X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    I jak noc u Was?
    U nas całkiem ok.
    Dziś robię część dekoracji żeby na ostatnią chwilę tego nie robić.
    Olek drzemkuje.

Teraz jak chodzi to dopiero mam robótki. We wózku nie chce siedzieć. Najlepiej jeszcze po schodach ciągle chodzić i pod górki.

U nas noc fajna spał od 22.10-6.50 ciągiem bez jedzenia. Później nie chciał zasnąć. Niestety ma problem z drzemka. Chyba 3 razy od skończenia pół roku. Nie ważne czy przy cycku, czy nawet zdesperowana próbowałam na rękach... Zasypia na 30 sekund i budzi się z wrzaskiem jakby ktoś Go ze skóry obdzierał. Dałam Camille i niestety zero efektów . Już nie wiem co zrobić. Bo strasznie śpiący i marudny... W końcu nie śpi od 5h 45 minut :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Moja też zrobiła 2 kroczki sama ostatnio i chyba stwierdziła, że to jeszcze nie dla niej ;) Zniosłam jej pchacza po siostrze, ale chyba jej zabiorę bo przy tym nie może spokojnie chodzić. Jak go pcha, to on za szybko jedzie i zaczyna ją ciągnąć do przodu a ona musi prawie biec. Zdecydowanie lepiej w tej roli sprawdza się pudełko z zabawkami i fotelik malucha :)
    Za rączki nie prowadzamy w ogóle, bo wiem że jak jej się to pokaże to później nie będzie spokoju.
    Moja po domu lubi krzesło lub odkurzacz. 😅

Mój chrzesniak był od czasu do czasu prowadzony za rączki.. Bo przecież to nie szkodzi gdy jest z głową.
    I gdy chłopak już potrafił samodzielnie chodzić to nadal lubił te formę - za rączki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 19:49

Marta..a lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nic nie pcha, woli stabilne podpórki lub mnie.. jak coś mu się odsuwa to się na tym nie podpiera.
    Kasiaja ja tak będę się stresować jak go w żłobku zostawię a to będzie 5min autem z domu, a co dopiero 400km :D

Paulina będę ignorować Twoje wpisy bo nie czytasz niestety ze zrozumieniem tego co pisze :D więc nie chce mi sie wdawać w jałowe dyskusję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 13:18

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie wszystko co mówię tyczy się Ciebie.. 😀

Opowiadam swój punkt widzenia i nie atakuje ciebie.. ☺️
    To tak jakbym stwierdziła, że lubię lody. A ktoś mówił, że on nie.. A ja bym się obrazala i dziecinne fochy stroila bo ktoś ma inne zdanie. 🤣

Ale możemy ignorować - tak będzie super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 13:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 19:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo jak ktoś lubi prowadząc to niech to robi.
    Hani tego nie pokazałam. I ją do tego nie ciągnie. Wiadomo, że gdyby ją ciągnęło to pewnie od czasu do czasu bym to robiła.
    Ale jak woli sama dreptac to wolę popatrzeć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne cwiczenia na brzuch na lezaco na macie:

https://youtu.be/P7Hzm73iQwY

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jak te sandałki z nike?
    My dzisiaj byliśmy na zakupach i przymierzałam je Filipowi i on ma tak "grubą" stopę, że nie weszły 😁
    Czuję, że z kupowaniem butów jak zacznie chodzić będzie problem.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ostatnio te buty, nawet różowe 😍 i cena super. ☺️
    Z chęcią się też dowiem jak się sprawują😀

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Widziałam ostatnio te buty, nawet różowe 😍 i cena super. ☺️
    Z chęcią się też dowiem jak się sprawują😀

Właśnie teraz w Martesie są po 85 zł. Narazie chyba kupię te skarpetki z gumową podeszwą, a jak zacznie samodzielnie chodzić to będziemy szukać odpowiednich butów.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia-kasia - barykada długo wytrzymała? Bo patrząc co Olek wyprawia to 5 sekund i byłby w kuchni.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy te attipasy.
    Zdjęcie robione po zakupie żeby mężowi pokazać. 😀 (w sumie w szufladzie nadal tak leżą z tym usztywnieniem)
    a92b8b5a4dc9.jpg

Ale ostatnio o tych nike pisalyscie i specjalnie zerknęłam.. I na urlop by się nam przydały 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 16:15

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Aniu jak te sandałki z nike?
    My dzisiaj byliśmy na zakupach i przymierzałam je Filipowi i on ma tak "grubą" stopę, że nie weszły 😁
    Czuję, że z kupowaniem butów jak zacznie chodzić będzie problem.
    Czekam za nimi. Kurcze Olek też ma gruba nogę. Jak nie wejdzie w nie to sprzedam. Ale kupiłam mu emelki i w nich fajnie chodzi.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen, dała radę ;) trochę próbowała się wspinać ale kilka moich uwag i wróciła do swoich zabawek i zabawek z kuchni. No a ja zrobiłam babeczki z borówkami i biała czekolada :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Misia-kasia - barykada długo wytrzymała? Bo patrząc co Olek wyprawia to 5 sekund i byłby w kuchni.

Ula też by to raz dwa przesuwala. I niestety znając ją to wylądowałaby na twarzy...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Oo to jak prowadzenie teraz za rączki bedzie skutkowac tym ze szalejacy poltoraczniak czy 2 latek bedzie wolał isc za raczke zamiast leciec sam do przodu to ja w to wchodze w ciemno 😂😂😂 Niestety tak to nie dziala hahah
    Masz fajne plecaczki ze smyczą żeby dzieci nie pobiegły. W żłobkach często mają je.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam attipasy te tęczowe z białą podeszwa, to po tygodniu podeszwe jest szara i żadna szmatką nie chce to zejść :D wrzucę do pralki.. trudno najwyżej się rozkleja :D
    Emelki mamy sandałki na razie 2x w kościele w nich chodził :)

Ania te smycze mnie bawiły zawsze jak tak można dziecko uwiazac :D ale przy takich mega ruchliwych dzieciach mogą się przydać, mój raczej z tych co za rączkę pójdzie się wydaje.. chociaż jak obudzę cel to nic go nie powstrzyma. Dzisiaj znowu bawił się z dziećmi, ja poszłam wypić kawkę i ciasto zjeść i został z ciocia i zero płaczu, więc w żłobku sobie myślę poradzi :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Czekam za nimi. Kurcze Olek też ma gruba nogę. Jak nie wejdzie w nie to sprzedam. Ale kupiłam mu emelki i w nich fajnie chodzi.

Jakie emelki kupiłaś?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie z pielęgnacją Attipasów.
    Jutro planuje ubrać, bo idziemy białym Mercedesem na wieś. 😀

Po domu śmiga z tym autkiem. Więc czas i na dwór wyjść. I tutaj buty to konieczność.

U nas na placu zabaw wszystkie dzieci są na boso zawsze 😊

‹‹ 2139 2140 2141 2142 2143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ