X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Eh. Co jakiś czas próbuje podać Filipowi mm, no ale gardzi. Dzisiaj byla kolejna próba, oczywiście efekt ten sam, a ja wiem, że nie chce kp już... Jak zachęcić tego gnomika do mm? Dawałam z jednej butelki, drugiej, z kubka... Kubek w ogóle to jakaś porażka, wypił trochę, ale świetnie się dmucha i wylewa. Rzucajcie pomysłami
    A Twoje z butelki wypije? Możesz spróbować powoli mieszać Twoje z mm, żeby przyzwyczaił się do smaku.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, nie gotuje mu takich kaszek... Zawsze mial na wodzie, albo na zwykłym mleku, ale może spróbuję...
    E_mii nie jestem w stanie laktatorem nawet 15 ml ściągnąć... No chyba że bym ze 2 dni nie karmiła :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ania, nie gotuje mu takich kaszek... Zawsze mial na wodzie, albo na zwykłym mleku, ale może spróbuję...
    E_mii nie jestem w stanie laktatorem nawet 15 ml ściągnąć... No chyba że bym ze 2 dni nie karmiła :/
    A próbowałaś Capri care? Niby piersiowe dzieci najchętniej je akceptują. Ja daję raz w nocy mm - HiPP ale to on jest na pół śpiący, w dzień nie chce.
    Też będę próbować Capri bo idzie lato i zaczyna mnie laktatora męczyć

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja Helenka zaczęła raczkować :-) narazie trochę nieśmiało, poza dywan nie chce wyjść ale to pewnie kwestia czasu jak się rozkręci :-)

PLPaulina, Ania241188, edytkaa93, 1ania1, Marta..a, Kasiaja, Existenz, misia-kasia, pumka1990, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A próbowałaś Capri care? Niby piersiowe dzieci najchętniej je akceptują. Ja daję raz w nocy mm - HiPP ale to on jest na pół śpiący, w dzień nie chce.
    Też będę próbować Capri bo idzie lato i zaczyna mnie laktatora męczyć
    Kupuje obecnie te co sa w saszetkach sprzedawane bo nie uśmiecha mi się wyrzucać po kilkadziesiąt złotych... Jutro na sniadanie zrobie kasze manne z mm i zobaczymy czy posmkauje

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Kupuje obecnie te co sa w saszetkach sprzedawane bo nie uśmiecha mi się wyrzucać po kilkadziesiąt złotych... Jutro na sniadanie zrobie kasze manne z mm i zobaczymy czy posmkauje
    Rozumiem Cię ☺️ Capri care też miało próbki ale ostatnio nie mieli. Możesz do nich na Facebooku napisać czy już mają bo za darmo wysyłali

U nas żadna kasza nie przechodzi nawet na moim mleku. Nawet mannę zrobiłam gęsta żeby sam wziął do ręki ale nie smakowała mu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 19:34

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek od 2 dni mówi mniam jak je, i kiki ( czyli kici kici - woła kotka) no i nie i kiwa głową. Mam wrażenie że więcej mówi niż Pola.

Existenz, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mam dość... Filip od rana maruda, wiecie, jak trzeba gdzieś jechać rano to z jego strony zero współpracy... A i jeszcze gazu nie miałam w butli, więc nie za bardzo było jak zrobić jeść... Później walka z mm, maruda dalej, mąż odkurzał więc Filip za odkurzaczem i dalej marudzi... Problem z usypianiem bo zawsze leży mi na rekach, a ja mu czytam, ale teraz za gorąco... A w łóżeczku zaraz wędruje. No poziom wkurwienia mam +1000,a teraz druga sytuacja.
    Mam mlodszego o 11 lat brata. Kończy gimnazjum, ale od 1 klasy podstawówki ma problemy w nauce, duże problemy. Moi rodzice, jako ludzie starej daty o pomoc specjalistów (pomimo mojego namawiania) nie poprosili, no bo będzie pośmiewiskiem w szkole... Koniec gimnazjum okazał się gwoździem do trumny, no chłopak nie daje rady. Obiecałam mu pełne wsparcie z mojej strony i ufa tylko mi, rodzicom w ogole nic nie mówi... Tak bardzo się martwię o niego, bo mówi że nie zda... A mam tylko pogarsza sytuacje mówiąc że gamoń z niego... A on potrzebuje wsparcia i poczucia bezpieczeństwa. No wysiadam dzisiaj psychicznie, z mojego biegania też kicha, bo nie mam czasu...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Jejku mam dość... Filip od rana maruda, wiecie, jak trzeba gdzieś jechać rano to z jego strony zero współpracy... A i jeszcze gazu nie miałam w butli, więc nie za bardzo było jak zrobić jeść... Później walka z mm, maruda dalej, mąż odkurzał więc Filip za odkurzaczem i dalej marudzi... Problem z usypianiem bo zawsze leży mi na rekach, a ja mu czytam, ale teraz za gorąco... A w łóżeczku zaraz wędruje. No poziom wkurwienia mam +1000,a teraz druga sytuacja.
    Mam mlodszego o 11 lat brata. Kończy gimnazjum, ale od 1 klasy podstawówki ma problemy w nauce, duże problemy. Moi rodzice, jako ludzie starej daty o pomoc specjalistów (pomimo mojego namawiania) nie poprosili, no bo będzie pośmiewiskiem w szkole... Koniec gimnazjum okazał się gwoździem do trumny, no chłopak nie daje rady. Obiecałam mu pełne wsparcie z mojej strony i ufa tylko mi, rodzicom w ogole nic nie mówi... Tak bardzo się martwię o niego, bo mówi że nie zda... A mam tylko pogarsza sytuacje mówiąc że gamoń z niego... A on potrzebuje wsparcia i poczucia bezpieczeństwa. No wysiadam dzisiaj psychicznie, z mojego biegania też kicha, bo nie mam czasu...
    Współczuję, ja też miewam ciężkie dni. Dziś już też miałam popołudniu dość bo moja trzylatka robi wszystko na przekór. A jeszcze gorąco. Dobrze że Olek aż tak nie marudził.

Ciężka sytuacja z tą szkołą. Dobrze że ma chłopak jeszcze Ciebie bo to trudny wiek.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomyślcie o mnie jutro ciepło bo jedziemy nad morze i już mam sraczke z nerwów co będzie w drodze😂

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa spokojnie :) dacie radę!
    Ania wiem, że to trudny wiek... Staram się dać bratu oparcie takie jakiego mi też brakowało, ale cały czas sie martwie o niego... W zasadzie tylko ja jedyna sie martwie

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nessssa mi na długie trasy (400km) jechaliśmy na noc, takie do 2h to już nam bez różnicy bo jakoś idzie.. nie śpi ale to się ze mną bawi, to zabawkami.. a w ostateczności na youtubie leci "żabka mała" wszystkie techniki dowolne byle dojechać :P

Mój wpadł w jakąś faze mamusiowania.. średnio co 10min max rzuca wszystko i musi do mnie doczłapać i się przytulić., oczywiście najpierw wstać podciągając się na mnie i jak się przytuli i mnie opluje to może iść do zabawek... w nocy po mleku już nie śpi u siebie tylko u nas w łóżku, usypia też najlepiej mocno wtulony we mnie. Znowu jakiś skok pewnie :D ciekawe ile to potrwa :) nie że narzekam bo w sumie to urocze jak bierze mnie na celownik i pędzi w moim kierunku :)

nesssssa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa będę trzymać kciuki 😊 będzie dobrze i bawcie się dobrze 🤗

squirrel lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mam identycznie w drodze jak juz marudzi zawsze pomaga stary doland farme mial. I identycznie co chwile drepcze do mej nogi i zasypia ma mnie lub ze mna. Ma tak od tygodnia

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny pomyślcie o mnie jutro ciepło bo jedziemy nad morze i już mam sraczke z nerwów co będzie w drodze😂
    Trzymamy kciuki. W jakie rejony jedziecie?

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj południa dopiero weszłam na forum. Tyle było innych atrakcji. Nasze dzisiejsze szaleństwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 08:05

1ania1, PLPaulina, Existenz, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale straszna pogoda... 😥
    Ja ogólnie fanką upałów i słonca nie jestem.

Hania zasnęła gdy wracałysmy z placu zabaw.
    W cieniu na ogrodzie ją postawiłam. Nie byłam w stanie chodzić z wózkiem. 😫

Ogolnie zaczęliśmy z mężem starania o 2 dziecko. A z racji braku okresu postanowiłam tak dla zasady raz na 2 tyg robić test. 😊 I dziś rano zrobiłam.. Blyskalo bielą 😑

ja też dziś zrobiłam test :D dziś mam termin miesiączki i okresu brak, a test, wprawdzie zrobiony godzinę temu wiec wieczorem, negatywny bardzo :D niby byłam pewna ze nie uda sie za I razem, ale jakiś zawód jest ;p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My dostaliśmy opieprz za karmienie Hani na siłę.. Od momentu kiedy przestaje gdy nie chce to wymioty się skończyły.
    I staram się mieć luźną głowę. Nie chcę to nie... 😏

Heh ja też chyba z tych mocno reagujących na prolaktyne 😑 i jakoś powoli tracę nadzieję na ciążę 😑

a okres Ci wrócił ?
    Ja nie karmię od 2 tygodni piersią.. a okres mi wrócił równo na 6 miesięcy Agatki, ale w pierwszą ciążę zaszłąm dopiero jak brałam bromergon na obniżenie prolaktyny, mleko mam nadal więc prolaktyna pewnie wysoka, dlatego niezbyt wierze ze moze sie udac, skoro wtedy to ona blokowała. po 3 tygodniach bromergonu juz sie udalo z Agatą a wcześniej 5 miesiecy nic

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ja też dziś zrobiłam test :D dziś mam termin miesiączki i okresu brak, a test, wprawdzie zrobiony godzinę temu wiec wieczorem, negatywny bardzo :D niby byłam pewna ze nie uda sie za I razem, ale jakiś zawód jest ;p
    Nie załamuj się 😊 ja w ciąży z Zuzią robiłam codziennie test przez kilka dni 🙈 i w końcu ukazały się dwie kreski. Nawet jeśli nie w tym miesiącu to w kolejnym się uda 😊 a jaka będziecie mieć frajdę, aż zazdroszczę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 21:42

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Nie załamuj się 😊 ja w ciąży z Zuzią robiłam codziennie test przez kilka dni 🙈 i w końcu ukazały się dwie kreski. Nawet jeśli nie w tym miesiącu to w kolejnym się uda 😊 a jaka będziecie mieć frajdę, aż zazdroszczę ☺️

ja staram się tylko jeszcze 2 miesiące a jak nie wyjdzie to muszę wrócić do pracy, także nadziei nie mam, nie mam, a jednak ... mam haha taką malutką ;p

Kasiaja lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ