Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały nie zasypia przy butelce i jakoś udaje się po wieczornym mleku o 20 umyć ząbki.
    Natalia u mnie w szpitalu też nie chcieli dzieci dokarmiać, mojemu ani raz nie dały butelki, bo twierdziły, że mam mleko, Filip darł się na cały oddział, a one to miały głęboko w dupie.
    Natalia jak w ogóle czujesz się przed jutrem? Pewnie miałaś teraz ciężki tydzień.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Marta, a dlaczego w domu nie chcesz małemu normalnie śniadania dawać? Ja nawet starszej do przedszkola na głodno bym nie puściła.

Chyba bym nie ogarnęła.. a ja go w zasadzie zawożę prosto na śniadanie, bo jedzie na 8, żeby w czasie adaptacji omijał salę zbiorczą, a o 8 już jedzą w zasadzie, bo chwilę przed 8 się rozchodzą do swoich grup. Potem o 9 znowu jedzą drugie śniadanie i chwilę po 11 zupkę.A docelowo będę go wozić na 7:30-7:40, więc też za dużo czasu do śniadania nie ma.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka niejadek w przedszkolu jakos tam jadla ale zawsze jak ja odbieralam to sie rzucala na jedzenie i picie, takze raczej glodna byla. U nas nie zachecaja do jedzenia, jak dziecko nie chce to moze nie jesc wcale wywalone na to maja, a porcje sa bardzo male. Takze wszystkie dzieci bardzo szczuple :/

Ania no ciezki tydzien, glownie na lekach uspokajających. Przeszlam chyba przez wszystkie stany psychiczne od histerii po akceptacje i teraz tylko juz chce wiedziec. Ciezko to tak w glowie poukladac, od wybierania imienia po kwestie zycia i smierci :( Mam jeszcze troche nadzieji ze jesli to nie genetyka i sie potwierdzi tylko ta izolowana dextrocardia to jeszcze moze nie bedzie tak zle...

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Marta, a dlaczego w domu nie chcesz małemu normalnie śniadania dawać? Ja nawet starszej do przedszkola na głodno bym nie puściła.
    Ja Poli też daje śniadanie w domu. Bo w przedszkolu suchy chleb tylko je.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest gorsze od 2. maluchów chorych ? Mama chora. I mnie dopadło 😧
    Olek co zje to przez smarki zwymiotuje i za chwilę woła że głodny i tak w koło.
    Na 15 do pediatry jedziemy.

Przytargalam do domu wózek, bo jak położę to to zwymiotuje od flegmy, nawet jak jest na poduszce klub i jeszcze wyżej
    Ratuje nas wózek.

Oprócz mleka nic nie chce, próbował banana jeść ale zaraz płacz, bo nie dość że gorączka, katar , gardło to te czwórki cholerne dolne i górne. Jak ja przeżyje ten tydzień?!

Przyszły Olka buty. Nogę włożył. Buciki z cool club. Babka w mojej okolicy miała na sprzedaż. Super stan , widać że nienoszone. Z resztą tyle różnych miała że dzieciak nie zdążył zniszczyć.

Zaraz wstawię fotkę. Na zimę też kupię z cool club bo mają na takie stopy z wysokim podbiciem i majątku nie trzeba wydać

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Moja corka niejadek w przedszkolu jakos tam jadla ale zawsze jak ja odbieralam to sie rzucala na jedzenie i picie, takze raczej glodna byla. U nas nie zachecaja do jedzenia, jak dziecko nie chce to moze nie jesc wcale wywalone na to maja, a porcje sa bardzo male. Takze wszystkie dzieci bardzo szczuple :/

Ania no ciezki tydzien, glownie na lekach uspokajających. Przeszlam chyba przez wszystkie stany psychiczne od histerii po akceptacje i teraz tylko juz chce wiedziec. Ciezko to tak w glowie poukladac, od wybierania imienia po kwestie zycia i smierci :( Mam jeszcze troche nadzieji ze jesli to nie genetyka i sie potwierdzi tylko ta izolowana dextrocardia to jeszcze moze nie bedzie tak zle...
    U nas też nie zachęcają, bo Pola czasem to aż płacze z głodu jak wraca do domu. Więc śniadanie daję teraz już. A odbieram ja zaraz po ich obiedzie i jak zjada tam mało to zaraz widać no obiad je jak szalona a jak więcej to.malo w domu.

Natalia z całego serca trzymać kciuki za jak najlepsze wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 14:04

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ostatnio wrzucałaś link do butów że smyka, to te kupiłaś? Wrzuć foto bucików koniecznie.
    Współczuję choróbska w domu, kurujcie się 🙂

Natalia oby okazało się, że taka "uroda" maluszka i położenie serduszka z prawej strony nie wiąże się z żadnymi wadami. Będę mocno trzymać kciuki.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inne. Raczej jakaś stara kolekcja.
    49e51ae07f4f.jpg

Ale są fajne lekko ocieplane i najważniejsze, lekkie, giętkie i Olka stopa wchodzi

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się tylko niepotrzebnym stresem i żeby było dobrze.
    Do nas też zawitał katar, mam nadzieję że nic więcej nie będzie bo w przyszłym tygodniu Staś ma bilans i szczepienie.
    Jezu ja więcej nie wybieram się na żaden wyjazd dłuższy niż pół godziny jazdy, niby te mdłości i wymioty mi przeszły, czasami tylko coś da o sobie przypomnieć a byliśmy na weekendzie u rodziców i wymiotowalam i w jedną i w drugą stronę, no masakra. Siedzę na tyłku i nigdzie się nie ruszam.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Kiedy odstawiacie smoczka?

Odstawił się sam w połowie kwietnia. Wyszedł pierwszy ząbek i smoczek poszedł w odstawkę :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Dziewczyny nie bójcie się żłobka jak wasze dzieci nie jedzą w domu! Mój w domu pochłania wszystko, a w żłobku nic! Nawet zupy pomidorowej, a w domu wciąga jak szalony. Żadna reguła z tym jedzeniem niestety :( Jutro oddaję go na 6h! Jak ja to przeżyję i co ja w tym czasie będę robić to nie wiem :D też będą go próbowały uśpić bez mleka ale jakoś w to nie wierzę i zostawię im butelkę z saszetką.
    Dzisiaj zasnął mi w aucie wracając ze żłobka :)
    Ponieważ w żłobku nie je to będę mu dawać mleko rano w domu, wiem że to nie ułatwi bo nie będzie tak szybko głodu czuł ale nie mogę go puścić jak wiem, że nie chce jeść, gdzie mleko pije o 20.. a potem by dopiero jadł bułkę maślaną w locie o 11:30 :( to chociaż ta butelkę mleka wypije rano.. zawsze trochę kalorii. A teraz jak mam go w tym tygodniu 14-15 odbierać to już w ogóle 20 do 14 bez jedzenia.
    Przełamie się w końcu. Olek też nie chciał jeść. Dzisiaj w końcu pierwszy raz zjadł śniadanie i później dwie miseczki zupy. W domu pochłonął talerz spaghetti. Ogólnie tak dobrze się bawił że jak przyjechałam po niego i go zawołałam to nie chciał przyjść.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po 2 godzinach w żłobku. Było bardzo fajnie, siedziałam i obserwowałam. Filip po chwili obserwacji poszedł się bawić, ze 2 razy do mnie podszedł no i na placu zabaw, śniadanie zjadł, nawet ukradł sąsiadce kanapkę 🤣 Jutro Filip zostaje sam na godzinę, może na 2 :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Chyba bym nie ogarnęła.. a ja go w zasadzie zawożę prosto na śniadanie, bo jedzie na 8, żeby w czasie adaptacji omijał salę zbiorczą, a o 8 już jedzą w zasadzie, bo chwilę przed 8 się rozchodzą do swoich grup. Potem o 9 znowu jedzą drugie śniadanie i chwilę po 11 zupkę.A docelowo będę go wozić na 7:30-7:40, więc też za dużo czasu do śniadania nie ma.
    Jak dawałam mu rano śniadanie to nie chciał później w żłobku jeść. Dzisiaj dostał tylko trochę mleka i to wszystko. Od razu pochłonął śniadanie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Co jest gorsze od 2. maluchów chorych ? Mama chora. I mnie dopadło 😧
    Olek co zje to przez smarki zwymiotuje i za chwilę woła że głodny i tak w koło.
    Na 15 do pediatry jedziemy.

Przytargalam do domu wózek, bo jak położę to to zwymiotuje od flegmy, nawet jak jest na poduszce klub i jeszcze wyżej
    Ratuje nas wózek.

Oprócz mleka nic nie chce, próbował banana jeść ale zaraz płacz, bo nie dość że gorączka, katar , gardło to te czwórki cholerne dolne i górne. Jak ja przeżyje ten tydzień?!

Przyszły Olka buty. Nogę włożył. Buciki z cool club. Babka w mojej okolicy miała na sprzedaż. Super stan , widać że nienoszone. Z resztą tyle różnych miała że dzieciak nie zdążył zniszczyć.

Zaraz wstawię fotkę. Na zimę też kupię z cool club bo mają na takie stopy z wysokim podbiciem i majątku nie trzeba wydać
    Właśnie patrzyłam na cool Club wczoraj. Spory wybór i ceny ok.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 września 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Jesteśmy po 2 godzinach w żłobku. Było bardzo fajnie, siedziałam i obserwowałam. Filip po chwili obserwacji poszedł się bawić, ze 2 razy do mnie podszedł no i na placu zabaw, śniadanie zjadł, nawet ukradł sąsiadce kanapkę 🤣 Jutro Filip zostaje sam na godzinę, może na 2 :)
    Olek pierwszy dzień tak samo się zachowywał bo jeszcze nie wiedział że go tam będę zostawiać. Potraktował to jako plac zabaw. Następnego dnia było trochę gorzej. Ale z każdym dniem jest coraz lepiej.

Ania - zdrówka życzę.

Natalia - trzymam kciuki.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, mocne kciuki!!!

Ci do smoczka, nie zamierzam odstawiac, nie jestem na to gotowa poki co😂 ja uwielbiam smoczka, juz tyle razy mnie ratiwal...
    No i mala ma go do zasypiania (po zasnieciu wypluwa) i w razie rozpaczy, wiec dla mnie spoko, cala dobe z nim nie chodzi

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmarna noc. Prawie nic nie spałam. Olek całą noc płacze. Jest głodny a chyba przez gardło lub zęby nie może pić, jak wypije to od flegmy wymiot. Także ekstra. Jedyne co to gorączka już im zeszła. Mnie jeszcze trzyma i gardło niemiłosiernie boli i ucho.

Szkoda że Olek nie ma smoczka. Bym wolała go od niego odzwyczaić niż mieć teraz tak przerąbane. Bo smoczek dzieciom naprawa pomaga się uspokoić.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to dzisiaj? Trzymam kciuki mocno.

Ania, mi koleżanka przypomniała o plastrach aromactiv i u nas pierwsza noc od czwartku spokojna. Moze Olkowi też by pomogły, jak.mowisz że mu do gardła spływa?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te plastry aromactiv są naprawdę super, Mały jak miał katar to zawsze w nocy pomagały. Staś smoczka ma i też nie chce go narazie odstawić bo zasypia z nim i jak marudzi to też pomaga, zresztą w nocy jak się przebudzi to otwiera zaraz buzię i czeka na smoczek więc nie wyobrażam sobie narazie funkcjonowania bez niego. Ja sama długo miałam smoczek i pamiętam ile płaczu było jak mama wyrzuciła a był już w opłakanym stanie, na pewno mi go ucinali po kawałku a ja i tak go chciałam 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również bardzo polecam te plastry, szczególnie na nocki

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ