X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ooo i np sen się zalicza do życia zbawiennego lub problemu..

Hania spała dziś w dzień tylko 1h.
    I nie chce więcej spać!
    A niektóre maluchy śpią po minimum 15h na dobę bez wielogodzinnego usypiania. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Ale dlaczego brak snu nazywasz problemem? Mała chce spać a nie może zasnąć? Czy tak mało snu jej wystarcza po prostu?

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie dużo lepiej jest teraz niż jak była noworodkiem czy takim 2-3 miesięcznym dzieckiem. Agatka nie lubiła bujaczka, sama tez poleżała może 10min wiec albo jadła, spała (na rękach ale jednak) albo ją nosiłam. Kręgosłup mi wtedy siadał mimo ze była lekka. Teraz jest mobilna sama się przemieszcza, jest dużo łatwiej.

Pochwale się Agatka dziś trzeci dzień sama zasypia w łóżeczku, jest raz lepiej raz gorzej ale nie pękam. Ogólnie u nas poprawił się sen bo te drzemki już nie są takie turbo po 20-40 min. Potrafi już czasem spać po 1h czy nawet 1,5h. To dla mnie duża ulga bo z tym miałam od samego początku problem że ucinała sobie turbo drzemki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:14

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ale dlaczego brak snu nazywasz problemem? Mała chce spać a nie może zasnąć? Czy tak mało snu jej wystarcza po prostu?
    Hania śpi max 11h w ciągu doby. Taka ilość pobudek w nocy jaka jest. + Problem z jakością snu..
    To nie jest raczej kwestia tego że ona nie potrzebuje snu.. A tego że nie może zasnąć. Walczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 16:31

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przez zęby macie tyle pobudek? U nas przy 3 i 4 z góry to potrafił z sześć razy w nocy się obudzić z rykiem. Teraz trochę lepiej śpi, ale bez rewelacji.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Może przez zęby macie tyle pobudek? U nas przy 3 i 4 z góry to potrafił z sześć razy w nocy się obudzić z rykiem. Teraz trochę lepiej śpi, ale bez rewelacji.
    Pewnie tak.. Dolne 2 nam idą.. 😑😑

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ooo i np sen się zalicza do życia zbawiennego lub problemu..

Hania spała dziś w dzień tylko 1h.
    I nie chce więcej spać!
    A niektóre maluchy śpią po minimum 15h na dobę bez wielogodzinnego usypiania. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    U nas np wczoraj tez byla drzemka tylko 1,5h ale wieczorem juz od 19 tylko tulenie bylo, oczy lecialy, ze w finale o 20 byla.juz po kapieli i.spala...

Dla mnie okres noworodkowy i takiego wlasnie 1-2miesiecznego niemowlaka w porownaniu z pozniej to jak wczasy byly😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hania śpi max 11h w ciągu doby. Taka ilość pobudek w nocy jaka jest. + Problem z jakością snu..
    To nie jest raczej kwestia tego że ona nie potrzebuje snu.. A tego że nie może zasnąć. Walczy.
    Nie pomaga jak z nią się położysz?
    Ze starszą miałam problem ze snem taki, że umiała spać tylko przy piersi. Nawet w dzień jak chciałam żeby dłużej pospała to właśnie kładłam się z nią. No i niestety to była moja wina, bo sama tak nauczyłam...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle żyję nadzieją, że te pobudki skończą się jak wszystkie zęby wyjdą. Najgorsze jest to, że jak się budzi z płaczem to ja sie zrywam jak poparzona i później nie mogę zasnąć 😐
    Narazie od dwóch dni nie pije w nocy mleka, nie wiem czy to chwilowe czy po prostu już nie potrzebuje w nocy jeść. Zobaczymy

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Nie pomaga jak z nią się położysz?
    Ze starszą miałam problem ze snem taki, że umiała spać tylko przy piersi. Nawet w dzień jak chciałam żeby dłużej pospała to właśnie kładłam się z nią. No i niestety to była moja wina, bo sama tak nauczyłam...
    Te 11h snu zawdzięczam właśnie lezeniu z nią.. Inaczej w ogóle o śnie nie ma mowy. 😭

I już średnio idzie z usypianiem przy piersi.. Nie traktuje ich jak lekarstwa na całe zło tego świata..

Nie twierdzę, że zawsze tak było..
    Ale od 1.5msc jest po prostu masakra..
    Sen mógłby przestać istnieć.. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 17:18

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ania attipasów nie mam, ale kupiłam takie :
    315cef57a7e7.jpg
    Wydają mi się bardzo fajne. Jedynie babka w sklepie wcisnęła mi za duże i przesuwa się stopa w nich, ale to kwestia rozmiaru. Ja mam rozmiar 22, na długość mają 12 cm (w środku).
    cd71d9441d3b.jpg
    Gdzie kupiłaś? Bo tą markę mają w intermarche u mnie ale tego nie mają.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja na allegro widziałam.. Firma yo!
    Mam rajstopy z absem od nich

Eilleen lubi tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Mala spi juz prawie 4h😮 pol godziny temu sie przebudzila i myslalam ze to juz, a ona siadla, rozejrzala sie, wsadzila smoka do buzi i dalej spi
    Ja bym chciała żeby w nocy chociaż bez pobudki ciągiem tyle pospał. A co dopiero w dzień

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przyjdzie czas że się wyspimy. 😊Myślę że po półtora roku będzie lepiej jak te zęby wyjdą najgorsze.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ale przyjdzie czas że się wyspimy. 😊Myślę że po półtora roku będzie lepiej jak te zęby wyjdą najgorsze.
    A myślisz że to wina zębów?

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    W lokalnym sklepiku z ciuszkami, ale w internecie tego mnóstwo.
    Filip na szczęście jest śpiochem, ale od 3 dni ciągle płacze przy tych zębach, a ja mam dość. Mam chęć wyjść i nie wracać. Dostał teraz czopka, ale chyba to bedzie pierwszy i ostatni czopek, strasznie płakał po włożeniu, chciał bączka puścić i też płacz, do tego wzrok, który pyta "co się ze mną dzieje". Jesli jakieś dziecko tak reaguje na każdego zęba to współczuję.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    W lokalnym sklepiku z ciuszkami, ale w internecie tego mnóstwo.
    Filip na szczęście jest śpiochem, ale od 3 dni ciągle płacze przy tych zębach, a ja mam dość. Mam chęć wyjść i nie wracać. Dostał teraz czopka, ale chyba to bedzie pierwszy i ostatni czopek, strasznie płakał po włożeniu, chciał bączka puścić i też płacz, do tego wzrok, który pyta "co się ze mną dzieje". Jesli jakieś dziecko tak reaguje na każdego zęba to współczuję.
    Moja tak reaguje właśnie.. 2tyg przed zebem. I 2 tyg po..

I tak ciągniemy to od momentu gdy skończyła 8msc 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:39

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a u nas dziś rzadkie kupy i do tego wieczorem Agatka zwymiotowała całe mleko dwa razy. Nie wiem czy coś się zaczyna dziać czy co ale to raczej nie od zębów bo jedynki się przebiły a dwójki jeszcze nie idą.

Teraz zjadła i poszła spać na noc a ja czuwam bo nie wiem czy znów nie zwróci mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 20:19

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te nasze dzieciaczki... Tyle cierpią. Trzeba to jakoś przetrwać.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A myślisz że to wina zębów?
    Myślę że tak.
    Jak Olkowi wyszły to ładnie spał. Teraz tragedia.
    Zasnął o 7 i już 3 pobudki. Dam czopek śpi spokojnie. Ale nie chce mu ciągle dawać.
    Kurcze co jeszcze mogę dać? Już chyba wszystko przerabiałam i tylko czopki dają rezultat.
    Wykończą mnie te zęby. Leżę już z nim w łóżku i tyle. Byleby spał

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ehh a u nas dziś rzadkie kupy i do tego wieczorem Agatka zwymiotowała całe mleko dwa razy. Nie wiem czy coś się zaczyna dziać czy co ale to raczej nie od zębów bo jedynki się przebiły a dwójki jeszcze nie idą.

Teraz zjadła i poszła spać na noc a ja czuwam bo nie wiem czy znów nie zwróci mleka.
    Jakaś jelitowke może złapała. Olek złapał jak miał pół roku. Też wtedy rzadkie kupy i częste wymioty. Pediatra nie kazał nic dawać wtedy. No oprócz probiotyku miesiąc i jak najczęściej pić/ pierś

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ