Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jest starsza o 6 dni.
Z tym zaslabnieciem to najgorzej w dyskontach. Jejku długie duszno tłoczno. Myślę że to normalne że czasami się nam słabo robi.
Moja druga ciąża z brakiem objawów.. dosłownie zero10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Nie byłam nigdzie. Czekam do poniedziałku. Jeśli dzidzius nie zyje, to te 2 dni nic nie zmienią. jasne, że jeśli żyje, to ten stres teraz daje mu nieźle w kośc, ale tak naprawdę, to nie nastawiam sie na tą ewentualność. Chcę tylko iść do mojej gin, żeby mi pokazała dzidzie na swoim sprzecie i wyjasniła co się stało i kiedy. Psychicznie juz si e chyba pogodziłąm z myśla o stracie Zresztą w tej ciąży cały czas towarzyszył mi jakis stres i niepokój. Myślałam, że to przez to forum, a to była chyba jakaś wewnetrzna intuicja. Nawet 08.01 pisałam na rodzince wielodzietnej, ze boję się, że serduszko już nie bije i zastanawiam się, czy nie iść do kogoś, żeby to sprawdzić. MOgłam wtedy posłuchać wewnetrznego głosu i iść do lekarzaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Co do mdłości to najgorzej mam tak po 16...Na szczęście rano mogę już jako tako funkcjonować i udaje mi się powstrzymywać wymioty.Wczesniej leżałam już od ranabez sił z zawrotami głowy, było mi słabo, niedobrze i wymiotowałam wszystkim co zjadłam.Teraz najgorzej jest po obiedzie, tak po 16.Mimo ze staram się oś jeść to i tak suma sumarum wieczorem zasypiam z pustym żołądkiem. Pocieszam się ze jeszcze trochę i te mdłości mina.Bynajmniej mam nadzieje.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Niecierpliwa.. To współczuję takiego weekendu. Inpodziwiam za wytrwałość. Jestem mimo wszystko dobrej myśli. Musi się wszystko udać.
Ja Z kolei sikam jak opetana. Chyba jakiś stan zapalny pęcherza, bo w nocy 5 czy 6 razy wstaję i pełen bak wylewamy. Do tego stopnia, ze mimo objadania się po kokardę z wagi spadło id 2dni jakieś 1,5 kg. Musze zrobić chyba jakiś posiew, bo ogólne badanie moczu to raczej nic nie wykaże. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam mdłości, szczególnie po południu. Jestem tez strasznie zmęczona i senna. Od 14 jestem zombiakiem
W pierwszej ciąży taki stan trwał do 14-15 tygodnia, więc pewnie jeszcze trochę przede mną. Tylko wtedy było łatwiej, bo wracałam z pracy i mogłam spać ile chciałam. A teraz Młoda nie ma dla mnie litości
-
PLPaulina wrote:A ja odebrałam wyniki moczu.
Niestety nadal nie są ok. wciąż wskazują zapalenie pęcherza.
Hmm. We wtorek mam wizytę ciekawe co gin powie.
Mi na bakterie w moczu (posiew potwierdził) kazał tylko jeść żurawinę, i po dwóch tygodniach powtórzyć tylko ogólne moczu, bo nic mnie nie piecze i chodzę do toalety normalnie. Ponieważ żurawina mi nie smakuję biorę żuravit.
Mam problem z wymiotami.. wczoraj pisałam, że zwróciłam wszystko co zjadłam po 17, dzisiaj znowu wszystko od rana.. wszystko totalnie aż do żółci. Teraz zjadłam pseudo obiad ale nie czuję się najlepiej. Nie wiem czy nie powinnam pojechać na ip jak znowu zwymiotuję.. 24h wymiotów nawet wodą to już chyba poważny stan tym bardziej że zaczynam odczuwać zmęczenie z braku jedzenia któraś tak miała?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa mam natomiast tak, że ciągle chce mi się wymiotować, a nie mogę! Mam taką blokadę, że nie i koniec. I wszystko stoi mi w gardle normalnie.... 24 godziny na dobę... A najgorzej po jedzeniu, to normalnie mi się wymiociny odbijają z synem tak nie mialam, tzn mdliło mnie ale do południa a potem jadłam jak opętana, a teraz przez te dobowe mdłości zmuszam się żeby zjeść tylko z tego względu, że biorę leki i karmię piersią....
-
Existenz wrote:Odwodnisz się jak nie pijesz A to jest bardzo niebezpieczne.
Piję, ale co z tego jak wymiotuję? Cały czas popijam wodę, mam jeszcze pepsi (wierze, że pomoże sokom trawiennym) i lemoniadę i tak siedzę i sączę wszystko.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Mi na bakterie w moczu (posiew potwierdził) kazał tylko jeść żurawinę, i po dwóch tygodniach powtórzyć tylko ogólne moczu, bo nic mnie nie piecze i chodzę do toalety normalnie. Ponieważ żurawina mi nie smakuję biorę żuravit.
Ja brałam urinal. I dziś mi wypadło to powtórne badanie. I tak nie za bardzo się coś zmieniło. I trochę mnie to martwi co wymyśli lekarka. -
nick nieaktualny
-
chabasse wrote:Niecierpliwa.. To współczuję takiego weekendu. Inpodziwiam za wytrwałość.
To nie wytrwałość. Ja po prostu się poddałam a teraz ze strachu odwlekam wykonanie wyrokuWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
d'nusia wrote:Dziewczyny bierze któraś z Was encorton?
Ja biorę Metypred, to też steryd stosowany zamiennie z Encortonem.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37