Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Existenz wrote:W srode idziemy
Hmm.. myślałam że może po tym. No ale to w środę pediatra zobaczy
Mój je sporo i waga na szczepieniu w środę była 11,3kg na golasa. Za to bluzki na 86 z cool club jakieś przykrotkie mu się robią.. muszę go zmierzyć niedługo, spodenki na 86 jeszcze powinny być jakiś czas dobre.
Kupiłam dziecku używane buty zimowe. Uznałam że w tych typowych zimowych ocueplanyh to on nie będzie wstanie sprawnie chodzić jeszcze w spodniach ciepłych i zimowej kurtce jak taki bałwanek.. więc ubierze je może raz w tygodniu żeby w nich chodzić, tak autem do Żłobka, a spacer głównie w wózku.. za to jesienne i wiosenne porządne dostanie. W sumie takie z lupilu zimowe są po 15-20zl ba olx. A gdyby jednak zaczął sporo chodzić to podjedziemy i kupimy mu nowe. No ale nie liczę w tym roku na długie zimowe spacery na własnych nogach jeszcze6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
To u nas Mia tez uwielbia tak jesc, ze ode mnie czy meza, jakby jej sie gdzies na meble talerzyk postawilo, to tez by co chwile szla zajadac...
Natomiast nadal lyzeczka i zupy/kaszki itp sa bleeeee, za to idzie jej juz super jedzenie widelcem i to nawet tym naszym duzym, nabijanie jeszcze jej nie idzie, ale jak sie nabije to je super...
Jedzenie w krzeselku tez roznie, raz je, innym razem wydziwia...
No i aptetyt u nas tez taki, ze jednego dnia zje 5 placuszków, jogurt, pol kanapeczki, jakis owoc, troche mieska z warzywami, a innego za caly dzien jogurt i rozyczke brokula...
Waga u nas 9550g, ubranka 74, spodnie 80 mimo, ze czesto za szerokie sporo, ale wiekszosc 74 sa za krotkie na dlugosc...
Dzis u nas rano po 8 pokazal 2,8°😱
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
chabasse wrote:Jak wagowo wasze dzieciaczki uda w związku z takim apetytem. U na 11 kg dziewczynka.w sumie nie tak źle, ale trochę to mnie wysiłku kosztuje, żeby ciągle nie jadła.
U nas na pewno około 12,5 kg, może 13kg. Nie byłam jeszcze na szczepieniu, więc mały dawno nie ważony. -
U mnie też ledwo 9 kg. Za to wczoraj byla u mnie kolezanka z córką 2 miesiace starsza od mojej. Ogromna przepaść jesli chodzi o posturę. Moja to wygląda jak bobas. A jej to jakbym zobaczyla na ulicy to myslalabym ze ma ze 2 lata cojamniej. Dlugie wlosy, wyzsza duzo i grubsza. No taka dziewczynka juz.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMoja tez bobas, wazy jakies 9 kg moze lekko wiecej j nic jesc nie chce. Ostatnio nawet owocow takze no tyle w kwestii jej diety. Ubranka zmieniamy na 80 body i spodenki, sporo urosla na wysokosc ostatnio. I nadal prawie lysa 😀 Z tylu wloski rosna ale delikatne jasne a z przodu gorzej, na gorze taki irokez he he
-
U nas już się robi ładna czuprynka:) każdy kto ją dawno nie widział mówi że jej włosów przybyło. Moja ma te swoje 9 kilo ale ubrania na 86, spodnie 92 bo 86 robią się przykrótkie, także ten, wyobraźcie sobie jaka drobinka z długimi nogami:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Moja mała 10,5 kg i 80cm. Widzę, że chociaż niejadek, to mm robi swoje Na głowie ma burze włosów. Na długość za uszko, na górze i grzywka proste, ale przy uszach takie loki, że ich ogarnąć nie mogę. No i raczej wygląda już na dziewczynkę niż na bobasa
-
Dopiero miałam czas wejść tutaj od wczoraj.
Pola miała gorączkę 39.5. ma zapalenie krtani. Dziś już gorączki na szczęście nie ma. Ale mega chrypa, katar, kaszel.
No i wiadomo teraz Olek chory. Gorączka 😫 katar że aż zatyka go. No fantastycznie.
Jutro mąż bierze wolne. Całe szczęście.
U nas waga 13kg.
Ale Olek to już biega skubany. Wszędzie wchodzi na stoliki itd. Z kanapy z boczków schodzi.
Włosy też długie.
Dużo poleceń już rozumie. Jak mówię chodź ukochać mamę, to podbiega i kocha. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 18:22
-
Ania współczuję, u nas nadal katar ale bez temperatury więc przeszkadza we śnie tylko, w dzień mam zdrowe dziecko. Z 3-4x tylko nos wycieralam. Inhalujemy się 2x dziennie, żeby siedział spokojnie puszczam mu na telefonie piosenki to jak widzi teraz że szykuje inhalator to biegnie szczęśliwy
Dzisiaj mi ukradł ogórka zielonego z siatki, bawił się nim a po chwili zaczął gryźć. Szybko umyłam, obralam i tym sposobem zjadł dzisiaj 2 zielone ogórki.. chrupiąc jak marchewkę ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 19:43
Ania241188 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyA moja ani katar ani kaszel to nie wiem skad ta goraczka w nocy byla. Za to caly dzien chodzi za mna i lamentuje juz mi leb peka. Taki aniolek byla a teraz diablica. Moje starsze to sie same bawily, nie bylam im do niczego potrzebna a ra za mna biegnie nawet do wc! Jak mnie to wku.... juz 😩
-
edytkaa93 wrote:Kiedy odstawiacie smoczka?
Nie odstawiam, ja swój smoczek pamiętam wie musiałam mieć dobre 3-4 lata i po prostu się zniszczył i sama go wyrzucilam, mam równe zęby, nie mam wad wymowy itp chociaż w żłobku będą coś tam próbować po adaptacji, a ona trwa tak 2 miesiące
Jak sam będzie gotowy to co wyrzucimy i już6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
No właśnie u nas też do zasypiania smoczek,i czasem jak gdzieś jedziemy to jej dam. Ostatnio słyszałam opinie od pewnej lekarki że roczne dziecko nie ma już odruchu ssania i że powinniśmy oduczać powoli od smoczka. Narazie nie miałam nawet myśli żeby smoczek wyrzucać, mała nie zaśnie bez smoczka, dodatkowo jak ma fazę na ładowanie wszystkiego do buzi to wtedy ją zatkam i po sprawie. Dlatego was pytam bo już myślałam że coś ze mną nie tak:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33