Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oby były dobre wieści zastanawiałam się nad tym przez weekend.... Czy możliwe jest, że z bijące zarodka zrobi się puste jajo? Bo tak zrozumiałam ta "diagnozę"... Chodzi mi głównie o to, czy to co rozwijało się w dziecku nagle zniknęło...
No nic, trzeba czekać na wynik wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:16
-
Dzień dobry jestem nowa ponieważ mam termin na 5 września wiec zapisałam się do Grupy Wrzesniowek
Chciałam zapytać wszystkie przyszłe mamy czy brzuszek macie już dużo widoczny ? mam koleżankę w 14tyg to ma tak duży brzuchol ze chciałam zapytać czy u was w tym 10-11 tygodniu już tez widać małe brzuszki ? pozdrawiam Gorąco Marzena4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Kasha wrote:Niestety przez tabletki anty "wiek" i termin porodu ustalony jest przez USG. Masakra.
-
Niecierpliwa czekamy na dobre wieści.
Widzę, że na pierwszej stronie wkradł się błąd z moją datą porodu jest 27.07 zamiast 29.07 Jeśli chodzi o brzuszek to mój zaczął się powoli zaokrąglać, ale widać to najbardziej wieczorami. Podobno przy kolejnych ciążach szybciej go widać, więc może dlatego koleżanka ma już taki dużyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:03
-
lu.iza wrote:Ja mam wesele na początku września i będę świadkowa
Ja od zeszłego tygodnia robię sobie zdjęcia brzuszka i muszę powiedzieć, że już teraz na zdjęciach po tygodniu widzę różnicę, a to dopiero 9 tydzień, boję się co będzie późniejMarzena782 lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualnychabasse wrote:A jeśli można wiedzieć, jakie maja znaczenie tabletki w ustaleniu wieku? Pytam, bo ja tez przed zajściem brałam, ale bardzo kritko. Jeden cykl. To na coś wpływa?
Same tabletki nie wpływają na wiek ciąży, pewnie chodzi o to że po odstawieniu różnie organizm może reagować nieregularnymi długimi cyklami i stąd pewnie nieadekwatny wiek ciąży do OM.
Ja brałam ponad rok i co dziwne u mnie tym razem po odstawieniu cykle regularne jak w zegarku i krótkie co sama byłam zszokowana.chabasse lubi tę wiadomość
-
chabasse wrote:A jeśli można wiedzieć, jakie maja znaczenie tabletki w ustaleniu wieku? Pytam, bo ja tez przed zajściem brałam, ale bardzo kritko. Jeden cykl. To na coś wpływa?
U mnie chyba mocno opóźniona owulacja była przez tabletki, które nie zadziałały mimo regularności. Okres miałam ostatni 26.10. I wg tego powinnam być w 13tc teraz.
Wg usg jestem w 10tc. Kropek na ostatniej wizycie miał 2cm co odpowiadało właśnie (wtedy) 8tc. I tak obliczyła lekarka. Wg @ nie zgadzało się to wzięła "wiek" kropka.chabasse lubi tę wiadomość