Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oby były dobre wieści
zastanawiałam się nad tym przez weekend.... Czy możliwe jest, że z bijące zarodka zrobi się puste jajo? Bo tak zrozumiałam ta "diagnozę"... Chodzi mi głównie o to, czy to co rozwijało się w dziecku nagle zniknęło...
No nic, trzeba czekać na wynik wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:16
-
Dzień dobry jestem nowa ponieważ mam termin na 5 września wiec zapisałam się do Grupy Wrzesniowek
Chciałam zapytać wszystkie przyszłe mamy czy brzuszek macie już dużo widoczny ?mam koleżankę w 14tyg to ma tak duży brzuchol
ze chciałam zapytać czy u was w tym 10-11 tygodniu już tez widać małe brzuszki ?
pozdrawiam Gorąco Marzena
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Kasha wrote:Niestety przez tabletki anty "wiek" i termin porodu ustalony jest przez USG. Masakra.
-
Niecierpliwa czekamy na dobre wieści.
Widzę, że na pierwszej stronie wkradł się błąd z moją datą porodu jest 27.07 zamiast 29.07Jeśli chodzi o brzuszek to mój zaczął się powoli zaokrąglać, ale widać to najbardziej wieczorami. Podobno przy kolejnych ciążach szybciej go widać, więc może dlatego koleżanka ma już taki duży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:03
-
lu.iza wrote:Ja mam wesele na początku września i będę świadkowa
Ja od zeszłego tygodnia robię sobie zdjęcia brzuszka i muszę powiedzieć, że już teraz na zdjęciach po tygodniu widzę różnicę, a to dopiero 9 tydzień, boję się co będzie późniejMarzena782 lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualnychabasse wrote:A jeśli można wiedzieć, jakie maja znaczenie tabletki w ustaleniu wieku? Pytam, bo ja tez przed zajściem brałam, ale bardzo kritko. Jeden cykl. To na coś wpływa?
Same tabletki nie wpływają na wiek ciąży, pewnie chodzi o to że po odstawieniu różnie organizm może reagować nieregularnymi długimi cyklami i stąd pewnie nieadekwatny wiek ciąży do OM.
Ja brałam ponad rok i co dziwne u mnie tym razem po odstawieniu cykle regularne jak w zegarku i krótkie co sama byłam zszokowana.chabasse lubi tę wiadomość
-
chabasse wrote:A jeśli można wiedzieć, jakie maja znaczenie tabletki w ustaleniu wieku? Pytam, bo ja tez przed zajściem brałam, ale bardzo kritko. Jeden cykl. To na coś wpływa?
U mnie chyba mocno opóźniona owulacja była przez tabletki, które nie zadziałały mimo regularności. Okres miałam ostatni 26.10. I wg tego powinnam być w 13tc teraz.
Wg usg jestem w 10tc. Kropek na ostatniej wizycie miał 2cm co odpowiadało właśnie (wtedy) 8tc. I tak obliczyła lekarka. Wg @ nie zgadzało się to wzięła "wiek" kropka.chabasse lubi tę wiadomość