Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Ja tez mam mdłości, szczególnie po południu. Jestem tez strasznie zmęczona i senna. Od 14 jestem zombiakiem
W pierwszej ciąży taki stan trwał do 14-15 tygodnia, więc pewnie jeszcze trochę przede mną. Tylko wtedy było łatwiej, bo wracałam z pracy i mogłam spać ile chciałam. A teraz Młoda nie ma dla mnie litości
Ja tez dzis mdlosci mam , kurcze juz bylo tak dobrze, zmeczona jestem po malym wysilku , a no i tez malym trzeba sie zajmowac.
-
nick nieaktualnyDooti wrote:Ja biorę Metypred, to też steryd stosowany zamiennie z Encortonem.
-
Wiadomo że w ciąży to najlepiej nic nie brać ale czasem trzeba. Ja biorę bo mam wysokie przeciwciała które mogą powodować u mnie poronienia, bez tego leku moje szanse maleją. Biorę od samego początku, jak na razie jest wszystko ok. A jaką dawkę dostałaś? Ja biorę 4mg co odpowiada 5mg Encortonu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 15:36
Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyDooti wrote:Wiadomo że w ciąży to najlepiej nic nie brać ale czasem trzeba. Ja biorę bo mam wysokie przeciwciała które mogą powodować u mnie poronienia, bez tego leku moje szanse maleją. Biorę od samego początku, jak na razie jest wszystko ok. A jaką dawkę dostałaś? Ja biorę 4mg co odpowiada 5mg Encortonu.
-
e_mii wrote:A mojej dolnej ósemce zachciało się rosnąć. Wyrzyna się z dziąsła i boli mnie pół szczęki, pół gardła i ucho... Doskonały czas sobie wybrała.
Niecierpliwa, trzymam kciuki za dzidzie, oby ginekolog z przypadku okazał się ślepy.
No to witam w klubie. Mi ta ósemka raz się chowa raz wyłazi i teraz tak zaczęła wyłazić ze całe dziąsło mnie boli, mam ropę, okropny dyskomfort i niesmaczny posmak w ustach. Wizytę u dentysty na razie odwlekam do lutego bo muszę skonsultować się najpierw z ginekologiem co do znieczulenia bo biorę heparynę ale znalazłam cudowna rzecz, która poleciły mi inne mamusie:
CORSODYL taki płyn do płukania jamy ustnej i jestem w szoku ze za pierwszym płukaniem na noc, rano już miałam spokój :o
Teraz płukam raz dziennie na wieczór i szczerze polecam!
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Na wszelkie cuda w jamie ustnej pomoże octanisept.W zeszła sobotę rozbolał mnie ząb ktory mam w trakcie powtórnego leczenia kanałowego wiec teoretycznie jest martwy.Ale bolał tak ze wyłam.Wydlubalam całe lekarstwo, psikalam octaniseptem i przykładałam lód do policzkaJuz w niedziele tylko lekko mnie cmilo a w poniedziałek moja dentystka powiedziała ze bardzo dobrze zrobiłam.I tym sposobem uratowałam sobie zęba którego dentystka z pogotowia stomatologicznego na którym wylądowałam w sobotę wieczorem kazała mi go usunąć.Wczesniej na afte tez mi pomógł octanisept.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
myszeczka89 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy płacicie ten abonament na belly friend, żeby móc dalej prowadzić kalendarz ciąży? Bo mnie się skończył i nie wiem, czy jest sens płacić...
Mi też się skończył a teraz kosztuje 29 zł za miesiąc. Ładnie się podnieśli, bez zapłacenia nawet nie da się nic na wykres wprowadzić porażka..Aniołek 10.03.2017 [*]
-
nick nieaktualny
-
Witajcie przyszłe mamy. Chciałabym do Was dołączyć.Czytam Was już od prawie 2 miesięcy ale bałam się napisać by nie zapeszyc, bo mam już za sobą 2 poronienia. Obecnie jestem w 12 tygodniu, a poród z USG prenatalnego jest na 6 sierpnia.
d'nusia, DobrejMysli, justyna14, Existenz, AnkaK90, niedograna, polkosia, PLPaulina, Gypsy, Flowwer, jej odbicie, Iva79, Marta..a, Kasiaja, chabasse, Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Miałam robione USG 1trymestru (mój lekarz prowadzący ma ten certyfikat FMF). Dzidziuś według badania starszy bo 12t0d. Doktor stwierdzil, że wszystko.ok CRL 5,29cm NT 1,9mm BPD:1,79cm kość nosowa widoczna wszystkie komczyny i kości w nich prawidlowe, przeplywy krwi tez ok. Tętno 175. Teraz czekamy jeszcze na wyniki krwi do testu pappa ale po tej wizycie jestem bardzo spokojna i pewna, że wszystko będzie dobrze
Wybaczcie ale musiałam się wygadaćd'nusia, Leticia, katka/85, myszeczka89, justyna14, Lavendova, Existenz, polkosia, niedograna, PLPaulina, vanilia120, jej odbicie, LondyńskieSerduszko, Iva79, Natina19, Marta..a, Kasiaja, chabasse, Anuleczek lubią tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Zolza_ wrote:Witajcie przyszłe mamy. Chciałabym do Was dołączyć.Czytam Was już od prawie 2 miesięcy ale bałam się napisać by nie zapeszyc, bo mam już za sobą 2 poronienia. Obecnie jestem w 12 tygodniu, a poród z USG prenatalnego jest na 6 sierpnia.
-
Kurcze... Rano się zorientowałam że chyba wczoraj wieczorem i dziś rano zamiast duphastonu wzięłam kwas foliowy... Może dlatego tak mało mnie mdliło... Dzisiaj zjadłam mięso! Rano u rodziców i na obiad, co prawda teraz trochę czuje na żołądku tak ciężko, ale jest ok
-
nick nieaktualny
-
Znaczy się nie wiem czy dupek powoduje moje mdłości, wiem że może nasilać objawy ciążowe.
Co za dzień... Jechaliśmy do rodziców, na śniegu nas rzuciło i 200m tanczylismy na drodze, po czym obrócił nas o 180 stopni i wylądowaliśmy w rowie. Na szczęście na tyle straciliśmy prędkość, że delikatnie wyjechaliśmy tyłem do rowu i zaraz nas wyciągnęli.
500m od rodziców domu, droga że strasznym górami, facet który jechał w nasza stronę zatrzymał się tuż za górka, dobrze że mamy terenowe auto i ucieklismy na skargę, bo byśmy mieli wypadek.... A on nas doskonale widział, a my go nie, bo się schował za górka i czekał na nas... -
d'nusia wrote:Dziewczyny bierze któraś z Was encorton?
Ja biorę 10 mg encorton na złe cytokiny, są dziewczyny które biorą po 30 mg i dzieci rodzą się zdrowe tylko pamiętaj nie odstawić całej dawki odrazu tylko połowę dawki ograniczasz co 4 dni.
edit widzę że masz końską dawkę więc tak jak zalecił dr z odstawieniem oraz brać go do godz 10 by sobie nie rozwalić nadnercza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 21:09
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄