Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja dwójka bobasów zasypia razem obok siebie w łóżeczkach. Dostają po butli, a my wychodzimy z pokoju. Zasypiają bez problemu, czasem coś tam do siebie pogadają ale to już bez naszej ingerencji.
Powiem Wam, nie sądziłam, że Zuza będzie tęsknić tak za bratem 🙉 Ciągle zagląda do jego łóżeczka, a jak rozmawiamy na wideo to aż piszczy z radości on zresztą też cieszy się jak ją widzi i telefon całuje 😊 Ja już opanowałam emocje w związku z rozłąką ale na szczęście jutro już wracają 😃 szybko ten tydzień zleciał, Chata przez to lśni 😅[/url]
-
nick nieaktualnyKasiaja wrote:Moja dwójka bobasów zasypia razem obok siebie w łóżeczkach. Dostają po butli, a my wychodzimy z pokoju. Zasypiają bez problemu, czasem coś tam do siebie pogadają ale to już bez naszej ingerencji.
Powiem Wam, nie sądziłam, że Zuza będzie tęsknić tak za bratem 🙉 Ciągle zagląda do jego łóżeczka, a jak rozmawiamy na wideo to aż piszczy z radości on zresztą też cieszy się jak ją widzi i telefon całuje 😊 Ja już opanowałam emocje w związku z rozłąką ale na szczęście jutro już wracają 😃 szybko ten tydzień zleciał, Chata przez to lśni 😅 -
Kasiaja wrote:Moja dwójka bobasów zasypia razem obok siebie w łóżeczkach. Dostają po butli, a my wychodzimy z pokoju. Zasypiają bez problemu, czasem coś tam do siebie pogadają ale to już bez naszej ingerencji.
Powiem Wam, nie sądziłam, że Zuza będzie tęsknić tak za bratem 🙉 Ciągle zagląda do jego łóżeczka, a jak rozmawiamy na wideo to aż piszczy z radości on zresztą też cieszy się jak ją widzi i telefon całuje 😊 Ja już opanowałam emocje w związku z rozłąką ale na szczęście jutro już wracają 😃 szybko ten tydzień zleciał, Chata przez to lśni 😅
Tylko ja ich przeniise do jednego pokoju tak za pół roku bo narazie Olek słabo śpi
-
PLPaulina wrote:Dziewczyny była tutaj kiedyś mowa o mm.. Żeby zostać przy 2.
A nie przechodzić na 3.
Przypomnijcie mi o co chodzi. Bo 2 mi się skończyła. I nie wiem co kupic🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
-
nick nieaktualnyDziewczyny była tutaj kiedyś mowa o mm.. Żeby zostać przy 2.
A nie przechodzić na 3.
Przypomnijcie mi o co chodzi. Bo 2 mi się skończyła. I nie wiem co kupic🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Ogolnie to jestem trochę... Hmm w szoku ze praktycznie większość poradników kończy się na roku życia dziecka.
Doświadczone mamy! Co zmienia się po magicznym roku? Co jeśli moje dziecko kocha mleczko a pokarmy stałe dziubie? Nadal mleko może stanowić podstawę żywienia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Doświadczone mamy! Co zmienia się po magicznym roku? Co jeśli moje dziecko kocha mleczko a pokarmy stałe dziubie? Nadal mleko może stanowić podstawę żywienia?
Nie pomogę, bo u nas to samo Moja to cyckoholik, inne jedzenie traktuje jak zabawę. Jeszcze pokładam nadzieję w tym, że to przez krótkie wędzidełko ciężko jej połykać i po podcięciu się coś ruszy z jedzeniem... -
PLPaulina wrote:No właśnie dlatego pytam o co chodziło. 😀 Bo jutro muszę już kupić.. I nie wiem właśnie które wziąć
Ja tez właśnie zamawiam na kolejny miesiąc i biorę dalej 2. Mam taki sam problem z żywieniem mojej małej. Co z tego, że chętnie wszystkiego próbuje, jak obiad kończy się dla niej np. po zjedzeniu 3-4 makaroników... Mam nadzieje, że jak jej już zęby odpuszczą to coś ruszy w tym temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 13:00
-
nick nieaktualnyTo też wezmę nadal 2. 😊😊
No dokładnie Hania też wszystko próbuje. Ale raczej nie stanowi to nadal dla niej hmm głównego posiłku.. Najgorzej idą nam? Większe kawałki.
Ostatnio z takich sukcesów : jadła jajecznice sama widelcem 😍 i razem z psem paroweczki z indyka 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 13:32
-
Ja ostatnio w sklepie pprownywalam 2 i3 i nie zauwazylam, zeby mialo mniej witamin... witaminy te same dokladnie, moze z 4 byly takie gdzie w jednym bulo czegos 0,1 mniej w jednym lub wiecej, i 3 ma mniej cukru o 0,4 reszta dokladnie to samo...
W sumie az sie zastanawialam, po co robia tysiace roznych jak sie niczym praktycznie nie roznia...
Ja znow dzis dostalam znizki spore na mleko 1+ i musze sprawdzic sklad czy warto przejsc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyKozalia ja juz niczego komentowac nie bedę
Moja tez na nan 2 nadal i nie zmieniam. Tez mam ten sam problem z jedzeniem, z tym ze ona czesto nawet sprobowac nie chce. Nauczyla sie kiwac glowa na nie i teraz ciagle jest nie. Blw to porazka bo tylko wywala od razu na podloge albo wsmarowuje w tacke. Dobrze ze chociaz mleko i kaszke wypije przez smoczek. -
nick nieaktualny1ania1 wrote:Też się zastanawiam, które mleko kupić. Muszę z ciekawości w sklepie porównać składy. Paulina patrzyłas na składy 2 i 3 Nan, bo mały pije to samo mleko?
U nas mleko tylko rano i wieczorem, lubi mleczko więc niech pije tak długo jak chce😉
A chciałam zamówić online. Ale chyba jednak przejdę się do rossmana osobiście i wybiorę na miejscu. 😀
Edit. Patrzę na skład nan optipro plus 2.. Duże różnice w składzie, np
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:12
-
Natalia05 wrote:Kozalia ja juz niczego komentowac nie bedę
Moja tez na nan 2 nadal i nie zmieniam. Tez mam ten sam problem z jedzeniem, z tym ze ona czesto nawet sprobowac nie chce. Nauczyla sie kiwac glowa na nie i teraz ciagle jest nie. Blw to porazka bo tylko wywala od razu na podloge albo wsmarowuje w tacke. Dobrze ze chociaz mleko i kaszke wypije przez smoczek.
U nas Filip chwilę je sam, a później smaruje po tacy i zrzuca na ziemię, więc muszę go karmić. Poza tym BlW to test na moje nerwy, bo syf taki dokoła że szok😆😆 a ja z tych dbających o porządek. -
nick nieaktualny1ania1 wrote:U nas Filip chwilę je sam, a później smaruje po tacy i zrzuca na ziemię, więc muszę go karmić. Poza tym BlW to test na moje nerwy, bo syf taki dokoła że szok😆😆 a ja z tych dbających o porządek.
I z chęcią to by jakąś plachte na podłogę założył. Hahaha -
Współczuję wam tego jedzenia. Filip czasami cały dzień je tylko normalne jedzenie. Na NIE też kiwa, ale dalej robi to samo potrafi zjeść dużą porcję obiadu, a wczoraj po drzemce zjadł 1,5 banana. Mam nadzieję, że odstawianie pojdzie łatwo no i w ogóle Filip nie daje znać że chce cyca, on jest zwyczajnie głodny i potrzebuje cokolwiek zjeść, no czasami jak go usypiam do przybliża się do bluzki i buzie otwiera, ale nie ma żadnego ciagania za koszulke czy coś w tym stylu
-
Ja pytałam pediatre o mleko ;p przy 2 lepiej zostać przy niejadkach bo 3 jest bardziej zbliżone do mleka zwykłego więc ma mniej witamin, bardziej zapycha trochę. Jak dziecko ładnie je to spokojnie na 3 można przejść ka postanowiłam że przejdziemy, mam zapas 2 ale kupię jedno 3 małe opakowanie i po roczku będziemy przechodzić na 36cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Z tym jedzeniem to różnie może być. Właśnie teraz Zuzka mi ruszyła z apetytem bo też wesoło nie było i wczoraj np. zjadła, w odstępie czasowym, dwa słoiczki zupy 😳 Już potrafi mi zakomunikować, że głodna, wtedy staje przy krzesełku i takie „mmmniamm” dźwięki wydaje 😅 a że nie byłam przygotowana z niczym innym niż słoiczki to dostała drugą porcje. Gdyby się nie skończył to pewnie jeszcze by jadła.
Mleka nam też brakło 🙈 wczoraj zamówiłam receptę ale okazało się, że pediatra dzisiaj będzie (wczoraj akurat wolne wzięła) więc mam iść ją odebrać dopiero o 17, na styk z tym mlekiem 🙉 bo w nocy się obudziła i musiałam dać jej mleko. Teraz dostała o 11, przed drzemką, ostatnie miarki. No oszalała z tym jedzeniem.[/url]