Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dwójka bobasów zasypia razem obok siebie w łóżeczkach. Dostają po butli, a my wychodzimy z pokoju. Zasypiają bez problemu, czasem coś tam do siebie pogadają ale to już bez naszej ingerencji.
    Powiem Wam, nie sądziłam, że Zuza będzie tęsknić tak za bratem 🙉 Ciągle zagląda do jego łóżeczka, a jak rozmawiamy na wideo to aż piszczy z radości on zresztą też cieszy się jak ją widzi i telefon całuje 😊 Ja już opanowałam emocje w związku z rozłąką ale na szczęście jutro już wracają 😃 szybko ten tydzień zleciał, Chata przez to lśni 😅

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Moja dwójka bobasów zasypia razem obok siebie w łóżeczkach. Dostają po butli, a my wychodzimy z pokoju. Zasypiają bez problemu, czasem coś tam do siebie pogadają ale to już bez naszej ingerencji.
    Powiem Wam, nie sądziłam, że Zuza będzie tęsknić tak za bratem 🙉 Ciągle zagląda do jego łóżeczka, a jak rozmawiamy na wideo to aż piszczy z radości on zresztą też cieszy się jak ją widzi i telefon całuje 😊 Ja już opanowałam emocje w związku z rozłąką ale na szczęście jutro już wracają 😃 szybko ten tydzień zleciał, Chata przez to lśni 😅
    Ale to wzruszające..

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Tak to jest super. 😍 U nas podobnie, jak Olka chwilę nie ma, to Pola się pyta a gdzie Olek. Ostatnio jak wstała a my siedzieliśmy już w salonie to ona do niego "i co tam kolego" ?😂 Pola by zakochała Olka, co chwilę się do niego przytula, a i ten od czasu do czasu podejdzie i ja przytuli.
    Tylko ja ich przeniise do jednego pokoju tak za pół roku bo narazie Olek słabo śpi

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny była tutaj kiedyś mowa o mm.. Żeby zostać przy 2.
    A nie przechodzić na 3.
    Przypomnijcie mi o co chodzi. Bo 2 mi się skończyła. I nie wiem co kupic🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    Mi pediatra mówiła że za ciężkie jest, ale chyba któraś jeszcze pisała że 2 ma więcej witamin itd?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była tutaj kiedyś mowa o mm.. Żeby zostać przy 2.
    A nie przechodzić na 3.
    Przypomnijcie mi o co chodzi. Bo 2 mi się skończyła. I nie wiem co kupic🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Ogolnie to jestem trochę... Hmm w szoku ze praktycznie większość poradników kończy się na roku życia dziecka.
    Doświadczone mamy! Co zmienia się po magicznym roku? Co jeśli moje dziecko kocha mleczko a pokarmy stałe dziubie? Nadal mleko może stanowić podstawę żywienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mi pediatra mówiła że za ciężkie jest, ale chyba któraś jeszcze pisała że 2 ma więcej witamin itd?
    No właśnie dlatego pytam o co chodziło. 😀 Bo jutro muszę już kupić.. I nie wiem właśnie które wziąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Doświadczone mamy! Co zmienia się po magicznym roku? Co jeśli moje dziecko kocha mleczko a pokarmy stałe dziubie? Nadal mleko może stanowić podstawę żywienia?

Nie pomogę, bo u nas to samo :( Moja to cyckoholik, inne jedzenie traktuje jak zabawę. Jeszcze pokładam nadzieję w tym, że to przez krótkie wędzidełko ciężko jej połykać i po podcięciu się coś ruszy z jedzeniem...

• e_mii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No właśnie dlatego pytam o co chodziło. 😀 Bo jutro muszę już kupić.. I nie wiem właśnie które wziąć
    2 ma lepszy skład i więcej witamin, więc jak dziecko mało je stałych to podobno lepsze to.
    Ja tez właśnie zamawiam na kolejny miesiąc i biorę dalej 2. Mam taki sam problem z żywieniem mojej małej. Co z tego, że chętnie wszystkiego próbuje, jak obiad kończy się dla niej np. po zjedzeniu 3-4 makaroników... Mam nadzieje, że jak jej już zęby odpuszczą to coś ruszy w tym temacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 13:00

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też wezmę nadal 2. 😊😊

No dokładnie Hania też wszystko próbuje. Ale raczej nie stanowi to nadal dla niej hmm głównego posiłku.. Najgorzej idą nam? Większe kawałki.

Ostatnio z takich sukcesów : jadła jajecznice sama widelcem 😍 i razem z psem paroweczki z indyka 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 13:32

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w sklepie pprownywalam 2 i3 i nie zauwazylam, zeby mialo mniej witamin... witaminy te same dokladnie, moze z 4 byly takie gdzie w jednym bulo czegos 0,1 mniej w jednym lub wiecej, i 3 ma mniej cukru o 0,4 reszta dokladnie to samo...
    W sumie az sie zastanawialam, po co robia tysiace roznych jak sie niczym praktycznie nie roznia...

Ja znow dzis dostalam znizki spore na mleko 1+ i musze sprawdzic sklad czy warto przejsc

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia ja juz niczego komentowac nie bedę :)

Moja tez na nan 2 nadal i nie zmieniam. Tez mam ten sam problem z jedzeniem, z tym ze ona czesto nawet sprobowac nie chce. Nauczyla sie kiwac glowa na nie i teraz ciagle jest nie. Blw to porazka bo tylko wywala od razu na podloge albo wsmarowuje w tacke. Dobrze ze chociaz mleko i kaszke wypije przez smoczek.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam, które mleko kupić. Muszę z ciekawości w sklepie porównać składy. Paulina patrzyłas na składy 2 i 3 Nan, bo mały pije to samo mleko?
    U nas mleko tylko rano i wieczorem, lubi mleczko więc niech pije tak długo jak chce😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Też się zastanawiam, które mleko kupić. Muszę z ciekawości w sklepie porównać składy. Paulina patrzyłas na składy 2 i 3 Nan, bo mały pije to samo mleko?
    U nas mleko tylko rano i wieczorem, lubi mleczko więc niech pije tak długo jak chce😉
    Właśnie nie patrzyłam. Jakoś przez telefon ciężko porównać. 🤦🏻‍♀️
    A chciałam zamówić online. Ale chyba jednak przejdę się do rossmana osobiście i wybiorę na miejscu. 😀

Edit. Patrzę na skład nan optipro plus 2.. Duże różnice w składzie, np

2d05a305768b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:12

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Kozalia ja juz niczego komentowac nie bedę :)

Moja tez na nan 2 nadal i nie zmieniam. Tez mam ten sam problem z jedzeniem, z tym ze ona czesto nawet sprobowac nie chce. Nauczyla sie kiwac glowa na nie i teraz ciagle jest nie. Blw to porazka bo tylko wywala od razu na podloge albo wsmarowuje w tacke. Dobrze ze chociaz mleko i kaszke wypije przez smoczek.

U nas Filip chwilę je sam, a później smaruje po tacy i zrzuca na ziemię, więc muszę go karmić. Poza tym BlW to test na moje nerwy, bo syf taki dokoła że szok😆😆 a ja z tych dbających o porządek.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    U nas Filip chwilę je sam, a później smaruje po tacy i zrzuca na ziemię, więc muszę go karmić. Poza tym BlW to test na moje nerwy, bo syf taki dokoła że szok😆😆 a ja z tych dbających o porządek.
    Mój mąż jak widzi jak Hania je to cały się gotuje wewnątrz..
    I z chęcią to by jakąś plachte na podłogę założył. Hahaha

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja rozkładam wielki ręcznik😁😀

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tego jedzenia. Filip czasami cały dzień je tylko normalne jedzenie. Na NIE też kiwa, ale dalej robi to samo :D potrafi zjeść dużą porcję obiadu, a wczoraj po drzemce zjadł 1,5 banana. Mam nadzieję, że odstawianie pojdzie łatwo no i w ogóle Filip nie daje znać że chce cyca, on jest zwyczajnie głodny i potrzebuje cokolwiek zjeść, no czasami jak go usypiam do przybliża się do bluzki i buzie otwiera, ale nie ma żadnego ciagania za koszulke czy coś w tym stylu

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam pediatre o mleko ;p przy 2 lepiej zostać przy niejadkach bo 3 jest bardziej zbliżone do mleka zwykłego więc ma mniej witamin, bardziej zapycha trochę. Jak dziecko ładnie je to spokojnie na 3 można przejść :) ka postanowiłam że przejdziemy, mam zapas 2 ale kupię jedno 3 małe opakowanie i po roczku będziemy przechodzić na 3 :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem to różnie może być. Właśnie teraz Zuzka mi ruszyła z apetytem bo też wesoło nie było i wczoraj np. zjadła, w odstępie czasowym, dwa słoiczki zupy 😳 Już potrafi mi zakomunikować, że głodna, wtedy staje przy krzesełku i takie „mmmniamm” dźwięki wydaje 😅 a że nie byłam przygotowana z niczym innym niż słoiczki to dostała drugą porcje. Gdyby się nie skończył to pewnie jeszcze by jadła.
    Mleka nam też brakło 🙈 wczoraj zamówiłam receptę ale okazało się, że pediatra dzisiaj będzie (wczoraj akurat wolne wzięła) więc mam iść ją odebrać dopiero o 17, na styk z tym mlekiem 🙉 bo w nocy się obudziła i musiałam dać jej mleko. Teraz dostała o 11, przed drzemką, ostatnie miarki. No oszalała z tym jedzeniem.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie porównuje sobie składy nan optipro plus 2 i 3 i to jednak w 3 wychodzi więcej witamin... ale w 3 jest maltodekstryna- unikać? Może to od rodzaju mleka też zależy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 14:17

v0o0onx.png
    z9pckld.png

‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ