X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w nocy ładnie śpi, średnio od 20-20:30 do 6-7, więc około 10-11h. Żeby wstawać o 9, musiałaby chodzić spać o 23, a tego bym nie zniosła ;)
    W ciągu dnia u nas gorzej. Maruda okropna, z usypianiem na drzemki też problem. Ale to na pewno zęby. Dziąsło na dole ma wielkie, spuchnięte, aż mnie boli jak na to patrzę. Biedne te dzieciaczki :(

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chodzi o 22. I 7 budzik wewnętrzny ją budzi. 😊
    Zaliczyłysmy 1h drzemki. 😊

Dolna dwójka niby już ją widać, ale krew nadal leci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 12:41

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba żegnamy kryzys! Filip się śmieje, cudowny widok :D nie wiem, czy to nie byla trzydniówka jakaś... A zęby jako dodatek...

Eilleen lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś Olek ma 11 miesięcy ☺️
    Za miesiąc roczek. Jejku ale zleciało.
    Mój brat przylatuje z Anglii.

Dziś Olek jest mega grzeczny. Bawili się razem a ja mogłam cała łazienkę posprzątać.

Codziennie mnie zadziwia. Dziś jadł obiad widelcem. Nawet sam próbował nakłuć na widelec. Trzymał widelec i do buzi sobie wkładał sam. !

Justa dobrze że Filip już lepiej.

1ania1, misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę robiąc papa ale Agatka zostaje tylko ze mną i mężem wiec jest przyzwyczajona. Nie mam opcji jej zostawić z kimś innym wiec nie wiem jak to będzie z nianią. Czasami babcia albo ciocia ją brały do innego pokoju i było ok tylko musiały się z nią ciagle bawić żeby była zajęta.

Ania u nas już mniej jak miesiąc do roczku, a za 3 tygodnie przylatuje moja siostra z Australii i będzie impreza. Jaram się bo jeszcze się nie znają, siostra mnie widziała jak byłam w ciąży jeszcze.

Finalnie u nas chyba wszystko ok, nie wiem skąd były te wymioty. Kupy już ok. Teraz jest 2 drzemka, pewnie zaraz się obudzi bo matka wszystko porobiła i usiadła na kanapę :D

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też drzemka, już pół godziny, CHWILO TRWAJ😁😁

pumka1990 lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Kasia ja mam to samo. Tylko się położę to Olek się budzi. Przestałam to robić 😅 jejku faktycznie u Was jeszcze mniej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas roczek już niedługo🥳🤦🏻‍♀️ niecałe 2 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 15:51

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to zleciało, za chwilę posypią się roczki, aż trudno uwierzyć, że to już.
    Trzeba pomyśleć nad organizacją urodzin 😉
    Ostatnio z mężem wspominaliśmy jak to robił za laktator, nawet się z tego śmiałam, chociaż wtedy na pewno nie było mi do śmiechu.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Jak to zleciało, za chwilę posypią się roczki, aż trudno uwierzyć, że to już.
    Trzeba pomyśleć nad organizacją urodzin 😉
    Ostatnio z mężem wspominaliśmy jak to robił za laktator, nawet się z tego śmiałam, chociaż wtedy na pewno nie było mi do śmiechu.

U mnie masaże, prysznic chyba w końcu pomogły ale widziałam aż dziurkę w sutku po tym zatorze...
    Niemniej jednak już mnie to męczy. Najłatwiej było karmić po 2 miesiącach jak się nauczyłyśmy...do 8 miesiąca. Bo teraz rozszerzanie to cycki znowu świrują bo ilość się chyba zmienia.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy zawsze po drzemce, mała ma wtedy najlepszy humor. W porze drzemki szkoda mi iść na dwór, bo wtedy nie mam kiedy ogarnąć domu/obiadu.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp ! :)
    U nas zębów dalej brak, byłam dziś u pediatry po skierowanie na morfologie, agatka wciaz mało je, wciąż b mleczna, wiec chce zrobić jej wyniki. i babka mówi że coś tam na dole zaczyna się dziać :D także ciekawe ciekawe kiedy wyjdą :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już porządne przygotowania do roczku, kupiłam dziś dekoracje, prezenty wybrane, jeszcze tylko muszę ten tort opanować - z tym może być najgorzej, bo mam jakiś lewy piekarnik :/
    Nie będę oryginalna, jak powiem ze moja tez śpi tragicznie ostatnio... i 1 drzemka w dzień, max do 1h <ściana>
    Niestety czopek Viburcol nie pomógł :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zostawania bez mamy, moi teściowe to niezawodni dziadkowie, trzeba im przyznać. Ola jak ich widzi, to zapomina o bożym świecie :) dziś zrobiłam próbę i wytrzymała będąc z nimi 4h bez cycka, chyba rekord od urodzenia :D
    Jak zostaje z nimi to wychodząc żegnam się, mówię papa, ale niewiele się Ola przejmuje ;)

• squirrel Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat z roczkiem. Chyba w tym czasie akurat wyjedziemy i naszym prezentem będzie wspolnie spedzony czas w jakims fajnym miejscu. Robienie kolejnych ,,chrzcin,, jakos mnie nie przekonuje. Bo ja nie lubię takich imprez dla starszyzny. Jakis torcik kupimy zeby tradycja byla ale to chyba bedzie tyle w organizacji imprezy.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie garden party. Zamówię catering, grill i ewentualnie ognisko. Dekoracje kupuje i część sama robię.
    U nas akurat najstarsza będzie moja mama resztą to młodzież i moi bracia max 40lat. U nas z rodzeństwem zawsze wesoło. A planuje zrobić gry i zabawy dla dzieci i rodziców żeby nie było posiadowy przy stole. Tort będzie robić koleżanka z klasy piecze piekne torty.
    Z Ali zamówiłam wielkie balony za grosze , sama robię girlandy , resztę mam w połowie kupione. Kupiłam Olkowi koszulkę z napisem. Jakieś szorty lub spodnie do tego. Oby tylko nie padało

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to na Poli 3 urodziny nic nie robię tylko jedziemy gdzieś wspólnie.
    Dziś mówi ,,mamo jesteś piękna,, 😍 mój kochany dziubek mamy.

Wszyscy mówią że Pola jest bardzo do mnie podobna, za to Olek czysty tata. Każdy się śmieje jak aż tak bardzo może być dziecko podobne do rodzica. Nawet gabarytami pasują. Najpierw masa potem rzeźba 😂😂😂😂

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip do taty podobny, a ja się śmieje, że przynajmniej wiem, że to ja go urodziłam, więc to też moje dziecko :) też chce zrobić impreze na dzialce, mąż powiedział że jak coś to zalatwi namiot z pracy, więc luz. Dzieci w zasadzie nie będzie, jedynie siostry syn 5 letni, a on się jakoś zajmie na dzialce. Ale jedzenie i tort robie sama. Bedzie co prawda jakieś 18 osób, ale ogarniemy :)
    I chyba wyjaśniła się gorączka. Filip dzisiaj bez temperatury, za to wyszła wysypka, czyli trzydniówka.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już powoli się przygotowuje do roczku. Wczoraj zamówiłam tort, dzisiaj body z napisem, jeszcze girlandy oglądam i zestawy balonów. U nas będzie tylko grill i tort. Robię z myślą o dzieciach, stołu nie zastawiam ;)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tort zamówiony, muffinki, ja robię sernik na zimno..
    Balony z helem. 🥳 Plac zabaw jest 😊 jeszcze.... 🤔 Trampolina będzie od sąsiadów.

I to już tuż, tuż. 21.07🎂

‹‹ 2136 2137 2138 2139 2140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ