Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasha wrote:U mnie chyba mocno opóźniona owulacja była przez tabletki, które nie zadziałały mimo regularności. Okres miałam ostatni 26.10. I wg tego powinnam być w 13tc teraz.
Wg usg jestem w 10tc. Kropek na ostatniej wizycie miał 2cm co odpowiadało właśnie (wtedy) 8tc. I tak obliczyła lekarka. Wg @ nie zgadzało się to wzięła "wiek" kropka.
To może dopasuj sobie suwaczek żeby wiecznie nie tłumaczyć czemu ciąża młodsza bo może byc później zamieszanie -
Lavendova wiesz co, nie znam się. Nim zaszłam z synem odstawiłam. Miałam różne sprawy na głowie że mi uciekły z pamięci. I w zasadzie miesiąc po odstawieniu z nienacka synek się pojawił. Nawet nie sprawdzałam terminów owulacji. A teraz ooo. Taki psikus. Po 2 miesiącach od zmiany tabletek Tak jak przy Owulanie miałam regularne Tak teraz przy Lesi Plus @ potrafiła się pojawić nawet po tygodniu od rozpoczęcia nowego listka.
-
Ja jeszcze tydzień do drugiego trymestru, ale jestem już po USG genetycznym. Czekam tylko na wynik krwi bo z USG niskie ryzyko i chyba dziewczynka. Niby miałam być już spokojniejsza po tych badaniach a tu dalej codziennie budzę się z myślą czy wszystko ok. Jednak chyba powinnam iść do psychiatry
Kasha, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Zaraz zmienię.
Chociaż cały czas chodzi mi po głowie że sprzęt się pomylił. Dziwne żeby były 3 tyg "przesunięcia".
Właśnie sobie patrzę na wyliczenia belly. I
Jeśli wezmę od czasu @ czyli 26.10 - to wielkość maluszka zgadza się z tym co powiedziała lekarka. 9.01 kropek był wielkości 8tc +4dni. Co odpowiada suwaczkowi.
Ale termin porodu policzyła jakby "od tyłu" i cm kropka że zamiast 2.08 jak powinno być (licząc @) zmieniła się na 20.08 (czyli jakbym okres miała w połowie listopada bodajze.
Jutro to wyjaśnię u drugiej położnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:32
-
nick nieaktualnyKasha ja też byłam na usg 11 stycznia i to był 8t4d i wielkosc dzidzi byla tez 2 cm. Date porodu mam na 19.08 a ostatnią @ miałam 10 listopada. Wychodzilo by że możemy być podobnie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:37
Kasha lubi tę wiadomość
-
Usg genetyczne mam we srode to bedzie wg OM skonczony 13 tydzien. Co do plci to nie nastawiam sie, ze cos bedzie widac, chociaz kto wie w tamtej ciazy w 12 tc tak u niektorych tu dziewczyn, tez bylo podejzenie ze to niby dziewczynka bedzie a juz w 15 ewidentnie wyszlo ze chlopak i chlopak sie urodzil
A co do brzuszka to moze troche sie zaokraglil (zwlaszcza wieczorem widac) ale nie ma szalu. Takze chyba sie nie sprawdza ze w 2 ciazy szybciej sie pojawia. Jestem drobna i szczupla osoba a w tamtej ciazy brzuszek bardziej widoczny dla otoczenia pojawil sie dopiero w 6 mc, a w 9 nie byl wielki. Jak przyszlam do porodu to zdziwienie jak to juz jak brzuszek wygladal na gdzies 6 mc
I wielkosc brzuszka nie przeklada sie na wielkosc dziecka, wszycy mowili ze bedzie malutki i drobniutki a urodzil sie duzy. Takze co niektorym szczeki opadly -
Kasha wygląda że rzeczywiście miałaś przesuniecie.Ja okres miałam 28 października a 3 stycznia dzidzia miała 2,4 cm i był to 9 tydzień i 2 dni. Więc u Ciebie musiała się sporo przesunąć owulacja. Ja miałam swoją 14-15 listopada bo niestety w czasie owulacji zwijam się z bólu.
-
hej ziewczyny, jednak nie bedę sierpniową mamusią, a przynajmnie nie w tym roku Jestem po wizycie. Zarodek jest,ale serduszko przestało bić ok 2 tyg temu Jutro o 8.00 idę na oddział :(Tak, czy inaczej nie pozbędziecie sie mnie tutaj. Będę zaglądała,kibicowała Wam i trzymała kciuki.Życzę Wam spokojnych ciąż udanych badań teraz prenatalnych i każdych kolejnych, a jak tylko dostanę zielone światło,to wracam do gryWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Myszka, koleżanka brzuch dostała około 20 tygodnia, wcześniej to coś tam było widać, ale nie jakoś bardzo. A córkę urodziła 3800, i to dlatego że 2 tygodnie wcześniej był poród. Gdyby urodziła w terminie to na 100% 4kg by miała. A też nie jest jakaś baba z niej. Dość drobna i niska.
-
lu.iza wrote:Ja mam wesele na początku września i będę świadkowa
Ale oczywiście zrobisz jak uważasz, tylko przemyśl, żebyś im nie zostawiła zmiany świadkowej na 2 tyg przed ślubem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 12:12
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Niecierpliwy tak mi przykro wcześniej pisałaś że wydaje ci się że jakiś czas temu serduszko przestało bić, po czym to podejrzewałaś?
Utrata ciąży na tak wczesnym etapie daje szansę na szybki powrót do formy. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości.
Nie wiem. Nie mam pojęcia. Po prostu czułam jakiś niepokój, tzw złe przeczucie, wewnetrzny głos. Myślałam, że może to forum mnie tak zeschizowało. Pisałam o tym 08.01 i okazuje się, że prawdopodobnie już wtedy nie biło.
Moja lekarka, jak i ordynator w szpitalu powiedzielie, że skoro mamy 3 dzieci, to to była po prosruprzypadek losowy. Jakaś komórka nie podzieliła się jak trzeba. A jeśli chcemy kolene dziecko, to powinniśmy zacząć się starać jak najszybciej. Jak tylko wygoi sie wszystko po zabiegu, macica obkurczy i dostane okres, to powinniśmy zacząć działać, bo mój organizm "pamięta" ciążę i wszystkie hormony sa zaprogramowane na ciążę, więc jest większa szansa na szybkie zafasolkowanie i utrzymanie zdrowej ciążyWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
nick nieaktualny