Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O rany my roczek 17.08 robimy bo 10.08 bawimy się na weselu i nic nie myślę o tym ;p tylko do Ikea muszę pojechać po zestaw naczyń i sztućcy dla dzieci
Jutro wracamy do dziadków a w sobotę do domu.. po tygodniu siedzenia wyłącznie na dworze oprócz drzemki i nocy młody śpi jak zabity ;p polecam na problemy ze snem, powietrze i powietrze i nie spacer w wózku tylko na nogi i w piach albo na kocyk6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja tort wczoraj zamówiłam, taki z misiami z masy cukrowej, i z napisem ROCZEK MADZI. Jakoś nie mogę się już doczekać tych jej pierwszych urodzin😀
A u nas chyba jakieś przeziębienie. Leci trochę z noska, teraz trochę kaszle, mniejszy apetyt a wieczorem zauważyłam jakieś czerwone podkrążone oczy... Te oczy to chyba od wczorajszego wiatru... Mam nadzieję że nie rozwinie się z tego coś poważniejszego bo do jutra mam pediatrę w ośrodku a w niedzielę wyjeżdżamy nad morze...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Jutro wracamy do dziadków a w sobotę do domu.. po tygodniu siedzenia wyłącznie na dworze oprócz drzemki i nocy młody śpi jak zabity ;p polecam na problemy ze snem, powietrze i powietrze i nie spacer w wózku tylko na nogi i w piach albo na kocyk
Tylko Hania nie chodzi, więc z tymi "nogami" się u nas nie zgadza.. 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 02:22
-
PLPaulina wrote:Marta, my ciągle jesteśmy na dworzu.. I nie widzę jakoś magii ze snem. 🤷🏻♀️
Tylko Hania nie chodzi, więc z tymi "nogami" się u nas nie zgadza.. 😅
-
nick nieaktualny
-
Kozalia, my bardzo często jeździmy do Krynicy Morskiej, też ze względu na dojazd właśnie. Wynajmujemy zawsze domek w tym samym ośrodku, na dużym terenie. Jest gdzie dziecko puścić i pies może sobie też poganiać. Tylko my to takie już dziadki, szukamy takich miejsc gdzie spokojnie i cicho
-
nick nieaktualny
-
U nas w sumie urodziny pewnie 8-12 osob doroslych, plus 3-5 dzieciaczkow...
No chyba, ze z pl sie jeszcze ktos nawinie...
Caly czas sie zastanawiam, czy tort piec, czy zamowic🤔
Zrobimy grilla, wiec catering mamy z glowy, dzieciaczki lubia, zwlaszcza male biale kielbaski (moja najmlodsza w towarzystwie), wiec beda zadowolone...
Zrobie jeszcze jakies szaszlyki z indyka z warzywkami, mysle ze bedzie fajnie...
Do tegi wiadomo jakies owoce, jak bedzie cieplo to lody...
Wypadaja nam akurat urodziny w niedziele, wiec idealnie...
Dziewczyny, ktore macie nosidla Lennego, jestescie zadowolone? Jak oceniacie pasy naramienne? Nie wpijaja sie, czy obcieraja pod pachami, czy wewnetrzna strone rak w tej okolicy?
Jak wypelnienie panelu przy nozkach?
Szukam jeszcze jakiegos nosidla i nie moge sie namyslicz czy lenny, czy moze kokadi...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa ja mam lenny lamb i jesteśmy oboje zadowoleni. Nic się nie wrzyna, nie ociera ale mimo wszystko polecam przymierzyć jak masz możliwość bo słyszałam tez inne opinie ze dla kogoś jest niewygodne..
Ehh wczoraj wieczorem się załamałam zmarł mój kolega o którym Wam wcześniej pisałam, orzekli smierć mózgową. Nie może to do mnie dotrzeć, jak w tak młodym wieku może się coś takiego przydarzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 11:32
-
Misia, dzieki:*
Wlasnie przymiarek mozliwosci nie mam, bo tutaj stacjonarnie to same ergobaby, Manduca i inne w tym stylu, co najwyzej tula jeszcze czasem do pomacania...
Pytam tylko tak informacyjnie, bo wiwm, ze dla kazdego cos innego... w razie co zawsze moge puscic dalej w swiat, wiec tym sie nie martwie, no i mam jeszcze nosidlo Fidelli wiec tym bardziej jest w razie czego alternatywa...
Nie moge sie tylko zdecydiwac, czy postawic na Lennego, czy Kokadi w pierwszej kolejnosci
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jejku już czas roczek planować, a ja chrztu jeszcze nie ogarnelam 🙈 miałam w maju ale jakoś weny brak, w sierpniu idziemy na wesele więc odpada. Może we wrześniu się uda. Urodziny to u nas nic nadzwyczajnego, zrobimy grilla na działce i tylko najbliżsi: moj rodzice, siostra z mężem i dwie pary naszych przyjaciół z dziećmi, czyli stała ekipa 😉 Wiele przygotowań nie będzie.[/url]
-
Cccierpliwa, my mamy lennyUp. Nosi nam się bardzo wygodnie, szczerze to pasów naramiennych nawet nie czuje, w pasie biodrowym wypełnienie też ok, nie obciera. Ilość pasków psuje troszkę estetykę, ale regulowanie jest łatwe i przyjemne. Jedynie jak widzę tule, to moje wydaje mi się bardzo duże. Ale może i dobrze, dłużej posłuży Mała też je uwielbia, jak widzi że zakładam to sama do mnie drepcze i się wspina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 11:33
-
U nas też nie będzie wielkiej imprezy na roczek. Ciągle musimy przekładać datę, bo idziemy na wesele, na chrzciny więc robimy dopiero w ostatnią sobotę sierpnia.
Filip dzisiaj nie spał o 1.30 do 3.30, siedział i opowiadał, nie płakał, chyba mu się dzień z nocą pomylił😁 nie pił już kilka dni w nocy mleka, ale w desperacji stwierdziłam, że może mleczko zadziała usypiająco i się udało.
Misia przykro mi z powodu śmierci kolegi, to okropne jak umierają tak młodzi ludzie. Coś strasznego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 11:39
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Ehh wczoraj wieczorem się załamałam zmarł mój kolega o którym Wam wcześniej pisałam, orzekli smierć mózgową. Nie może to do mnie dotrzeć, jak w tak młodym wieku może się coś takiego przydarzyć.
To straszne 😭
Zostawił żonę, dzieci?... Biedactwa...
misia-kasia lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:To straszne 😭
Zostawił żonę, dzieci?... Biedactwa...
Miał żonę, dzieci jeszcze nie mieli ale jak kupili dom i nas oprowadzali to pokazywali o tu będzie pokój jednego dziecka, tu drugiego, a tu trzeciego jak namówię żonę.. masakra.
-
misia-kasia wrote:
Ehh wczoraj wieczorem się załamałam zmarł mój kolega o którym Wam wcześniej pisałam, orzekli smierć mózgową. Nie może to do mnie dotrzeć, jak w tak młodym wieku może się coś takiego przydarzyć.
Tak bardzo mi przykro, życie jest niesprawiedliwe
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia