X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham wanne, leżeć w ciepłej wodzie... Oj tak :)
    Cały weekend są u mnie teściowie, w sumie spoko. Troche tylko nerwowa jestem, ale pewnie dlatego, że rozwala mi się rozkład dnia i nudze się :D
    Byliśmy dziś na wycieczce, pływaliśmy tramwajem wodnym, Filip na samym początku szalał strasznie :) siedzenie w łódce, gdzie są dzieci to był strzał w 10 :) jedynie problem jest, bo Filip nie zasypia w wózku... Na wyjazdach calodniowych ratuje nas cyc...
    I kupiłam mu kolejne ksiazki... Już nam miejsca brakuje :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania też nie chce od jakiegoś czasu spać w wózku.
    A nie powiem było to fajne podczas aktywnego dnia. Bo można było sobie chodzić a ona spała..

A teraz albo śpi w aucie jak wracamy albo w domu.. 😄

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy i wanne i prysznic. Ja w 100% wybieram prysznic. Szkoda mi czasu teraz na kąpiele w wannie. Za to wanna przydaje sie do kąpieli małej:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wannę i prysznic. Ja kocham wannę dla relaksu, ale na codzień brak czasu i prysznic. Marcin woli zdecydowanie prysznic :p

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej mieć w łazience to i to😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja kocham wanne, leżeć w ciepłej wodzie... Oj tak :)
    Cały weekend są u mnie teściowie, w sumie spoko. Troche tylko nerwowa jestem, ale pewnie dlatego, że rozwala mi się rozkład dnia i nudze się :D
    Byliśmy dziś na wycieczce, pływaliśmy tramwajem wodnym, Filip na samym początku szalał strasznie :) siedzenie w łódce, gdzie są dzieci to był strzał w 10 :) jedynie problem jest, bo Filip nie zasypia w wózku... Na wyjazdach calodniowych ratuje nas cyc...
    I kupiłam mu kolejne ksiazki... Już nam miejsca brakuje :D
    A możesz polecić jakieś tytuły książek? Bo mnie się już pomysły skończyły 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio rozmawiałyśmy o optymalnym czasie snów maluchów w wieku naszych.. I gdzieś padło że to 14-18h.

Naszlo mnie na przemyślenia🤔🤔
    Weźmy średnią! 16h - wypada 8h aktywności w ciągu doby!
    Hmm. A inne źródła podają że maluchy w tym wieku mają czas czuwania 3-4h..

I szczerze czas aktywności 8h nijak ma się do tego czuwania. Przy założeniu że 95% maluchów ma nadal dwie drzemki..

To maluch który śpi 16h, ma 2 drzemki.. Po każdym śnie ledwo ma 3h aktywności 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 23:35

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci interesują się książkami? Bo Olek to zawsze je rozwala. I to tyle z jego zainteresowań.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek ma dwie drzemki na ogół. Pół godziny na spacerze (max godzinę) i koło 15 drugą drzemke około godzine.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eillen Filip czasami chwilę posłucha jak mu czytam, ale zazwyczaj to chce książkę gryźć, wtedy kończę czytać, bo niszczyć książek nie pozwalam. Myślę, że dorosną do tego, żeby spokojnie posłuchać😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! My już po wakacjach :) Były bardzo udane, z małą żadnych problemów nie mieliśmy. Spała lepiej niż w domu, z jedzeniem też się poprawiło, w basenie wielka radość, tylko samochodem jeździć nie chciała i nie zwiedziliśmy tyle ile zaplanowaliśmy, ale i tak jesteśmy zadowoleni :)
    Powoli próbowałam Was nadgonić, ale nie wiem kiedy mi się to uda ;) Młoda nam śpi 10 godzin w nocy + pierwsza drzemka 1,5 h i druga 2h, w sumie 13,5 i wydawało mi się to dużo.
    W łazience mamy wannę, dzieci wygodnie mi kąpać, ale dla mnie takie kąpiele to strata czasu i w drugiej łazience (w której narazie mamy pralnie) będzie prysznic.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ostatnio rozmawiałyśmy o optymalnym czasie snów maluchów w wieku naszych.. I gdzieś padło że to 14-18h.

Naszlo mnie na przemyślenia🤔🤔
    Weźmy średnią! 16h - wypada 8h aktywności w ciągu doby!
    Hmm. A inne źródła podają że maluchy w tym wieku mają czas czuwania 3-4h..

I szczerze czas aktywności 8h nijak ma się do tego czuwania. Przy założeniu że 95% maluchów ma nadal dwie drzemki..

To maluch który śpi 16h, ma 2 drzemki.. Po każdym śnie ledwo ma 3h aktywności 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    No ja to oczy otworzyłam jak ten profesor podawał te godziny spania. Dla mojej prawie 3 latki się zgadza bo mówił że 10-12h ale dla Olka to nie możliwe

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba profesorowi się cis pomyliło.
    Bo gdyby moje 11 Msc dziecko ledwo miało 3h aktywności to bym chyba do lekarza poleciała 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A możesz polecić jakieś tytuły książek? Bo mnie się już pomysły skończyły 😄
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3eddfd5718f.jpg
    To nasza kolekcja :) te cienkie to kicia kocia. Ta mała ksiazeczka "w lesie" ma w srodku elemnty do przesuwania. Filip szybko ogarnął jak to paluszkiem ruszać i zmieniać obrazki. Pucio też się podoba. Generalnie Filip wyrzuca wszystkie książki i je przegląda. Fajne są z czu czu - rozkłada je i ogląda buźki.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Chyba zostaniemy przy opcji prysznic z wysokim brodzikiem do kąpania małej.
    Chociaż ze względu na czyszczenie wanna byłaby lepsza😂

Ja właśnie czytam małej Pięcioro dzieci i coś. Ona gada, wala się po łóżku, probuje mi zabierać książkę ale jak zaczynam czytać to się śmieje, więc chyba lubi. Staram się przed spaniem i czasem w ciągu dnia jak marudzi, jakoś to ją wycisza.
    Te jej książki "tekturkowe" to służą do zabawy w gryzienie i przewracanie stron, bo tam treści to raczej nie ma ;p

a tu ostatnia na wątku chyba usiadła ;p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/726d0f577d56.png

PLPaulina, Eilleen, chabasse, marcela123, pumka1990 lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3eddfd5718f.jpg
    To nasza kolekcja :) te cienkie to kicia kocia. Ta mała ksiazeczka "w lesie" ma w srodku elemnty do przesuwania. Filip szybko ogarnął jak to paluszkiem ruszać i zmieniać obrazki. Pucio też się podoba. Generalnie Filip wyrzuca wszystkie książki i je przegląda. Fajne są z czu czu - rozkłada je i ogląda buźki.
    Moja Hania ma z akademii mądrego dziecka kolekcje z przesuwanymi elementami i też szybko ogarnęła 😀

Podpatrze cis z tego🤔 może jeszcze czegoś nie mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 09:12

chabasse lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa - super mata 😍

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała córeczka, która przecież niedawno sie urodziła, dzisiaj pierwszy raz w łóżeczku wstała na nóżkach! Jestem w szoku jak teraz jej to szybko idzie, w ciągu miesiąca ogarnęła siadanie, raczkowanie, i wstawanie! Jestem dumna z tego jak jej to wszystko teraz szybko idzie:)

My mamy dużo książeczek, bo ja jej często kupuje a dużo mamy po starszym kuzynie. Książeczki to jedna z ulubionych zabaw, mała lubi przewracać karteczki i oglądać obrazki, i pokazuje mi paluszkiem a ja jej opowiadam. Słuchać jak czytam nie lubi bo zanim skończe zdanie to już trzeba przewrócić następną kartkę;p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipowi czasami się udaje przewracac kartki tak jak czytam, ale częściej to czytamy pierwsza i ostatnia stronę :p ale sam bardzo ładnie przegląda, czadami nawet na spacer zabiera jakąś.
    Edytka, jak Filip pierwszy raz stanął w łóżeczku to miałam łzy w oczach :D moja mała dzidzia taka duża... I taki komunikatywny się robi. Niesamowite są dzieci, w tak krotkim czasie potrafią nabyć tyle umiejętności

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania zawsze "czyta" instrukcje obsługi, gazetki ze sklepów..

A regał od książeczek pełny. Typowe kartonowe mamy: obrazki dla maluchów, pierwsze słowa, księga kolorów, dźwiękowe, pucio, co wokoło. Hmmm😀

Ale też takie co ja czytam, Holly web kolekcja, Hania humorek,

A ostatni nabytek to : Wołoszyn Jano i Wito W lesie

Te nowe umiejętności maluchów są wzruszające 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 10:32

‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ