X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina daj znać jak po wizycie

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża młodsza o tydzień. Mam się zgłosić 14.10 na wizytę. 😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina zdarza sie, a pokrywa sie z prawdopodobną owulacja? Ja w ogole podalam zmyslony termin OM (dodalam 2 tyg do tej niby owu) bo inaczej by wyszly glupoty ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak gin pytała mnie o długość cyklu i przypuszczalny termin owu to mówi, że faktycznie możliwe..

Ale wiadomo jak to jest.
    Ogolnie u mnie z usg dopochwowym problem był w 1 ciąży. I teraz poglebil się problem. 😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to co wychodzi ci 5+6? Sam pecherzyk jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równo 6tc wychodzi.. Coś tam niby widzi. Ale nie podejmowała dyskusji..

Dokładnie bez monitoringu nie wiadomo kiedy była owulacja. Ale u mnie z obserwacji temperatury wynika że coś między 18-20dc. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzien juz powinno byc wszystko ladnie. Czasem dluzej startuja, moze chlopczyk oni leniuszki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się ucieszył, że gin pojedynczą ciążę widziała. 🤣

Mnie się dziewczynya marzyła. Ale teraz to już mi obojętnie byle wszystko było ok. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 20:49

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymamy kciuki za tydzień znowu :D a co to znaczy problem z usg dopochwowym?
    Późna owulacja to i ciąża młodsza niż z OM, nie ma co się martwić ;) po coś robi się to usg do 10tc żeby właśnie to zweryfikować :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz bylo by widac blizniacza np 1k1o? 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś, po tej wizycie spać nie mogę...
    Echh. Jeśli się nie uda, to informacja od losu lub czegoś /kogoś z góry byśmy nie mieli więcej dzieci..
    Nie podejmę już starań o dziecko.. 😑

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Echh. Jeśli się nie uda, to informacja od losu lub czegoś /kogoś z góry byśmy nie mieli więcej dzieci..
    Co ty gadasz. Po pierwsze wszystko będzie dobrze. A po drugie gdyby to tak działało że los czy obojętnie kto daje sygnał żeby dzieci nie mieć to niektóre z nas nie miałyby ich w tym ja. Bo ten los dał mi wiele razy znać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie myśl w ten sposób, wszystkie tu trzymamy kciuki i będzie dobrze a Ty myśl pozytywnie.
    Ja jak poszłam w 7 tyg na pierwszą wizytę to też wg usg ciąża była młodsza i wskazywało tydzień mniej a teraz się wszystko wyrównało także u Ciebie na dniach pojawi się bijące serduszko ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 09:55

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z ciekawości ile dziennie wasze dzieci same się bawią a ile im poswiecacie czasu bawiąc się z nimi, czytając itp

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wygląda to teraz tak (w lecie było trochę inaczej), że po przebudzeniu się Zuzi robię jej śniadanie i tak z 15 min je. Po śniadaniu ogarniam kuchnie i idziemy na spacer/plac zabaw na ok godzinę. Wracamy myjemy rączki i szykuje jej mm do drzemki i idzie spać. Śpi tak ok 2-3 godziny więc budzi się koło 13-14 wtedy chwile bawi się sama, a ja jej obiad szykuje. Nim go zje to brat wraca ze żłobka, a tata z pracy. Wtedy rodzeństwo bawi się wspólnie, a my jemy obiad. Jak jest pogoda idziemy na ogródek, a w niepogodę bawimy się z nimi razem. Hitem ostatnio jest zabawa w chowanego 😅 Jedno z nas zasłania się kocem przy wejściu do salonu i ucieka, nim koc opadnie, chowając się w którejś z sypialni, za każdym razem zmieniając miejsce ukrycia. Ale mają frajdę gdy znajdą. Zuzka jest mistrzynią w szukaniu, zazwyczaj pierwsza znajduje 😅 I tak do 18:30 wtedy to szykujemy kolacje, kąpiel i do spania, wtedy tata im czyta bajkę przed snem, a ja ogarniam chałupę żeby po 19 już móc odpocząć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 11:15

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Paulina, jak sama piszesz, mogło być po prostu za wcześnie. Sprawdzałaś przyrosty bety? Może to by Cię troszkę uspokoiło?
    Trzymam kciuki za serduszko na następnej wizycie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip bawi się sam, ale muszę być koło niego, wystarczy, że leżę na podłodze i wtedy jest spokój. Jak się ruszę to od razu odpala syrenę i za mną. 😁
    Teraz bidulek chory to poświęcam mu 100% swojej uwagi, nie gotuję, bo i tak nie chce jeść, bawimy się cały dzień z przerwą na jedną drzemkę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina wszystkie tu mocno trzymamy za Was kciuki 🙂 na pewno wszystko będzie dobrze.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama się bawi hmmm niech podliczę 20 minut dziennie??😂

od wczoraj chodzi po domu z zestawem do zamiatania i "zamiata". Oczywiście co chwilę gdzieś się blokuje i w ryk :D

Paulina ja pamiętam poszłam w tej ciąży na pierwszą wizytę i też myślałam, że coś już mi powie babka. A tylko było widać, że no się zaczyna pęcherzyk czy co to tam jest. Też byłam zmartwiona, ale jak widać Ulka ma się dobrze. Trzymam kciuki za powodzenie :)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez chodzi z miotłą i zamiata 😀 Ile sie sama bawi to zalezy od dnia, ma takie ze lata za mna krok w krok i buczy a ma takie ze sie caly dzien bawi sama chodzi tam i tu i czyms sie zajmuje generalnie robieniem balaganu 🤣 Lepiej jest jak sa dziewczyny w domu albo tata, inaczej nawet do wc biegnie za mna i wali w drzwi 😀 Ale ja teraz duzo leze wiec musi sie sama soba zająć i tego staram sie zeby sie nauczyla bo przeciez sfiksuje inaczej.

‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ