Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Ja myśle że każdy wiek ma swoje plusy i minusy. Chociaż jeśli chodzi o noworodka to ja bardzo źe wspominam...niestety
Teraz moja też już czasem sie potrafi czymś zająć, ale też grzebie w zmywarce czy przesuwa mi suszarke gdy wieszam pranie. I uważam że to jest super:) jedyne co teraz mnie denerwuje to to że próbuje postawić na swoim. Jak mówie NIE to zaraz jest płacz. Jest strasznym złośnikiem- to nie tylko moja opinia. Ale z drugiej strony jeśli taka będzie w przyszłości to też dobrze. Upór to też dobra cecha jakby nie było:)
A jeśli chodzi o komunikacje to mówi NE, DA jeśli coś chce bym jej podała, pokazuje mame babcie, woła tatata jak chce do taty, pokazuje paluszkiem dużo i wtedy jej mówie co jak sie nazywa, ogólnie jest super jeśli o to chodzi;) -
edytkaa93 wrote:Ja myśle że każdy wiek ma swoje plusy i minusy. Chociaż jeśli chodzi o noworodka to ja bardzo źe wspominam...niestety
Teraz moja też już czasem sie potrafi czymś zająć, ale też grzebie w zmywarce czy przesuwa mi suszarke gdy wieszam pranie. I uważam że to jest super:) jedyne co teraz mnie denerwuje to to że próbuje postawić na swoim. Jak mówie NIE to zaraz jest płacz. Jest strasznym złośnikiem- to nie tylko moja opinia. Ale z drugiej strony jeśli taka będzie w przyszłości to też dobrze. Upór to też dobra cecha jakby nie było:)
-
edytkaa93 wrote:Ja myśle że każdy wiek ma swoje plusy i minusy. Chociaż jeśli chodzi o noworodka to ja bardzo źe wspominam...niestety
A jeśli chodzi o komunikacje to mówi NE, DA jeśli coś chce bym jej podała, pokazuje mame babcie, woła tatata jak chce do taty, pokazuje paluszkiem dużo i wtedy jej mówie co jak sie nazywa, ogólnie jest super jeśli o to chodzi;)
O to to. Moja tez zlosnica. Do niedawna byl placz na NIE. Teraz juz wrzeszczy ze złości 😂 odkąd raczkuje faktycznie sie sama potrafi zająć ale niestety glownie tym co grozi urazem lub śmiercią 😂😂😂 co do komunikacji to jakos zaczynamy sie rozumiec ale dluuuuga droga przed nami hehe.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:A no to tez sie wscieka czasem, mi to sie chce zawsze smiac takie miny robi i intonuje glos. Albo macha reka ze nie wolno, mowi ne ne a robi dokladnie na odwrot i przekonuje mnie ze ne ne wolno 😂😂😂
-
Moja tez wszedzie ze mna, cuduje, wchodzi na i do mebli, wywala wszystko z szafek jak ma taka okazje, pranie z kosza, ja laduje do pralki a ona rozladowuje😂 ma ciagotki do szczotki i kostki do wc, jak odkurzam to mi go pcha... ogolnie ciezko cos z nia z obowiazkow domowych zrobic bo oczy nawet w tylku trzeba miec...
Ale nie powiedzialabym, ze jest z tego powodu problemowa...
Raczej to naprawde bezproblemowe dziecko, zazwyczaj dobrze spi, potrafi sie sama zabic, wystarczy, ze siedze na podlodze obok z kawka, a ona sie bawi... czasem musze kawe chowac bo stoi pierwsza, zeby sprobowac😂
Pewnie, ze ma swoje humorki, krzykaczka jest, kloci sie po swojemu, nawet na psa krzyczy jak rzuca pilke a ona za nia nie biegnie😂 no ale to dobrze, ze jest zywa i wszystkiego ciekawa
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Nooo właśnie otwieranie szuflad... Moja codziennie leci do szuflad w holu i codziennie przynajmniej raz przytrzasnie sobie palce przy otwieraniu i zamykaniu. A jak mówie NIE to sie trzepie ze złości że nie może:p haha:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moja to dłuuuugo było spokojne i grzeczne dziecko. Nawet znajoma mnie pytała czy ją w melisie kąpie haha:p ale odkąd zaczęła raczkować i sie zrobiła taka bardziej kumata to rożki jej zaczęły rosnąć. Ale ja sie ciesze że jest teraz taka ruchliwa:) w ogóle to nie to samo dziecko co było;p w wózku jeszcze grzecznie siedzi ale też czasem mi zaczyna wstawać... W niedziele jedziemy nad morze, ciekawe co to będzie:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
Filipa uważam za bezproblemowe dziecko. Owszem rzadko siedzę na kanapie, bo moje miejsce jest na podłodze, większość rzeczy blenderem czy mikserem tez robie na podlodze, bo Filip chce widziec, ale to ciekawość tylko. Pokazuje nerwy, czy braki humoru, ale to mały człowiek, który jeszcze nie rozumie swoich emocji
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:Nooo właśnie otwieranie szuflad... Moja codziennie leci do szuflad w holu i codziennie przynajmniej raz przytrzasnie sobie palce przy otwieraniu i zamykaniu. A jak mówie NIE to sie trzepie ze złości że nie może:p haha:p
Ula też...wczoraj poprzyklejałam taśmą szuflady do siebie z frontu🤣
Nie przewidziałam, że wtedy wysuwa wszystkie 3 naraz i może przytrzasnąć z boku hehe...
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Filipa uważam za bezproblemowe dziecko. Owszem rzadko siedzę na kanapie, bo moje miejsce jest na podłodze, większość rzeczy blenderem czy mikserem tez robie na podlodze, bo Filip chce widziec, ale to ciekawość tylko. Pokazuje nerwy, czy braki humoru, ale to mały człowiek, który jeszcze nie rozumie swoich emocji
-
Pokazywanie emocji jest dobre, lepiej pokazać że jest sie złym i zapanować nad tym niż dusić w sobie i pozniej wyżywać się na każdym
Byliśmy u lekarza, idzie na górze 3 i na dole 2... Tak to dziecko zdrowe, ale cierpi okropnie a ja mam chęć płakać z braku sił. W dodatku u nas jest mnóstwo much, jak wyjeżdzaliśmy do lekarza to zamknęłam siatkę, a ona się otworzyła i w mieszkaniu jest jak w ulu... Mam dość dzisiejszego dnia -
justa1509 wrote:Pokazywanie emocji jest dobre, lepiej pokazać że jest sie złym i zapanować nad tym niż dusić w sobie i pozniej wyżywać się na każdym
Byliśmy u lekarza, idzie na górze 3 i na dole 2... Tak to dziecko zdrowe, ale cierpi okropnie a ja mam chęć płakać z braku sił. W dodatku u nas jest mnóstwo much, jak wyjeżdzaliśmy do lekarza to zamknęłam siatkę, a ona się otworzyła i w mieszkaniu jest jak w ulu... Mam dość dzisiejszego dnia
Biedny, czyli jednak bywa temperatura wyższa przy zębiszczach. Trzymajcie się, za chwilę pewnie mu wyjdą i odpuści. Na muchy już obecne w mieszkaniu polecam ultradźwięki do kontaktu, muchy padają jak muchy
-
nick nieaktualny
-
Oj ja mam super dziecko teraz jest super, na razie najgorszy był etap jak nie był mobilny tylko trzeba było z nim być, teraz sam mnie szuka i towarzyszy w sprzataniu/gotowaniu, wiadomo że muse pilnować żeby sobie krzywdy nie zrobił ale jest boski
Mam tez tu na wakacjach 1,5 roku starsza kuzynke, to ona to istny demon potrzebuje 100% uwagi ale też nie nazwałabym jej problemowe po prostu trzeba dac jej od siebie więcej, generalnie uważam że nie ma czegoś takiego jak problemowe dziecko pro lemem może być brak kasy czy choroba ale nie dziecko6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyCzy się komuś podoba nazewnictwo czy też nie.
To właśnie te dzieciaki którym trzeba nawet więcej niż 100% poświęcić uwagi nazywa się problemowe.. 😊
A mamy maluchów mniej absorbujacych nazywają macierzyństwo - wczasami 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 16:25
-
Mala spi juz prawie 4h😮 pol godziny temu sie przebudzila i myslalam ze to juz, a ona siadla, rozejrzala sie, wsadzila smoka do buzi i dalej spi
pumka1990 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Mala spi juz prawie 4h😮 pol godziny temu sie przebudzila i myslalam ze to juz, a ona siadla, rozejrzala sie, wsadzila smoka do buzi i dalej spi
Hania spała dziś w dzień tylko 1h.
I nie chce więcej spać!
A niektóre maluchy śpią po minimum 15h na dobę bez wielogodzinnego usypiania. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️