Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja zostaje jeszcze w domu naoewno do konca kwietnia, a pozniej sie zobaczy, moze wroce do pracy, ale ja i tak na pol etatu pracuje, wiec wymienialabym sie z mezem poprostu...
Wychowawczy mam jeszcze do kwietnia platny, wiec narazie nie mam sie nad czym zastanawiac...
Moja juz od jakis 3-4 miesiecy tylko jedna drzemka, na szczescie dluga...
Dzis spala kiepsko, bo zasnela w drodze z basenu, a pozniej w domu juz nie chciala, jak jej sie zachcialo, to juz za pozno bylo, zeby ja polozyc...
No wiec walczymy od 18:30 ale zaraz kapiel i do lozka...
Natalia, trzymam kciuki, zeby to jakas pomylka byla!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja jestem wykończona spaniem a raczej niespaniem Olka. W dzień 2 razy po pół godziny.
Zasnąć też nie może, teraz od zaśnięcia obudził się już 3 razy z płaczem. Jestem tak zmęczona że nie mam czasu na nic. A stary d*** nawet nie ruszy.
Czemu tak ciężko musi znosić to ząbkowanie 😧
Buty doszły i niestety za ciasne. Nie wsadzi nogi. Szukam z cool club, tam mają na wysokie podbicie. Te co mu ostatnio kupiłam to są super. Poszukam z tego typu bo ciężko fajne dostać dla Olka buty.
-
Kupno butów na grubszą stopę okazuje się nie lada wyzwaniem. U mnie w okolicy też nie ma sklepu z obuwiem dziecięcym, a to zamawianie przez internet to kiepska sprawa.
Ania jak dopasujesz Olkowi buty ze Smyka to napisz jaki model kupiłaś 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 22:02
-
1ania1 wrote:Kupno butów na grubszą stopę okazuje się nie lada wyzwaniem. U mnie w okolicy też nie ma sklepu z obuwiem dziecięcym, a to zamawianie przez internet to kiepska sprawa.
Ania jak dopasujesz Olkowi buty ze Smyka to napisz jaki model kupiłaś 🙂
Edit.
Te chyba kupię. Mają szeroki przód i są na szeroki rzep, tak jak tamte. W weekend podjadę i przymierzę
https://beta.smyk.com/p/cool-club-trzewiki-chlopiece-granatowe-skorzana-wkladka-pre-walkers-iCANK1W190CB280/i6437852
Olek całą noc się budził i płakał. Dałam mu czopek koło 2 i zasnął i śpi.
Ciekawe jak będzie znosił wychodzące kły, jak każde zęby to coraz gorzej. Chociaż Pola najgorzej właśnie czwórki przeszła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 05:11
-
Jak wy funkcjonujecie jak wam chłopcy tak marnie śpią? U nas dzisiaj z 6 pobudek z płaczem.. aż mu dałam w nocy paracetamol bo zalał go wodbisty katar i się nim ksztusil, więc przy tym ksztuszeniu myślałam że go gardło boli. Rano jak miał wylew to z 10 chusteczek poszło. Uspokoiło się, gorączki brak więc go zawiozlam do żłobka. Myślę że to ewidentnie zęby mogą być w natarciu, bo na zarazki ze żłobka chyba za wcześnie. Panie po mnie nie dzwonią więc chyba juz mu przeszło. Na szczęście tylko do 11:30 dzisiaj
Weekend go poinhaluje żeby mu nawilzyc sluzowke, woda morska i oby w poniedziałek było ok, bo w środę mam badania do pracy, wymyślili mi psychotesty żebym mogła autem służbowym jeździć, wiec caly dzień z głowy.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dzisiaj jakaś noc chyba kijowa, mój facet się budził co godzinę, dziecko też się kręciło masakra. Podobno na pełnię wilkołaki nie mogą spać ;p
Później wrzucę konta z insta z zabawami, na szybko pamiętam bodajże kreatimo, ale można szukać też hasztagami playfortoddlers czy coś w tym stylu.
U nas wczoraj MMR + ospa, oprócz złego spania to nawet obrzęku nie ma na nóżkach pierwszy raz.
I mamy pierwsze kroczki niezdarne do mamyMarta..a, 1ania1, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Moja na szczęście w nocy śpi dobrze, od 20 do 5 u siebie (z 1 pobudka na mleko około 1), a później u nas jeszcze chwilę. Gorzej w dzień. Ta jedna drzemka trwa 2-2,5h, ale jest wcześnie i później problem się robi pod wieczór bo musimy ją przeciągać.
Marta, teraz już taki sezon grypowy się zaczyna, więc możliwe że coś ze żłobka podłapał, do tego jest po 2 szczepieniach, co mu też pewnie nie pomaga.
U mojej starszej w przedszkolu dzieci już chodzą zasmarkane i z kaszlem, tylko czekam aż coś do domu przyniesie. -
U nas też noc tragiczna i to oboje dawali popalić na zmianę 🤦♀️ Pogoniłam mojego do nich w nocy żeby opanował sytuacje. Ja przez pół roku kp wstawałam teraz on może się wysilić i w d...e mam, że rano do pracy idzie, ja też nie śpię do południa tylko wstaje o 7 i cały dzień na nogach. Coś tam „sapał” o to ale powiedziałam, że mam to w d...e i jak mu tęskno do życia kawalerskiego to mu to mogę od razu umożliwić 😅 Rano już wysyłał całuski więc mu przeszło 😉
Ja to niespanie zwalam na pełnie właśnie bo nawet Antek histerii w nocy dziwnej dostał dzisiaj i wczoraj, a zęby to już mu raczej nie idąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 12:14
[/url]
-
nick nieaktualny