zobacz moze na opakowaniu jest napisane albo w necie czy fakty znie od 6 miesiaca...

Ja mam pharmacdris od hwil narodzin i on fakt jest bialy po posmarowanii, ale krotko i na ubraniach nic nam jeszcze nie zostalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 22:56

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak owszem, skrytykowałam oszczędzanie na dziecku. I nadal tak uważam. I nadal uważam ze zostawienie dziecka poniżej 3 lat samego w domu jest ryzykowne. Co poza tym skrytykowalam?

Ale co foteliki przodem? Pisałam sama ze tak wozilam. Ćwiczenia? Piszę ze sie staram. Dobra figura? Wrzucalam fotę same ocencie. Czas dla siebie? Mam nie narzekam. Więc gdzie niby te problemy które czynią mnie trollem he?

Skoro ktoś coś pisze publicznie to chyba logiczne że sie liczy z odzewem,komentzarzem przychylnym lub krytyką czy nie? A jeśli nie macie sobie nic do zarzucenia to czemu tak was boli czyjes odmienne zdanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 22:56

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja roznie, raz lezy, raz jest wojna na przewijaku takze w zaleznosci czy ucieka, czy sie czyms zainteresuje uzywamy pamperow lub pantsow

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te hauck ogólnie chyba dają radę, nie rozwali się po jednym użyciu nie?

Ja to przebuej wózek na każdą okazję 😀

Cierpliwa a ty wybralas jakąś spacerowke?

• squirrel Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet jeśli się nie wysypiamy, nawet jeśli mamy w ciągu dnia momenty, że sobie nie radzimy i może faktycznie czasami powiem że mam wrażenie że na nic nie mam czasu, to czy ta chwila, która jest ułamkiem doby od razu czyni mnie człowiekiem gorszej kategorii. Może nie jestem matką roku, ale każdego dnia wstaję i staram się być dla tego mojego małego człowieka najlepszą mamą jaką potrafię być. Są dni że czuję że nigdy nie byłam szczęśliwsza, ale są też takie że mam wrażenie że czasami nie wytrzymam. Sory ale ja nie ufam ludziom, którzy nie narzekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 23:05

nesssssa lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Skoro ktoś coś pisze publicznie to chyba logiczne że sie liczy z odzewem,komentzarzem przychylnym lub krytyką czy nie? A jeśli nie macie sobie nic do zarzucenia to czemu tak was boli czyjes odmienne zdanie?

Nie chce mi się po raz setny tłumaczyć tego samego. Mam wrażenie, jakbym z kimś bardzo ograniczonym rozmawiała lub ze ścianą, po prostu.
    Bez urazy oczywiście.
    Dobrej nocy

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak, bo kuzynka ma drugi rok... kupili w zeszlym roku bo jechali na Garde i potrzebowali czegos do samochodu mniejszego (maja joolz day2) bo bagaznik sredni, a jednak troche klamorow zabrac trzeba...
    Zabieraja go wszedzie na wyjazdy i wozek noe wyglada jakby sie mial rozpadac (ostatnio mieli go u nas na chrzcinach) takze chyba spoko...

Tak, my wkoncu 2 tyg temu znalezlismy sklep, gdzie mialam kazdy jeden wozek jaki mialam w planach pomacac, wiec moglam sobie porownac odrazu i mala pomierzyc i stanelo u nas na Brotax b-motion 4 plus

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A nawet jeśli się nie wysypiamy, nawet jeśli mamy w ciągu dnia momenty, że sobie nie radzimy i może faktycznie czasami powiem że mam wrażenie że na nic nie mam czasu, to czy ta chwila, która jest ułamkiem doby od razu czyni mnie człowiekiem gorszej kategorii. Może nie jestem matką roku, ale każdego dnia wstaję i staram się być dla tego mojego małego człowieka najlepszą mamą jaką potrafię być. Są dni że czuję że nigdy nie byłam szczęśliwsza, ale są też takie że mam wrażenie że czasami nie wytrzymam. Sory ale ja nie ufam ludziom, którzy nie narzekają.

Przecież to jest takie naturalne i ludzkie. Ale widzisz, zdecydowałaś się na dziecko, więc teraz powinnaś zaciskać zęby i ewentualnie płakać w poduszkę, ale to jak nikt nie widzi, bo inaczej Ci powiedzą, że nie powinnaś się rozmnażać. Nikt nie zrozumie tak młodej matki, jak inna młoda mama.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Nie chce mi się po raz setny tłumaczyć tego samego. Mam wrażenie, jakbym z kimś bardzo ograniczonym rozmawiała lub ze ścianą, po prostu.
    Bez urazy oczywiście.
    Dobrej nocy

Mam takie samo wrażenie. Sorki że czasme napisze swoje zdanie, jak Ciebie razi to omijaj moje posty i juz. Ja będę omijac Twoje. Pasi?

Najlepiej pewnie jakbym opuściła wątek. Hmm być może, skoro wam wszystkim tu przeszkadzam to faktycznie nie widzę tu już miejsca dla siebie.

Czemu płakać w poduszkę?? Żadna mama nie powinna płakać w poduszkę. Macie ZDROWE dzieci gdzie powód do płaczu?

Ja też czasme zaglądam na inne wątki. Tu tylko sie pisze co czyje dziecko zjadlo i o której poszli spać, ew o chorobach. Takie mile tematy ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie na tym wątku od początku panuje dziwna atmosfera.. 🤔 Nic nie można robić inaczej niż reszta bo zaraz się bunt robi.. I mega najazd.. 😑

Mnie za ciężki czas, i mega doła kiedyś też się czepilyscie widzę. 😏
    Najlepszym wsparciem jest zawsze druga mama, porządnie zbeszta. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 00:16

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Już sparawa rozwiązana, adenowirus albo jakiś inny podała nazwę ale nie pamiętam. Przyszedł, to pójdzie. Leczyć objawowo. Na spacer tak, opalać nie (kto opala takie dziecko?)
    Trochę zdziwiła się że nie miał temperatury.. No ale z 7 dni wysypka będzie, maks 14, do 14 dni brzydkie kupy. No i tyle :)
    Odrazu zapytałam czy na ta kontrolę po bilansie znowu przychodzić, to powiedziała że nie i widzimy się na roczek.

Zapytałam o to.mleko czy z 2 na 3 przechodzić na roczek to powiedziała że nie ma potrzeby bo w 2 jest więcej witamin, a w 3 więcej laktozy także można ale nie trzeba :)

To lekarka antylekowa i antyantybiotykowa :p z tego co zauważyłam

Ja miałam położna która albo się lubi albo nienawidzi bo ma mnóstwo kobiet pod opieką bo prowadzi szkołę rodzenia i ciężko ja złapać. Za to jest też doradza laktacyjnym i chociaż widziałam że wstąpiła w to że wykarmie tego potwora to na wizycie zarówno w domu jaki u niej w przychodni kazała mi pokazać jak przystawiam i poprawiala, też kazała Blizne pokazywać po cc i ona mi szwy wyjmowala. Także no mucha nie siada. Że 3x pisałam do niej smsa z pytaniem to zawsze oddzwabiala :)

Jestem w szoku. Po czym wyszedł adenowirus? Po prostu z patrzenia? U nas adenowirus wyszedł z badania kału....

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

‹‹ 2062 2063 2064 2065 2066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ