Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marta daje to omegamed+D w tych twist off wciskam im do butelki wieczornej z kaszką, a olej lniany Zuzce daję rano z kaszą i owocami wlewam łyżeczkę i je normalnie.
Moj pierworodny to właśnie zaczął szkołę średnią, jest z tego podwójnego rocznika i on szedł tokiem podstawówki. Ja wiem, że młody wiek rządzi się swoimi prawami i też rozrabiałam w jego wieku 🙈 tylko teraz chce zachować autorytet i kontrole nad nim. Nie mogę mu pokazać, że to rozumiem itp musi ponieś karę, choć z drugiej strony mi go szkoda bo ryczy z powodu straty telefonu i to mu powinno dać do myślenia. Strasznie trudne jest to rodzicielstwo 😩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 15:58
[/url]
-
My pełen luz z zębami, oprócz tego, że małe kawałki puzzli piankowych musiałam schować bo by je zjadł albo poodgryzał.. no i paru toksycznych kup to zero reakcji możliwe że go coś męczy bo zdarzy się gorsza noc ale nie zrzucałabym tego na zęby, a mamy już połowę za sobą bo 10. Komplet jedynek, dwójek i górne czwórki czekamy na dolne czwórki, trójki i piątki.
Jutro pierwszy dzień adaptacji w żłobku.. ubranko naszykowane, poszewki na pościele, kubek z pastą i szczoteczką.. pieluszki ekojedno paczka i wielorazowe, paputki, chusteczki mokre i suche.. będę ryczeć jak głupia coś czuję a jutro to tylko 1,5h..
Na część ubranek naprasowałam też naprasowanki z imieniem. Nie wiem ile tych ubranek odłożyć jako "żłobkowe"6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Zaliczyliśmy mega fatalną noc dzisiaj, mały budził się kilka razy, później płacz i w końcu 1,5h aktywności😱🤪🤪
Nie wiem jak przeżyję ten dzień, oczywiście obudził się o 6.30 i już nie chciał zasnąć, a teraz śpiący marudzi.
Szukam drzwi życia, bo do okna to on mi się już nie zmieści😆😆
Marta trzymam kciuki, żeby małemu się spodobało w żłobku 🙂 -
U nas zeby poki co to tez max obszczypala pupa odpukac...
Dolne jedynki narazie ale tylko mamy, za to szly dwie na raz... ale bez reakcji...
Teraz bykysmy na szczepieniu na mmr w zeszlym tygodniu, to pediatra nas uwiadomila dopiero, ze ida gorne jedynki...
Ani po zachowaniu nie widzialam, ze cos moze byc, ani w buzie tez nie da sobie popatrzec, za to wlasnie miala pupe lekko obszczypana...
Marta, powodzenia dzis!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Edytka, ja sie ciesze, ze chociaz tyle, bo z kazdej strony tylko straszyli tymi zebami jaka to bedzie masakra jak zaczna wychodzic...
Wiec jeszcze sie ze chociaz te cztery wychodza nam na spokojnie...
No jak bedzie przy kolejnych masakra, to trzeba bedzie przezyc, nie ma wyjscia😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
W sumie córka śpi to napiszę teraz
My dziś idziemy szukać pierwszych butów, koleżanka polecała firmę elephant, więc idziemy dziś tych szukać, ponoć tańsze a ok.
U nas są dalej dwie drzemki, jedna 9-10 30 i druga ok 14.00 40 min jakies.i śpi ok 19 30. W nocy budzi się raz na butlę, i wstaje ok 6 30.
Zaczynamy myśleć o wywaleniu smoczka, ale kurde, no ja nie wiem jak ona ma zasnac bez ;/ ma go do spania, i najgorzej martwi mnie jak czasem budzi sie w nocy z placzem, daje smoczka i zasypia od razu, a co jak go nie bedzie, przecież ona mi sie bedzie darła 2 h i nie zasnieeeeeeeeeeeeee, nie widze tego kompltnie, tylko ta kwestia mnie przeraza
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Co do jedzenia,tu u nas dalej słabo dosyc, 4-5 butli je na dobę, z czego 1 w nocy...
Podaje jej te posiłki, ona je chętnie, ale 2-3 łyżeczki zupki, 2-3 kawałeczki chleba. Na urlopie pare razy nas zaskoczyła i pieknie zjadła, ale to na dworze, np w wozku jechała i dawałam jej chlebek i zjadła pół kromki,na nią to dużoooooooo. Tak samo z plackiem, szliśmy i dawałam jej to jadła, a żeby zjadła w foteliku to nie ma mowy, bawi się...
Kasz nie tknie, uwielbia makaron, nitki je najlepiej,inny też, ale dławi się nim też, no kurde ogolnie lipa z tym jedzeniem raczej, sama nie wiem czy ona nie chce czy nie umie, bo pare razy zjadła ślicznie coś, a potem nie tyka..
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyHaha drzwi zycia 🤣 To ja chyba te bo sie drze od rana non stop oczywiscie juz jets zmeczona. A pogoda do bani deszcz zimno dupa
Ja to nie zwalam kazdego humoru na zęby, po prostu czasem sa nieznośne bez powodu.
A z jedzeniem to gorzej niz u noworodka bo nawet mleka nie chce hahah. W krzeselku w ogole nie chce siedziec drze sie i wychodzi. Nie chce ani swojego jedzenia ani naszego. Zadnej buleczki zadnego chlebka rogalika niczego, nawet pierniczka slodkiego nie chce takze tenWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 10:08
-
U nas noc też średnia, tzn ja jakoś spać nie mogłam a od kilku dni śpię na kanapie w salonie bo Młody śpi z mężem sam, tak mnie kopal w nocy, że spać się nie dało i w sumie balam się trochę kopniaka w brzuch a w łóżeczku teraz nie chce spać, pospi gora do 23 i płacz i przestaje dopiero jak go do nas weźmiemy. Najpierw urządził sobie jakieś pogawędki po 5 rano, ale mąż go uspil a później 6.45 pobudka, zszedł sam z łóżka i wola mama i pędem do mnie do salonu a później cały ranek jęki bo niewyspany. Jezu tak wcześnie to jeszcze nie wstawal, ostatnio spał ładnie do 8-8.30Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Stasiek z jedzeniem też ostatnio ma jakieś odchyly, najgorzej jest ze śniadaniem, kanapki mu nie idą, muszę mu dawać malutkie kawałeczki bo inaczej pluje a o tak nie zje całej kromki z wedlina i serem a jeszcze jak skórka odejdzie to mało co zostaje i tak za godzinę znowu muszę coś szykować, ostatnio to ciągle tylko przy garach stoję i szykuje mu jakieś jedzenie. Jedyne co mu idzie to zupy, zupy krem na kolacje, jogurty naturalne lub serek homogenizowany,naleśniki, ostatnio mi posmakowal kisiel jak sama robiłam . Jajecznica nie pasuje, omlet też, kanapki be, jeszcze jakieś ziemniaki z ryba są ok, ale kasze już nie i tak mi się już kończą pomysły na jedzenie dla niego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 10:56
Aniołek 17.10.2017- 8t5d