Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:Mi ginekolog powiedziała, że niektóre kobiety KP mocno reagują na prolaktynę i wystarczy jedno karmienie dziennie do tego, żeby okres nie wrócił. Mi się zdaję, że to mój przypadek haha. Ale ja z tym hajnidkiem moim to nie palę się do tego tematu hehe.
U nas we Wro smażalnia. My śpimy przy otwartym oknie w samych koszulkach bez kołdry.
Na dwór samo body, ale muszę kupić tshirty zwykłe bo nie chcę jej dawać dodatkowej warstwy na pampka.\
Fajny pomysł z basenikiem, też się skuszę.
Dziewczyny, które używacie wielorazówek proszę o wsparcie. Mam tetry, wełniane otulacze, jakieś tam wkłady. Jak w taką pogodę skonstruować pieluszkę najlepiej? Po domu lata bez niczego albo w tetrze samej, ale jakbym chciała na spacer coś innego niż pampek ??nesssssa lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Polecam właśnie na balkon ta muszlę, ja ja mam na balkonie bo nie duże rozmiary, można zakryć żeby paprochy nie wleciały, nie przebije się. A druga połówkę można też jako piaskownice wykorzystać
-
Kurczę dziewczyny jest paskudnie gorąco.. a ja powinnam dostać dzisiaj okres i czuję się jak bania.. znowu to takie oczekiwanie leci, nie leci. Do tego zawsze przed okresem mam wystający brzuch, który spada wraz z końcem okresu, a po ciąży nie jest lekko wystający tylko mocno.. już przez to było widać że w ciąży jestem jak ubrałam obcisłe rzeczy bo się utrzymywał
A teraz gorąco i czuję się jak słoń normalnie, już nie wiem co gorsze, ciąża w upały czy okres6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
edytkaa93 wrote:A ja jade na 14 skontrolować czemu 4 dzien plamie w środku cyklu:/
Nigdy nie miałam żadnych plamień to nawet nic nie pomogę
Wiecie jak ja bym się ucieszyła jakby ten okres nie przyszedł? człowiek głupi jest jednak.. mam bardzo racjonalny plan, wrócić do pracy zgarnąć podwyżkę, odczekać 3 miesiące żeby się podstawa naliczyła i do boju. Ciąża teraz to zły pomysł6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
PLPaulina wrote:Czy Wasze maluchy też tak strasznie kręcą się przez sen? 😲 Że gdyby łóżko miało 20m2 to każdy milimetr by do nich należał? 🤔
Tak. Tam gdzie powinien mieć nogi na głowę. Za godzinę jest w poprzek, potem na głowie, potem na plecach znów na brzuszku. Niestety nadal ma za mało miejsca, bo uderza głową o szczebelkiEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Co do spania to u nas niestety nie jest kolorowo. Mój królewicz chodzi spać 21.30-22.15 i wstaje 6.15-7.15. próbowałam Go wcześniej kłaść, ale wtedy wstaje o 4-5 a jak był maluszkiem to spał od 20-9/10. Dobrze, że chociaż od szpitala śpi całe noce. Dziś od 21.50-6. zjadł i o 6.20 już spał i dospał do 7.15....
Niestety próbowalam Go przestawić na wcześniejsze godziny, ale nie wychodzi... Cóż... Tak widocznie na razie musi być
A w dzień ma dwie drzemki. Pierwsza po 2.5-3.5 h od wstania i śpi 1.15-2.30 idzie potem spać po 3-4h, a druga w zależności od pierwszej 40-1.20. i potem idzie spać po 3-5h
Uważam, ze każde dziecko jest inne, ma inny rytm.i musimy to uszanować.
Ja osobiście też wolałabym, aby mały szedł wcześniej spać, abym miała czas poczytać, posiedzieć z Marcinem, a nie ściągnąć mleko i iść spać . Nie znaczy to, że nie kocham swojego dziecka i chce się Go pozbyć, po prostu też mam swoje potrzeby, które teraz zeszły na dalszy tor... Ale też czasami muszę odpocząć
A i nie wstydzę się tego. 1-2 razy w miesięcu Emil jest u mojej Mamy i Siostry od 13-19, a ja robię co chce ostatnio byłam w kinie z koleżankąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 12:46
Eilleen lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
U nas wędrówki w łóżeczku to tez standard Czasem się obudzi przez to bo jest już na brzegu i nie może się przekręcić przez szczebelki. Nie poprawiam jej bo się wybudza przez to tylko.
Nie udało mi się dziś kupić tego basenu, jakaś maruda się włączyła na spacerze i zawracałyśmy.
Odnośnie rezygnacji z kp to już mi się udało zejść z miliona karmien do 6 w ciągu doby. Dostaje rano, 2 razy przed drzemką, na noc i w nocy. Poza tym stałe, kaszka na mm i butla mm na kolacje przed kąpielą. Moja panna je co 2h zazwyczaj.
-
misia-kasia wrote:U nas wędrówki w łóżeczku to tez standard Czasem się obudzi przez to bo jest już na brzegu i nie może się przekręcić przez szczebelki. Nie poprawiam jej bo się wybudza przez to tylko.
Nie udało mi się dziś kupić tego basenu, jakaś maruda się włączyła na spacerze i zawracałyśmy.
Odnośnie rezygnacji z kp to już mi się udało zejść z miliona karmien do 6 w ciągu doby. Dostaje rano, 2 razy przed drzemką, na noc i w nocy. Poza tym stałe, kaszka na mm i butla mm na kolacje przed kąpielą. Moja panna je co 2h zazwyczaj.
Misia-Kasia pamiętam, że Agatka mało przybierała i się martwiłas, ile już waży?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Ania241188 wrote:
P.s. pytanie to z głupich jak Wy wystawiacie na zdjęcia te różne ikonki żeby coś zakryć? 😋
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a6f9e6ec038.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d51991171ed5.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 13:38
Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
A ja siedze i płacze. Od 2 godzin Filip chce spać, ale już tak bardzo bardzo, w sypialni mamy dość chłodno, ale jemu gorąco i ciagle płacze, szarpie mnoe, szczypie, pręży się. Ja nie moge nic zjeść, wysikać się nawet nie mam jak, dla filipa nie mam nic do jedzenia. Mam chęć wyjść z domu i nie wracać. Jeszcze mąż dzwoni, że we wrześniu jest pielgrzymka z tygodniową wycieczką, w moje urodziny, wtedy jest też bieg u nas, ale nie p9biegne bo nie mam kiedy sie przygotować. Wszystko jest nie tak jak powinno
W koncu Filip zasnal... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja to w te upały znów ma 3 drzemki, szybko się robi śpiąca. No i dużo pije wody.
Postanowione w połowie września lecimy na Krete aż mam ciary z ekscytacji. Ostatnio byliśmy na Islandii we wrześniu 2017. Tęskno mi do podróżowania..Marta..a, kozalia lubią tę wiadomość
-
misia-kasia wrote:Nie ważyłam jej od bilansu czyli miesiąc temu. Wtedy było 7kg. Muszę skoczyć do przychodni i zważyć.
To nie jest źle teraz już może z 7.4 kgEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]