Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo serio, bo nie widziałam jeszcze Niki Minaj z gołymi cyckami w autobusie, to byłoby lepsze od tego co juz widziałam na nieszczęście moje w tym autobusie 😂
Zaznaczam ze WIEKSZOSC kobiet karmi dzieci w sposób który nie powinien razić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 09:52
-
Jak już pisałam, ja się nie spotkałam z kobietami machającymi piersiami przed oczami innych ludzi. A mama siedząca na ławeczce, nawet w galerii handlowej, i przyzwoicie karmiąca swoje dziecko jest dla mnie miłym widokiem, nie muszę odwracać wzroku.
A pupy można wietrzyć w domu, z szacunku do własnych dzieci.
Nie traktujcie tego obrazka tak dosłownie, mam nadzieje, że niektóre z was zrozumiały co miałam na myśli...
Dzisiaj oczekuje się tolerancji dla różnych dziwnych zachowań, a piętnuje te naturalne... -
nick nieaktualnyEmi słowo klucz- przyzwoicie. My pisałyśmy nie tych przyzwoitych, tylko o tych „szczególnych” przypadkach ktore tez sie zdarzają. To nie rozumiem po co pisać ze mama karmiąca dziecko Ustronie jest widokiem w porządku skoro nikt temu nie zaprzecza? I nijak ma sie to do wywalonego cyca w autobusie czy przy stoliku. Litości.
A na nagie maluchy na plazy jest społeczne przyzwolenie. I jest tez na kobiety topless. Ja nie oceniam czy to dobrze czy złe mowie ze to jest fakt. Nie wiem tez czy mamy ubierać dzieciom pieluchy na plazy bo istnieją pedofile. Możliwe. Ale to równie dobrze powinnismy zrezygnować ze spódnic sukienek i wyciętych bluzek na rzecz długich spodni- bo gwałciciele tez istnieją i sie jakis podnieci. I potem mamy kobiety w workach jak w islamie 😂😂😂 -
Natalia05 wrote:Emi słowo klucz- przyzwoicie. My pisałyśmy nie tych przyzwoitych, tylko o tych „szczególnych” przypadkach ktore tez sie zdarzają. To nie rozumiem po co pisać ze mama karmiąca dziecko Ustronie jest widokiem w porządku skoro nikt temu nie zaprzecza? I nijak ma sie to do wywalonego cyca w autobusie czy przy stoliku. Litości.
Natalia05 wrote:A na nagie maluchy na plazy jest społeczne przyzwolenie. I jest tez na kobiety topless. Ja nie oceniam czy to dobrze czy złe mowie ze to jest fakt. Nie wiem tez czy mamy ubierać dzieciom pieluchy na plazy bo istnieją pedofile. Możliwe. Ale to równie dobrze powinnismy zrezygnować ze spódnic sukienek i wyciętych bluzek na rzecz długich spodni- bo gwałciciele tez istnieją i sie jakis podnieci. I potem mamy kobiety w workach jak w islamie 😂😂😂 -
nick nieaktualnye_mii wrote:Ja widzę różnice między gołym dzieckiem w miejscu publicznym a kusą spódnicą.
Ja też widzę różnicę. Nie widzę różnicy w argumentacji za zakrywaniem niemowlakow na plaży a zakrywaniem kobiet.
Dopiero co pisałaś że są gorsze widoki od golej pupy dziecka. Ja juz nie rozumiem o co ci chodzi serio. Goly cycel w galerii ok, goly niemowlak na plazy nie ok. Spoko 😀
Dyskusja znowu sięga abstrakcji. Miłego dnia wszystkim! ☺️Existenz lubi tę wiadomość
-
Dla mnie brakiem kultury to jest zwrócenie uwagi kobiecie która karmi dziecko obojętnie czy to noworodek, czy 2 latek. No chyba żeby się rozebrała od pasa w górę i karmiła nago to może by mnie to zgorszyło. Straszne co piszecie i to wy kobiety, matki, które też karmią bądź karmiły. Takie akcje promujące to publiczne karmienie jednak są ważne. Bo cóż jedną zgorszy cycek odsłonięty, a drugiego zgorszy sam fakt że chociaż rąbek ciała uchyliła. A fakty są takie że kobieta ma do tego prawo a dziecko ma prawo się najeść gdzie mu się zachce. Ja nie karmię publicznie bo mam problem sama ze sobą żeby się rozebrać, ale jak komuś to nie przeszkadza to nic mi do tego czy pokazuje 5 cm cycka czy cały jeśli wszystko sprowadza się do jednego - czyli karmienia dziecka.
Brakiem kultury to jest dla mnie palenie papierosów w towarzystwie niepalących, śmiecenie, bluźnienie ale nie matka karmiąca dziecko piersią, jakby tego nie robiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 11:26
Katarzynka89, e_mii, PLPaulina, Ania241188, pumka1990, chabasse, misia-kasia lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Natalia05 wrote:Ja też widzę różnicę. Nie widzę różnicy w argumentacji za zakrywaniem niemowlakow na plaży a zakrywaniem kobiet.
Dopiero co pisałaś że są gorsze widoki od golej pupy dziecka. Ja juz nie rozumiem o co ci chodzi serio. Goly cycel w galerii ok, goly niemowlak na plazy nie ok. Spoko 😀
Dyskusja znowu sięga abstrakcji. Miłego dnia wszystkim! ☺️ -
Cóż to za dyskusja od rana 😋
Mi osobiście nie przeszkadza widok kobiety karmiącej, małe głodne dziecko nie zrozumie, że musi poczekać, a jak już mu mama zapoda tego cycka to inna kwestia.
Osobiście tylko kilka razy karmiłam w miejscu publicznym, mimo, że robiłam to dyskretnie i na uboczu to źle się z tym czułam jakoś. -
nick nieaktualny
-
Ania nie strasz mnie bo i tak mega się boję. Chciałam mała różnice wieku, ale myślałam że zaczniemy się starać za kilka miesięcy i conajmniej dwa lata będzie, ale los zdecydował inaczej. Jak narazie chodzę i myślę tylko jak my damy radęAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ania241188 wrote:A czy któraś widziała mamę kpi? Np gdzieś z laktatorem ściągająca? Jestem ciekawa
Co prawda nie kpi ale moja koleżanka nadal karmiła jak była u mnie na weselu, a to było z nocowaniem i w trakcie wesela wiem że obsługa zapewniła jej spokojne miejsce do ściągnięcia mleka akurat nocleg znajomi mieli 20km od sali. My zapewnialosmy im transport no ale wyskoczyć na chwilę nie było opcji
Natalia ja widzę różnica między miniówka a gola pupa genitalia nie są na wierzchu. No i czy kobieta chce czy nie to robi to świadomie. No a za dziecko jednak odpowiada opiekun i o to żeby jego wizerunek nie pojawiał się w np w Internecie dlatego ja np staram się nie pokazywać twarzy dziecka nawet tutaj. Żadne facebooki itp. A jak babki jakieś cycki z plaży ktoś w Internet wrzuci bo się opalala topless to też jej wybór że się tak pokazała. Dziecka nie.
No a dyskusja jak dziewczyny zauwqzyly dotyczy kultury osobistej a nie tego czy kobiety mogą karmić. Bo to nie podlega dyskusji. Mają do tego prawo czy to noworodka czy 5-6 latka, a nawet niech sobie nastolatka karmią jak tak chcą ale w sposób kulturalny. Można karmić na środku galerii handlowej ale można się delikatnie oslonic. Zdjęcia które e_mii wyrzuciła było ok, cycka nie widać..
Mi np pomagał mąż i siadal czasem tak żeby mnie zasłonić. Wydaje mi się że kp też jest intymną relacją mamy i dziecka, a dziecko potrzebuje spokoju więc na uboczu też mu będzie lepiej
Squirell nie rozumiemntrovhe Twojego oburzenia, bo serio nikt nie napisał że nie można karmić, tylko kwestia jak to robić.Patti_MG lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
PLPaulina wrote:A mój mąż zamiast na urlopie seksic się z żoną to razem z córką drzemkuje..
I tak właśnie zamierza robić drugą dzidzie🤣 może zapomniał jak? 😲🤣
Haha może powinnaś go zachęcić ;p do tego to raczej potrzeba dwojga6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
marcela123 wrote:Ania nie strasz mnie bo i tak mega się boję. Chciałam mała różnice wieku, ale myślałam że zaczniemy się starać za kilka miesięcy i conajmniej dwa lata będzie, ale los zdecydował inaczej. Jak narazie chodzę i myślę tylko jak my damy radę
No i zależy jak się mąż kwapi do pomocy. Ja miałam dużo pomocy ze strony mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 12:10
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Natalia kiedy do lekarza się wybierasz, podejrzeć malucha??
🙂
Za tydzień w piątek ☺️
Co do zdjęć to przede wszystkim jest nielegalne robienie i publikowanie zdjęć osób bez ich zgody. I tez nigdy sie nie spotkałam z tym zeby ktos robił zdjęcia na plazy cudzym dzieciom. Tak jak mowie ja nie oceniam czy maluchy nagie na plazy sa ok czy nie, jest to fakt akceptowany społecznie nie tylko w Polsce.
Hmm roznica wychodzi 20 miesięcy. Mysle ze super. Jak bedzie takim noworodkiem jak Emilia to luzik. Szpital na poród to bedzie ciężkie przeżycie.