Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania241188 wrote:EMI i jak u Was?
A jak Olek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 08:56
-
Natalia05 wrote:Tez bym jechala do szpitala. 3 dniowka to rumien w szpitalu maja testy na wirusa i zbadaja od reki mocz.
-
e_mii wrote:Noc ok, rano znowu gorączka, ale szybko się zbija po syropie. W poniedziałek pójdę do pediatry i zbadać mocz. Nie chce po szpitalach małej ciągać, chociaż mamy blisko dziecięcy.
A jak Olek?
-
Nie wiem ale wydaje mi sie ze w kazdym szpitalu jest labolatorium. Ja pojechalam bez dziecka z moczen w pojemniku. Potem za godzine pojehalam po wynik. Nie wchodzilam w ogole przes sor tylko do szpitala jak na oddzialy do laboratorium. Najlepiej to moze zadzwonic i zapytac.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
U mnie cykle bez zmian 25-27 dni, ale unormowało się dopiero po 3 cyklach od porodu.
Ja pewnie tez kupię emelki ale czekam jak zacznie chodzić, zobaczymy czy będzie trzeba kupować na wyjazd we wrześniu.
U nas taka gorączka była w grudniu, chyba trzydniówka bo nic innego się nie działo ale nie było wysypki wiec w sumie nie wiem. Temperatura rosła jak szalona gdy tylko leki przestawały działać.PLPaulina lubi tę wiadomość
-
Mój okres jest regularny jak przed ciąża, też potrzebował ok 3 cykli żeby się wyregulowac. Inaczej boli mnie brzuch bo przed okresem a w trakcie już nie, a kiedyś bolał 1 dzień tylko i potrzebowałam nospe.
Ja kupiłam sandałki w sklepie z bucikami dla dzieci żeby sprawdzić czy pasują, tak w ciemno bym nie kupowała bo chodzi w nich 1-2x trochę w tygodniu.. właśnie w kościele, tam bym nie puściła go w skarpetkach bo kamień jest strasznie zimny, a spaceruje wzdłuż ławki, siadamy z boku i nie ma ławki przed nami, dookoła wózka itp. A te attipasy były na chłodne dni no i też jak było 18stopni, to na tarasie przed domkiem po płytkach nie chciałam żebym chodził w skarpetkach bo strasznie ciągnęło, na placu zabaw to samo, piasek strasznie zimny więc sobie spacerowal przy stoliczku i się bawił jak usiadł na pupę to się nie martwiłam bo mamy wielorazowe pieluchy to jest izolacja porządna od pupy ;p no i generalnie dziecko w kurtce i czapce, a gole stopy nie bardzo czy to w piachu czy na chodniku, czy dookoła stolika jak poszliśmy coś zjeśc
Ja jestem w szoku że nie ma nawet kataru.. cały tydzień na dworze od 8 do 20, z przerwa na drzemkę, temperatury 18-22 stopnie, wiatr, deszcz, a do tego smarkajaco-kaszlaca kuzynka 2,5letbia non stop obok, bawiące się tymi samymi zabawkami, straszą kuzynka 12letbia z bolacym gardłem, do tego 4letbie bliźniaki.. No jak dla mnie Armagedon dla mojego jedynaka ;p
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:U mnie cykle bez zmian 25-27 dni, ale unormowało się dopiero po 3 cyklach od porodu.
Ja pewnie tez kupię emelki ale czekam jak zacznie chodzić, zobaczymy czy będzie trzeba kupować na wyjazd we wrześniu.
U nas taka gorączka była w grudniu, chyba trzydniówka bo nic innego się nie działo ale nie było wysypki wiec w sumie nie wiem. Temperatura rosła jak szalona gdy tylko leki przestawały działać.
Też oglądaliśmy emelki, bobuxa. Nawet miała okazję przymierzyć..
Ale coś bałam się kupić sandałki.. Bo nie wiem czy zanim zacznie samodzielnie chodzić to sandałki będą jeszcze odpowiednie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 20:56
-
Ania241188 wrote:Niestety tych butów nie widziałam.
Olek cały dzień temperatury nie miał i na noc znowu.
U brata córka też 2 dni temu tak miała. Może coś z powietrza?
Dziecko mi spadło z łóżka.. lezal ze mna nad ranem i przysypualimy no ale widocznie tylko ja zasnęłam a on chciał zwiedzać huk mnie obudził, mąż przebiegł z kibelka.. mały ryk na podłodze. Po 5 min całkowicie się uspokoił. Nic nie widać żeby go bolało, na co zwracać uwagę? Na zmianę zachowania najbardziej i apetyt tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 07:21
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:Chrzesniak 5 lat teraz tez 3 dni ma temp wieczorem, wyszła mu wysypka i lekarz powiedział że wirus. Nie miał innych objawow.
Dziecko mi spadło z łóżka.. lezal ze mna nad ranem i przysypualimy no ale widocznie tylko ja zasnęłam a on chciał zwiedzać huk mnie obudził, mąż przebiegł z kibelka.. mały ryk na podłodze. Po 5 min całkowicie się uspokoił. Nic nie widać żeby go bolało, na co zwracać uwagę? Na zmianę zachowania najbardziej i apetyt tak?
Moja Pola w wieku 9 miesięcy spadła z wysokich schodów a miała tylko siniaka. Dzieci są pod tym względem twarde. Spokojnie napewno wszystko ok.
-
Nic mi dziś nie mówcie o spaniu.
Poszedł spać o 18.30 obudził się godzinę później i nie spał godzine. Wtedy się obudził o 2.30 marudził i dałam mu czopka bo temperature miał. I nie spał do 5. 7.30 pobudka. Idę dziś z tym moczem.
Niech te zęby wyjdą !!! Czwórkę już wyraźnie czuje pod palcem, ale co u góry się dzieje to nie wiem, nie da sobie zajrzeć. Spałam tyle co nic.
-
My po lekarzu. Temp od wczoraj nie ma, ale pojawiły się krosty na stopach i dłoniach i niestety w buzi. Bostonke ma...
wczorajszy dzień to był dramat, jeden wielki płacz i marudzenie. Za to w nocy spała spokojnie, zasnęła o 20, o 5:30 się obudziła, zjadła i do 7 jeszcze się przespała. -
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:
A u mnie okres za rogiem.. Ech 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 10:31
-
e_mii wrote:My po lekarzu. Temp od wczoraj nie ma, ale pojawiły się krosty na stopach i dłoniach i niestety w buzi. Bostonke ma...
wczorajszy dzień to był dramat, jeden wielki płacz i marudzenie. Za to w nocy spała spokojnie, zasnęła o 20, o 5:30 się obudziła, zjadła i do 7 jeszcze się przespała.
Zaraz zapisze do pediatry