Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasiaja wrote:Jeju ja już wiem co to męczące ząbkowanie 😩 cała noc zarwana i „spała” z nami w łóżku. Ja nie umiem z dziećmi chyba spać 🙈 Tak się wierciła, aż cud że nie spadła. Ja za to chyba nawet godzinę nie spałam. Czuje się jakbym miała kaca
-
U nas dziasla przy 3 i 4 są od dawna bardzo opuchnięte a zeby wyraźne pod spodem.. No ale nie wychodza. Mamy fazy na krzyki na chrupki czy zabawki które pakuje do buzi, był czas toksycznych kup też.. słabszych nocek..
Na stanie nadal piękne 8 zębów w całej okazałości.
Kasiaja ja też z dzieckiem nie umiem się wyspać, jak taki chips powykrecana jestem.. Ale u nas od początku poranki z rodzicami.. z drugiej strony dzięki temu mam trochę bobasa w łóżku a trochę nocy dla siebie No i trochę dla męża ale mój mąż nie potrafi spać przytulony a też oberwalam kilka razy z łokcia solidnie od niego syn tak samo jak ojciec śpi.. Raz im foto zrobiłam jak śpia obok siebie w identycznej pozycji na brzuchu.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:To ja wole spac z dzieckiem niz z mężem 😂 Nienawidzę spac przytulona do kogoś od razu mam poczucie presji i gorąca a moj to taki przytulak ze masakra. Nawet pod jedna kołdra by spał najlepiej, dla mnie totalnie nie akceptowalne 😀
Ja bym chciała się przytulać a się nie da ;p a dwóch kolder nie rozumiem, czulabym się źle tak odgradzajac od męża specjalnie mamy dużą ta 220x200 żeby było nam wygodnie pod jedna nie lubię w hotelach właśnie tego ze zawsze są dwie.. dla mnie to są takie symbole małe tego bycia razem, śpi się razem, pod jedna kołdra, wspólne posiłki, buziak na dzien dibry, na dobraboc, buziak na przywitanie po pracy, buziak rano przed wyjściem z domu i takie tam różne
No ale jak widać każdy co innego woli
Edit. Proponowałem mężowi spanie w salonie jakby potrzebował się wyspać ale nie skorzystał z propozycji. W sumie za wyjątkiem jego delegacji zawsze śpimy razem. Nigdy się nie zdazylo spanie w innym pomieszczeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 10:11
Patti_MG lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyNo widac różne gusta sa ☺️ Moj tez czesto w salonie, głównie dlatego ze rano wstaje zeby nas nie budzić. I tez jak śpimy we troje to mimo otwartego okna jest zaduch, sypialnia mala 12 m2 takze jakos tak wygodniej nam w ten sposób. A młoda sie turla po całym łóżku nie raz dostanę kopa 😂
O wlasnie te przyczepki. Napisz jak sie sprawdziła u was☺️ -
Paulina ale my razem tak lubimy i nie wiem co na pokaz może być w spaniu pod jedna kołdra razem przecież nikt z nami nie śpi to nikt tego nie widzi zresztą ja nawet nikogo do sypialni nie wpuszczam, to jest nasz miejsce i nikt nam tam nie ma wlazic czy.mowienie sobie dzien dobry itp o czym pisałam. Mieszkamy sami to kto ma to widzieć kot? No na może dziecko ale dziecko to super niech widzi że rodzice się kochają i okazywanie sobie uczuć jest normalne
Zresztą to nie jest dla mnie cukierkowe tylko normalne i naturalne ale już kiedyś pisałas że masz inne wzorce rodzinne niż ja, więc dla Ciebie może faktycznie to jest cukierkowe.
Wiadomo że każdy lubi inaczej i spoko ja napisałam że dla mnie takie proste czułości i gęsty cementuja małżeństwo i dla mojego męża też. inni robią inaczej i luzWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 11:02
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMarta to moj mąż jak waszego małżeństwa 😂 On tez taki mizi mizi buzi buzi tuli tuli itd ja tez to lubię tylko nie lubię w tym przesady a on czasem popada ☺️ Ale dzieki temu nie jest nudno he he
O tym wchodzeniu do sypialni to nawet nie mów, wczoraj 22.30 a babcia mi włazi do sypialni gdzie dziecko juz spi a ja sobie leżę odpoczywam. No szlak mnie jasny trafia. Na starość ludzie głupieją okropnie, nic nie dociera. I łazi za dzieckiem krok w krok 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 11:20
-
To u nas też przed wyjsciem buziak, na dzien dobry buziak, przed spaniem tak samo. Kołdrę akurat mamy małą, ale nam to nie przeszkadza
Mężowi kiedyś proponowałam żeby poszedł do salonu spać, ale powiedział że zdurniałam :p
Już po spacerze, ukrop straszny... Nawet nir mam pomysłu na zabawy w domu żeby urozmaicić czas -
My z mężem też okazujemy sobie miłość, często się przytulamy, dajemy buziaki, chodzimy za rękę. Moja 4 latka ostatnio pytała taty czy się z nią ożeni I tata musiał pierścionek załatwić To piękne jak się przekazuje dzieciom takie wartości i jak szybko maluchy to dostrzegają
-
Natalia05 wrote:U nas wychodzi ok 12-14 h snu na dobę, w nocy zazwyczaj 10-11h. W domu wychodzi krótsza drzemka ok 1h a na aspacerku ok 2h. Wczoraj dopiero wyszłyśmy o 18 na spacer bo straszne upały mamy, dzis 36 stopni ma byc. Jedziemy na basen ☺️
Takze dzis siedzimy w domu do wieczora... ewentualnie muszla na tarasie pod parasolem dla malej zeby sie schlodzila...
Co do kolder, my mielismy dluzszy czas jedna 200x220 ale u nas sie totalnie nie sprawdzala, lozko 180x200, plus moj maz obwijajacybsie w koldre jak mumia egipska... final zawsze ten sam... zawsze ja konczylam zmarznieta bez koldry...
Teraz od jakis 2-3 lat mamy dwie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700