Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
1ania1 wrote:Marta masz na myśli ten syrop omegamed 1+?
Teraz zerknęłam w Google.
Czyli już witaminy D wtedy nie podajemy?
tak wg niej wtedy nie trzeba już wit d
a to entitis jest na śluzówkę, więc coś innego niż witaminy.
Ja nie mam ibuprofenu ale część z was ma, ibufen forte truskawkowy wycofany z aptek. Tylko jakaś seria jedna.
https://ktomalek.pl/blog/syrop-dla-dzieci-wycofany-z-aptek-w-calym-kraju/w-685?utm_source=PT&utm_medium=fan&fbclid=IwAR3WMhsxM3Jf7TMgLQ0EuDSSr7Xyp1ySh0HqzXwkZ7LLxKvt3dK33odhCBQ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 21:41
nesssssa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Moja mała przestawiła się na jedną drzemkę, a ja nie mogę dnia sobie ogarnąć 🤦♀️ Widzę, że większość dzieci ma teraz jakieś problemy ze snem. My bierzemy Łucję do siebie nad ranem, dosypia od 5 do 7-7:30 u nas. Boję się trochę, że się odzwyczai od łóżeczka, ale ma teraz jakiś taki cięższy okres. Cały dzień najchętniej siedziałaby na mnie.
Z witamin bierzemy bioaron DHA + D i witaminę C.
Czy jest jeszcze jakaś mama, która zostaje z maluchem w domu z wyboru? Z dziewczyn, które nie są w ciążyCzy tylko ja taka przewrażliwiona?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 09:41
-
Ja jestem w domu do lutego 2021 a potem zobaczę. Pracuje w innym kraju i tak mam wychowawczy płatny. Ale tak bym gdzieś poszła chociaż na chwilę, tak dla siebie:)
My wczoraj mmr i pneumokoki. Za miesiąc meningokoki. Narazie wszystko okej, żadnej gorączki. Mamy skierowanie do lekarza fizjoterapii żeby zobaczyć czemu mała przestała wstawać i tylko raczkuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 12:27
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja zostaję z wyboru, Ulka totalnie niegotowa na żłobek. Za rok prawdopodobnie pójdzie, chyba że są jakieś przedszkola od 2,5 roku to wtedy przedszkole. Staram się chodzić z nią na różne zajęcia i na instagramie podpatruje patenty na zabawy w domu. Samej mi się to spodobało hehe
My dziś mamy bilans na rok i pewnie MMR od razu. Dopytam o ospę też.
-
Ja tak za kilka miesięcy, też coś koło lutego, planowałam wrócić do pracy, ale tak mnie naszło, że to środek zimy akurat będzie. Słaby czas na rozpoczęcie przygody ze żłobkiem i mąż coś zaczyna wspominać o przyszłym wrześniu... A tu tyle dzieci żłobkowych, że zaczęłam się zastanawiać czy dobrze zrobiłam zostając teraz z małą.
A ze szczepieniami mam problem, w przychodni nie ma miejsc do końca października, na listopad jeszcze grafiku nie mają. Mam nadzieję, że chociaż MMR zdążę do końca roku zaszczepić. -
nick nieaktualnyJa zostalabym i bez ciazy te 2 lata conajmniej w domu. Mysle ze na 2 latka sprobujemy z przedszkolem, chociaz na pare godzin. Wczesniej moze jakies zajecia od wiosny poszukam bo widze ze jej zaczyna nudzic w domu, zwlaszcza jak jest sama ze mna.
No a u mnie prenatalne wyszly w sumie zle, we wtorek mam punkcje lozyska. Takze zalezy od wyniku, bardzo prawdopodobne ze zakonczymy ciaze. -
nick nieaktualnyWlasciwie wszystkie parametry na usg wyszly prawidlowe poza polozeniem serca prawostronnym. Podobno reszta organow jest prawidlowo, no ale ta dextrocardia moze sugerowac wady genetyczne i stad taka szybka punkcja. Co ciekawe pappa tez pokazala niskie ryzyka. Srednio jestem z lekarza zadowolona, jakos sam byl w szoku i nie dokladnie to wszystko opisal. Gdzies tam mam jeszcze nadzieje ze moze sie pomylil ale raczej niemozliwe. No dupa jednym slowem. Albo wady genetyczne albo zespol wad wrodzonych serca, chyba juz wole teraz stracic dziecko niz pozniej...
Nessa a z jakiej strony na insta te patenty na zabawy? Strasznie absorbujaca sie moja zrobila a zabawki ja nie interesuja. -
Natalia co się stało?
edit. to może zamiast punkcji szybko na usg do jakiegoś innego lekarza lepiej?
Małej się z Tobą nudzi bo jak mam tak dwie starsze siostry to wiadomo z mamą nudy.
Mój maluch dzisiaj wstało 7, w domu wypił 10ml kaszki.. w żłobku kompletnie niczrzucał ze stolika albo w panie
zjadł dopiero o 11:30 bułkę maślaną którą mu zabrałam. E_mii miałam przez to chwilę zwątpienia czy dobrze, że go daję.. no ale ma kumulację, po wakacjach, żłobek i wczoraj szczepienie, więc zaciskam zęby i do przodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 14:06
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Kurcze Natalia ja też bym to chyba sprawdziła jeszcze gdzieś indziej. Może to jakaś pomyłka?
Lekarz też człowiek i pomylić się może.
Byłam u fryzjera. Mała zawsze zasypia tak 12.20. dzisiaj czekała aż wróce i zasnęła dopiero przy mnie. Przed chwilą...Dodam że nie spała od 6... Za chwilę będę więźniem własnego dziecka jak tak dalej pójdzie...
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyOjej, Natalia przykre wiadomości
ale może faktycznie, jeśli jest cień szansy na pomyłkę, to warto sprawdzić u innego lekarza. Oby ten się pomylił!
E_mii, jakaś cześć mnie tez wolałaby zostać z małą w domu, jeszcze tak pół roku conajmniej. Wiec nie uważam, żebyś była przewrażliwiona. Ale z drugiej strony, widzę po tych 2 tyg kiedy pracowałam, ze mega odżyłam. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieckoA Ola z babcia super się bawiła. Zobaczymy czy dalej będę taka zadowolona, jak już Ola pójdzie do żłobka, bo niestety urlop babci się kończy. I jak będę pracować te docelowe 8h od przyszłego roku...
Aa i taka ciekawostka. Martwiło mnie ze w grupie w żłobku aż 25 dzieciaczków i tylko 5 pań. Ale na zebraniu uświadomili mi, ze rzadko kiedy jest taka frekwencja, zazwyczaj jest połowa dzieci, a dziś to było 8wiec chociaż obawa o niezaopiekowanie mi przycichła trochę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 14:56
-
Natalia05 wrote:Ja zostalabym i bez ciazy te 2 lata conajmniej w domu. Mysle ze na 2 latka sprobujemy z przedszkolem, chociaz na pare godzin. Wczesniej moze jakies zajecia od wiosny poszukam bo widze ze jej zaczyna nudzic w domu, zwlaszcza jak jest sama ze mna.
No a u mnie prenatalne wyszly w sumie zle, we wtorek mam punkcje lozyska. Takze zalezy od wyniku, bardzo prawdopodobne ze zakonczymy ciaze.
Natalia oby punkcja wyszła dobrze