X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny która marka butów ma buty dla dzieci z kosmicznie wysokim podbiciem? Już mi nawet fizjo powiedziała, że może być problem. Mierzyłam smykowe chłopięce, w tkmaxx jakieś różne. W ccc w jedne dało radę włożyć ale znowu podeszwa do kitu...
    Ja polecam cool club. Niektóre modele, slippers family mają też

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my, my, my! My należymy do grona leniuszków:p

Ej to nie leniuszki, to inteligentne dzieci które wiedzą że dosyć się ich nogi nachodzą i nie przemęczają się po prostu:p

Ale moja już zaczyna dreptać przy stoliku:p

kozalia, 1ania1, Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip też nie chodzi, co prawda ciąga nas za ręce i chce iść, ale sam nie. Już moja mama pytała dlaczego nie chodzi, to zgodnie z prawda powiedziałam że nie potrafi :) ale pierwsze kilka kroków postawił

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobrze powiedziane Edytka :) moja to już od dawna chodzi przy meblach, 5krokow już tez sama zrobiła jakiś czas temu, ale w ogóle nie chce się przekonac, żeby próbować chodzić. Ostatnio coraz mniej prób podejmuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś latem mi to nie przeszkadzało, ale teraz jak zimno i mokro, to nie będę jej puszczać, żeby raczkowała po placu zabaw jak do tej pory... a rwie się, żeby sama się przemieszczać i zwiedzać i w wózku długo nie usiedzi.

• squirrel Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przy stoliku to już drepta od 11 miesiaca. Ogolnie to chodzi przy wszystkim co sie da. Sciana, wieksze zabawki a samodzielnych krokow jeszcze nie postawila. Ale ja sie tym w ogole nie przejmuje. Siostry corka zaczela chodzic dopiero jak skonczyla 1,5 roku. Najwazniejsze to ze wstaje i porusza sie przy meblach. Na chodzenie tez przyjdzie czas. Troche mi tylko szkoda ze pewnie pierwsze kroki mnie omina.. no chyba ze w ciagu 2 tygodni jeszcze sie zmobilizuje.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skończyłam kpi. Od 4 dni nie ściągam. 13 miesięcy ☺️

Jutro Pola po 2 tygodniach w końcu do przedszkola

Koleżanki córka też zaczęła chodzić na 1,5 roku. Ale jak zaczęła to jakby robiła to już od paru miesięcy

1ania1, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam cool Club jak Ania, dzisiaj kupiliśmy dwie pary, stopa weszła fajnie. Jedne to te do których Ania wrzucała kiedyś link.
    Przymierzaliśmy też emele, super buty, na pewno kupię mu później, ale dzisiaj stwierdziłam, że 220 zł to przesada. Filip chodzi dużo, ale nie na tyle, żeby kupować takie buty. Fajne też są Primigi.
    Poza tym on w ogóle nie chciał nic przymierzać, byliśmy z mężem cali spoceni przy tym 😆

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A ja skończyłam kpi. Od 4 dni nie ściągam. 13 miesięcy ☺️

Jutro Pola po 2 tygodniach w końcu do przedszkola

Koleżanki córka też zaczęła chodzić na 1,5 roku. Ale jak zaczęła to jakby robiła to już od paru miesięcy

Ania piękny wynik🙂 ogromnie Cię podziwiam, że dałaś radę tak długo kpi.

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Hania chodziła mało to mieliśmy attipasy. Nic więcej nie chciałam kupić.

Ceny butów dla maluchów to kosmos. Bez 200 zł nie ma co iść do sklepu.

Dlatego czekałam już do tego ostatniego momentu. ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko moja po prostu wstala i poszla? Jeden dzien sie wywracala a pozniej jakby chodzila od zawsze. Jakos mi sie wydawalo zawsze ze tok to taka srednia zeby dzieci zaczely chodzic, dziwnie troche 1,5 roku to juz duze dzieci i raczkuja? :o

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jak Hania chodziła mało to mieliśmy attipasy. Nic więcej nie chciałam kupić.

Ceny butów dla maluchów to kosmos. Bez 200 zł nie ma co iść do sklepu.

Dlatego czekałam już do tego ostatniego momentu. ☺️

Ja to spodziewałam się, że ceny będą wysokie, ale mojemu mężowi to szczęka opadła 😁 u nas attipasy też rządzą, ale jak jest mokro i chłodno to muszę mu buty założyć.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Tylko moja po prostu wstala i poszla? Jeden dzien sie wywracala a pozniej jakby chodzila od zawsze. Jakos mi sie wydawalo zawsze ze tok to taka srednia zeby dzieci zaczely chodzic, dziwnie troche 1,5 roku to juz duze dzieci i raczkuja? :o
    U nas przed roczkiem było 5 kroków.. A około 12.5 Msc zaczęła chodzić, biegać i wstawać. 😊

Hmm. No maja maluchy czas na chodzenie 12-18 Msc i w PL w tym czasie ma też odbyć się kontrola chodu u ortopedy. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja to spodziewałam się, że ceny będą wysokie, ale mojemu mężowi to szczęka opadła 😁 u nas attipasy też rządzą, ale jak jest mokro i chłodno to muszę mu buty założyć.
    My dziś w sklepie widzieliśmy już zimowe buty. I tutaj nam szczęka opadła. 😵😵

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych zimowych to w ogole ciezko dzieciom chodzic,

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ładne te emele ale ja to nie chciałam sznurowek, bo 2x dziennie musz3 mu zawsze j3 zakładać. Rano do żłobka i w żłobku i bym chyba oszalała ze sznurowkami :D
    A jaka kontrola? Nikt nic nam nie mówił?

Te bobux mają wysokie podbicie w sensie jest duża regulacja rzepem, więc grubsza stopa spokojnie wejdzie.

Natalia ja właśnie przez to że zima im b3dzie ciężko to kupiłam używane lekko buty na olx, takie wyglądające na prawie nie używane za 15zl. Bo uważam że będą miały funkcję cieplną głównie, a chodzić w nich jeszcze w zimowej kurtce i spodniach za dużo nie będzie i w tym roku odpuszczam. Za rok jak już będzie sprawniejszy to jak najbardziej. Wkładka mu tylko wsadze nowa od attiapsow może będzie pasować bo mam ;)

A co do tych dzieci co jeszcze nie chodzą to spokojnie, mają czas do lutego przecież do 18msc :) kompletnie nie ma co się martwić i spieszyć. Mój ruszył pierwszymi kroczkami 6 dni przed roczkiem i z dnia na dzień było widać postęp. Teraz już raczkuje baaardzo rzadko. I to tylko w obrębie pokoju jak coś szybko chce zabrać a siedzi na ziemi ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontrola chodu u ortopedy między 12 a 18 Msc życiem. U nas w przychodni to obowiązkowe. 😊 Zawsze na bilansie na roczek dają skierowanie.

Moja ma już jedne buty na sznurówki. ☺️ I 2x dziennie to robiłam.
    Gorzej jej ubrać kurtkę niż zawiązać buty 🤪🤪

A dzis byla grzeczna w sklepie i udało nam się przymierzyć 2 pary zimowych. I w jednych szła ładnie.
    Ale z zakupem czekam jeszcze. My sporo jesteśmy na dworzu więc zimą pewnie nic się nie zmieni w kwestii wychodzenia z domu. . Oby tylko śnieg był ☃️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko buty na rzepy. Nie chce mi sie ciagle schylac i wiazac a rozbojnik napewno by rozwiazywal i mial swietna zabawe z tego 🤣

Tez wlasnie mysle ze zima to raczej funkcja cieplna butow, najwyzej jakis 30 min spacerek bo raczej nie planuje dlugich eskapad. Predzej bedzie wozek spiwor. A na snieg to nawet nie licze w miescie, od kilku lat nie mamy 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy żadnych balwanow czy sanek nie planujecie?
    Tylko wózek? 😲

A w żłobku nie wymagają od Was butów zimowych? Czy im to obojętnie jak dziecko ubrane? 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 20:32

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już sanki mamy zakupione bo były w okazyjne cenie 😆😆 mieszkam w górach więc o śnieg się nie martwię. Mam tylko nadzieję, że nie będzie wielkich mrozów.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 2249 2250 2251 2252 2253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ