Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Gratuluję udanych wizyt.
Na zęby polecam dentosept do płukania. Ściąga, czyści, znieczula.
Na mdłości również polecam Prevomit. Wypróbowane w 2 ciążach. Duża dawka imbiru specjalnie dla Nas.
Co do objawów ciazowych, to po za odrazą do kąpieli nic nie mam.
W każdej ciąży wystarczyło że weszłam do łazienki i mnie mdlilo, robiło się słabo. A co dopiero by się popluskac. Mdłości brak, jakbw pierwszej ciąży, ale za to jak przyszły pod koniec to nie szło żyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 22:46
-
Na rosnącą ósemkę polecam płukanie woda z solą ewentualnie płukanie roztworem z wody utlenionej strzykawka jak najbliżej kieszeni. Dodatkowo jeśli dasz radę spróbuj patyczkiem kosmetycznym ta kieszeń podczyscic. Boli Cię bo masz stan zapalny bo właśnie w kieszonce zbieraja się resztki jedzenia. Przeżywalam to 3 lata aż w końcu usunęłam ten cholerny ząb.
-
Hej, wspolczuje problemow z osemka, sama jedna juz usuwapam bo meczyla a trzy mam jeszcze do usuniecia chirurgicznego bo ledwo z dziasla wyrosly i nie da sie bez nacinania, bylam umowiona na luty ale w zwiazku z ciazy odlozylam w czasie. Szczesliwi co nie maja tego problemu.
Linea nigra moze juz sie powoli u nas pojawiac, choc u mnie w pierwszej ciazy pojawila sie tuz przed porodem dopiero, ale to zalezy od organizmu.
U mnie mdlosci przeszly juz, nawet jak zelazo biore rano. Wedline powoli jem ale nadal nie czesto, slodkie nadal jest bleee a owoce mniam meczanie tylko bole glowy, dzis wstalam juz z bolem i tak caly dzien. Sprawdzalam jiz czy cisnienie mam dobre ale wzorowe. Widac tak ma byc.
-
Leticia wrote:Dziewczyny, a zdarza Wam się, że stawia się Wam macica? Mam na myśli, że się spina, sztywnieje. W poprzedniej ciąży miałam to od ok 18 tygodnia, a teraz już mi się zdarza. Chwilami mogę ją wyczuć całą kładąc rękę na brzuchu...
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeticia wrote:Dziewczyny, a zdarza Wam się, że stawia się Wam macica? Mam na myśli, że się spina, sztywnieje. W poprzedniej ciąży miałam to od ok 18 tygodnia, a teraz już mi się zdarza. Chwilami mogę ją wyczuć całą kładąc rękę na brzuchu...
Nic takiego nie zauważyłam ale może spróbuj magnez brać na rozluźnienie.
Ósemki niestety też mam do usunięcia dwie dolne, boje sie strasznie ale to nieuniknione wiec po ciąży dentysta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:03
-
Leticia wrote:Dziewczyny, a zdarza Wam się, że stawia się Wam macica? Mam na myśli, że się spina, sztywnieje. W poprzedniej ciąży miałam to od ok 18 tygodnia, a teraz już mi się zdarza. Chwilami mogę ją wyczuć całą kładąc rękę na brzuchu...
-
O , ja też już mam te spięcia. W poprzedniej ciąży też miałam wcześnie, bo od 13ego tygodnia, teraz już od 11 -
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć Jestem weteranką z forum staraczek, bo o dziecko staraliśmy się wiele lat. I wreszcie wywalczyliśmy te dwie kreski
Małe rośnie, ja czuję się dobrze, tylko trochę się wszystkiego boję. Badania pierwszego trymestru i kolejne usg mam dopiero za niecałe 3 tygodnie, będzie mi z Wami raźniej na nie czekać
Termin mam na 24 sierpnia.Ithildin, polkosia, d'nusia, Existenz, PLPaulina, Gypsy, myszeczka89, Anuleczek, syska89, ingelita, chabasse, niedograna, Marta..a, Iva79, Flowwer, Kasiaja, Leticia, cindi88, kozalia, Kasha, Carolline lubią tę wiadomość
-
Mi się zdarzyło raz takie napięcie brzucha i szczerze przyznam ze trochę się wystraszyłam bo nie kojarzę takich napięć z poprzedniej ciąży.Jesli się powtórzy z pewnością poinformuje o tym mojego lekarza.Moze jakaś nospa byłaby wskazana...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Lady In Red wrote:Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć Jestem weteranką z forum staraczek, bo o dziecko staraliśmy się wiele lat. I wreszcie wywalczyliśmy te dwie kreski
Małe rośnie, ja czuję się dobrze, tylko trochę się wszystkiego boję. Badania pierwszego trymestru i kolejne usg mam dopiero za niecałe 3 tygodnie, będzie mi z Wami raźniej na nie czekać
Termin mam na 24 sierpnia.
Witaj, ja tez mam termin na 24.08Lady In Red lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Lady In Red wrote:Cześć Dziewczyny!
Termin mam na 24 sierpnia.
lu.iza już dopisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 18:34
Lady In Red lubi tę wiadomość