Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wspolczuje wczesnych pobudek
Moja dzis pobudka 8:08 wiec pospala fajnie, w tym dwa razy pobudka na mleko...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMy wstalysmy o 8. Padla o 20.30 z ciezkim bolem a wstala z drzemki o 12.30 wiec 8h aktywnosci! Odpada dla mnie. I musielismy byc caly wieczor cicho a i tak sie obidzila 3 razy. W efekcie sama poszlam spac 😂 Na lato do bani. Poczekam az zacznie chodzic i na jesien zapewne sie samo wyreguluje. A tymczasem deszcz 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 09:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:A ja zamierzam zabić męża..
Czy ten człowiek musi tak głośno szykować się do pracy?! Wstaje na ostatnią chwilę. Potem wszystko mu spada..
Tylko niedźwiedź by się nie obudził..
Więc dzień zaczelysmy przed 5... 😑😑😑
polubiłam bo u nas tak samo😂
Dziewczyny a dajecie np. masło orzechowe?? Albo sałatę?? Bo nie wiem czy sałatą się jakoś nie zakrztusi??
U nas Ula to chce próbować wszystkiego jak widzi, że my coś jemy więc czas pożegnać się z niezdrowymi przekąskami hehe, to akurat na plus. Wczoraj w sklepie dostała mus w tubce i zrobiła awanturę, że się skończył...
Mleko u nas głównie do drzemek i na noc. Dlatego u mnie te problemy z zatkanymi kanalikami znowu...masakra.
Postanowione, po roku likwiduje do drzemek (pewnie będzie koszmarek). A stopniowo nocne też.
Ja nakupowałam książek z przepisami bo inwencja mi się kończy. Jestem już mistrzunio od placuszków różnego rodzaju ( a kiedyś nic nie potrafiłam usmażyć, żeby się nie spaliło).
To nie są jakieś oszałamiające porcje to co zjada, ale zjada i waga w górę więc się nie przejmuję.
Ja w ogólę mam luz w tym temacie. Jak je to super, jak nie je to trudno.
-
Nessssa dawałam masło orzechowe, ale teraz dawno nie kupowałam... W zasadzie nie można miodu, grzybów, całych orzechów i nie wiem co tam jeszcze było... Sałate dawałam, ale wypluwa a czasami przykleja się do języka i wtedy ma odruch wymiotny.
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Nessa u nas wczoraj mały na kolację jadł kanapkę z sałatą, pomidorem i ogórkiem zielonym.
Nessa u mnie też już mnóstwo książek, teraz planuje zakup ebooka z Alaantkowe. Na teraz polecam https://www.instagram.com/zuziolkowy.talerzyk/. Może coś Cię zainspiruje.
Edit: jest też na Facebooku grupa BlW przepisy, też można znaleźć coś ciekawegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:17
nesssssa lubi tę wiadomość
-
Jak te wasze dzieci jedza te kanapki ? Bo normalnie wierzyc mi sie nie chce ze jedza juz takie normalne jedzenie. Jak mam sobie wyobrazic swoje dziecko jedzace kanapke ?? No serio nie wiem kiedy to nastapi. Moja jak widzi ze cos jem to leci i mi wyrywa ale oczywiscie sprobuje i od razu mina jakbym jej dala trutkę. Jest w zasadzie tylko na papkach.. kaszki na sniadanie i kolacje, musy owocowe i obiadki zblendowane.. inaczej tylko porozrzuca albo zgniecie w rękach i rozmarze o blat. Jedynie chrupaki gryzie i polyka i potrafi zjesc sama w raczce calego dlugiego. Jak jem owoce to oczywiscie tez leci cos tam polize cos tam odgryzie sle to bardziej zabawa niz jedzenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:20
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel, moja gardzi papkami. Tylko jogurt z owocami przejdzie w takiej formie. Same owoce woli już w kawałkach niż z tubki.
Ja robie kanapki z serkiem lub szynką, pomidorem i ogórkiem. Kroje w małe kwadraciki, ona oczywiście zje takie ze 2 czy 3 i koniec. Za to dzisiaj na śniadanie zjadła pół jajka na twardo, apetyt chyba powoli wraca. -
nick nieaktualnyPaulina wystarczy jeden raz!😀 Moze winka wieczorem z lampke, ja sobie pilam ostatnio i sie smialam ze to na endo a sie nie staramy i masz ci los 😂
Ja salaty nie daje, sama sie kiedys ledwo nie udusilam moze sie przykleic a mojej dopiero co wychodza dolne jedynki takze czym gryzc nie ma. Miod mozna od roku, ja juz dalam do kaszki. A np ziemniakow puree tej konsystencji nienawidzi i od razu rzyga.
Tych kanapek tez nie widze, my nie jemy pieczywa,czasem bulka od swieta.
Ania twoj ma zebow jak 2 latek takze nie jest dobrym przykladem 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 10:39
-
Squirrel ja też kroję na małe kwadraciki, wiadomo coś tam spadnie z tej kanapki, ale ogólnie zje całą kromkę. U nas też już wszystkie zęby poza piątkami więc też nie ma problemu z gryzieniem.
Niby zęby niepotrzebne do gryzienia, bo dziecko dziąsłami rozdrobni jedzenie, ale jednak na pewno lepiej mu to idzie jak ma czym gryźć -
Natalia05 wrote:Paulina wystarczy jeden raz!😀 Moze winka wieczorem z lampke, ja sobie pilam ostatnio i sie smialam ze to na endo a sie nie staramy i masz ci los 😂
Ja salaty nie daje, sama sie kiedys ledwo nie udusilam moze sie przykleic a mojej dopiero co wychodza dolne jedynki takze czym gryzc nie ma. Miod mozna od roku, ja juz dalam do kaszki. A np ziemniakow puree tej konsystencji nienawidzi i od razu rzyga.
Tych kanapek tez nie widze, my nie jemy pieczywa,czasem bulka od swieta.
Ania twoj ma zebow jak 2 latek takze nie jest dobrym przykladem 😀
Haha Natalia no właśnie napisałam o tych zębach😆😆
Natalia05 lubi tę wiadomość
-
Ja daje cienkie kromeczki posmarowane czymś (serek czy pasta jakas), osobno do tego warzywka. Kromki to nawet sama sobie juz rozrywa na mniejsze kawalki. Najgorzej wlasnie z papkowatym bo scisnie i tyle z tego hehe. Ale np bierze juz maliny czy borówki i ładnie pojedynczo zjada. Z truskawkami bylo gorzej bo odgryzala kawalek a w rece robila sokowirowke 😂 dzieki za inspiracje i podpowiedzi
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Paulina wystarczy jeden raz!😀 Moze winka wieczorem z lampke, ja sobie pilam ostatnio i sie smialam ze to na endo a sie nie staramy i masz ci los 😂
Ja nie z tych co od samego patrzenia w ciążę zachodzi.. 😊😊
Więc w jeden trafny strzał nie wierzęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2019, 11:39
-
Czy na zęby może być wzmożony apetyt? Zuzka z jedzeniem to przechodzi już samą siebie. Wczoraj na wieczór dostała 210 ml mleka z kaszą zjadła i nie mogła zasnąć to jej dorobiłam 120 i zjadła z tego 90. O 1 w nocy histeria, ani wody ani smoczka, tylko mleko. Po 3 to samo i po 6. No co 3 godziny jak noworodek. O 9 zjadła całą miskę kaszy z tubką owocowo-warzywną ale jak zobaczyła że ja jem to ewidentnie też chciała to jej dałam parówkę i zjadła całą 😳 (dostała ją w całości do ręki jak chrupka kukurydzianego ) po 30 min już marudziła, że śpiąca to zrobiłam jej 150 ml mleka zjadła wszystko i nie mogła zasnąć bo jeszcze chciała to jej dorobiłam 90 ale dojadł może z 30ml. Już nie wyrabiam z tym jedzeniem. Najgorzej bo mamy limit na mleko (6 puszek na 4 tygodnie) i w takim tępie nam go nie wystarczy 🙉[/url]