X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Polubiłam zamiast zacytować.

Miał żonę, dzieci jeszcze nie mieli ale jak kupili dom i nas oprowadzali to pokazywali o tu będzie pokój jednego dziecka, tu drugiego, a tu trzeciego jak namówię żonę.. masakra.

To straszne jak życie jest dla niektórych okrutne i niesprawiedliwe :-(

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam dość. Od poniedziałku Filip tylko jęczy. Ok, najpierw była gorączka, ale teraz to już nie rozumiem... Mamoza, ciwgle wrzask aż kaszle, najlepiej jak mnie nie widzi, bo jak tylko jestem to zaraz coś chce. A ja nie mam siły, dzisiaj jeszcze złapał mnie silny ból żołądka, albo czegoś obok a Filip na wszystko marudzi. A mycie zębów można porównać chyba do wyrywania na żywca, wrzeszczy jak opętany. I jeszcze mąż do tego marudzi, że cały dzień nic nie jem

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    No mam dość. Od poniedziałku Filip tylko jęczy. Ok, najpierw była gorączka, ale teraz to już nie rozumiem... Mamoza, ciwgle wrzask aż kaszle, najlepiej jak mnie nie widzi, bo jak tylko jestem to zaraz coś chce. A ja nie mam siły, dzisiaj jeszcze złapał mnie silny ból żołądka, albo czegoś obok a Filip na wszystko marudzi. A mycie zębów można porównać chyba do wyrywania na żywca, wrzeszczy jak opętany. I jeszcze mąż do tego marudzi, że cały dzień nic nie jem
    Rozumiem. Przechodzę taki stan 1.5 Msc.
    A mąż się ze mną licytuje kto jest bardziej zmęczony..

U nas zaczęło się to jakiś czas po tym jak Hania skończyła 10msc i trwa...

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, że Filip zawsze sam się sobą zajmował, nie płakał, a teraz pół dnia to jego płacz. I jeszcze kotka domaga się głaskania i jedzenia drąc ten swój koci pysk... No mam nadzieję, że Filipowi to niedługo przejdzie i jeszcze przez tą gorączkę zrobił się cyckowy... Najlepiej to nie złazić ze mnie, a ja tak nie lubie karmić

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie jest bardzo niesprawiedliwe 😓 ostatnio przeżywaliśmy u nas smierć tej 10 letniej dziewczynki, była z naszej okolicy. Znajomi brali udział w poszukiwaniach, a później, mąż kuzynki prowadził już śledztwo o zabójstwo... Horror, który zostanie w pamięci na zawsze - tak to określił doświadczony śledczy 😭 Ich córka miała iść na urodziny do tej dziewczynki za kilka dni 😭
    Najbardziej nie mogę pojąć, takie qrwy chodzą po świecie, mają się dobrze, a normalnych ludzi spotyka taka krzywda!?

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie jest strasznie niesprawiedliwe. Umierają młodzi ludzie którzy cieszą się życiem,mają rodziny i są im potrzebni, gdy obok są tacy którzy tego życia w ogóle nie szanują, ćpają czy piją, itd...

Dzisiaj skręciłam staw skokowy. Noga jak balon i boli a pojutrze jedziemy nad morze. Dziecko dzisiaj większość dnia z babcią, bo najpierw szybko jechaliśmy do lekarza z tą noga a potem nas pakowałam na wczasy. Ehh...:/ ciekawe czy będę w stanie z tą nogą gdzieś tam pospacerować w ogóle czy będę jęczeć z bólu i siedzieć na czterech literach:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, tez miałam z mężem taka rozmowę. Jak to jest ze jest taki pijak nie dba o zdrowie, pije, spi w mrozach i nic mu nie jest.. ehh to jest niesprawiedliwe.

Z tym licytowaniem z mężem to u nas jest to samo, mąż zawsze uważa ze jest bardziej zmęczony niż ja i ciężej jest mu wstać rano.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kończymy 11 miesięcy😍

PLPaulina, Ania241188, misia-kasia, Natalia05, Kasiaja, pumka1990, e_mii, Cccierpliwa lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak noc u Was?
    U nas całkiem ok.
    Dziś robię część dekoracji żeby na ostatnią chwilę tego nie robić.
    Olek drzemkuje.

Teraz jak chodzi to dopiero mam robótki. We wózku nie chce siedzieć. Najlepiej jeszcze po schodach ciągle chodzić i pod górki.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak noc u Was?
    U nas całkiem ok.
    Dziś robię część dekoracji żeby na ostatnią chwilę tego nie robić.
    Olek drzemkuje.

Teraz jak chodzi to dopiero mam robótki. We wózku nie chce siedzieć. Najlepiej jeszcze po schodach ciągle chodzić i pod górki.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Życie jest strasznie niesprawiedliwe. Umierają młodzi ludzie którzy cieszą się życiem,mają rodziny i są im potrzebni, gdy obok są tacy którzy tego życia w ogóle nie szanują, ćpają czy piją, itd...

Dzisiaj skręciłam staw skokowy. Noga jak balon i boli a pojutrze jedziemy nad morze. Dziecko dzisiaj większość dnia z babcią, bo najpierw szybko jechaliśmy do lekarza z tą noga a potem nas pakowałam na wczasy. Ehh...:/ ciekawe czy będę w stanie z tą nogą gdzieś tam pospacerować w ogóle czy będę jęczeć z bólu i siedzieć na czterech literach:/
    Pamiętam jak raz skręciłam stopę jak wychodzilismy do samochodu i na urlop mieliśmy jechać. Stopa jak balon i tylko japonki mogłam nosić. Dobrze ze było ciepło. Bolało najbardziej w pierwszy dzień, jak rozruszałam stopę to było ok. Wyłam z bólu zawsze po nocy bo musiałam stopę rozruszać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    https://www.sluzbadziecku.pl/ Bardzo fajne miejsce, może bez luksusów, ale jest czysto i miło :)
    Fajne domki. Zapisałam sobie :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie jest niesprawiedliwe :-( nie wyobrażam sobie takiej tragedii.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas leci. Zaraz będziemy przeżywać roczki naszych dzieci :-)

My zrobimy chyba w domu. Jeszcze zadzwonię do paru restauracji jak to cenowo wyjdzie. Dużo osób nie będzie. Musimy termin ustalić. Naliczylam wstępnie 13 osób. Jeśli zdecydujemy się przy okazji zrobić chrzest to jeszcze z dwie osoby dodatkowo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kryzys drzemkowy. Chyba przez raczkowanie. Nie ma czash spać a ja ledwo dysze bo zasuwa po calym domu i cuda wyczynia. Zastanawiam sie czy moze sie juz przestawić na 1 drzemke? Wieczoramj problem z zasnieciem bo tez sie nie chce jak wstanie kolo 17 a nawdt wcześniej.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dfaf23514205.jpg

Gdy chcesz na trochę zatrzymać dziecko w kuchni i upiec ciasto ;)

Marta..a, e_mii, PLPaulina, Natalia05, Kasiaja, 1ania1, Ania241188, chabasse lubią tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa może, u nas 1 drzemka została zaraz po skończeniu 9 miesięcy :)
    Mój bobas śpi, dzisiaj do domu wracamy już się stesknilam za mężem i domem własnym ;p

Z tym chodzebiem na dworze miałam na myśli że bobas porusza się sam na swój sposób raczkuje /pelza/chodzi A nie chód sam w sobie bo mój też sam nie chodzi :) chciałby się za rączki prowadzac teraz cały czas ale staram się to ograniczać.. W sumie nie uważam to za zło wcielone bo trzymam ręce na wysokości jego łokci a nie nad głową.. patrzeć nie mogę jak ktoś tak trzyma dzieci a one mają wyprostowany w górę ręce.. staram się zawsze trzymać je nisko żeby się nimi asekurowal tylko :D przy tym tempie rozwoju umiejętności może uda mu się postawić samodzielne kroki przed roczkiem ;p

nesssssa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie się nie prowadza że względu... Hmm https://ronja.pl/jak-nauczyc-dziecko-chodzic/

Wiem że o tym nam nawet pediatra mówiła.. Nie prowadzac.. 😊

My nie mamy z tym problemu. Hania nie jest tego nauczona i w żaden sposób nie wymusza takiego sposobu poruszania się.
    Woli sama.. Chodzi przy wszystkim. A jak według mnie nie ma przy czym, to zaraz sobie znajdzie rozwiązanie problemu.. ☺️ Ostatnio między lawkami była spora przerwa, to psa się podtrzymała i dotarła do celu. 😅

U nas pierwsze 2 kroczki były.. I co z tego, hehe. Jak znowu cisza.
    Mój czort z każdą umiejętnością ma to samo. 🤣 Dziwna dziewczyna. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 12:24

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek pojechał dziś z ojcem do dziadków pociągiem 400km, nie mogę sobie znaleść miejsca 😭 jakby mi pół serca wyrwano. Strasznie się czuje, głowa mnie boli, w domu sajgon, a ja nie mam siły tego ogarnąć. Zuzia śpi już drugą godzinę, a mi w głowie tornado myśli szaleje, strasznie się o niego boję 😩

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zrobiła 2 kroczki sama ostatnio i chyba stwierdziła, że to jeszcze nie dla niej ;) Zniosłam jej pchacza po siostrze, ale chyba jej zabiorę bo przy tym nie może spokojnie chodzić. Jak go pcha, to on za szybko jedzie i zaczyna ją ciągnąć do przodu a ona musi prawie biec. Zdecydowanie lepiej w tej roli sprawdza się pudełko z zabawkami i fotelik malucha :)
    Za rączki nie prowadzamy w ogóle, bo wiem że jak jej się to pokaże to później nie będzie spokoju.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ