X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, bardzo mi przykro, dużo siły dla Was :(

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza to będziesz miała spore wyzwanie - powodzenia :)
    ja jestem świadkową 19maja i już się z
    zastanawiałam czy dam radę podołać wszystkim obowiązkom świadkowej, ale moja przyjaciółka nawet nie chce myśleć/słyszeć o zmianie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 13:04

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, w takim razie życzę szybciutko zdrowiutkiej fasolki :* czekamy na wieści i siły na jutro, obyś szybko wróciła do domku do dzieciaków.

• myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa bardzo mi przykro :( mam nadzieję, że szybko uda Wam się wystarać o dzidziusia :) Faktycznie matka natura podobno sama wyklucza chore fasolki.

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna bardzo mi przykro :(
    Dziewczyny, odebrałam dziś wyniki badań, są ok, przy okazji oznaczyłam sobie również poziom witaminy d3 i okazało się, że mam duże niedobory, a suplementuję 2000 jednostek nieprzerwanie od września. Dlatego polecam przy badaniach sprawdzić sobie, bo ponoć mnóstwo osób ma problem z poziomem tej witaminy.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    O rety, to będziesz miała wyzwanie na głowie :D

Ja od zeszłego tygodnia robię sobie zdjęcia brzuszka i muszę powiedzieć, że już teraz na zdjęciach po tygodniu widzę różnicę, a to dopiero 9 tydzień, boję się co będzie później :D

Początkowo miał być w połowie sierpnia ale nie było sali i zmienili na wrzesień, i całe szczęście! :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    szczerze? powinnaś zrezygnować, bo nie wiesz kiedy urodzisz, jesli wesele 2 tyg po narodzinach to jeszcze będziesz bardzo osłabiona i ledwo chodząca, nawał w cyckach itd. Ja byłam na weselu u koleżanki msc po urodzeniu Poli i lekko nie było a jednak świadkowa ma obowiązki a nie tylko siedzenie. A myślami będziesz z maleństwem a nie na weselu. A gdyby nie daj Bóg jakieś powikłania czy coś...
    Ale oczywiście zrobisz jak uważasz, tylko przemyśl, żebyś im nie zostawiła zmiany świadkowej na 2 tyg przed ślubem.

Spokojnie, to moja druga ciąża wiec wiem jak to wyglada po porodzie :) najwyżej będę kustykajaca świadkowa z cyckiem na wierzchu :) panna młoda o tym wie i nie ma nic przeciwko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 14:00

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa strasznie mi przykro, aż ciężko uwierzyć ze po 3 udanych ciążach teraz się nie udało :( to faktycznie musiał być jakiś losowy pech i następnym razem Wam się uda :) może podwójnie i będą bliźniaki :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wspolczuje,
    Lu.iza a co jesli dziecko ci sie zbuntuje i postanowi np 2 tyg. po terminie sie urodzic? Choc jak panna mloda wie, to moze ma plan B na wszelki wypadek.
    Dawno mnie tu nie bylo, bo ciagle cos sie u mnie dzialo, a to dziecko chore, a to ja, a to znowu ja, i jeszcze kontuzja do tego. Z tego wszystkiego nie pochwalilam sie, ze bylam na USG prenatalnym, lekarz powiedzial, ze na ten etap wszystko wyglada idealnie i choc oczywiscie gwarancji mi nie moze dac, to wg niego nie ma sensu dalszych badan robic, wiec je sobie darowalam. Nie ma on oslawionego certyfikatu, ale w calej Norwegii ma go 3 lekarzy tylko, wiec mysle, ze nie jest to cos mega waznego akurat tu. Moj lekarz ma z kolei doktorat i jest mega uznany wiec mu wierze.
    A i skorygowany termin mam na 07.08.
    A co do tematu wakacji to w kwietniu lecimy do Indii i jeszcze gdzies bym pod koniec maja sie chetnie wybrala blizej, potem juz usiade na tylku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 14:54

chabasse lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna bardzo mi przykro. Trzymam kciuki oby szybko udało Wam się zajść w ciąże

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Lu.iza a co jesli dziecko ci sie zbuntuje i postanowi np 2 tyg. po terminie sie urodzic? Choc jak panna mloda wie, to moze ma plan B na wszelki wypadek.
    Dawno mnie tu nie bylo, bo ciagle cos sie u mnie dzialo, a to dziecko chore, a to ja, a to znowu ja, i jeszcze kontuzja do tego. Z tego wszystkiego nie pochwalilam sie, ze bylam na USG prenatalnym, lekarz powiedzial, ze na ten etap wszystko wyglada idealnie i choc oczywiscie gwarancji mi nie moze dac, to wg niego nie ma sensu dalszych badan robic, wiec je sobie darowalam. Nie ma on oslawionego certyfikatu, ale w calej Norwegii ma go 3 lekarzy tylko, wiec mysle, ze nie jest to cos mega waznego akurat tu. Moj lekarz ma z kolei doktorat i jest mega uznany wiec mu wierze.
    A co do tematu wakacji to w kwietniu lecimy do Indii i jeszcze gdzies bym pod koniec maja sie chetnie wybrala blizej, potem juz usiade na tylku ;)

Jeden wywoływany poród tydzień po terminie mi wystarczy :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:

O ja cie, do Indii? Wow no to zajebista wyprawa się szykuje. A bierzecie dziecko? I nie boisz się troszkę bo to bardzo daleko i chyba długo sie leci z przesiadkami?

• Carolline Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova jedna przesiadka tylko i najdluzszy lot 8h takze mysle, ze spokojnie, to nie pierwszy raz dla mnie, dla malej akurat Indie beda po raz pierwszy, ale rok temu bylismy w Indonezji z nia i Singapore, wiec choc ma wszystkie szczepionki. Wiadomo jak beda jakies przeboje to i w dniu wyjazdu odwolam, ale ogolnie uwazam, ze w 2 trymestrze warto sie gdzies pobujac, bo potem na pare miesiecy bedziemy uziemieni, poki maluszek nie zakonczy podstawowych szczepien.
    Co do poduszki mam C i U i ogolnie co raz bardziej sie z U zaprzyjazniam jak brzuszek powoli rosnie. C jest fajne na poczatku i po urodzeniu, ale pod koniec ciazy to katorga z przekladaniem.
    Mialam jeszcze cos skomentowac, ale mi wyparowalo co :p

Leticia lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy w kwietniu gdzieś polecieć prawdopodobnie wybierzemy Hiszpanię :) a w czerwcu nasz Bałtyk :) planujemy sesje rocznicową będzie widać już brzuszek, będzie pięknie :) sesje ślubna też mieliśmy nad morzem więc fajnie się to skomponuje w albumie :)

Carolline, Leticia lubią tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• agania Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przykro mi. Oby udało się szybko zajść w kolejną ciążę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaki ja dziś miałam sen...
    Najpierw mi się śnił duch chłopca, którego nie znam... ok 4-5 letniego.. Z snu wychodziło, że to syn moich byłych sąsiadów ale oni nigdy chyba nie stracili syna.. Pamiętam, że bardzo się go bałam i wyganiałam go. Praktycznie oszalałam, wychudłam i nikt mi nie wierzył w to co widziałam.. później mi się śniło że w moim sąsiedztwie był taki dom... bardzo czysty.... nie mogę sobie przypomnieć ale w tym domu albo był szewc albo zakład pogrzebowy... Szłam z córką na rękach zapłakana bo nikt mi nie wierzył w tego ducha i nagle usłyszałam, że osoba która mieszka w tym domu coś do kogoś mówi. stanęłam i podsłuchałam rozmową. Okazało się, że mnie obgadują a słowa brzmiały tak : "widzisz, już jej brzuch rośnie ale jak urodzi to to dziecko będzie bardzo płakać i ona je zostawi".... Wstałam zalana łzami... nie cierpie takich snów gdyż u mnie i w mojej rodzinie dosyć często zdarzają się "prorocze sny".. Dodatkowo moja siostra jest 4 dni po terminie porodu i ma rodzić syna.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, życzę dużo siły i spokoju. Masz super rodzinkę, w niej szukaj pocieszenia.
    Naprawdę wierzyłam, że to się jakoś wyjaśni :(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, Zuuziia, widzę że bratnie dusze tu mam :) Ja też uwielbiam podróżować i tego nie potrafię odpuścić :)

Carolline, Zuuziia lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia, sen opowiedziany przestaje być proroczy! Nic się złego nie wydarzy, w ciąży mózg płata figle i na jawie, i we śnie ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dowiedziałam się dzisiaj, że tamten lekarz ma rzeczywiście problemy z czytaniem USG. U mnie nie widział zarodka, który jak się okazało jest, tyle ze malutki - 7-8 tydz, a nie 10. A koleżanka, która prowadzi u niego ciąże powiedziała mi dzisiaj, że kiedyś też jej powiedział, że bart tętna i kazał jej przyjść za tydzien, żeby to potwierdzić, a tydzień później serduszko ednak biło, a w czwartek jak była u niego to powiedział, że jej dzidziuś ma wlk 10 tyg dzidziusia, a z miesiącxzki wyodzi 12 i też nie wie, czy dzecko przestało sie rozwijac (serce bije) czy on znowu cos źle zobaczył. Dzisiaj była na konsultacji u mojej gin. NIe wiem jaki to się w końcu skończyło u niej. Nie wiem dlaczego ona nadal do niego chodzi.

Spytałam moja panią dr czy zrodek może sie wchłonąć, zniknąć. Powiedziała, ze tak, że jest to możliwe po bardzo dugim czasie. Takie bardzo młodziutkie ciążę 4-5 tyg jeśli obumieraja, to wchłania się cały pęcherzyk i często dziewczyny nawet nie wiedzą, że były w ciąży.

w tych późniejszych ciążach też jestto możliwe, ale już nie tak zupełnie i nie tak szybko i pozostawione w ciele pęcherzyki z zarodkiem mogą przekształcic się w zaśniad groniasty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 16:53

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ