Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja żałuję że Olek nie ma smoczka. Ale nie chciał. Poli wzięłam jak miała 2 latka bo chodzika z nim cały dzień. Źle przez to mówiła bo cały dzień go miała, ale 3 dni o nie mówiła i przeszło jej. Powiedziałam że myszki zjadły i że myszki bebe. A mówią że im większe dziecko tym trudniej. Nawet ostatnio mnie zdziwiła bo znalazła stary co Olkowi próbowałam dać i mówiła że jej myszki zjadły. A miała tylko 2 latka i teraz po roku to pamiętała 😨
-
Edytka nie wiem jak z odruchami i skąd ta potrzeba dziecka ale mojego brata córka 1,5 roku starsza od mojego, więc 2,5 teraz nigdy smoczka nie miała za to zaczęła w pewnym momencie ssać kciuk i nie mogą jej tego oduczyć. Nie zaśnie bez kciuka w buzi, w żłobku jej naklejaja plasterek ponoć... mi się to nawet gorsze wydaje bo smoczek jest namacalny i można z dzieckiem większym go wyrzucić a kciuka to co na siłę rękę trzymać?
Edit nie była na piersi nigdy tylko od początku mmWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 21:01
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
U nas wystarczające mamy problemy ze snem i nawet nie myślę, żeby sobie ich dokładać z usypianiem 😉
P.S. Tak z ciekawości po urodzeniu pozwalano u Was dawać smoczki dzieciom? U mnie w szpitalu był zakaz, można była taką zjebkę dostać, że szok. Dla mnie osobiście to jakieś nieporozumienie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2019, 21:33
-
Tam gdzie ja rodzilam to akurat sami jej wsadzili smoczek. Ale to do badania bo miała robione echo serca ze względu na mój zespół Antyfosfolipidowy. Agatka długo smoczka nie chciała, dopiero gdzieś koło marca zaakceptowała. Dlatego ja też nie myślę o odstawieniu.
Powiem wam że w ciąży sutki są mega wrażliwe i to karmienie nie jest zbyt przyjemne. Na noc dostaje butlę ale w nocy smoczek wypluwa i nic jej nie uspokoi tylko cycek. Nie wiem jak ja mam ją odstawić. W nocy dla świętego spokoju jej daje bo wiadomo, śpiąca itp jestem. Ale w końcu będę musiała bo dwójki naraz to nie widzę tego jej
Ania dużo zdrówka dla maluchów 😘
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
Z tym zakazem smoczków na początku to chodzi że może zaburzyć odruch ssania i że dziecko odrzuci pierś.
U nas odrzucił smoczek jak miał jakoś 3-4 miesiące. Nawet nie wiem kiedy.
W piątek mieliśmy chrzest a w sobotę wyprawiany roczek. Całkiem nieźle się wszystko udało. Tort smaczny, wybrałam jednak bez masy cukrowej bo już skłaniałam się żeby taki wybrać bo mi się podobały ale rozsądek wygrał Nie był super słodki i to było fajne ale Olek nie chciał go jeść. Za dużo ludzi i nie chciał praktycznie nic jeść. Następnego dnia trochę mu dałam.
-
U mnie w szpitalu jak mu dałam do położna skomentowała "o masz przyjaciela" :)same nie dawały ale nie zabierały, za to krzyczały jak ktoś ubierał dziecku wtedy czapeczkę albo niedrapki ale to pamiętacie jakie upały były.
edytka mój jakoś od 2 tygodni nie pije w nocy mleka, wiec może nie jednorazowy za to siada przez sen w łóżeczku i trzeb wstać go położyć czasami6cs: 08.2018 - synek
-
Kurde patrzcie.. właśnie się natknęłam. 1 przypadek ale śmiertelny od razu mniengokoków teraz z września i idzie się z dzieckiem w dobrej wierze do pediatry, a on i tak powie, że ma full dzieci z gorączką, więc leci byle jak i nie zastanowi się nawet nad konkretnym przypadkiem szkoda tylko, że nie podali który szczep.
https://interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2019-09-11/podejrzewano-grype-jelitowa-rozwijala-sie-sepsa-piorunujaca/?fbclid=IwAR0sgKGO2WDo2X1AK9SjhBPro36K4uW4loQn59v699cubFUXYKvKITfv5B0
6cs: 08.2018 - synek
-
1ania1 wrote:U nas wystarczające mamy problemy ze snem i nawet nie myślę, żeby sobie ich dokładać z usypianiem 😉
P.S. Tak z ciekawości po urodzeniu pozwalano u Was dawać smoczki dzieciom? U mnie w szpitalu był zakaz, można była taką zjebkę dostać, że szok. Dla mnie osobiście to jakieś nieporozumienie było.
To samo z nakladkami laktacyjnymi bylo, jesli ktoras chciala, szla, mowila i dostawala nowe, sterylnie zapakowane, a w pokoju w lazience stal plyn do ich mycia, ale kazaly uzywac tylko dobe i przychodzic po nowe
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ania241188 wrote:Dopiero miałam czas wejść tutaj od wczoraj.
Pola miała gorączkę 39.5. ma zapalenie krtani. Dziś już gorączki na szczęście nie ma. Ale mega chrypa, katar, kaszel.
No i wiadomo teraz Olek chory. Gorączka 😫 katar że aż zatyka go. No fantastycznie.
Jutro mąż bierze wolne. Całe szczęście.
U nas waga 13kg.
Ale Olek to już biega skubany. Wszędzie wchodzi na stoliki itd. Z kanapy z boczków schodzi.
Włosy też długie.
Dużo poleceń już rozumie. Jak mówię chodź ukochać mamę, to podbiega i kocha. 😊
Moja Mia tez jest wszedzie, ostatnio odwiwdzalismy rodzine meza, to w szoku byli jak ona wszedzie wejdzie, na jakie wysokosci i z jakich wysokosci schodzi...
Z boczkow tez u nas juz dawno schodzi, a ostatnio zaczela wchodzic na oparcie kanapy i albo sie roluje w dol, albo sie nogami w dol z rantu oparcia zeslizguje do basenu z kulkami🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
a ja bym chciała odstawić smoczek, od początku nie podoba mi się jak ma go w buzi, ale to moja fanaberia ;p ma do usypiania i na jojczenie zmęczeniowe, ze smoczkiem nie chodzi i nie bawi się z nim. ale chętnie bym jej go zabrała,tylko boje się jak uśpić ją bez i co zrobić jak obudzi się w nocy i nie dam smoczka na zamulenie gdyby nie te obawy to bym go w pizdziet wyrzucila
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyW sumie nie wiem jak w moim szpitalu bylo ze smokiem bo dalam jakos pozniej dopiero, po miesiacu? Krzywo patrzyli na butelki i nie chcialy mi przyniesc mimo tego ze prosilam, dopiero jak stanowczo zazadalam to przyniosla. Do nich po prostu nie mozna byc milym, trzeba od razu na ostro bo sie in wydaje ze maja prawo cokolwiek decydowac 😀 A moja smoka nie chciala na poczatku ale wyboru nie miala ostatecznie 🤣
-
A moja smoczka nie ma i teraz się z tego cieszę Ale jak była malutka to rożnych próbowaliśmy i żadnego nie chciała.
Zaczęłam oduczać małą zasypiania przy butelce, udaje się w dzień, na noc gorzej, bo jak ma tylko tę jedną drzemkę to wieczorem jest taka zmęczona, że zasypia w połowie butelki, a mi zależy żeby zęby już myć po kolacji przed snem, boję się żeby próchnicy od butelki nie dostała -
Dziewczyny nie bójcie się żłobka jak wasze dzieci nie jedzą w domu! Mój w domu pochłania wszystko, a w żłobku nic! Nawet zupy pomidorowej, a w domu wciąga jak szalony. Żadna reguła z tym jedzeniem niestety Jutro oddaję go na 6h! Jak ja to przeżyję i co ja w tym czasie będę robić to nie wiem też będą go próbowały uśpić bez mleka ale jakoś w to nie wierzę i zostawię im butelkę z saszetką.
Dzisiaj zasnął mi w aucie wracając ze żłobka
Ponieważ w żłobku nie je to będę mu dawać mleko rano w domu, wiem że to nie ułatwi bo nie będzie tak szybko głodu czuł ale nie mogę go puścić jak wiem, że nie chce jeść, gdzie mleko pije o 20.. a potem by dopiero jadł bułkę maślaną w locie o 11:30 to chociaż ta butelkę mleka wypije rano.. zawsze trochę kalorii. A teraz jak mam go w tym tygodniu 14-15 odbierać to już w ogóle 20 do 14 bez jedzenia.6cs: 08.2018 - synek