Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:Mój sięga i jak złapie coś rodziców jak telefon, pilot itp to idzie z tym do mnie i daje żebym odłożyła gdzieś na stół gdzie nie siegnie
Fajnie że Olek mówi mój to mamamamma leci na syrenie, jak wyjdę albo coś chce ale nie jest to mama takie wprost
A włosy ja sama obcinam ;p tatuś zabawka w krzesełku a ja ciacham to nie jest takie trudne a ja chce żeby miał niższe włoski a nie maszynka
-
Eilleen wrote:Jak ty go tego nauczylas. Ucz mnie mistrzu u nas jest walka o pilot.
Hahaha po prostu od początku jak lapal to mówiłam że to mamy i niech da to polozymy wyżej bo mama zapomniała schować
Nie mogę znaleźć w sklepie głupiego kubka plastikowego na szczoteczke i pastę do żłobka byłam w pepco, jysku, Rossmannie.. jeszcze do Kauflandu podjadę
A w pepco były fajne długie spodnie dla chłopców cienkie a nie typowe grube dresy za 9zl jakby którąś szukała bo mnie osobiście denerwuje że dziewczynki mają leginsy cienkie a dlachlopcow odrazu dresy grube jakby mieli przebywać w temp 10 stopni niższej conajmniej
Mamy za sobą spacer bez wózka tylko końcówka na rękach no bo jednak świat jest zbyt ciekawy te wszystkie kwiatki, kamyki..
I paputki do żłobka Befado, wy się znacie na markach co na jesień kupujecie adidaski czy jakieś już nad kostkę buciki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 09:59
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Mały jeszcze nie chodzi więc narazie nie zastanawiałam się nad butami, na teraz ma jakieś niechodki na spacery żeby w stopę było ciepłej i tyle. My pewnie już będziemy kupować jakieś nad kostkę bo jak zacznie chodzić to pewnie będzie już chłodno.
Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa, z Maluchem wszystko dobrze, troszkę mniejszy niż wskazuję na to tydzień z miesiączki bo wychodzi na 10t5d a z om 11t2d. Zapisałam się na usg pierwszego trymestru pod koniec miesiąca i ginekolog przypuszcza, że to chłopiec 😁
Ania241188, misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
My jutro mamy imprezę urodzinową. Miałam robić torta, ale mi się odechciało hehe. Zamówiłam wegański tort w stylu owoce leśne, jak jutro odbiorę to pokażę zdjęcie. Śmietana kokosowa, biszkopt bananowy i słodzony nie cukrem, tylko czymś zdrowszym. Sama nie mogę się doczekać.
U nas jedna drzemka już raczej w standardzie koło 11.30, wieczorem bywa różnie zależy jak wstanie.
Czekamy na pierwsze kroki, ale póki co u nas chodzenie przy meblach dopiero i pierwsze puszczanie rączek. Widzę, że szykuje się już do samodzielnego wstania ale jeszcze chwila
No i mamy lekki kryzys z jedzeniem, jadła ładnie a tu nagle jakiś bunt.
-
Marta..a wrote:Hahaha po prostu od początku jak lapal to mówiłam że to mamy i niech da to polozymy wyżej bo mama zapomniała schować
Nie mogę znaleźć w sklepie głupiego kubka plastikowego na szczoteczke i pastę do żłobka byłam w pepco, jysku, Rossmannie.. jeszcze do Kauflandu podjadę
A w pepco były fajne długie spodnie dla chłopców cienkie a nie typowe grube dresy za 9zl jakby którąś szukała bo mnie osobiście denerwuje że dziewczynki mają leginsy cienkie a dlachlopcow odrazu dresy grube jakby mieli przebywać w temp 10 stopni niższej conajmniej
Mamy za sobą spacer bez wózka tylko końcówka na rękach no bo jednak świat jest zbyt ciekawy te wszystkie kwiatki, kamyki..
I paputki do żłobka Befado, wy się znacie na markach co na jesień kupujecie adidaski czy jakieś już nad kostkę buciki?
Buty adidasy plus jak mokro to jakieś trzewiki lub botki chłopięce.
Ja kubek kupiłam w Pepco właśnie a nawet w Auchan nie widziałam.
Małemu się przebiła w końcu czwórka. Jezny jak krew z nosa w takim wolnym tempie mu teraz wychodzą a opuchnięte i czerwone już chyba ponad miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 12:12
-
nesssssa wrote:My jutro mamy imprezę urodzinową. Miałam robić torta, ale mi się odechciało hehe. Zamówiłam wegański tort w stylu owoce leśne, jak jutro odbiorę to pokażę zdjęcie. Śmietana kokosowa, biszkopt bananowy i słodzony nie cukrem, tylko czymś zdrowszym. Sama nie mogę się doczekać.
U nas jedna drzemka już raczej w standardzie koło 11.30, wieczorem bywa różnie zależy jak wstanie.
Czekamy na pierwsze kroki, ale póki co u nas chodzenie przy meblach dopiero i pierwsze puszczanie rączek. Widzę, że szykuje się już do samodzielnego wstania ale jeszcze chwila
No i mamy lekki kryzys z jedzeniem, jadła ładnie a tu nagle jakiś bunt.nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCienkie bawelniane dresiki dla chlopcow tez sa :p
Moja narazie chodzi w sandalkach, jak pada to nie ide z nia bo sama nie lubie chodzic po deszczu 😀 Na jesien jakies takie jesienne buty, do kostki ale nie akos bardzo wyciete.
Marcela to jestes jakos tydzien za mna Moje tez mlodsze niz z om ale to akurat wiedziałam, przy cyklach 45 dniowych to nie dziwne, ale z podejrzewana owulacja idealnie wyszlo czyli zesmy trafili zlotym strzalem idealnie w moment he he
A na marcowkach sami chlopcy jak dotad, jakis wysyp 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 12:19
-
A moja w lipcu wstawała trzymając się czegoś a teraz nic. Tylko czworakuje...
Dostałam zdjęcia z sesji którą robiliśmy z okazji roczku. Normalnie się wzruszyłam! Jakie śliczne wyszły!! I teraz mam wybrać te które chcę wywołać i nie wiem na które się zdecyduje...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Mojej kupiłam ostatnio dopiero sandały, normalnie może bym odpuściła ale lecimy na wakacje i nie chce zostać bez butów dla niej. Jak się pogoda popsuje zawsze się mogą przydać tak po domu na wsi bo tam jednak podłoga zimna jest jak to w starym domu.
Skoro już o jedzeniu mowa, to co dajecie swoim do jedzenia na obiad? Tylko konkrety proszę a nie w stylu „to co my”Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 13:51
-
U nas było kilka kroków i narazie nic więcej, woli na czworakach. Kupiłam attipasy, narazie póki nie zacznie sam chodzić to do jakiegoś dreptania na spacerze przy czymś wystarczą.
Misia ja bardzo dużo korzystam ze strony alaantkowe, Filip najbardziej lubi gulasze drobiowe w różnych wariantach, chyba już wszystkie od nich robiłam, często robię też różne pulpety np. ostatnio ze szpinakiem drobno posiekanym.
Oprócz strony alaantkowe korzystam też z
https://www.instagram.com/zuziolkowy.talerzyk/
Oraz
https://www.instagram.com/brunolubiwybor/
Są tam przepisy proste i bardziej wymyślne jeśli chodzi o składniki, wiele razy już korzystałam.
misia-kasia lubi tę wiadomość
-
Hmm.. do żłobka to mam paputki befado z zakrytymi palcami.. mamy attipasy, teraz z wkładką jak chłodniej.. Ale to w zasadzie skarpetki z gumą na podeszwie więc chyba słabe na jesień.. no i one mają dziurki w podeszwie więc po deszczu pewnie namakna skarpetki.
No nic.. pojedziemy po trzewiki jakieś tak za dwa tygodnie. Ja jeżdżę do sklepu zdrowa stopka, tam ponoć pracują fizjoterapeuci i sprawdzają czy bucik jest dobry dla dziecka. Myślę że do skończenia 2-3 lat tam będę jeździć żeby dobre buty dopasowywali, cenowo patrząc w Internecie to tak 10-30zl przebitki mają.. te paputki 55, a widziałam za 40 w internecie.. może rozmiar większe zamówię później ;p sandałki emelki były chyba 20zl droższe.
A ja obiad dzisiaj jadł pomidorowke z makaronem, wczoraj indyka w burakach z trendy lunch (miks masz itp), jadł też kaszotto buraczkowe albo to z jarmuzem makaron że szpinakiem, kurczaka z rosołu.. ryż z warzy2ami na patelnię, pierogi z serkiem. No generalnie to co myWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 16:24
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
misia-kasia wrote:Mojej kupiłam ostatnio dopiero sandały, normalnie może bym odpuściła ale lecimy na wakacje i nie chce zostać bez butów dla niej. Jak się pogoda popsuje zawsze się mogą przydać tak po domu na wsi bo tam jednak podłoga zimna jest jak to w starym domu.
Skoro już o jedzeniu mowa, to co dajecie swoim do jedzenia na obiad? Tylko konkrety proszę a nie w stylu „to co my”
-
Cześć Dziewczyny po przerwie u nas Agatka jeszcze sama nie chodzi. Śmiga przy meblach czy ścianie albo za rączkę. Z mega jadła zrobił się niejadek. Tylko jogurt naturalny jej bardzo smakuje A tak to wszystko "Nie nie nie" ale kilka łyżek zawsze zje.
U mnie ciąża też jest o kilka dni mniejsza i tak cały czas się trzyma . Aż dziwne bo Agatka chyba w 19tyg wazyla 420g A teraz w 22tyg było 417gram.
Do niedawna byłam zapewniana o coreczce i miała być Pola a tu się okazało we wtorek że jednak chłopak. Jakoś nie mogę się przestawić, przyzwyczaiłam się do Poli. No ale wiadomo że się cieszę, najważniejsze że zdrowe
A co u Was ? Dawno mnie nie było. Dużo już z was w ciąży?
Widzę że już temat : żłobek. Kiedy ten czas zleciał 🤷♀️🙈
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*]