Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bardzo często widziałam takie sytuacje jeszcze przed ciąża jak pracowałam w sklepie z odzieżą damska. Miałyśmy duza przymierzalnie z obydwu stron po 3 kabiny a na środku taka duża pufa stała przed lustrami i nie raz się zdarzało, że w sobotę gdzie był największy ruch i wszystko zajęte w przymierzalni plus panowie czekający na kanapach a pani siadala na środku na tej pufie i tam karmila takie Maleństwo i serio kilka takich sytuacji kojarzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 18:13
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Szczerze mówiąc, ja też chyba mało widziałam. Kobiety karmiące w sklepach czy nawet restauracji nigdy mi nie przeszkadzały, bo jakoś tak to robiły, że nawet widać nie było. A zmieniających publicznie pampersow nigdy nie widziałam, chociaż mi się już kilka razy zdarzyło małą przebierać w samochodzie na parkingu.
-
Ja widze codziennie takie sytuacje. A juz porazilo mnie jak babka na lawce w srodku tlumu bo przy latarni morskiej w niechorzu golego calego cycka i dziecko przyssane. Slonce razilo to malenstwo..moj partner odwrocil glowe a ja wtepnelam w gume. Karmic -tak bez dyskrecji-nie.
Doczekalam sie zabkow. 3 na raz ida. 2 cala jedynka szeroka juz kuje i lewa jedynka jyz ja widze.
Irena nie chce chodzic za reke wyrywa sie i sama sama. Dzis ze spaceru zaluczylam wszystkie dolki w drodze uwielbia siadać i grzebac w kamykach.
Dzis zlapala pol cytryny i siorpala nia.
Tez xauwazylam ze jak nie cisne jej na druga drzemke to miedzy 19sta a 2psta spi do rana z pobudka na mleko o 2ej.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Niedlugo roczek ale minelo. Robie w piatek. Dzien wczeaniej bo zajete mieli. Gril w pieknej agroturystyce. Ciasta zamawiam u babki co sama piexze bo nie mam czasu na to. Aaa i chrzciny moj partner zalatwil tez na piatek 2 h przed impreza urodzinowa.wszystko fajnie by bylo gdybym w sob i niedz nie miala sprzatania pokoi od rana do nocy10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Hmm, ciekawe jak reagujecue na wycieranie gili dzieciom. To jest dużo bardziej obrzydliwe przecież niż kp. No i z tego co wyczytałam, nie o gołe cycki tylko chodzi a o to w jakim wieku dziecko ssie pierś. To już jest sprawą prywatna mimo iż kp publicznie. A poza tym już ktoś tu napisał... Można nie patrzeć. Mnie osobiście to nie brzydzi. Ale też nie widziałam nigdy karmiącej z wywalonym i jak to nazywacie cycami. Zawsze dyskretnie i z kulturą. Sama też karmiłam kilka razy publicznie. Starałam się jakoś nie afiszować. A jeśli ktoś zauważył, to trudno. Dziecko małe było i musiałam. Przewijanie w restauracji przy stole to jest przesada.. ale przy toalecie, no proszę was..?
Tak w ogóle to gratulacje dla zafasolkowanych.. super, że rodzeństwa się pojawia. I sto lat dla roczniaczkow.!!!
Moja za 3 tygodnie gdZies skończy roczek. I właśnie zaczęła chodzić. Szybciej niż braciszek.. a nawet butów jeszcze nie mam, takich do chodzenia -
nick nieaktualnyA mój mlekołak tak się przyssał przed spaniem, że mam teraz na piersi malinkę 😝 nie trafiła w sutek, a mama za wolno zareagowała.
Mnie zawsze irytowało to zachowanie dzieci kp, że podchodzą i szarpią za koszulkę. Ale moja od jakiegoś czasu też już tak robi. No trudno.
U nas impreza w sobotę 🥳 -
Paulinaaa wrote:Jutro idę do neurologopedy, nie do tej co chciałam bardzo bo ma akurat od jutra miesiąc urlopu, ale idę ! także dam wam znać po, szczególnie Ani, bo wiem że u was też problem
-
Ania241188 wrote:Ale on chce jeść bo widać, tylko zaczyna jeść i się ksztusi i nie raz zwymiotuje a ma pusty żołądek bo tylko tym zwymiotuje. Ja mu nie wymuszam nawet. I wtedy jak sie ksztusi to już dalej jeść nie chce. A najpierw mu proponuje stały posiłek i zje 3 kęsy i dalej marudzi bo głodny i butlę flachy wypije. Bo jak nie chce jeść to nawet butli z mlekiem nie chce.
Zobaczymy, poprostu wolę sprawdzić.
Tak Pola jak nie jest głodna to nie je, a jak jest to potrafi 2 naleśniki zjeść.
A instynkt mi podpowiada że coś jest nie tak skoro np po drugim kęsie potrafi się ksztusic i nie raz zwymiotować
-
Nikt nic nie ma do mam które karmią dyskretnie, jestem za. Uważam że nie muszą absolutnie siedzieć zamknięte w domu ale przestrzeń publiczna jest publiczna i kazdy powinien się w niej dobrze czuć.. W domu mogę chodzić na golasa, ale jak idę wśród ludzi wypadałoby się ubrać, więc i tego cycka/dupke dziecka zakryć. Nie nawidze wręcz argumentu "nie patrz jak Ci się nie podoba", a co ja poszłam do czyjegoś domu? Nie, jestem w miejscu gdzie mamy równe prawa i ni chce się krepowac bo muszę unikać wzrokiem jakiegoś kierunku, zazwyczaj takie rzeczy widać mimochodem i oznacza to nie patrzenie w jedna stronę.
Ale ja jestem przeciwniczka nagosci dzieci publicznie.. nie dlatego że mnie gola pupa przeszkadza bo lubię dzieci i te pupy,kupy i pieluchy mnie nie brzydza ale.. szacunek do dzieci, do tego że mają strefy ciała ich intymne, żeby za parę lat się nie okazało że tego nie wiedzą i pozwolą się jakiemuś doroslemu dotykać itp..
Dlatego ode mnie wielkie NIE dla:
-golasow na plaży Od noworodzia,
-wysadzania dzieci na środku! To też nagminne można pójść w ustronne miejsce
-przebierania gołej pupy frontem do tłumu,
- zdjęć golasow pokazujących miejsca intymne!!! Do tego w albumie rodzinnym,
Btw przed ciąża poszliśmy że znajomymi na plażę.. siedzimy, jest fajnie i nagle znajoma wyciąga cycka i karmi, razem z nami. Przy stoliku.. uwierzcie że nie miałam ochoty oglądać jej cycka. Jeszze właśnie takie 8miesieczne dziecko karmiła i ono co chwilę puszczalo tego cycka.. więc był cały czas na widoku. Siedziałam na przeciwko niej. Jak miałam nie patrzeć/widzieć niby?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Nikt nie pisze ze obrzydliwe jest karmienie golym cyckiem tylko kulturalnie trzeba sie zakryc a gile trzeba wytrzec w kazdym miejscu ale nikt nie ekslonuje chusteczki
Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Ania241188 wrote:Czekam z niecierpliwością. Ja szukam dalej. Chyba będzie ciężko blisko znaleźć i do Gdańska będę musiała jechać
dam znać, pokładam wiele nadziei w tej wizycie, mam wziąć rzeczy które daje jej do jedzenia, więc będzie wesoło :DAnia241188 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
co do kp ja sama zrezygnowałam jak Agata miała 9 miesięcy, ogółem miałam założenie że jak dziecko już chodzące koło roku, to już nie chcę po prostu karmić. Póki karmiłam, to karmiłam wszędzie, w parku, galerii, tam gdzie córka była głodna, ale zakrywałam cycki wiadomo, ale nie chowałam się w kiblu
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
e_mii wrote:
Ale temat się nie ma do innych rzeczy bo te to.mozna wymieniać godzinami
Ostatnio w knajpie widziałam kobietę która miała tak wycięte dżinsowa spodenkinze jak wstała było widac jej całe majtki z przodu!! Nawet nie że tyłek tylko przód gaci taką moda.. Ja tego nie rozumiem tak samo jak komuś gacie przeswituja przez ciuchy. No ale to temat rzeka tak samo starzy faceci. Mnie nawet drażni teść jak chodzi z rozpieta koszula u nas a facet należy do osób z dużą otyłością. A ja się moich faldek krępuje.
Chyba rozmawiamy o mamach i kp bo jesteśmy w tej grupie aktualnie i temat nas dotyczy
A pupa niemowlaczka jak bardzo nie była by słodka, jest to gola pupa a nigdy nie wiemy kto zamiast powiedzieć "oh jaka słodka pupa" zapamięta ten widok i będzie się na jego wspomnienie slinil.. sory ale taki mamy świat obecnie. Więc dla mnie nie i jeszze raz nie. W domu ok, ale nie jak mamy dooka obcych ludzi.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
To ja też karmiłam wszędzie gdzie musiałam, nawet na środku galerii handlowej bo nie było osobnego pokoju, ale teraz jak Filip je wszystko to mu zamiast cyca dam np. Saszetkę.
I raz przewijałam w wózku, ale poszlam z wozkiem do toalety bo to jednak malo przyjemne zeby wsrod ludzi świecić kupą dziecka, a po drugie dlaczego ktoś ma oglądać moje dziecko nago. Bardzo nie lubię jak dzieci po plaży biegają z gołymi pupami, raz ze to jednak cześć ciala, która zawsze jest zakryta, więc latwo o poparzenia, a po drugie piasek, śmieci, to wszystko osiada na gołym ciałku. -
Ale ja też jestem zdania, że dziecko to człowiek i dbam o jego intymność. Na plaży nawet jak przebieram dziewczyny, to robie to tak, żeby jak najmniej było widać. Zawsze mam w głowie to o czym Marta piszesz, nie wiem kto stoi obok i patrzy na moje córki...
-
nick nieaktualnyDokladnie wszystko kwestia kultury. Wszędzie sa przewijaki takze mozna isc do takiego pokoju a nie przewijać w środku tłumu ludzi. Tego tez nie rozumiem. Kp publicznie tak, ale nie ostetmntacyjnie i dyskretnie. Trzeba jakos zachować prawa matki do nakarmienia dziecka ale również prawa innych ludzi do nie oglądania tego widoku. Cycek przy stoliku jak dla mnie niesmaczny widok, należałoby w tym momencie tez wywalić cyca i oczekiwać reakcji tejze mamy.
Ja oddzielam miejsca publiczne gdzie ludzie sa ubrani, jak sklep galeria autobus park urząd itd od miejsc gdzie ludzi z zasady sa rozebrano czyli basen, plaża, jezioro itd. Idąc w takie miejsca akceptujemy fakt golizny obcych ludzi bo usprawiedliwia to sytuacja. Tutaj kobiety sie czesto opalają topless, nie jest to nic dziwnego i nikt uwagi nie zwraca. Z reguły sylwetka ich nie jest jakaś obrzydliwa, tylko normalna. Wiec również nie zwróciłabym uwagi na mamę kp na płazy czy male dziecko z gola pupa bo to tężni jest normalne na plazy (jak codziennie non stop w pieluchach to chociaz na plazy moga sie powierzyć imię widze powodu zeby miały byc w pieluchach na plazy).
Emi twoja fotka przedstawia gwiazdy popu na galach czy festynach, to sa z zasady takie imprezy i kazdy kto tam idzie jest tego świadom. To samo jak maja występ. Ale nie chodzą tak wywalać śmieci ani na kawę również wiec to tez dwie różne sprawy sa. -
Natalia05 wrote:
Emi twoja fotka przedstawia gwiazdy popu na galach czy festynach, to sa z zasady takie imprezy i kazdy kto tam idzie jest tego świadom. To samo jak maja występ. Ale nie chodzą tak wywalać śmieci ani na kawę również wiec to tez dwie różne sprawy sa.