Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Napewno u kazdego producenta inaczej...
Ja patrzylam na hipp (alemu nas aie rozni skladem z tym w pl) to wychodzilo na prawie to samo, takie same witaminy i tyle samo wlasciwie (chyba 2 byly ze w trojce 0,1 mniej a dwie ze o 0.1 wiecej) no i w trojce mniej cukru... a no i w skladzie roznica, bo w 3 jest lecytyna sojowa, a w 2 nie ma... i ze wzgledu na nia zostalysmy przy 2
Emi maltodekstryna z tego co kojarze tez nie jest tym co w mleku dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:26
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja zostaje przy 2, patrzyłam na skład i lepiej wypadło niż 3 ale to było jakiś czas temu.
U nas z jedzeniem różnie, ostatnio blw to porażka bo co jej dam to zgniecie w rączce i wywali a poza tym otwiera buzie jak ptaszek i chce żeby jej wkładać do buzi kawałki Radzi sobie z kawałkami ale muszę ją karmić sama, na zupki ma focha bo po kilku łyżeczkach rezygnuje. Mimo wszystko staram się jej dawać mleko tylko w tych porach co sobie ustaliłam a pomiędzy daje stałe posiłki tylko częściej skoro zjada mniejsze porcje.
-
e_mii wrote:2 ma lepszy skład i więcej witamin, więc jak dziecko mało je stałych to podobno lepsze to.
Ja tez właśnie zamawiam na kolejny miesiąc i biorę dalej 2. Mam taki sam problem z żywieniem mojej małej. Co z tego, że chętnie wszystkiego próbuje, jak obiad kończy się dla niej np. po zjedzeniu 3-4 makaroników... Mam nadzieje, że jak jej już zęby odpuszczą to coś ruszy w tym temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:39
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny była tutaj kiedyś mowa o mm.. Żeby zostać przy 2.
A nie przechodzić na 3.
Przypomnijcie mi o co chodzi. Bo 2 mi się skończyła. I nie wiem co kupic🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Ogolnie to jestem trochę... Hmm w szoku ze praktycznie większość poradników kończy się na roku życia dziecka.
Doświadczone mamy! Co zmienia się po magicznym roku? Co jeśli moje dziecko kocha mleczko a pokarmy stałe dziubie? Nadal mleko może stanowić podstawę żywienia?
http://szpinakrobibleee.pl/moje-dziecko-nie-chce-jesc/PLPaulina lubi tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Współczuję wam tego jedzenia. Filip czasami cały dzień je tylko normalne jedzenie. Na NIE też kiwa, ale dalej robi to samo potrafi zjeść dużą porcję obiadu, a wczoraj po drzemce zjadł 1,5 banana. Mam nadzieję, że odstawianie pojdzie łatwo no i w ogóle Filip nie daje znać że chce cyca, on jest zwyczajnie głodny i potrzebuje cokolwiek zjeść, no czasami jak go usypiam do przybliża się do bluzki i buzie otwiera, ale nie ma żadnego ciagania za koszulke czy coś w tym stylu
A Olek 3kg cięższy niż ona w tym wieku i ze stałymi coś problem...
-
nick nieaktualny
-
Mały wypił wczoraj z butelki 30 ml mm, jakoś mnie tak naszło żeby mu zrobić bo dawno nie próbowałam i nie było żadnego krzyku i histerii tylko sam otwierał buzię, ale widzę że po prostu nie umie pić z niej, bardziej gryzl ten smoczek niz ssal jak powinien ale jest dobrze bo sam chciał. Kolejne 40 ml wypił z bidonu że słomka czyli smak mleka mu nie przeszkadza. Muszę spróbować podać mi w nocy tylko jakoś nie mogę się zebrać bo ostatnio jestem tak padnieta że ledwo kojarzę że go karmie w nocy bo tak wariuje.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Stasiek to ostatnio wsysa wszystko jak odkurzacz, ale cieszy mnie to bo przynajmniej z tymi stałymi pokarmami nie ma problemów więc zostaje tylko nocne kp. Boże w nst sobotę mamy to wesele gdzie jesteśmy za świadków i trochę się obawiam tej nocy. Ostatnio Mały ma fazę tylko na Mamusie i nie wiem jak to będzie. Byliśmy wczoraj na zakupach i plan był taki ze ja sobie pochodzę po sklepach a mąż przejdzie z nim i uspi go w wózku, boże taka awanturę mu urządził że ja w przymierzalni w sklepie słyszałam go z korytarza i jak mąż z nim przyszedł do mnie to rączki odrazu do mamusi i uśmiech w stylu,, i tak postawiłem na swoim '' i nie chciał do męża pójść bo każda próba to był płacz a u mnie się cieszył i w rezultacie zamiast pójść spać i 11 to zasnął dopiero w domu o 13. Wczoraj jak mąż chciał go uśpić wieczorem to było to samo a zawsze robimy to na zmianę. Więc wychodzi na to że muszę być w poblizuAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ania241188 wrote:Tak. U lekarza byliśmy to lekko gardło czerwone. Ale to też chyba często przy trzydniówce. Najwięcej 39 stopni
Pytam, bo u nas co.prawda ogólnie chory..katar, kaszel, lekko czerwone gardło. A od wczoraj 37.7-38.2, ale tylko na wieczór. W dzień nie... I mega brzydkie.kupy. i zastanawiam się o co chodzi... Czy może właśnie trzydniówka czy zęby...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
pumka1990 wrote:Pytam, bo u nas co.prawda ogólnie chory..katar, kaszel, lekko czerwone gardło. A od wczoraj 37.7-38.2, ale tylko na wieczór. W dzień nie... I mega brzydkie.kupy. i zastanawiam się o co chodzi... Czy może właśnie trzydniówka czy zęby...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
O to mężowi należy się reprymenda😉
Jak Filip śpi to ja nawet nie oddycham 😆
My zaczęliśmy dzień o 6.10, Filip nauczył się rano dawać mi buziaka, mówię tylko daj mamie buziaka i od razu wie o co chodzi 😍😍 od razu mam lepszy humor nawet jeśli noc beznadziejnaAnia241188, Marta..a, pumka1990, PLPaulina, Kasiaja, marcela123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny